Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Szafari a híres Kruger Nemzeti Parkban
·  A Blyde-folyó lélegzetelállító kanyonja
·  Borkóstoló a Stellenbosch borvidéken
·  Kirándulás a Jóreménység fokához

Fantasztikus ország: színpompás nemzeti parkok, rezervátumok, változatos domborzati viszonyok, híres borvidékek,modern nagyvárosok, kultúrák keveredése Afrika déli csücskén.
Villányi Regina – A Proko Travel utazási referense

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – JOHANNESBURG

Menetrend függvényében megkezdjük utazásunkat átszállással Johannesburgba, éjszaka a repülőn.

2.     NAP: JOHANNESBURG – PRETORIA

Délelőtt érkezünk meg Johannesburg repterére, ahol a helyi iroda képviselője vár bennünket, majd Pretoriába utazunk. Zsakaranda fákkal szegélyezett széles utak, emlékművek és modern épületek jellemzik az ország közigazgatási fővárosát. Buszunkból láthatjuk a Városházát, a Melrose- és Kruger-házakat. A néhai búr elnök, Paul Kruger bronzszobra Pretoria történelmi központjában, a Church Square-en található, a város egykori piacterén. Ellátogatunk Nelson Mandela híres szobrához, mely az impozáns Union Buildings előtt áll. A dél-afrikai kormány hivatalos székhelye igazi építészeti mestermű, és csodás, 65 hektáros park veszi körül. Megismerkedünk a Voortrekker-emlékművel is, mely a XIX. században Fokföldről elvándorló búr telepeseknek állít emléket. Városnézésünk után elfoglaljuk ***-os szállodánkat.

3.     NAP: PRETORIA – PANORÁMA ÚT – GRASKOP

Reggeli után megkezdjük szemet gyönyörködtető utazásunkat Graskop felé. Az egykor aranybányász táborként működő város Mpumalanga tartományban, a Drakensberg hegyvonulat peremén helyezkedik el. Ez a híres „Panoráma út” térsége, a Blyde-folyó meseszép erdőkkel, vízesésekkel és sziklaformációkkal tarkított vidéke. A 26 km hosszú Blyde River Canyon a világ egyik legnagyobb, leglátványosabb, zöld kanyonja. A túra során több nevezetes helyen és kilátópontnál megállunk. A Pinnacle Rock kvarcit sziklája 30 m magasra, őrtoronyként emelkedik ki a földfelszínből. Megtekintjük a Graskop Gorge lifttel megközelíthető kilátóhelyét. Fotószünetre megállunk a 94 m magasról lezúduló Lisbon-vízesésnél is. Az „Isten ablakánál” (God’s Window) megfelelő időjárási viszonyok között akár a mozambiki határig is ellátni. Megcsodálhatjuk a bennszülött kunyhókra emlékeztető Three Rondavels 3 szikláját, melyet a természet erői formáltak kör alakúvá, csak úgy, mint a Bourke’s Luck Potholes-vízmosást. A régi aranylelőhelyet a folyó csiszolta íves mélyedésekké, melyeket a szurdok felett átívelő gyalogos hidakról tekinthetünk meg. Tartalmas kirándulásunk után érkezünk meg ***-os szállásunkra, majd megvacsorázunk.

4.     NAP: GRASKOP – KRUGER NEMZETI PARK

Reggelit követően a Kruger Nemzeti Parkba utazunk, ahol egy félnapos szafarin veszünk részt. Nyitott, négykerék meghajtású terepjárón, vadőr kíséretében fedezzük fel egész Afrika egyik legjobb és az ország legkiemelkedőbb rezervátumát. Sok látogató számára ez az elsődleges célpont Dél-Afrikában. Paul Kruger elnök kezdeményezésére nyitották meg 1898-ban, a vadászat ellenőrzése és a lecsökkent vadállomány megőrzése céljából. A közel 2 millió hektáron szinte leírhatatlanul páratlan vadvilág él. Megfigyelhető a „Big Five”, az öt legveszélyesebb, legnagyobb presztízsű afrikai állat (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kafferbivaly), illetve mellettük zebrák, hiénák, sakálok és különböző antilopfajták is. Vadlesünk után a park közelében lévő ****-os szálláshelyünkre megyünk, vacsora (2 éj).

5.     NAP: KRUGER NEMZETI PARK

Megreggelizünk, és egész napon át tovább ismerkedünk a nemzeti park természeti kincseivel. Mivel az állatok a kora reggeli órákban a legélénkebbek, mi is korán indulunk útnak. Szafarink során vonuló bivaly csordákat, elefánt csapatokat és megszámlálhatatlan impalát, zebrát láthatunk. A hosszú nyakú zsiráfok már messziről észrevehetőek, ahogyan a fák lombkoronáit legelik. A veszélyeztetett fajok között, a kihalás szélén lévő fekete és fehér orrszarvúak is megfigyelhetőek. Az állatok mozgását követve új területeket fedezünk fel. A park több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Csodálatosan gazdag állatvilága mellett növényzete is érdekes, több mint 1900 faj él itt (majomkenyérfa, akácia, Mopane-bozót). Késő délután érkezünk vissza szállásunkra, vacsora.

6.     NAP: KRUGER NEMZETI PARK – JOHANNESBURG – GOLD REEF CITY

Reggeli után elbúcsúzunk a Kruger Nemzeti Parktól, és Johannesburgba utazunk. A nap második felében a város mellett lévő Gold Reef City tematikus parkba látogatunk el, mely egy nagyszerűen helyreállított aranybánya. A régi épületek napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek adnak otthont. Johannesburg a XIX. század végi aranyláznak köszönheti születését, az 1890-es években még ontotta magából a nemesfémet, aminek az angol-búr háború kirobbanása is következménye volt. A túra során megtekintjük a 220 m mélyen lévő aranybányát, megfigyelhetjük az aranyöntést, és megismerkedhetünk a néhai bányászok életmódjával, sőt még egy szabadtéri bányásztáncot is láthatunk. Programunk után elfoglaljuk ***-os reptérközeli szállodánkat.

7.     NAP: JOHANNESBURG – PORT ELIZABETH – KNYSNA

Reggeli után transzfer Johannesburg repterére, és helyi járattal az Indiai-óceán partjára repülünk, Port Elizabeth-be. Megérkezésünk után buszos városnézésre indulunk, megismerhetjük Dél-Afrika egyik legnagyobb kikötővárosának főbb látnivalóit. Az óceán mentén Knysnába utazunk a híres Garden Route panorámaúton, melyet Édenkertnek is hívnak festői szépsége miatt. Útközben megállunk a Tsitsikamma Nemzeti Parknál, mely egyik különlegessége egy 36 m magas, 800 éves fenséges sárgafa, 9 m kerületű törzsével igazi óriás. Könnyű túrával érjük el a Storms-folyó torkolatát, melyet szép ívű függőhíd köt össze. Beszippanthatjuk a friss óceáni levegőt, és élvezhetjük a dús őserdő látványát. Délután folytatjuk utazásunkat, és fotószünetet tartunk Plettenberg Bay és Knysna Heads gyönyörű partjainál. Knysna fekvése mindenkit elkápráztat, az itt lévő lagúna Dél-Afrika legnagyobb területű öble, mely közvetlenül határos az óceánnal. Tartalmas napunk után ****-os szállodánkba megyünk.

8.     NAP: KNYSNA – GEORGE – OUDTSHOORN

Reggelit követően, a tegnapi csodás óceánparti látványt magunk mögött hagyva, a strucctenyésztés fővárosába látogatunk el. A gyönyörű Outeniqua-hágón keresztül megyünk, és rövid fotószünetre megállunk az egyik legmagasabb kilátópontján. Oudtshoorn a Little Karoo-sivatag történelmi városkája, mely a strucctoll divat elterjedésével virágzott fel a XIX. században. Láthatjuk a struccbárók mesés kastélyait, és felfedezzük az ország egyik legkiválóbb természeti látványosságát, a Cango cseppkőbarlangot. Délután egy struccfarmot tekintünk meg. Megetethetjük a madarakat, készíthetünk velük közös fotót, és a bátrabbak akár a strucc lovaglást is kipróbálhatják. Sivatagi kalandunk után oudtshoorni ***-os szállásunkra megyünk.

9.     NAP: OUDTSHOORN – STELLENBOSCH

Reggeli után a Karoo félsivatagon keresztülhaladva a Stellenbosch borvidékre utazunk. Stellenbosch, a „tölgyfák városa”, a borászat oktatási és kutatási központja, az ország boriparának üzleti centruma. Dél-Afrika második legrégebbi városa, ahol számos fokföldi, holland stílusú történelmi épületet láthatunk, melyek egykori pompájukban tündökölnek. Meglátogatjuk Oom Samie se Winkel (Sam nagybácsi) boltját, ahol szinte minden kapható: tradicionális ételek, cukorkák, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Az első telepesek életébe bepillanthatunk a Falumúzeumban, majd egy híres helyi borászatban részt veszünk egy borkóstolóval egybekötött pince túrán. Programunk végén elfoglaljuk ***-os szállodánkat.

10. NAP: STELLENBOSCH – JÓREMÉNYSÉG FOKA – FOKVÁROS

Reggelit követően egésznapos kirándulásra indulunk a Jóreménység fokához. Az Atlanti-óceán partszakaszán, csodás panorámaúton utazunk. Időjárás függvényében Hout Bay kikötőjéből áthajózhatunk a Duiker-szigetre (rossz idő esetén nem indulnak a hajók), ahol több ezer fóka él. A Jóreménység Nemzeti Parkba – jó idő esetén – a Chapman’s Peak sziklába vájt, festői szépségű, kanyargós autóútján haladunk tovább. A 17.300 hektáros természetvédelmi területen szavannák és beláthatatlanul hatalmas hegyvidékek osztoznak, egyedülálló állat- és növényvilággal. Megörökíthetjük látogatásunkat a Jóreménység foka táblánál, majd siklóval felmegyünk a híres világítótorony lábáig, ahonnan megfigyelhetjük, ahogyan az Indiai- és az Atlanti-óceán hullámai találkoznak. Utunkat a Boulders pingvinöböl felé folytatjuk, ahol mintegy 2500 afrikai pingvin él, mely 1982-ben még a kihalás szélén állt. Napunkat Fokvárosban, a világ egyik legnagyszerűbb botanikus kertjében zárjuk (Kirstenbosch), ahol tovább gyönyörködhetünk a fokföldi páratlan flórában. Késő este érkezünk fokvárosi ***-os szállásunkra.

11. NAP: FOKVÁROS – HAZAINDULÁS

Reggeli után, mielőtt hazarepülünk, félnapos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a világ egyik legszebb városának tartott Fokváros nevezetességeit. A XVII. századi gyarmati stílusú épületek és virágos parkok között jól megférnek a modern felhőkarcolók. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a Maláj negyed (Bo Kaap) élénk színű házait, bemegyünk a Jóreménység kastélyba, sétálunk az ország legrégebbi kertjében (Company’s Garden), valamint kívülről láthatjuk a Parlamentet is. A Világörökség részét képezi az 1086 m magas, lapos tetejű Tábla-hegy, melyre kedvező időjárás esetén felvonóval felmehetünk, és gyönyörködhetünk az elénk táruló csodaszép kilátásban. Délután transzfer a repülőtérre. Menetrend függvényében átszállással utazunk Budapestre. Éjszaka a repülőn.

12. NAP: BUDAPEST

A menetrend függvényében, várhatóan a késő délelőtti órákban érkezünk vissza Budapestre.


LátnivalóBelépődíj
Hajózás a "Fókák-szigetére"110 dél-afrikai rand
Tábla-hegy felvonódíj390 dél-afrikai rand

Belépők ára: kb.: 500 ZAR

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika úthoz hasonló utazások