Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
November 18 - December 03. 2 165 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Március 20 - 31. Ár: december közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Március 20 - Április 04. Ár: december közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Szafari a híres Kruger Nemzeti Parkban
·  A Blyde-folyó lélegzetelállító kanyonja
·  Viktória-vízesés, a világ legszélesebb zuhataga
·  Kirándulás a Jóreménység fokához

Fantasztikus ország: színpompás nemzeti parkok, rezervátumok, változatos domborzati viszonyok, híres borvidékek,modern nagyvárosok, kultúrák keveredése Afrika déli csücskén.
Villányi Regina – A Proko Travel utazási referense

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – JOHANNESBURG

Átszállással utazás Johannesburgba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: JOHANNESBURG – PRETORIA

Délelőtt érkezünk meg Johannesburg repterére, és Pretoriába utazunk. Buszunkból láthatjuk a Városházát, a Melrose- és Kruger-házakat és a néhai búr elnök, Paul Kruger bronzszobrát. Ellátogatunk Nelson Mandela híres szobrához, mely kormány hivatalos székhelye, az Union Buildings előtt áll. Felkeressük a Voortrekker-emlékművet is. Szállásunk ***-os szállodában.

3. NAP: PRETORIA – PANORÁMA ÚT – GRASKOP

Reggeli után Graskop felé indulunk. Az egykor aranybányász táborként működő város Mpumalanga tartományban, a Drakensberg hegyvonulat peremén helyezkedik el. Ez a híres „Panoráma út” meseszép erdőkkel, vízesésekkel és sziklaformációkkal tarkí­tott vidék. A Blyde River Canyon a világ egyik legnagyobb, leg­látványosabb, zöld kanyonja. Megtekintjük a Graskop Gorge kilátóhelyet. Fotószünet a 94 m magasról lezúduló Lisbon-vízesésnél. Megcsodálhatjuk a bennszülött kunyhókra emlékez­tető Three Rondavels 3 szikláját, melyet a természet erői formáltak kör alakúvá, csakúgy, mint a Bourke’s Luck Potholes-vízmosást, a régi aranylelőhelyet. Szállásunk ****-os hotelben (3 éj), vacsora.

4. NAP: GRASKOP – KRUGER NEMZETI PARK

Reggelit követően a Kruger Nemzeti Parkba utazunk, ahol egy szafarin veszünk részt. Nyitott, négykerék meghajtású terepjárón, vadőr kíséretében fedezzük fel egész Afrika egyik leglátványosabb rezervátumát. A közel 2 millió hektáron szinte leírhatatlanul gazdag vadállomány él, többek közt a „Big Five”, az öt legveszélyesebb, legnagyobb presztízsű afrikai állat (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kafferbivaly), illetve mel­lettük zebrák, hiénák, sakálok és különböző antilopfajták is.

5. NAP: JANE GOODALL’S CSIMPÁNZ TÚRA / KRUGER N. P.

Mai nap során két program közül választhatunk. Vagy Jane Goodall’s csimpánz túrára megyünk a magyar idegenvezetővel, vagy aki sze­retné, az tovább ismerkedik a Kruger Nemzeti Park természeti kin­cseivel angol szafarivezetővel. A Jane Goodall’s csimpánz túra során Chimp Edenbe utazunk. Találkozhatunk csimpánzokkal, meg­nézhetjük az etetésüket, és megfigyelhetjük játékosságukat egy erdősterületen. A másik program során vonuló bivaly csordákat, elefánt csapatokat és megszámlálhatatlan impalát, zebrát lát­hatunk. A hosszú nyakú zsiráfok már messziről észrevehetőek, ahogyan a fák lombkoronáit legelik. Késő délután szállásunkra uta­zunk, vacsora. Fakultatív program: Kruger Nemzeti Park: 125 USD; vagy Jane Goodall’s csimpánz túra: 90 USD.

6. NAP: KRUGER N. P. – JOHANNESBURG – GOLD REEF CITY

Reggeli után Johannesburgba utazunk és a Gold Reef City tema­tikus parkba látogatunk el, mely egykoron aranybánya volt. Napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek ad ott­hont. A túra során megtekintjük a 220 m mélyen lévő aranybá­nyát, az aranyöntést, és megismerkedhetünk a néhai bányászok életmódjával. Szállás ***-os szállodában.

7. NAP: JOHANNESBURG – PORT ELIZABETH – KNYSNA

Reggeli után Port Elizabeth-be repülünk. Megérkezésünk után az óceán mentén Knysnába utazunk a híres Garden Route pano­rámaúton. Közben megállunk a Tsitsikamma Nemzeti Parknál, könnyű túrával érjük el a Storms-folyó torkolatát. Folytatjuk utazásunkat. Knysna fekvése és az itt lévő lagúna, mindenkit elkápráztat. Szállásunk ***-os hotelben.

8. NAP: KNYSNA – OUDTSHOORN

Reggelit követően Outeniqua-hágón keresztül megyünk Oudtshoorn-ba, mely a strucctoll divat elterjedésével virágzott fel. Láthatjuk a struccbárók mesés kastélyait és a Cango cseppkőbarlangot. Délután egy struccfarmot tekintünk meg. Este ***-os szállásunkra megyünk.

9. NAP: OUDTSHOORN – STELLENBOSCH – FOKVÁROS

Reggeli után a Stellenbosch városába és borvidékére utazunk. Ez Dél-Afrika második legrégebbi városa, ahol számos fokföldi, holland stílusú történelmi épületet láthatunk. Bepillanthatunk a Falumúzeumba, majd egy híres helyi borászatban részt veszünk egy borkóstolón. Szállásunk egy ***-os hotel Fokvárosban.

10. NAP: FOKVÁROS – JÓREMÉNYSÉG FOKA

Egésznapos kirándulásra indulunk a Jóreménység fokához. Az Atlanti-óceán partszakaszán, csodás panorámaúton uta­zunk. Időjárás függvényében Hout Bay kikötőjéből áthajózha­tunk a Duiker-szigetre, ahol több ezer fóka él. A Jóreménység Nemzeti Parkba területen szavannák és hatalmas hegyvidékek osztoznak. Megállunk a Jóreménység foka táblánál, majd sik­lóval felmegyünk a híres világítótorony lábáig, ahonnan meg­figyelhetjük, ahogyan az Indiai- és az Atlanti-óceán hullámai találkoznak. Utunkat a Boulders pingvinöböl felé folytatjuk, ahol mintegy 2.500 afrikai pingvin él.

11. NAP: FOKVÁROS – BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS A VIKTÓRIA-VÍZESÉSHEZ

Reggeli után, félnapos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a világ egyik legszebb városának tartott Fokváros nevezetességeit. A XVII. századi gyarmati stílusú épületek és virágos parkok között jól megférnek a modern felhőkarcolók. Megnézzük a Maláj negyed (Bo Kaap) élénk színű házait, bemegyünk a Jóreménység kastélyba, sétálunk az ország legrégebbi kertjében (Company’s Garden), valamint kívülről láthatjuk a Parlamentet is. Kedvező időjárás esetén felvonóval felmegyünk a Tábla-hegyre, mely Világörökség. Délután transzfer a repülőtérre. Menetrend függ­vényében egyénileg, átszállással utazás Budapestre. Éjszaka a repülőn. Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre. Azok a vendégek, akik a Viktória-vízesés hosszabbítást választják, visszatérnek Fokvárosban lévő szállásukra.

+ 1. NAP: ZIMBABWE – VIKTÓRIA-VÍZESÉS – ZAMBIA

Reggel repülés Zimbabwébe, Victoria Fallshoz. Megérkezésünk után túrára indulunk a Viktória-vízeséshez, mely a világ hét természeti csodájának egyike, 1,5 km széles vízfüggöny és 111 métert zuhan a Batoka szurdokba. A vízesést egy buja eső­erdő veszi körül. Olyan növényfajok élnek itt, ezeket máshol rit­kán látni. A túra után határátlépés Zimbabweből Zambiába és transzfer a livingstone-i ***-os szállásra (3 éj).

+ 2. NAP: ZAMBIA – BOTSWANA – CHOBE NEMZETI PARK

Reggeli után a botswanai Chobe Nemzeti Parkba utazunk. Ez Afrika déli részének egyik legnagyobb vadrezervátuma, és híres az itt élő elefánt és bivalycsordáiról. A Zambezi folyón ott kelünk át ahol a 4 ország, Zambia, Zimbabwe, Botswana és Namíbia találkozik. A program egy szafari autós vadlessel kezdő­dik a délelőtt folyamán, amit egy büfé ebéd követ a Chobe Safari Lodge-ban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Chobe-folyóra és az azon túli szavannára. Ebéd után hajó szafari a Chobe folyón.

+ 3. NAP: ÖRDÖG-MEDENCÉJE – ZAMBÉZI

Reggeli után az ördög medencéjéhez utazunk, ez a Zambezi-folyó azon szakasza, a Viktória-vízesés előtt, ahol – megfelelő vízál­lás esetén –, nyugodtan lehet fürdeni. Délután hajókirándulásra indulunk a Zambézi folyón. Láthatunk krokodilokat, vízilovakat és elefántokat. A hajó útját a naplemente koronázza meg.

+ 4. NAP: VIKTÓRIA-VÍZESÉS – ZAMBIA – JOHANNESBURG

Reggel, aki szeretné, fakultatív program keretében helikopter­ről is megcsodálhatja a hatalmas zuhatagot. Fakultatív helikopteres Viktória-vízesés program: 190 USD. Délelőtt transzfer a repülőtérre. Repülés Johannesburgba és utána átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

+ 5. NAP: REPÜLÉS – BUDAPEST

Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Hajózás a "Fókák-szigetére"110 dél-afrikai rand
Kaza Univisa (Zimbabwébe belépéskor fizetendő)
50 amerikai dollár
Tábla-hegy felvonódíj390 dél-afrikai rand

Belépők ára: kb.: 500 dél-afrikai rand + 50 amerikai dollár

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

A dél-afrikai rand ún. nem konvertibilis pénznem, azaz itthon nem váltható, nem is lehet kihozni az országból. Amerikai dollárt érdemes vinni, és ott annyit váltani, amit el is költenek.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.
Március 21. 4 nap Ár: december közepén
Április 24. 4 nap Ár: december közepén
Svájci hegyek közt télen
Március 29. 4 nap Ár: december közepén
Kalandozás Dél-Lengyelországban Húsvétkor
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Március 28. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.
Március 05. 14 nap Ár: december közepén
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.
Május 06. 11 nap Ár: december közepén
A mesés Indokína
Az út során nem csak nyüzsgő nagyvárosokat és fantasztikus Világörökségi helyszíneket keresünk fel, de betekintést nyerhetünk kis falvak és buddhista szerzetesek életébe is.
Április 09. 14 nap Ár: december közepén
Keresztül Dél-Amerikán
Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel
Február 22. 16 nap Ár: december közepén
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
Ha USA Nyugati part, akkor Las Vegas, San Francisco és a csodás nemzeti parkok. Kiszáradt sós tó 86 méterrel a tengerszint alatt (!!!), egekbe szökő mammutfenyők, a Powel-tó híres gátja, s megannyi felejthetetlen élmény. Viva Las Vegas!
Április 26. 12 nap Ár: december közepén