Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  Malajzia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Október 24 - November 04.
1 545 000 Ft
Az út áttekintése

·  Kuala Lumpur Petronas ikertornyai Ázsia ékességei
·  Szingapúr a világ egyik leggazdagabb városállama
·  Bali természeti látványosságai kirándulásokon
·  Napozás, fürdés a Csendes-óceán partján Balin

Olyan területeket fűztünk egy csokorba, melyek önmagukban is híresek, ismertek, és sok ember fantáziáját megmozgatják.
Csorba Klára – A Proko Travel kiutaztatási csoportvezetője

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – KUALA LUMPUR

Átszállással utazás Malajziába, Kuala Lumpurba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: KUALA LUMPUR

Reggeli órákban megérkezés, a reptéren vár bennünket helyi idegenvezetőnk, transzfer a hotelbe, ahol elhelyezzük a cso­magjainkat. Rövid pihenő után megkezdjük városnézésünket. A város jelképe a csillogó Petronas Ikertornyok. A 88 emelet magas épületegyüttes sokáig vezetett a világ legmagasabb épülete versenyben. Ma már lekörözték, de így is lenyűgöző lát­vány fogadja a látogatót. A 41. szintnél át is lehet sétálni a 2 tor­nyot összekötő acélhídon. A Tv-torony nemcsak hírközlési célt szolgál, de kilátóként is funkcionál. Folytatva városnézésünket láthatjuk a Merdeka-teret, ahol a Sultan Abdul Samad épület található. A Függetlenség-tereként is ismert hatalmas zöld terü­letet manapság krikettpályaként használják. A városnak számos piaca van, talán a leghíresebb a Petaling utcában található kínai piac, itt helyi ízeket is kóstolhatunk szabadidőnkben. Este visszamegyünk a szállásunkra és elfoglaljuk szobáinkat.

3. NAP: KUALA LUMPUR – BALI – UBUD

Reggeli a hotelben, majd bőröndjeinket a csomagszobában helyezzük el. A mai napon folytatjuk a városnézést, megtekintjük a legszebb hindu templomot, a Sri Maha Mariamman szentélyt. Trapéz alakú bejárata csodás szobrokkal van díszítve. A város északi részén található Batu-barlang, a következő látnivalónk, mely fontos hindu zarándokhely. Ez egy hatalmas mészkőbar­lang, melynek bejáratánál áll – a hindu vallásban – a háború istenének, Lord Murugannak óriási aranyszobra. A barlanghoz és a benne található templomhoz lépcsősor vezet, ahova a vál­lalkozó kedvűek fel is mehetnek. A belépéshez megfelelő öltö­zet szükséges. A repülőnk indulásáig szabadidő a városban, majd transzfer a reptérre és elutazás Balira, Denpasarba. Innen rövid autóbuszos utazással jutunk el Ubudba a szállásunkra, ahon­nan az elkövetkező napok kirándulásai indulnak, helyi magyar idegenvezetéssel (4 éj).

4. NAP: UBUD

Reggeli után egy Világörökségi helyszínre kirándulunk. Tanah Lot a tengerből kiemelkedő 7 sziklatemplomok egyike. Egy hindu tanító építtette, neve azt jelenti: „Föld a tenger köze­pén”. Apálykor akár gyalog is megközelíthető, de be csak hin­duk léphetnek. Innen egy újabb UNESCO helyszínre megyünk, Bali legnagyobb, több mint 600 hektáros rizsteraszaihoz, a Jatiluwih rizsföldekre utazunk. Sétát teszünk a teraszok között, majd szabadidőben ebédelési lehetőség egy közeli étteremben. Programunk végén a tavak istennőjének szentelt Ulan Danu Bratan templomhoz érkezünk. A Bratan-folyó partján „lebegő” templom a XVII. századból származik, pusztította vulkánkitö­rés, többször újjáépült, mai formájában fenntartja a természet egyensúlyát és egyben a termékenység jelképe is. Koraesti órák­ban térünk vissza szállásunkra, szabadprogram, pihenés.

5. NAP: UBUD – TEGALLALANG

Reggeli után pihenhetnek a resort szállodában, vagy elindulhat­nak egy olyan kirándulásra, ahol kicsit megismerhetjük a balinéz kultúrát, láthatjuk a híres Barong táncot, láthatjuk a Tegallalang rizsföldeket, ahol még óriáshintázásra is lesz lehetőség a tera­szok felett. UNESCO világörökség a Batur vulkán, melyet meg­mászni ugyan nem fogunk, de megcsodáljuk utunk során. Egy kávé és fűszerkertben, tea-és kávékóstoláson veszünk részt, sőt, bizonyára sokan hallottak a világ legdrágább kávéjáról, a Luwak kávéról, melynek eredetéről, készítéséről is hallani fogunk. Itt ezt is megízlelhetjük egyenesen az őstermelőtől. Programunkban szerepel egy balinéz hindu spirituális megtisztulási helyszín is, a Tirtha Empul szent forrás. Kora esti órákban érkezünk vissza szál­lásunkra. Tegallalang és az balinéz kultúra fakultatív kirándulás: 35.000,- Ft.

6. NAP: UBUD – GOA LAWAH – GOA GAJAH

A mai napon a környék természeti szépségeit fedezzük fel. Goa Lawah első megállónk, a talán egyik legtöbbet fotózott templom és barlang Balin. A helyiek is a reggeli órákban jön­nek el ide imádkozni. Egy hindu zarándok építette a barlangi templomot, ahol a legenda szerint többezer denevér és egy koronát viselő óriáskígyó is lakik. A helyiek szerint a barlang járatai más területekkel is összeköttetésben vannak így az óriás­kígyó is ki tudna jutni. A mai napon fürdőzés is vár ránk, no nem itt, hanem a Tibumana-vízesésnél, így javasoljuk, hogy senki ne hagyja otthon a fürdőruháját. Egy csendes, békés, nyugodt helyre lelünk a vízesésénél, ahol megmártózhatunk a mohás sziklák között a vízben. A közelben lesz szabadidő és ebédelési lehetőség is. Goa Gajah elefántbarlangja vár még ránk délután. A IX. századi buddhista meditációs helyet, melynek bejára­tát kőbe vésett, fenyegető arcok védik a gonosz szellemektől, 1923-ban fedezték fel holland régészek. Az elsődleges védel­mező figurát elefántnak vélték, innen az elnevezése. A templom belsejében 7 női szobor India 7 szent folyóját jelképezi. Kora esti órákban térünk vissza szállásunkra.

7. NAP: UBUD – SANUR

Reggeli után csomagunkkal buszra szállunk és Sanur tengerpartja felé vesszük az irányt. Útközben helyi ezüstművesek, fafaragók, batikolók termékeit is megcsodálhatjuk. Kora délután elfoglaljuk szállásunkat, innentől kezdve csak a teljes pihenés vár ránk.

8. NAP: SANUR

Egész napos pihenés, fürdőzés a tengerparton vagy a szállodában.

9. NAP: SANUR

Egész napos pihenés, fürdőzés a tengerparton vagy a szállodában.

10. NAP: SANUR – DENPASAR – SZINGAPÚR

Kora reggel transzfer a repülőtérre és elutazás Szingapúrba. Várhatóan a déli órákban érkezünk, és már vár ránk helyi ide­genvezetőnk. Szingapúr a Távol-Kelet legfejlettebb és leggaz­dagabb országai közé tartozik, világszinten is kiemelkedő a közbiztonsága és a tisztasága. Már maga a repülőtér látványa is lenyűgöző, hiszen a reptéren belül egy 40 méter magas víze­sés található. Autóbuszra szállunk és elmegyünk a szállásunkra. Délután a különleges látnivalók felfedezésére indulunk. A város neve Oroszlánváros. Ennek tiszteletére a városban 5 oroszlánfejű, haltestű szobrot is felállítottak, ebből is fogunk látni. A város jel­képe a hajót formázó Marina Bay Sand hotel és a hozzá tartozó hatalmas bevásárlóközpont, luxusüzletekkel és az öbölben talál­ható éttermek és bárok egész sorával. Fő utcája az Orchard Road, látjuk az óriáskereket, a Gardens by the Bay ökoturisztikai parkot. Fő látványosságai az úgynevezett „Szuperfák”, különlegességük a környezetvédelmi technológiájuk. Napenergiát és esővizet gyűj­tenek a világításhoz és a télikertek hűtőrendszerének energiael­látásához. Este visszatérünk a hotelbe.

11. NAP: SZINGAPÚR

Reggeli után tovább folytatjuk Szingapúr felfedezését. A Kínai-negyed jellegzetes éttermei, üzletei, utcai árusai várnak ránk, majd megtekintjük a Buddha foga ereklye templomot és múzeumot is. Buddha bal szemfogáról kapta nevét, melyet el is helyeztek a templomban. Lesz szabadidő is a városban, vásárlási lehetőséggel. Aki szeretne, a szabadidőben elmehet a Botanikus kertbe, mely az egyetlen trópusi kert, ami elnyerte a Világörökségi rangot. A világ egyik legnagyobb orchidea gyűj­teménye található itt. Este visszatérés a hotelbe.

12. NAP: SZINGAPÚR – HAZAUTAZÁS

Reggel kicsekkolás a hotelből és autóbuszos transzfer a repülőtérre. Elutazás, átszállással Budapestre. Érkezés várhatóan az esti órákban.

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Indonéziai vízum 25 USD + kilépési illeték 24 USD. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Petronas Ikertornyok110 MYR
TV Torony110 MYR
Marina Bay Sand hotel kilátó szint32 SGD
Gardens by the Bay53 SGD
Botanikus kert15 SGD

Belépők ára: kb.: 220 MYR + 100 SGD

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

A malajziai ringgit és a szingapúri dollár ún. nem konvertibilis pénznem, azaz itthon nem váltható, nem is lehet kihozni az országból. Amerikai dollárt érdemes vinni, és ott annyit váltani, amit el is költenek.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ázsia gyöngyszemei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

USA Keleti part és a Niagara-vízesés
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
11
NAP

Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

1 677 000 Ft-tól
A mesés Indokína
A mesés Indokína
14
NAP

4.9

35 értékelés

Az út során nem csak nyüzsgő nagyvárosokat és fantasztikus Világörökségi helyszíneket keresünk fel, de betekintést nyerhetünk kis falvak és buddhista szerzetesek életébe is.

1 445 000 Ft-tól
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
12
NAP

Afrika egyik legfejlettebb állama és itt található a legtöbb világörökségi helyszín is. Sokszínűsége a kínált programokban is megmutatkozik: Nemzeti parkok, kanyonok, vízesés, fantasztikus borok, aranybányák, struccfarm, stb...

1 590 000 Ft-tól