Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 26 - November 06. 1 375 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Kuala Lumpur Petronas ikertornyai Ázsia ékességei
·  Szingapúr a világ egyik leggazdagabb városállama
·  Bali természeti látványosságai kirándulásokon
·  Napozás, fürdés a Csendes-óceán partján Balin

Olyan területeket fűztünk egy csokorba, melyek önmagukban is híresek, ismertek, és sok ember fantáziáját megmozgatják.
Csorba Klára – A Proko Travel kiutaztatási csoportvezetője

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – KUALA LUMPUR

Átszállással egyéni utazás Malajziába, Kuala Lumpurba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: KUALA LUMPUR

Reggeli órákban megérkezés, találkozás helyi magyar idegenvezetőnkkel transzfer a szállodába, ahol elhe­lyezzük a csomagjainkat. Rövid felfrissülés után megkezdjük városnézésünket. A város jelképe a csil­logó Petronas Ikertornyok. A 88 emelet magas épületegyüttes sokáig vezetett a világ legmagasabb épülete versenyben. Ma már lekörözték, de így is lenyűgöző látvány fogadja a látogatót. A 41. szintnél át is lehet sétálni a 2 tornyot összekötő acélhídon. A Tv-torony nemcsak hírközlési célt szolgál, de kilátóként is funk­cionál. Folytatva városnézésünket láthatjuk a Merdeka-teret, ahol a Sultan Abdul Samad épület található. A Függetlenség-tereként is ismert hatalmas zöld területet manapság krikettpályaként használják. A városnak számos piaca van, talán a leghíresebb a Petaling utcában található kínai piac, itt helyi ízeket is kóstol­hatunk szabadidőnkben. Este visszamegyünk a szállásunkra és elfoglaljuk szobáinkat. Szabadprogram, pihenés.

3. NAP: KUALA LUMPUR – BALI – UBUD

Reggeli a szállodában, majd bőröndjeinket a csomagszobában helyezzük el. A mai napon folytatjuk a városnézést, megtekintjük a legszebb hindu templomot, a Sri Maha Mariamman szentélyt. Trapéz alakú bejárata csodás szobrokkal van díszítve. A város északi részén található Batu-barlang, a következő látnivalónk, mely fontos hindu zarándokhely. Ez egy hatalmas mészkőbar­lang, melynek bejáratánál áll – a hindu vallásban –, a háború istenének, Lord Murugannak óriási aranyszobra. A barlanghoz és a benne található templomhoz, lépcsősor vezet, ahova a vállal­kozó kedvűek fel is mehetnek. (A belépéshez megfelelő öltözet szükséges. ) A repülőnk indulásáig szabadidő a városban, majd transzfer a reptérre és elutazás Balira, Denpasarba. Innen rövid autóbuszos utazással jutunk el Ubudba a szállásunkra, ahon­nan az elkövetkező napok kirándulásai indulnak, helyi magyar idegenvezetéssel. (4 éj)

4. NAP: UBUD

Reggeli után egy külnleges helyszínre kirándulunk. Tanah Lot a tengerből kiemelkedő 7 sziklatemplomok egyike. Egy hindu tanító építtette, neve azt jelenti: „Föld a tenger közepén”. Apálykor akár gyalog is megközelíthető, de be csak hinduk léphetnek. Innen egy UNESCO helyszínre megyünk, Bali leg­nagyobb, több mint 600 hektáros rizsteraszaihoz, a Jatiluwih rizsföldekre utazunk. Sétát teszünk a teraszok között, majd szabadidőben ebédelési lehetőség egy közeli étteremben. Programunk végén a tavak istennőjének szentelt Ulan Danu Bratan templomhoz érkezünk. A Bratan-folyó partján „lebegő” templom a XVII. századból származik, pusztította vulkánkitö­rés, többször újjáépült, mai formájában fenntartja a természet egyensúlyát és egyben a termékenység jelképe is. Koraesti órák­ban térünk vissza szállásunkra, szabadprogram, pihenés.

5. NAP: UBUD – TEGALLALANG

Reggeli után elindulunk egy olyan kirándulásra, ahol kicsit megismerhetjük a balinéz kultúrát, láthatjuk a híres Barong táncot, láthatjuk a Tegallalang rizsföldeket, ahol még óriáshin­tázásra is lesz lehetőség a teraszok felett. UNESCO világörökség a Batur vulkán, melyet megmászni ugyan nem fogunk, de meg­csodáljuk utunk során. Egy kávé és fűszerkertben, tea-és kávé­kóstoláson veszünk részt, sőt, bizonyára sokan hallottak a világ legdrágább kávéjáról, a Luwak kávéról, melynek eredetéről, készítéséről is hallani fogunk. Itt ezt is megízlelhetjük egyene­sen az őstermelőtől. Programunkban szerepel egy balinéz hindu spirituális megtisztulási helyszín is, a Tirta Empul szent forrás. Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

6. NAP: UBUD – GOA LAWAH – GOA GAJAH

A mai napon a környék természeti szépségeit fedezzük fel. Goa Lawah első megállónk, a talán egyik legtöbbet fotózott temp­lom és barlang Balin. A helyiek is a reggeli órákban jönnek el ide imádkozni. Egy hindu zarándok építette a barlangi templomot, ahol a legenda szerint többezer denevér és egy koronát viselő óriáskígyó is lakik. A helyiek szerint a barlang járatai más terü­letekkel is összeköttetésben vannak így az óriáskígyó is ki tudna jutni. A mai napon fürdőzés is vár ránk, no nem itt, hanem a Tibumana-vízesésnél, így javasoljuk, hogy senki ne hagyja ott­hon a fürdőruháját. Egy csendes, békés, nyugodt helyre lelünk a vízesésénél, ahol megmártózhatunk a mohás sziklák között a vízben. A közelben lesz szabadidő és ebédelési lehetőség is. Goa Gajah elefántbarlangja vár még ránk délután. A IX. századi buddhista meditációs helyet, melynek bejáratát kőbe vésett, fenyegető arcok védik a gonosz szellemektől, 1923-ban fedez­ték fel holland régészek. Az elsődleges védelmező figurát ele­fántnak vélték, innen az elnevezése. A templom belsejében 7 női szobor India 7 szent folyóját jelképezi. Kora esti órákban térünk vissza szállásunkra, ahol pihenés vagy a szálloda szolgál­tatásainak igénybevételére is lesz mód.

7. NAP: UBUD – SANUR

Reggeli után csomagunkkal buszra szállunk és Sanur tenger­partja felé vesszük az irányt. Útközben helyi kézművesek, fafa­ragók, ezüstművesek, batikolók termékeit is megcsodálhatjuk. Kora délután elfoglaljuk szállásunkat, innentől kezdve csak a teljes pihenés vár ránk.

8. NAP: SANUR

Egész napos pihenés, fürdőzés a tengerparton vagy a szállodában.

9. NAP: SANUR

Egész napos pihenés, fürdőzés a tengerparton vagy a szállodában.

10. NAP: SANUR – DENPASAR – SZINGAPÚR

Kora reggel transzfer a repülőtérre és elutazás Szingapúrba. Várhatóan a déli órákban érkezünk, és már vár ránk helyi idegenvezetőnk. Szingapúr a Távol-Kelet legfejlettebb és leggazdagabb országai közé tartozik, világszinten is kiemelkedő a közbizton­sága és a tisztasága. Már maga a repülőtér látványa is lenyűgöző, hiszen a reptéren belül egy 40 méter magas vízesés található. Autóbuszra szállunk és elmegyünk a szállásunkra. Délután a különleges látnivalók felfedezésére indulunk. A város neve Oroszlánváros. Ennek tiszteletére a városban 5 oroszlánfejű, hal­testű szobrot is felállítottak, ebből is fogunk látni. A város jelképe a hajót formázó Marina Bay Sand hotel és a hozzá tartozó hatal­mas bevásárlóközpont, luxusüzletekkel és az öbölben található éttermek és bárok egész sorával. Fő utcája az Orchard Road, lát­juk az óriáskereket, a Gardens by the Bay ökoturisztikai parkot. Fő látványosságai az úgynevezett „Szuperfák”, különlegességük a környezetvédelmi technológiájuk. Napenergiát és esővizet gyűj­tenek a világításhoz és a télikertek hűtőrendszerének energiaellátásához. Este visszatérünk a szállodába.

11. NAP: SZINGAPÚR

Reggeli után tovább folytatjuk Szingapúr felfedezését. A Kínai-negyed jellegzetes éttermei, üzletei, utcai árusai várnak ránk, majd megtekintjük a Buddha foga ereklye templom és múze­umot is. Buddha bal szemfogáról kapta nevét, melyet el is helyeztek a templomban. Lesz szabadidő is a városban, vásár­lási lehetőséggel. Aki szeretne, a szabadidőben elmehet a Botanikus kertbe, mely az egyetlen trópusi kert, ami elnyerte a Világörökségi rangot. A világ egyik legnagyobb orchidea gyűj­teménye található itt. Este visszatérés a szállodába.

12. NAP: SZINGAPÚR – HAZAUTAZÁS

Reggel kicsekkolás a hotelből és autóbuszos transzfer a repülőtérre. Elutazás, átszállással Budapestre. Érkezés várhatóan az esti órákban.

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Indonéziai vízum 25 USD + kilépési illeték 24 USD. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Petronas Ikertornyok110 malajziai ringgit
TV Torony110 malajziai ringgit
Marina Bay Sand hotel kilátó szint32 szingapúri dollár
Gardens by the Bay53 szingapúri dollár
Botanikus kert15 szingapúri dollár

Belépők ára: kb.: 220 malajziai ringgit + 100 szingapúri dollár

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

A malajziai ringgit és a szingapúri dollár ún. nem konvertibilis pénznem, azaz itthon nem váltható, nem is lehet kihozni az országból. Amerikai dollárt érdemes vinni, és ott annyit váltani, amit el is költenek.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Ázsia gyöngyszemei úthoz hasonló utazások