Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  Vietnám
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 09 - 22.
1 445 000 Ft
Október 29 - November 11.
1 445 000 Ft
November 12 - 25.
1 445 000 Ft
Az út áttekintése

·  Egy teljes nap a mesés Halong-öbölben hajózva
·  Naplemente Angkor Wat mitikus templomainál
·  Laoszi trópusi esőerdő elefánthátról
·  Hajózás a híres Mekong folyón

Lenyűgöző három ország. Számomra Vietnám változatossága volt az igazi meglepetés. A Halong Bay látványát soha nem fogom elfeledni. A legvarázslatosabb hely, ahol valaha jártam.
Prónay Bence – A program összeállítója

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3-4 csill. szállodák, 1éj hajón,2 repülőn
Ellátás:
Programleírás szerint
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (35)

1. NAP: BUDAPEST – SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: BUDAPEST – SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Érkezés Dél-Vietnám egykori fővárosába, Saigonba. Az egyesü­lés után Hanoi lett a központ, de Saigon, mai nevén Ho Chi Minh Város, továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. A reptérről buszos transzfer a szállodába, mely út alatt megtekintjük kívülről az egykori elnöki palotát, ami a háború ide­jén katonai főhadiszállás volt. Lefényképezhetjük a szép Főposta épületét, a Notre Dame-templomot is. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON – MEKONG DELTA – SAIGON

Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong, Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkából külön kishajó­val járjuk be a vidéket. A Cai Son és Thanh Nhon csatornák men­tén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Biciklivel vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON – HANOI

Reggel elrepülünk Hanoiba. Érkezésünk után városnézést tar­tunk. Első megállónk a Ho Chi Minh mauzóleum, mely látványos oszlopos épületben található. Tovább folytatva programunkat lefényképezzük az Egyoszlopos Pagoda és az Irodalom Temploma épületét. Ez utóbbi volt az ország első egyeteme. Délután egy tradicionális riksás túrán veszünk részt a régi negyedben. Ezután a Sword-tóhoz megyünk, ahol a tó közepén egy csodás templom található, és egy fahíd köti össze a parttal. Este vacsora egy tradi­cionális helyi étteremben, szállás Hanoiban.

5. NAP: HANOI – HALONG BAY

Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség része­ként számontartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél- Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tusolós, WC-s) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3.000 csodaszép szikla, zöld növényzettel a kb. 1.500 km2-es öbölben. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ezt követően ebéd, majd este felejthetetlen élmény a naplemente látványa a tenge­ren. Vacsora, szállás a hajón, tusolós, wc-s kabinokban.

6. NAP: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG

Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a meseszép szik­lák között. Így térünk vissza a kikötőbe, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Laosz leghíresebb városába, Luang Prabangba (3 éj).

7. NAP: LUANG PRABANG – PAK OU

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szo­kásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek. Ezt követően egy helyi piacot keresünk fel. A Mount Phousi meg­mászása után pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz utazunk, mely egy csodaszép mészkősziklában található a Mekong és az Ou folyók torkolatával szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Tovább hajózva Ban Muang Keo faluban állunk meg, ahol helyi tradíciót követve, rizsből készítik a whiskey-t. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étterem­ben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztúpa található. Itt a meseszép naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra, valamint a Mekong folyóra. Innen az éjsza­kai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálhatóak a helyi, merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegyi falvak lakosai hoznak a városba. Szállás.

8. NAP: ELEFÁNTFARM – KHUANG SI – LUANG PRABANG

A laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az ele­fántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Ezt követően rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

9. NAP: LUANG PRABANG – SIEM REAP

A napot korán reggel a történelmi királyi palotánál kezdjük, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörök­ségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a király­ság székhelye volt. Transzfer a repülőtérre, ahonnan a már Kambodzsa területén fekvő Siem Reapba repülünk. Szállásunk elfoglalása után este egy showműsorral egybekötött vacsorát fogyasztunk el egy helyi étteremben.

10. NAP: BANTEAY SREI – KBAL SPEAN / PREK TOAL

A mai napon a helyi Sangker folyó vízállásától függően vagy a Banteay Srei X. századi hindu templomot és a Kbal Spean – ismertebb nevén „az Ezer Linga folyója” – kerül megtekintésre a Kulen hegy délnyugati lejtőjén, mely a Sziemreap folyó mellé­kágának termékenység szimbólumokkal díszített mederszaka­sza. Ha a vízállás a szokásostól eltérő lenne, akkor a Prek Toal nevű helyet keressük fel. Itt minden úszik a vízen, a templomtól az iskolán át a gyógyszertárig. Az úszó faluban megnézhetjük a halászok munkáját, igazi házi jellegzetes ebédet fogyasztha­tunk el. Ebéd után még tovább hajókázunk és megnézhetjük hogyan készülnek a vízi jácintból színes háztartási eszközök. Vásárlásra is lesz lehetőség. Esti órákban térünk vissza Siem Reapba a szállásunkra.

11. NAP: TA PROHM – SRAH SRANG – ANGKOR WAT

Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomok felé vesszük az irányt. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatal­mas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monu­mentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak szerint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő templomokat. A IX. századtól az uralkodók építették ezeket az épületeket saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványosság képe. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és onnan tekintjük meg a színpompás naplementét. Este, aki akar, tuk-tuk­kal bemehet a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

12. NAP: SIEM REAP – BANGKOK

Reggeli után transzfer a reptérre és elutazás a thai fővárosba, Bangkokba. A reptérről szállodánkig idegenvezetőnk mesél a városról. A délután folyamán felfedezhetjük a várost gyalogo­san, majd este, aki szeretne pihenhet, de lehetőséget biztosí­tunk egy különleges kirándulásra. Vacsorás hajókirándulás a Bangkokot keresztülszelő Csaophraja folyón. A kétórás hajókázás során olyan ikonikus helyszíneket láthatunk esti díszkivilágítás­ban, mint a Wat Arun (Hajnal Temploma), a Thai Királyi Palota. A látványt thai zene, és bőséges büfévacsora egészíti ki, hogy egy igazán felejthetetlen élmény legyen. Fakultatív vacso­rás hajókirándulás Bangkokban transzferrel: 60 USD.

13. NAP BANGKOK – HAZAUTAZÁS

Reggeli után napsütésben tekinthetjük meg a Thai-öbölben fekvő várost, melyet Kelet Velencéjének is hívnak. Belülről is megtekint­hetjük a királyi palotát, mely egész Thaiföld leghíresebb kulturális kincse. A közel 10 hektáros területen fekvő rezidencia története a XVIII. századig nyúlik vissza, amikor Bangkok első királya elkezdte az építkezést. Az évszázadok során minden uralkodó tovább bővít­gette, így nyerte el mára változatos és szemet gyönyörködtető kinézetét. Programunk befejezése után a repülőtérre visz bennün­ket autóbuszunk, ahonnan hazaindulunk. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: ÁTSZÁLLÁS – BUDAPEST

Reggeli átszállást követően folytatjuk utunkat hazafelé. Menetrend szerint, várhatóan a reggeli órákban érkezés Budapestre.

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Vietnámi vízum 20.000 Ft, Laoszi 35 USD, Kambodzsai 36 USD. Budapesten csak a vietnámi a vízum intézhető, többi a helyszínen. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. Fakultatív kirándulás ára: 60 USD.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Hoffmann Iván
Wien
2023.12.07

Kambodzsán plusz egy nap jó lett volna, de összességében tartalmas. Az információk nagyon jól lettek átadva, türelmes az idegenvezető, a konfliktushelyzeteket nagyon jól kezelte. Az autóbusz tiszta volt mindig, a sofőrök nyugodtan vezettek. A szálláson tisztaság, kulturált körülmények voltak, az étkezések során helyi ízek voltak.

 • 5.0
Matesz András
Miskolc
2023.12.05

Az idegenvezetés 5*. Köszönjük az utazás során végig biztosított ivóvizet.

 • 5.0
Bertalan Barna, Bertalan Barnáné
Bonyhád
2023.12.04

Teljesen rendben volt.

 • 4.5
Nagy Ágnes Zsuzsánna
Budapest
2023.12.04

Nekem sok volt a hajózás, bár érdekes volt. Az idegenvezető alapos, odafigyel az utasaira, segítőkész, felkészült. Az autóbusz pontos, tiszta, a buszvezetők udvariasak. A szállások közül volt nagyon nagyon jó és erősen, ill. gyengén közepes.

 • 4.3
Salamon Eleonóra Mária és Salamon Csaba
Győr
2023.05.06

Tökéletes. Az idegenvezetés kifogástalan, felkészült, készséges, türelmes. A gépkocsivezetők ügyesek. A szálloda kényelemnek megfelelő, a laoszi szállás abszolút helyi! Bencének igaza volt, ez a legszebb útjuk!! Hálás köszönet a maradandó élményekért.

 • 5.0
Dr. Király Tímea Zita, Káposztási Tamás
Mátészalka
2023.05.04

Nagyon jól szervezettek voltak a programok, nagyon sok érdekes látnivaló volt. Fantasztikus UNESCO Világörökségi színhelyek. Az idegenvezető nagyon tájékozott és felkészült volt, a helyi idegenvezetők is felkészültek és segítőkészek voltak. Megfelelő színvonalú autóbuszok álltak rendelkezésre, kedves autóbuszvezetőkkel, akik tájékozott helyismerettel rendelkeztek. A hotelek kiválóak voltak, a vietnami, kambodzsai és bangkoki hotelek kifogástalanok, a laoszi volt egyedül gyengébb színvonal. A hotelek reggelije bőséges választékú, a szervezett étkezések kiváló éttermekben voltak, ínyenc falatokkal. ❤ Nagyon jól éreztük magunkat, fantasztikus élményekkel tértünk haza, melyek életreszólóak lesznek. Az ár-érték arány is megfelelő.

 • 4.8
Bánfiné Takács Tímea
Göd
2023.05.02

Gazdag, sokszínű program. Kedves jól felkészült, segítőkész, jó problémamegoldó idegenvezető. Tiszta busz, jó sofőrök. A szállás nagyon luxus, tetszett a laoszi mert autentikus volt. Az ételek bőségesek és jellegzetesek voltak. A négy országot érintő utazás, a reptéri parkolási lehetőség és az online ügyintézési lehetőség mind nagyon jóvá tették az utat.

 • 5.0
Varga Tibor és Kiss Lászlóné
Püspökhatvan
2023.04.24

Jól szervezett. Színvonalas, látványos, betekinthettünk a mindennapi életbe. Az idegenvezető felkészült, türelmes, segítőkész. A buszok tiszták, kényelmesek, jó állapotúak. A szállások jól felszereltek, tiszták, a hajó szuper. Az étkezés bőséges, változatos, az éttermek helyszínei jó választások voltak.

 • 5.0
Parádi Julianna, Soltész Erika
Alsózsolca
2023.04.22

Pontos teljesítés, jó ár-érték arány.

 • 5.0
Rákosi Rebeka, Rákosi Lászlóné
Szeged
2023.04.21

5* Szuper volt, köszönjük szépen! Tökéletes szervezés, pontos transzferek.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A mesés Indokína úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Keresztül Dél-Amerikán
Keresztül Dél-Amerikán
17
NAP

4.8

32 értékelés

Brazília - Argentína - Paraguay - Peru. Een négy ország minden fontos látnivalóját láthatjuk, Rio, Buenos Aires, Iguazu, Machu Picchu, Nazca-vonalak és még megannyi élmény.

2 330 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

USA Keleti part és a Niagara-vízesés
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
11
NAP

Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

1 677 000 Ft-tól
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
12
NAP

Afrika egyik legfejlettebb állama és itt található a legtöbb világörökségi helyszín is. Sokszínűsége a kínált programokban is megmutatkozik: Nemzeti parkok, kanyonok, vízesés, fantasztikus borok, aranybányák, struccfarm, stb...

1 590 000 Ft-tól
Életre szóló élmények Thaiföld és Laosz csodás tájain
Életre szóló élmények Thaiföld és Laosz csodás tájain
14
NAP

Hajózás a Mekongon. Szuperexpresszel Laoszban. Nyaralás Thaiföld legszebb tengerpartján. Olyan különleges élmények, melyeket senki se fog elfelejteni.

1 493 000 Ft-tól
Ázsia gyöngyszemei
Ázsia gyöngyszemei
12
NAP

Ez az utazás egy igazi délkelet-ázsiai koktél, a "legfinomabb" összetevőkkel. A maláj főváros, Kuala Lumpur felhőkarcolói után jól esik a pihenés a legismertebb indonéz szigeten, Balin. Teraszos rizsföldek, hindu szentélyek, simogató óceán és mindenhol mosolygó emberek. Kirándulásunkat Szingapúr ultramodern városállamában fejezzük be.

1 545 000 Ft-tól
Szaud-Arábia felfedezése
Szaud-Arábia felfedezése
8
NAP

Az ország csak rövid ideje ad ki turista vízumot, így nyugodtan mondhatjuk, hogy igazi kuriózum ez az utazás.

1 440 000 Ft-tól