Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
November 09 - 21. 825 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Hajózás a híres Mekong folyón
·  Angkor Wat, Kambodzsa jelképe
·  Vadregényes Laosz elefántfarm látogatással
·  Egy teljes nap a Halong-öbölben hajózva

"Lenyűgöző három ország. Számomra Vietnám változatossága volt az igazi meglepetés. A Halong Bay látványát soha nem fogom elfeledni. A legvarázslatosabb hely ahol valaha jártam."
Prónay Bence – A program összeállítója

Tekintse meg az úttal kapcsolatos blogbejegyzéseinket is!

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3-4 csill. szállodák, 1éj hajón,2 repülőn
Ellátás:
Programleírás szerint
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – VIETNÁM – SAIGON

Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Saigon volt a fővárosa Dél-Vietnámnak az egyesülés után Hanoi lett a főváros, de Saigon, mai nevén Ho Chi Minh város, továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. Megérkezés után buszos városnézés. Megtekintjük az egykori elnöki palotát, mely a háború idején katonai főhadiszállás volt. Lefényképezhetjük a szép Főposta épületét, a Notre Dame-templomot és sétálhatunk a Ben Thanh piacon. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON – MEKONG DELTA – SAIGON

Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkából külön kishajóval járjuk be a vidéket. Hagyományos téglaégető kemencéket látunk majd a Cai Son és Thanh Nhon csatornák mentén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle terméke­ket. Vagy biciklivel, vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldol­gozó manufaktúrát. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON – HANOI

Repülés Hanoiba. Délután városnézés: Ho Chi Minh mauzó­leum, Egyoszlopos Pagoda, Irodalom Temploma, mely az ország első egyeteme volt. Délután az Etnológiai Múzeumban teszünk látogatást, mely Vietnám történelmének relikviáit mutatja be, majd egy tradicionális riksás városnézésen veszünk részt a régi negyedben. Ezután a Sword-tóhoz megyünk, ahol a tó közepén egy csodás templom található, és egy fahíd köti össze a parttal. Este vacsora egy helyi étteremben, szállás Hanoiban.

5. NAP: HANOI – HALONG BAY

Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség részeként számon tartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél- Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tusolós, WC) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3.000 csodaszép szikla zöld növényzettel a kb. 1.500 km2-es öbölben. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ebéd, vacsora a hajón. Este felejthetetlen élmény a naplemente látványa a tengeren. Szállás a hajón tusolós kabinokban.

6. NAP: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG

Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a mese­szép sziklák között. Így térünk vissza a kikötőbe majd transz­fer a repülőtérre és elutazás Laosz leghíresebb városába, Luang Prabangba. (Szállás 3 éj).

7. NAP: LUANG PRABANG – PAK OU

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhistaszokásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűj­tenek. Ezt követően egy helyi piacot keresünk fel. A Mount Phousi megmászása után hajókkal pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz utazunk, mely egy csodaszép mészkősziklában található a Mekong és az Ou-folyók torkolatá­val szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Továbbhajózva megállunk Ban Muang Keo faluban ahol látunk egy hagyományos rizs­ből készült whiskey lepárlót. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étteremben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztupa található. Itt a meseszép naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra valamint a Mekong folyóra. Innen az éjszakai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálhatóak a helyi, merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegyi falvak lakosai hoz­nak a városba. Szállás.

8. NAP: ELEFÁNTFARM – KHUANG SI – LUANG PRABANG

A Laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az ele­fántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Ezt követően rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

9. NAP: LUANG PRABANG – SIEM REAP

Délelőtt a volt királyi palotát tekintjük meg, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörökségek közt, mely évszáza­dokon keresztül (1975-ig) a királyság székhelye volt. Transzfer a repülőtérre, majd Siem Reapba utazunk. Este show műsorral egybekötött vacsorát fogyasztunk el egy helyi étteremben.

10. NAP: SIEM REAP

Reggeli után hajókkal Prek Toal nevű helyet keressük fel. Itt min­den úszik a vízen, a templomtól az iskolán át a gyógyszertárig. Az úszó faluban megnézhetjük a halászok munkáját, igazi házi jellegzetes ebédet fogyaszthatunk el. Ebéd után még tovább hajókázunk, és megnézhetjük hogyan készülnek a vízi jácintból színes háztartási eszközök. Vásárlásra is lesz lehetőség. Esti órák­ban térünk vissza Siem Reapba.

11. NAP: TA PROHM – SRAH SRANG – ANGKOR WAT

Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomokat felé vesszük az irányt. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatal­mas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monu­mentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak szerint a világ 7 új csodája közé be kellett volna válasz­tani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő templomokat. Kb. 30 km2-es körzetben több mint egy tucat szentély található. A IX. századtól az uralkodók építették eze­ket a templomokat saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látvá­nyosság képe. A csodálatos kődomborművek, a díszes oszlopok és a kőfaragványok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő dél­után a Bakheng templomhoz sétálunk fel és onnan tekintjük meg a színpompás naplementét. Este, aki akar, tuk-tukkal beme­het a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

12. NAP: KBAL SPEAN – HAZAUTAZÁS

Reggeli után megtekintjük a Banteay Srey templomot, mely különbözik az eddig látottaktól, mivel vörös homokkőből készült. Ezután indulás a repülőtérre. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

13. NAP: HAZAREPÜLÉS

Budapestre érkezés várhatóan a déli órákban.


Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Vietnámi vízum 20.000 Ft, Laoszi 35 USD, Kambodzsai: 36 USD. Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 25 főben maximáljuk.

A részvételi díj a belépők árait tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
F. Csaba
Győr
2019.11.29

Az idegenvezető tájékozott, rugalmas, kiváló humorú, jó konfliktuskezelő. Kiváló személyiség. 5*** Az utazás időtartamát 1 éjszakával növelném, hogy a hazaút kevésbé legyen fárasztó. Az autóbusz minősége rendben volt végig, talán csak Angkornál szűkös. Jó sofőr volt mindenhol, nincs panasz, a helyi idegenvezetők is jók voltak.

 • 4.5
B. László
Szeged
2019.11.25

Helyszínspecifikus látványosságok. Részletes történelmi és helyi vonatkozású információk. A buszon a klíma nagyon hidegre volt állítva, izzadtan nem jó beülni, de a sofőr nyitott volt és állított a befújáson, amennyiben jeleztük. A szállások jó helyen voltak a központban, kényelmesek. Jó, hogy voltak "európai" ízek is a helyiek mellett.

 • 4.8
Dr. Nagy Mónika
Pécs
2019.11.24

Tartalmas utazás, profi, felkészült, rugalmas és segítőkész idegenvezetővel. A sofőrök az adott ország viszonyait profi módon kezelték. Jellemzően Indokínában, 1-1 helyen a tisztasággal probléma volt. A helyi gasztronómiának megfelelő ellátás, de aki nem nyitott a helyi ételekre, azok számára is tökéletes volt.

 • 4.8
Dr. Szabó Gábor
Kecskemét
2019.04.25

Sok volt a repülőút és a holt idő. Viszont az idegenvezető utasbarát, tájékozott, szolgálatkész, türelmes és rugalmas. A sofőrök profin vezettek, biztonságosan, pontosan és helyismerettel. A szállások színvonalasak, kényelmesek voltak város központiak vagy közeliek.A helyi gasztronómia az európai ízlésre van szabva, változatos és bőséges étkezések.

 • 4.8
Kamarásné Tatár Eszter
Budapest
2019.04.09

Tartalmas program, remek idegenvezető!

 • 5.0
Katkics Tamás
Kecskemét
2018.12.04

Változatos és mindenre kiterjedő program. Az idegenvezető kedves, figyelmes, nagyon informált. Közvetlen és alkalmazkodó, kiváló szakmai ismerete van és empatikus. Az autóbusz kényelmes, mindig ott volt időben. A vezető udvarias, kedves volt. A szállás kiváló volt, a helyi konyha ínyencségeit is kipróbálhattuk. Tökéletes volt a csoport kis létszáma.

 • 5.0
Szemereyné Barva Ágnes
Budapest
2018.11.27

Nagyszerű utazáson vettünk részt. Tartalmas volt a program, az idegenvezető jól informált, profin vezette a csapatot. A kis létszámnak köszönhetően mindenkire oda tudott figyelni. A szállás és a helyi étkezés is jó volt.

 • 5.0
Csíki-Szász Andrea
Budapest
2018.11.26

Abszolút felkészült, barátságos, nagy tudású és figyelmes volt az idegenvezető.

 • 5.0
Csenkiné Bihal Mária
Kiskunfélegyháza
2017.04.19

Tisztelt Prónay Úr, kedves Munkatársak! Életünk egyik legtartalmasabb, egyik legértékesebb programját kaphattuk az Önök szervezésében A mesés Indokína utunkon. Nehéz lesz feldolgozni azt a temérdek információt, amit begyűjtöttünk, azt a tengernyi élményt, amihez hozzájutottunk Önöknek köszönhetően. Kiváló volt a szervezés: buszok és idegenvezetők vártak bennünket a megbeszélt helyeken, valamennyien jószándékkal, odaadással tájékoztattak bennünket - meglepő módon németül. Remek volt az időbeosztás, hisz mindent kényelmesen és magabiztosan elértünk, amit terveztek: járhattunk Buddha-emlékhelyeken, megcsodálhattuk a természet szépségeit (a napot hiányoltuk a Halong-öbölben, de így is nagyon szép volt), életünkben nem felejtjük el azt a tengernyi finomságot, amivel bennünket elláttak. Élveztük a változatos szállodákat - egyel volt problémánk Laoszban, de azt sikerrel megoldották -. Amit helyette kaptunk, a szálláshelyek fantasztikuma volt csodás étkeivel, elbűvölő környezetével, rendkívül kedves munkatársaival. Mindent remekül előkészítettek: a költőpénz-ajánlatot, a vízumigénylést, a biztonságra, egészségre vigyázást, és adtak egy jó szervezőkészségű, segítő szándékú idegenvezetőt, Kámán Józsit. Örültünk a napi többszöri hideg víznek, a riksázásnak, a vízi színháznak, a kincset érő látnivalóknak. Mi voltunk azok, akik lányunknál Dubaiban maradtunk még 3 napot. Hálásan köszönjük a külön utazásszervezést, a sorozatfelvilágosítást; minden nagyon hasznos volt. Többször utaztunk már Önökkel, és ha lesz lehetőségünk, máskor is szívesen tartunk csoportjukkal. Amit mi tehetünk: mesélünk és mondjuk tapasztalatainkat. Most azon dolgozom, hogy az utazásból egy prezentációt állítsak össze - döcögve haladok a többezer fotót és kisfilmet látva:) Mutatom majd tanítványaimnak, Kollégáimnak, és biztatom Őket, addig menjenek, amíg lendületesek, amíg befogadóak:) Kisiskolásként hallottunk/tanultunk a vietnámi háborúról.... - nem gondoltuk, hogy egyszer személyesen megláthatjuk az országot, értékeit, kultúráját, s hogy találkozhatunk az egykori szenvedőkkel. Csak a köszönet szavát továbbíthatom Önöknek. Köszönjük! Csenkiné Bihal Mária és Csenki József

 • 5.0
Bakos Lászlóné
Budapest
2016.04.20

Két hét alatt rengeteg nevezetességet láttunk és sok csodaszép tájon jártunk. Nem is tudnék választani, hogy mi tetszett a legjobban. Csodálatos volt testközelből megismerni ezt a miénktől teljesen más kultúrát, melyhez hozzásegített minket idegenvezetőnk, Dr. Horváth Péter felkészültsége. Remélem még a közeli jövőben sikerül visszatérnem egy-két helyre, amit az út során csodálhattam meg, ilyen pl. a Halong-öböl vagy a Koungsi vízesés. Összességében nagyszerű, tartalmas út volt.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
A mesés Indokína úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Álomnyaralás kirándulásokkal a Seychelle-szigeteken
Mahé sziget
November 10. 10 nap 1 066 000 Ft