Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 10 - 18.
739 000 Ft
Augusztus 12 - 20.
709 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program buszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Hajóval egy norvég fjordon és az Északi-tengeren
·  Repüléssel lerövidített buszút, gyors utazás
·  Három skandináv főváros látnivalói
·  Vadregényes táj és több száz vízesés

Ez az egy hetes körutazás olyan, mint egy idilli koncentrátum Skandináviából. Fjordi hajózás, három történelmi főváros és lenyűgöző tájak.
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)

1. NAP: BUDAPEST – HAMBURG – LÜBECK

Menetrend szerint egyénileg repülnek Hamburgba. Megérkezés után (várakozás előfordulhat) a reptéren felveszi Önöket a buszos csoport, majd ezt követően rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük (kívül­ről) a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő város­házát, és a Holstentort. (A napi programot meghatározza a repülőgép hamburgi érkezése). Szállás.

2. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szige­teket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalo­gos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár ott­hona, városháza, Strøget a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

3. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épí­tett Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétá­lóutcáját. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fenséges hajó­ját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

4. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekin­tésével kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A belvárosban tett gyalogos városné­zés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere, modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt köve­tően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: HAMAR – LILLEHAMMER – ÅNDELSNES

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén haladunk. Hamarban lát­hatunk egy felfordított viking hajóra emlékezetető épüle­tet. Lillehammerben a híres olimpiai sísáncot keressük fel. Folytatva utunkat, a csodaszép Gundbrandsdalen-völgyön hala­dunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók és vízesések tarkíta­nak. Åndelsneshez érve egy fárasztó, de meseszép programot javaslunk. Gondolával fel tudunk menni a Nesaksla hegyre, vagy a Ramsdallépcsőn az 580 m magasságban lévő különleges kilá­tóhoz tudunk feljutni. (Túracipő használata feltétlenül ajánlott). A kilátóról, jó idő esetén mesés a látvány az alattunk húzódó fjordra. Fárasztó, de egy életre maradandó élményt nyújtó prog­ram. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: TROLLOK ÚTJA – GEIRANGER FJORD – SASOK ÚTJA

A Trollok útján indulunk tovább, mely Norvégia talán leghíre­sebb panorámás útja. Ezt a norvégiai hágót 1936-ban, 8 évnyi építkezés után nyitották meg. Tizenegy hajtűkanyar várja itt az utazókat, 930 méteres tengerszint feletti magasságban, néhol 9%-os emelkedőkkel. Az igen látványos útszakasz hangsúlyos pontja a Stigfossen vízesés, amely a hegyoldalon lezúdulva a csúcs felé tartó út egy kis hídja alatt fut át. A nap során végig­haladunk a Sasok útján is, mely a Geiranger fjordhoz vezet. Ott kompra szállunk és egy kb. 1,5 órás hajóúton megyünk Hellesyltig. Hajókázás közben kiváló felvételek készülhetnek a fjordot ölelő hegyekről, vízesésekről. Kikompolás után busszal folytatjuk utunkat Sogndalig. Szállás.

7. NAP: SOGNE-FJORD – BERGEN – NORDHEIMSUND

A következő mesés fjord a Sogne-fjord, mely mentén hala­dunk. Számtalan vízesést érintünk a mai napon is. Bergenbe érve gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a bel­várossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiac­cal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők egyéni program keretében a siklóvasút­tal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilátópontra. Szabadprogramunk után szállásunkra buszozunk.

8. NAP: HARDANGER-FJORD – ODDA – STAVANGER – BEHAJÓZÁS

A mai napunk is a mesés norvég tájról fog szólni. Hardanger-fjord mellett haladunk déli irányba. Útközben megtekintjük a fantasztikus Voringfoss vízesést. Odda érintésével kora esti órákban érkezünk Stavangerbe. A kb. 20 órakor induló hajóba történő beszállásáig ismerkedünk Stavangerrel. (Ennek időtar­tama a városba érkezéstől függ). Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – JELLING – HAMBURG – BUDAPEST

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és meg­állunk egy különleges látványosságnál. Régi vikingírású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt követően kivisszük Önöket a hamburgi repülőtérre és egyénileg (átszállással) haza­repülnek Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Lübeck - Mária-templom2 €
Stockholm - Dóm (fakultatív) (csak kártyával lehet fizetni)85 SEK
Stockholm - Királyi Palota (fakultatív)200 SEK
Stockholm - Vasa Múzeum220 SEK
Oslo - Fram múzeum140 NOK
Oslo - Skanzen180 NOK
Bergen-i felvonó (2 irány - fakultatív)180 NOK
Romsdalen gondola
550 NOK

Belépők ára: kb.: 2 € + 505 SEK + 1050 NOK

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. A skandináv államokban sok helyen csak bankkártyával lehet fizetni, mert ki akarják vezetni a készpénzforgalmat az országban. Ezért is érdemes magukkal hozni bank- vagy hitelkártyát és azzal rendezni a személyes kiadásokat. A svéd és a norvég koronát már a magyar bankok is csak felár ellenében veszik át. A belépők adott ország valutájában lesznek kiírva, de az előbb leírtak miatt irodánk csak euroban fogadja el a befizetést. Arra is van lehetőség, hogy aki akarja saját kártyájával veszi meg egyéni áron a belépőjegyeket.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.5
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Derecskei János, Derecskei Jánosné
Debrecen
2023.08.27

Amire készültünk, mindent megkaptunk. Az idegenvezetés kitűnő, összehasonlítva más utakkal nagyon jó volt. A buszvezetők közül mindkettő a maximumot adta. A szállások számunkra megfeleltek. Az ételek mindenben kielégítők voltak. A maximális pont a teljes igazságot takarja, mert számunkra nagyon jó volt.

 • 5.0
Dr. Szente Magdolna
Szeged
2023.08.25

A program kitűnő. Az idegenvezető nagy lexikális tudással rendelkezik, zökkenőmentesen levezényelte a programokat. A busz kényelmes és tiszta. A buszvezető biztonságosan vezetett, bőséges ismerettel rendelkezik, a programok során önkéntes vállalással és tapasztalataival gazdagította a programot. A szállás és az étkezés is megfelelő.

 • 4.8
LOSONCZI ILONA, KIRÁLY JÁNOS
Szeged
2023.08.25

Számunkra nagyon megfelelő, kiváló. Azt kaptuk, amire számítottunk. Az idegenvezetés precíz, hatalmas lexikális tudás, segítőkészség.

 • 5.0
Páldy Gyula, Páldy Gyulané
Hódmezővásárhely
2023.08.23

Az idegenvezető rendkívül nagy tudású (gondos, figyelmes). A buszvezető mindent ismer, nagyon jól vezet, jobbat elképzelni sem tudok. A szállások közül mindegyik jó volt, volt amelyik jobb. Az étkezéseknél is volt, amelyik jobb volt, de mindegyik megfelelt.

 • 5.0
Tanka Sándor, Tanka Sándorné
Kisújszállás
2023.08.22

Nagyon tájékozott idegenvezető.

 • 4.5
Víg József, Vigné Szoták Éva
Sajószentpéter
2023.08.20

Megfelelő ár-érték arány. Az idegenvezető túl sokat nyelvészkedik, viszont humoros.

 • 4.5
Nemeskéri Katalin, Nemeskéri Tibor
Cserszegtomaj
2023.08.20

Az étkezés során néhol zsúfoltság volt tapasztalható.

 • 4.8
Szendrei Istvánné
Debrecen
2023.08.18

A rendelkezésre álló időt maximálisan kihasználtuk. Sok érdekes információhoz, ismerethez juthattunk. Az autóbusz kényelmes és tiszta, a sofőr segítőkész, megfelelő helyismerettel. A szállás tiszta, kényelmes, az étkezés bőséges, ízletes.

 • 5.0
Kaleszdorfer József
Dinnyés
2023.08.18

Az idegenvezető lexikális tudása nagy, történelmi ismeretei kiválók, kissé csapongó, a nyelvtani ismeretekre túl sok hangsúlyt fektet, néha nehezen követhető.

 • 4.5
TYICHINÉ ZSIROS ÁGNES
Békéscsaba
2023.08.18

Az idegenvezető szuper, sokirányú tájékoztatás. Az autóbusz jó minőségű, tiszta, a gépkocsi vezetők szuperek. A vacsora során a felszolgálás hosszú időt vett igénybe.

 • 4.3
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az északi fjordok bűvöletében
Az északi fjordok bűvöletében
4
NAP

Stavangertől Bergenig hajózunk a norvég fjordvidéken, és túrázunk a világhírű Szószék-sziklához

559 000 Ft-tól
Éjféli napsütés
Éjféli napsütés
15
NAP

4.9

32 értékelés

Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is

829 000 Ft-tól
Éjféli napsütés repülővel
Éjféli napsütés repülővel
12
NAP

4.7

16 értékelés

Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is

879 000 Ft-tól