Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  3 skandináv fővárosban városnézés
·  Hajózás a hegyekk el körbeölet fjordokon
·  Több tucat vízesés, érdekes sziklák
·  Különleges természeti környezet

"Ez az egy hetes körutazás olyan, mint egy idilli koncentrátum Skandináviából. Fjordi hajózás, három történelmi főváros és lenyűgöző tájak."
Székely László – 20 éve a Skandináv utak specialistája

Utasaink véleménye

4.8

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (2)
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – HAMBURG – LÜBECK

Délelőtt egyénileg bechekkolás és repülés Hamburgba. Megérkezés a kora délutáni órákban. A reptérre érkezik a magyar buszos csoport kb. 15 órakor, melyhez csatlakoznak repülős utasaink. (Forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Rövid, buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt köve­tően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

2. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szi­geteket érintve haladunk keresztül az országon. A déli órák­ban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Strøget, Nyhavn-kikötő, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

3. NAP: STOCKHOLM

Busszal bemegyünk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van többek közt az óváros, a Királyi palota, a Parlament és a Koronázó templom. A királyi palota termei meseszépek. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekintheti ezeket. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket bemegyünk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, a piacteret és a sétálóutcát. Tiszteletünket tes­szük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. Este foglaljuk el szállásunkat a város közelében.

4. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőer­dőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloba történő megérkezésünk után gyalogos városnézés. Láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern fres­kókkal díszített. Itt szokták átadni a Béke-Nobel-díjat. Az épü­let előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a különleges Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlege­sebbnél-különlegesebb szobor található itt. Napunk zárásaként a híres Skanzent tekintjük meg. A Skanzenben az északi építé­szet különleges, több száz éves házai láthatóak. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhe­tünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesé­sek száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leg­hosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehető­ség nyílik fakultatív programként 2 órás csodálatos hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szer­vezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg víz­esést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a prog­ram. Fakultatív fjordi hajózás: 18.500,- Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést lát­hatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

6. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN 

Délelőtt utazás a Hardanger-fjord mentén. Leírhatatlan az a látvány, amit utunk során tapasztalunk; a kanyargó patakok, hangulatos zuhatagok, csodálatos hegyvonulatok. A nap során ismét meggyőződhetünk arról, hogy Norvégia a legszebb skan­dináv ország. Itt halad keresztül a Skandináv-hegység és lát­hatunk hófödte csúcsokat, gleccsert, vízeséseket, fjelleket, erdőkkel övezett tavakat. Kora délután érkezünk Nyugat- Norvégia legnagyobb településéhez. Városnézés Bergenben: Bryggen – a világörökség része –, halpiac, kikötő. Aki akar a szabadprogram alatt, felmehet a város fölött található kilá­tóhoz, melyről mesés látvány nyílik a városra és az óceánra. Szállásunk ezen az estén Bergenben lesz. 

7. NAP: BERGEN  STAVANGER – BUDAPEST

Indulás után átmegyünk a Boknafjordon, közben láthatjuk az Atlanti-óceánt is. Egy életre szóló élmény a norvég fjordvidék látványa. Stavangerbe érve gyalogos séta. Stavanger Nyugat- Norvégia kereskedelmi és gazdasági központja, az ország negyedik legnagyobb városa. Óvárosában található Európa egyik legnagyobb faházakból álló épületsora. Ezt követően transzfer a repülőtérre és átszállással hazarepülnek utasaink. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Lübeck - Mária-templom1,50 €
Stockholm - Dóm60 SEK
Stockholm - Királyi Palota160 SEK
Stockholm - Vasa Múzeum150 SEK
(Oslo - Viking múzeum)50 NOK
Oslo - Skanzen120 NOK
Bergen-i felvonó120 NOK
Bergen - Grieg múzeum80 NOK
Bergen - Hansa múzeum (fak)100 NOK
Stavanger - olajmúzeum120 NOK
Stavanger múzeumok (fak)100 NOK
Hajózás a Lysefjordon (fak)550 NOK
Extrém motorcsónak túra (fak.)1000 NOK

Belépők ára összesen kb. 2 €, 370 SEK, 490 NOK valamint fakultatív programok.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.5
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
K. Andrea
Pécs
2019.08.24

Idegenvezetőnk, Székely László, a szívét és lelkét is beleadva mutatta meg ezen országok, főként Norvégia szépségeit. Köszönjük neki és az autóbusz vezetőknek is a felejthetetlen élményeket. 

  • 4.5
Némedi Ági
Solymár
2019.08.14

Székely László vezetésével jártuk végig barátnőimmel ezeket a csodaszép országokat. Egyszerűen fantasztikus volt, örök élmény marad ! Minden értelemben. László felkészültsége, tudása és annak átadása, kedvessége, segítő készsége, mindenre kiterjedő figyelme és még sorolhatnám a jelzőket...dicséretre méltó. *5-ös! Nagy köszönet érte. Az autóbusz tiszta volt, a sofőrök ügyesek, kedvesek, segítőkészek, teljes biztonságban érezhettük magunkat. Köszönjük. Szállásunk is remek volt, tiszta és kényelmes, az ételek szintén. A svédasztalos megoldás tökéletes, a lehető legjobb megoldás. Köszönöm és jó szívvel fogom ajánlani ismerőseimnek az irodát és ezt az utat is. Megjegyzem még a budapesti iroda kedves, előzékeny kiszolgálását, Turba Tímea kedvességét, figyelmességét. -:)

  • 5.0
Kinyomtatom a programot
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel úthoz hasonló utazások