Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 23 - 30. 465 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 06 - 13. 440 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  3 skandináv fővárosban városnézés
·  Hajózás a hegyekk el körbeölet fjordokon
·  Több tucat vízesés, érdekes sziklák
·  Különleges természeti környezet

"Ez az egy hetes körutazás olyan, mint egy idilli koncentrátum Skandináviából. Fjordi hajózás, három történelmi főváros és lenyűgöző tájak."
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – HAMBURG – LÜBECK

Délben egyénileg bechekkolás és repülés Hamburgba. Megérkezés után a reptéren csatlakozás a buszos magyar csoporthoz. Rövid buszos városnézés után Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is sze­repel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

2. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városné­zés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Strøget a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok ked­venc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

3. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota, és a Koronázó templom. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekintheti ezeket. Impozáns látvány a tengerpartra épí­tett Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadás­nak helyet adó épületet, majd a piacteret és a sétálóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fenséges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

4. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekintésé­vel kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A szomszédos hajómúzeum a vikingkorba vezet vissza bennünket. A belvárosban tett gyalogos városné­zés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt köve­tően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesések száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábá­nál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív programként 2 órás mesés hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 19.500,- Ft Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést látha­tunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

6. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN

Ez a nap a vízesések napja. Reggeli után elindulva hamaro­san megérkezünk a szép Twindefoss vízeséshez. Ezt követően egy kis kitérővel felkeressük Norvégia egyik legismertebb víz­esését, a Voringfoss vízesést. Visszatérve a főútvonalunkhoz hamarosan a káprázatos szépségű Hardanger-fjord mentén haladva gyönyörködhetünk a tájban (fotószünet is lesz). Kicsit hosszabb időre megállunk a különleges Steinsdalfossen víz­esésnél, ahol a leomló vízfüggöny mögé is besétálhatunk. A dél­utáni órákban érkezünk meg a festői fekvésű nyugat-norvégiai Bergenbe. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a belvárossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiac­cal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program keretében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot, illetve a siklóvasúttal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilátópontra. A város bőven nyújt lehetőséget a szabadidő eltöltésére. Vacsora után a központi fekvésű szálláshelyről kellemes esti sétára lehet indulni.

7. NAP: BERGEN – BEHAJÓZÁS

Reggel folytatjuk a nézelődést Bergenben. Délelőtt az óváros még nem látott hangulatos részeit tudják felkeresni utasaink, illetve a szabadidő alatt emléktárgyakat is lehet vásárolni. A déli órákban megyünk ki a kikötőbe, ahonnan a kora délutáni órákban indul az óceánjáró hajónk. A tengerpart mentén, csodás fjordokat látva, haladunk Stavangerig. Útközben a hajó fedélzetéről mesés fotók készíthetőek. Stavangerben is kikötünk (nem szállunk ki), majd tovább haladunk déli irányba. Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

8. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – JELLING – HAMBURG – BUDAPEST

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt köve­tően elvisszük Önöket hamburgi repülőtérre, ahonnan a kora esti közvetlen járattal hazarepülnek Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Lübeck - Mária-templom1,5 €
Stockholm - Dóm (fak)60 SEK
Stockholm - Királyi Palota (fak)180 SEK
Stockholm - Vasa Múzeum170 SEK
Oslo - Viking múzeum120 NOK
Oslo - Skanzen120 NOK
Bergen-i felvonó (2 irány) (fak)125 NOK
Bergen-i felvonó (1 irány) (fak)65 NOK
Bergen - Hansa múzeum (fak) (min 10 fő)85 NOK

"Belépők ára: kb.: 2 € + 170 SEK + 240 NOK

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.3
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Tóth Bertalan
Budapest
2019.09.07

A norvég fjord-vidék minden elképzelésemet felül múlta, hihetetlen látványban és élménybenvolt részünk. De Stockholm és Koppenhága is egy „látni kell” program. Külön örülök, hogy repülővel le tudtam rövidíteni a hosszú buszos utat, mindenképpen megérte a repülős felárat megfizetni. Külön köszönöm Székely László idegenvezető munkáját, felkészültsége és kedvessége külön említést érdemel. S köszönöm a buszvezetők munkáját is, végig rutinosan vezettek és udvariasak is voltak. Nagyon jó volt, hogy a buszon végig lehetett forintért italokat vásárolni, ugyanis északon ezeken elég költségesen lehet beszerezni.

 • 5.0
K. Andrea
Pécs
2019.08.24

Idegenvezetőnk, Székely László, a szívét és lelkét is beleadva mutatta meg ezen országok, főként Norvégia szépségeit. Köszönjük neki és az autóbusz vezetőknek is a felejthetetlen élményeket. 

 • 4.5
Némedi Ági
Solymár
2019.08.14

Székely László vezetésével jártuk végig barátnőimmel ezeket a csodaszép országokat. Egyszerűen fantasztikus volt, örök élmény marad ! Minden értelemben. László felkészültsége, tudása és annak átadása, kedvessége, segítő készsége, mindenre kiterjedő figyelme és még sorolhatnám a jelzőket...dicséretre méltó. *5-ös! Nagy köszönet érte. Az autóbusz tiszta volt, a sofőrök ügyesek, kedvesek, segítőkészek, teljes biztonságban érezhettük magunkat. Köszönjük. Szállásunk is remek volt, tiszta és kényelmes, az ételek szintén. A svédasztalos megoldás tökéletes, a lehető legjobb megoldás. Köszönöm és jó szívvel fogom ajánlani ismerőseimnek az irodát és ezt az utat is. Megjegyzem még a budapesti iroda kedves, előzékeny kiszolgálását, Turba Tímea kedvességét, figyelmességét. -:)

 • 5.0
Együd István Bertalan
Miskolc
2018.08.20

Változatos program, jól felkészült idegenvezető, sofőrök nagyon profik.

 • 4.5
Gyuráv Éva
Szirmabesenyő
2018.08.20

Csodaszép út, örök emlék marad! Az idegenvezető maximálisan felkészült, az apró dolgokra is odafigyel.

 • 4.8
Nyesténé Csősz Katalin
Berettyóújfalu
2018.08.18

Nagyon felkészült, türelmes, segítőkész idegenvezető. A nagyon sűrű programot becsülettel végigvezette. A szállásoknál a jó és a kevésbé jó váltakozott. Minden helyen jó minőségű és megfelelő volt az étel.

 • 4.5
Rozsnyai Gábor
Budapest
2018.08.15

Nagyon jó program, szakmailag felkészült idegenvezető. Tiszta busz, amivel a sofőr mindig pontosan érkezik.

 • 4.3
Koppányi Imre
Sopron
2018.08.15

Felkészült, alapos, szívélyes idegenvezető, aki türelmes és széles látókörű.

 • 4.8
Koppányi Katalin
Sopron
2018.08.13

A program során sok szépet,érdekeset láttunk. Ilyen lelkes, lelkiismeretes és felkészült idegenvezetővel még nem találkoztam. Dicséretes! A sofőrök udvariasak, kedvesek és szolgálatkészek voltak. Tiszta és rendes szállások, az ételek rendben voltak. Mindennel elégedett voltam.

 • 5.0
Pichler György
Budapest
2018.08.11

Az idegenvezető nagyon felkészült és mindenben segítőkész volt.

 • 4.5
Éjféli napsütés
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 10. 15 nap 538 000 Ft

Éjféli napsütés repülővel
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 11. 12 nap 567 000 Ft

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 22. 10 nap 385 000 Ft
Augusztus 05. 10 nap 359 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 22. 10 nap 385 000 Ft
Augusztus 05. 10 nap 359 500 Ft
Éjféli napsütés repülővel
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 11. 12 nap 567 000 Ft
Éjféli napsütés
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 10. 15 nap 538 000 Ft

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Október 12. 6 nap 374 000 Ft
A Balkán ismeretlen szeglete
Tirana - Ohrid - Bitola - Apollonia
Július 28. 10 nap 399 000 Ft
Isztambultól Kappadókiáig
Körutazás Törökország legszebb vidékeire
Szeptember 29. 10 nap 345 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo
Június 07. 8 nap 376 000 Ft
Június 07. 8 nap 319 000 Ft
A tűz országa, Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
Szeptember 15. 9 nap 388 000 Ft