Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 10 - 24. 538 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 09 - 23. 538 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Autóbusszal keresztül Észak-Európán
·  Európa legészakibb szárazföldi pontja
·  22 éve a Proko Travel ajánlatai közt
·  Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak százai

"Szinte gyermeki türelmetlenséggel vártuk, hogy megpillantsuk az első szabadon kószáló rénszarvasokat a lappföldi tundrán. Életre szóló élmény volt."
Székely László – 21 éve a Skandináv utak specialistája

Tekintse meg az úttal kapcsolatos blogbejegyzéseinket is!

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggel indulás, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kité­rőt teszünk a Walhalla-hoz, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban.

2. NAP: HAMBURG

Reggeli után Hamburg felé indulunk. Hamburg Európa egyik leggazdagabb városa. Kikötői negyede – melyet a buszból látni is fogunk –, hatalmas forgalmat bonyolít le. Séta a belvárosban, melynek csúcspontja a városháza. Továbbhaladva megtekintjük a Szent Mihály evangélikus főtemplomot, melynek tornya több mint 130 m magas. Délután felvesszük a repülővel érkező uta­sainkat, szállás.

3. NAP: PUTTGARDEN – RØDBY – KOPPENHÁGA

Reggel Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába. Városnézés: Amalienborg palota épü­letegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, majd sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hableány” szobrot. Délután Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Szállás.

4. NAP: SVÉDORSZÁG – OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelés során a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Oslóba érke­zésünk után, gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, Parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Oslóban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyed­ben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

5. NAP: OSLO – LILLEHAMMER – TRONDHEIM

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg ahol a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

6. NAP: TRONDHEIM – MO I RANA

Délelőtt Trondheimben a gótikus koronázási katedrálist tekint­jük meg, majd séta a központban. A Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érint­jük a Lappföldön. Mo i Rana felé közeledve láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet. Szállás.

7. NAP: MO I RANA – TROMSØ

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. Megállás, fényképezés, emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kialakított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa a nap során. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak- Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

8. NAP: TROMSØ – HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altában megtekintjük a Világörökség részét képező többezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

9. NAP: HAMMERFEST – ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal, és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg a Struve földmérő vonalat átvélve az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük Magerøya szigetét. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetle­nül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a Nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinensünk legészakibb(!) pontja. A közeli Nordkapp-csarnokban vásárolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

10. NAP: ÉSZAKI-FOK – FINNORSZÁG – ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

11. NAP: ROVANIEMI – JYVÄSKYLÄ

Délelőtt az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában” néze­lődés, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, a „Mikulással” is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslap feladása, melyet karácsonyra kézbesítenek! Tovább haladunk délre és Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban város­nézés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

12. NAP: JYVÄSKYLÄ – HELSINKI – TURKU

A déli órákban érkezünk Helsinkibe. Kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram és indulunk Turkuba. 21 órakor behajózás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (igény ese­tén 2 ágyas) tusoló/WC-s belsőkabinokban.

13. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: Királyi palota, óváros, kated­rális, parlament, városháza... A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Skandinávia leg­látogatottabb kiállítóhelye őrzi II. Gusztáv Adolf fenséges hajó­ját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. A repülős utasok hazaindulnak. Többiekkel továbbmegyünk a kikötőbe, éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) belsőkabinokban.

14. NAP: GDANSK – LODZ

A késő délelőtti órákban kötünk ki és megyünk Gdanskba, a több mint 1000 éves városba. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros… Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol szállás.

15. NAP: LODZ – KRAKKÓ – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk az egyik leg­szebb lengyel városban, Krakkóban. Rövid séta az óvárosban: Főtér, Posztócsarnok, Mária-templom... Szlovákián és Parassapusztán áthaladva, várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszaszállítjuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Walhalla (REPÜLŐSNÉL NINCS) (fak)4 €
Koppenhága - Kerek torony (fak)25 DKK
Oslo-Vikinghajó Múzeum120 NOK
Oslo - Kon-tiki80 NOK
Oslo - Fram múzeum80 NOK
Lillehammer skanzen175 NOK
Trondheim kombinált jegy (dóm, múzeum, koronaékszerek)200 NOK
Alta sziklarajzok125 NOK
Stockholm - Vasa Múzeum170 SEK
Stockholm - Királyi palota (fak)180 SEK
Stockholm - Nagytemplom (fak)60 SEK
Gdansk - Mária templom (fak) (REPÜLŐSNÉL NINCS)15 PLN
Helsinki - sziklatemplom4 €

"Belépők ára: kb.: 4 € + 410 SEK + 780 NOK + 25 DKK + 15 PLN

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budaörs Felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Mosonmagyaróvár/ M1 Felszálló M1-es - Mosoni pihenő
Parassapuszta Leszálló kb. reggel 9:00 Hont, Parassapuszta
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Paál Árpád István
Pécs
2018.08.06

Nagyszerű városok, csodálatos tájak, hatalmas tudású - igen sokoldalú műveltséget adott át, azt is, ami csak egy kicsit is ehhez a témához kapcsolódhat -, talpraesett, emberileg is kitűnőre vizsgázott idegenvezető, remek csoport, kulturált sofőrök, ételek-italok gazdag választéka az ellátásnál, egész jó szállások! Az éjféli Nap látványa, meg maga az egész út is egy életre szóló emlék!

 • 4.8
Paál Árpád István
Pécs
2018.07.25

Rendkívül értékes program volt, a tájjal és a településekkel kapcsolatos emlékeim is FELEDHETETLENEK! Az idegenvezető, Laci szuper, aki rendkívül gazdag műveltséget adott át, szóban, videós, zenés, szöveges anyaggal is, nem csak a területről szóló információkat adott át, hanem ami kicsit is ide kapcsolódhat, emberileg is KITŰNŐRE vizsgázott. Kiváló csoport volt, egymás felé nyitott és kulturált tagokkal, a sofőrök, Hajni és Ákos is nagyszerűen vezettek és viselkedtek. A skandináviai szállásokba légkondit szerelhetnének azért, de hát az idei, hozzájuk képest meleg klíma nyilván szokatlan számukra... Az ellátás példás volt a legtöbb helyen, a svédasztalos megoldás tökéletes! Nagyon jó szívvel tudom ajánlani ezt az utazást mindenkinek!!!

 • 4.8
Szabó Tamás
Tárnok
2017.09.07

"Éjféli napsütés" jeligére küldök egy linket kedves volt útitársaimnak és leendő Skandináviába utazóknak. Csodálatos tájakon jártunk a Proko Travellel, rengeteg fényképet készítettünk ezekről a tájakról. Sajnos egyetlen fotónkkal sem találkoztunk a Facebookon (pedig küldtünk néhányat). Ezen a tájon, ha csak véletlenül kattan el a fényképezőgép, akkor is valami csodát rögzít, annyi a szépség! Vagy mégsem? Azért egy 1 órás videót is készítettem az útról: http://www.youtube.com/watch?v=oKslwlGcc_U Jó szórakozást kívánok hozzá! Azért eredetiben az igazi!

 • 5.0
Somogyi István
Izsák
2017.08.03

Program: sok dolgot megtekintettünk Idegenvezető: mindenről megtudtunk amit lehetett Autóbusz: kényelmes és jól felszerelt volt Szállás: nagyon kényelmes volt

 • 4.0
Schipeck Gusztávné
Budapest
2017.08.01

Program: a program kiegészíthető lenne egy fjordon történő hajózással Norvégiában Idegenvezető: nagy tudású, türelmes, figyelmes idegenvezető Szállás: az egyik szállodában kicsi volt a fürdőszoba, kevés volt a melegvíz

 • 4.3
Haász Lívia
Pécs
2017.07.31

Idegenvezető: profi szakmailag, emberileg, nagyon jó ism, terjesztő filmválogatás

 • 5.0
Vlaszák Éva

2017.07.29

Program: Színes, változatos, pörgős, gyönyörű, tanulságos Idegenvezető: precíz, pontos, széleskörű, alapos, gondoskodó, segítőkész, közvetlen Autóbusz: kényelmes, modern, rugalmas Szállás: kényelmes, modern, igényeknek megfelelő, több szállás extra komfortos volt és szép

 • 5.0
Baranyai Istvánné
Budapest
2017.07.28

Idegenvezető: nagytudású, nagyon felkészült Autóbusz: kényelmes, tiszta Szállás: megfelelő, megigért minőségű

 • 5.0
Bekő Károly
Nagykőrös
2017.07.23

Program: bár hosszú volt a buszban töltött idő, de ezt a nagy távolságot másképp nem lehet megtenni Idegenvezető: sok info nyújtása. Felkészült, tájékozott idvez, a vidék igazi kedvelője, lelkesedési inspiráló Szállás: kényelmes, központi szállások

 • 5.0
Bertalan Istvánné
Budapest
2017.07.23

Program: a Bergen környéki fjordokat még belevenném, akár 1-2 nap hosszabbítás Idegenvezető: kiváló ismeretek, nem csak a megtekintett helyekről Autóbusz: remek sofőrök, biztonságos vezetés, nagyon jól jöttek az extra italok, levesek Szállás: alapvetően jók voltak, kivéve a hajókabinok levegőtlenségét és pár helyen a túl meleg ágyneműt

 • 4.3
Kinyomtatom a programot
Éjféli napsütés úthoz hasonló utazások