Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 31 - Augusztus 06. 319 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Augusztus 01 - 05. 379 000 Ft Repülővel Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Dánia teljes bejárása nyugatról keletre
·  Viking regék, festői táj és Koppenhága
·  Repülős csatlakozással rövidíthető a buszút
·  Balti-tengeri hajózás, majd Berlin megismerése

Vannak városok, melyeket nem csak a műemlékei miatt keresünk fel, hanem azért, mert vidámak, egyedi hangulatuk van. Nos, ilyen Koppenhága is.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – DEGGENDORF

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Délután érkezünk egy han­gulatos városkába, Deggendorfba. Séta a főtéren és környékén, majd folytatjuk utunkat észak felé. Este elfoglaljuk szállásunkat, fakultatív vacsora.

2. NAP: FULDA – HAMBURG REPÜLŐS UTASAINKNAK: BUDAPEST – HAMBURG

Buszunkkal reggeli után Hamburg felé vesszük az irányt. Repülős utasaink menetrend függvényében indulnak Budapestről Hamburgba A reptéren felvesszük őket. (A repülővel utazóknak, a busz érkezéséig, várakozás előfordulhat). A teljes csoporttal együtt kezdjük a városnézést. Hamburg Európa egyik leggaz­dagabb metropolisza. Statisztikák szerint Németország legtöbb milliomosa itt lakik. Kikötői negyede – melyet a buszból látni is fogunk –, hatalmas forgalmat bonyolít le. Séta a belvárosban, melynek csúcspontja a Városháza, mely Európa egyik legrégebbi ilyen jellegű épülete. Érdekes a Szt. Mihály evangélikus főtemp­lom is, melynek tornya több mint 130 m magas. Ezeken kívül a belváros további látványosságait is megtekinti a csoport. Szállás Hamburg körzetében.

3. NAP: RIBE – CHRISTIANSFELD – KOLDING

Reggel elhagyjuk Németországot és átmegyünk Dániába. Északra indulunk, hogy megnézzük a dán királyság legrégebbi városát, Ribe-t. A 710-ben alapított város visszarepít minket a vikingek idejébe. A szabadtéri múzeum segítségével bepillan­tást nyerhetünk a vikingek mindennapjaiba. Ribe katedrálisa a legrégebbi dán templom. A városnézés után folytatjuk utun­kat Christiansfeldbe. Ezt a városkát 1773-ban a király paran­csára építették. Ez volt a tökéletes város az egyház elképzelései alapján. Különlegessége miatt az UNESCO Világörökségnek nyil­vánította. Tovább utazunk Koldingba. Itt megnézzük a város híres kastélyát, amely az első királyi rezidencia volt Dániában. A város ma már kreatív- és kézművesközpont. Programunk végén elfoglaljuk szállásunkat.

4. NAP: FYN – ODENSE – EGESKOV – ROSKILDE

Reggel egy hídon átkelve a Funen szigetre érkezünk. A nagy dán mesemondó, Andersen is ezen a szigeten élt. Először meg­nézzük Fyn városát, mely egy skanzen. Bemutatja, hogy éltek a dán emberek az 1800-as években. A több mint 25 farmház­ból álló múzeumban profi színészek segítségével ismerhetjük meg a falusi emberek életét. Tovább haladva Odensébe érünk, amely e kis sziget „fővárosa” és Dánia 3. legnagyobb városa. Itt született és nevelkedett Andersen. Meglátogatjuk szülőhá­zát, illetve az életéről és munkásságáról szóló múzeumot is. A szűk és kanyargós kis utcákon sétálva megelevenedik előttünk mindaz, melyről történeteiben mesél. Következő állomásunk Egeskov kastélya lesz. Funen 123 kastélya közül ez a legszebb. A kastély gróf Ahlefeld család tulajdona. A csodálatos kertben is sétálhatunk, mely bekerült a világ 12 legszebb kertjének rang­sorába. A kastélyt elhagyva egy újabb hídon kelünk át és uta­zunk tovább szállásunkra.

5. NAP: ROSKILDE – KOPPENHÁGA – YSTAD

Reggeli után Roskilde központjába megyünk. A várost Kékfogú Harald (akiről a Bluetooth-t nevezték el) alapította 980-ban. Miután a katolicizmus megjelent Dániában, Roskilde lett a vallási központ. Nyitásra érkezünk a katdrálishoz, mely a Világörökség része,és több mint 40 uralkodó sírját láthatjuk, ezzel felidézve a dán történelmet. Ezután rövid időre átme­gyünk a Viking Hajómúzeumba, ahol láthatunk 5 eredeti viking hajót, illetve sok egyéb érdekességet. Kb.11:15-kor indulunk a fővárosba, Koppenhágába. Először az Amalienborg palotá­hoz megyünk. Ezt követően a Christiansborg palotát látogatjuk meg, ahol a dán parlament ülésezik, majd következik a belváros megtekintése. Sokak szerint a leghangulatosabb észak-európai főváros Koppenhága. Délután, mielőtt egy újabb hídon kelnénk át – melynek túlsó fele már Svédországban van – rövid szabad­program. Útközben kimegyünk a tengerpartra a híres Sellőlány szoborhoz. A nap végén a svédországi Ystadba érkezünk, ahon­nan éjszakai kompon Lengyelországba utazunk. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban. Fakultatív vacsora.

6. NAP: SWINOUJSCIE – BERLIN REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: BERLIN – BUDAPEST

A reggeli órákban kötünk ki Swinoujsciében, mely Lengyelországban, közvetlenül a német határnál található. Ezt köve­tően átlépünk Németországba és a főváros felé vesszük az irányt. A kora délutáni órákban érkezünk Berlinbe. Autóbuszos és gyalogos városnézés. Megtekintjük a kormányzati negye­det a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), mely a Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, mely az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. De látjuk még a Vörös-városházát, a hatalmas berlini Dóm épületét is. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az ameri­kai zóna határánál. Később itt alakult ki Kelet-Berlin, Nyugat- Berlin egyik leghíresebb átkelőpontja. Késő délután, repülős utasainkat kivisszük a repülőtérre és hazarepülnek. Az éjszakai órákban érkeznek a Liszt Ferenc Repülőtérre. A többiek folytat­ják útjukat autóbusszal a szállásukra.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – VALTICE – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Csehországban útközben megállunk és megtekintünk egy szép kastélyt. A valticei kastély ragyogóan díszített termekkel, szalonokkal rendel­kezik. A kb. 1 órás programot követően haladunk tovább Magyarország felé. Budapestre érkezést követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ribe - szabadtéri múzeum130 dán korona
Kolding - kastély100 dán korona
Funen falu135 dán korona
Odense - Andersen szülőháza155 DKK
Egeskov kastély205 dán korona
Roskilde katedrális40 dán korona
Roskilde Viking múzeum130 dán korona
Christiansborg palota140 dán korona
Berlin - dóm5 €
Valtice kastély320 cseh korona

Belépők ára: kb.: 5 € + 1035 dán korona + 320 cseh korona

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Budaörs Le/felszálló MOL benzinkút, McDonalds mellett
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.6
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Horváth K. Mónika
Budapest
2022.08.30

Tartalmas, színes, érdekes programok. Óriási ismerettel, érdekeségekkel bírt Ábris, élvezet volt hallgatni. Szervezésben érdemes még egy kicsit fejlődnie. Kényelmes, tiszta busz, jó szolgáltatások. A sofőrök tapasztaltak, segítőkészek, kedvesek. A dániai szállások kiválóak voltak, a többi is jó, kitűnő reggelivel mindenhol.

  • 4.8
Gál Gizella
Debrecen
2022.08.22

Gazdag program. Papp Ábris 5*, magas szintű tudással rendelkezik, segítőkész, tisztelettudó. Tiszta, kényelmes autóbusz. A sofőrök udvariasak, biztonságosan vezettek.

  • 5.0
Götz Orsolya
Érd
2022.08.18

Ami beleférhetett egy napba az belefért. Káprázatos csodákat láthattunk, hatalmas élményeket szereztünk. Az idegenvezető nagy tudással rendelkezik, nagyon sok érdekességet tudtunk meg tőle. Igyekezett a problémákat megoldani. A busz tiszta, kényelmes, csendes. A sofőrök segítőkészek voltak és nem lehetett panasz a tempóra, biztonságra. A Hamburg melletti szállás nem tetszett, a függöny le volt szakadva. Bőséges volt a választék mindenhol és nagyon finomak is voltak az ételek.

  • 4.8
Sütő Mária Irén
Budapest
2022.08.15

Számomra ismeretlen terület volt, nagyon jó szervezés, hajrá ANDERSEN!!! Az idegenvezetés az ötös csillagos!!! RAGYOGÓ EMBER!!! Elképesztő műveltsége és tudása van. Jó busz, a sofőrök készségesek, remekül vezetnek és finom kávét főznek, a sörről nem beszélve! A drezdai szállást nem szerettem, az étkezés jó volt.

  • 4.8
Kovács Győző
Bag
2022.08.17

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 5.0
Bajorország ünnepi fényei
Németország legszebb karácsonyi vásárai
December 08. 3 nap 119 000 Ft
December 15. 3 nap 119 000 Ft

Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Október 11. 5 nap 165 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Hanza városok és Dánia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Bajorország ünnepi fényei
Németország legszebb karácsonyi vásárai
December 08. 3 nap 119 000 Ft
December 15. 3 nap 119 000 Ft
Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Október 11. 5 nap 165 000 Ft