Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 03 - 08. 330 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Túrázás St. Moritzban, a téli olimpia helyszínén
·  Svájcban ingyenesen használható felvonók
·  Utazás a Bernina-expresszel mesés tájon
·  A világ legnagyobb belül járható keresztje

"Utazni a Bernina Expressen kivételes élmény. St. Moritz hóborította csúcsától indulva alig 2 óra alatt egy elragadó mediterrán olasz kisvárosba jutunk."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 2 vacsora + fak. vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – TIROL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után és hegyes­halmi határátlépést követően, úticélunk Salzburg tartomány­ban egy csodaszép szurdok, mely méltó bevezetése a több napos hegyi programunknak. Nagy élmény a meredek sziklafalak közötti séta, miközben alattunk hömpölyög a gyors folyású Weissbach-patak. A szurdokban tett kirándulásunk után, mely közel 1 órás, folytatjuk utunkat tiroli szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS-HÁGÓ – SVÁJC

Mai programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A víz­esést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a töb­biek pedig egy kevésbé megerőltető gyaloglással juthatnak el a vízesés alsó szakaszához. Séta közben gyönyörű fotók készül­hetnek. Ezt követően buszunkkal a Gerlos-hágó híres panorá­maútján haladunk, melyet meseszép tájak, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. A hágóról a Krimmli-vízesést teljes hos­szában láthatjuk. Ezen a napon is lesz ebédelési lehetőség autópálya pihenőben. Délután Tirolon keresztül Svájc irányába folytatjuk utunkat. Az Inn folyó völgyében magas hegyek között visz az út az 1.700 m tengerszint feletti magasságban lévő svájci szállásunkig. 3 éjszakát töltünk St. Moritz közelében egy közép­kori hangulatú, különleges adottságú kisvárosban, egy tradicio-nális ****-os szállodában. Itt lesz a fakultatív vacsoránk is.

3. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-EXPRESS – DIAVOLEZZA – ST. MORITZ

Reggeli után a közeli Sankt Moritz vasútállomására buszo­zunk, ahonnan a Bernina-expressz panoráma kocsijaival uta­zunk az olaszországi Tiranóba. (A vonatjegy a helyszínen fizetendő.) Az UNESCO Világörökségei közt is szereplő vas­úti szakaszon gyönyörködhetünk az Alpok havas csúcsaiban, a hegyoldalon nyíló virágokban, legelőkben, de egyedi technikai megoldású viaduktok, alagutak is színesítik a 2 és fél órás uta­zásunkat. A havasok után Tirano mediterrán városkájának han­gulatából kapunk rövid ízelítőt, hiszen az expresszvonatból kiszállva kb. 1 órát töltünk az olasz településen. Tiranóban újra vonatra szállunk és azzal megyünk vissza Svájcba. A vonatról a Diavolezza felvonó völgyállomásánál szállunk le. Innen emelke­dünk fel a nagykabinos felvonóval, (melyet ingyenesen használ­hatjuk), hogy 3.000 m magasságból megtekintsük az ámulatba ejtő csúcsokat, többek közt a több mint 4.000 m-es Berninát és a közelben kanyargó Pers gleccsert. Kabinos felvonóval jövünk vissza a völgybe, ahol már vár bennünket az autóbuszunk, és indulunk vissza szálláshelyünkre. Mivel St. Moritz régióban 3 éjszakát töltünk, bizonyos felvonókat ingyenesen vehetünk igénybe, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF). A követ­kező napon is ezzel a kártyával fogunk felvonózni, így jelentős megtakarítást érhetnek el utasaink.

4. NAP: ST. MORITZ

Ezt a napot az elegáns és híres Sankt Moritzban és a körü­lötte lévő hegyeken töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogató­kat a 3 - 4.000 m-es csúcsok lábainál, a közel 1.800 m magasan fekvő pazar alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vona­tok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre, amiket mi a szálloda által nyújtott kártyával ingyenesen használhatunk. Először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt megcsodálhatjuk a lenyűgöző pano­rámát és az alpesi virágokat, szerencsés esetben mormotákat is láthatunk. Innen még tovább is emelkedünk egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fan­tasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völ­gyek és a tengerszemek látványa. Lesz idő egy kis pihenésre, egy kávé vagy sütemény elfogyasztására is. A déli órákban indu­lunk le Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy az utolsó szakaszon fogaskerekű vonattal megy le, vagy gyalog túrázik le a tóhoz kb. 1 órás hegyi kirándulás keretében. A séta során gyönyörködhetünk az alpesi virágokban és a mesés táj­ban. Sankt Moritzba visszatérve buszra szállunk. Rövid uta­zás után egy érdekes, régi közlekedési eszközt tudunk igénybe venni. Ez a „jó öreg” funiculare. Meredek pályán visz fel bennün­ket a Muottas Muragl 2.456 m-en lévő hegyi állomására. Sokak számára kevésbé ismert ez a pazar kirándulóhely, pedig igazi csemege a túrázók számára. Mi is tehetünk könnyebb, vagy nehezebb kört is a túraútvonalon, miközben végig rálátunk a Sankt Moritz tóvidékre. A környék egyik leghíresebb étterme is itt található, melyben gyakran tartanak romantikus esküvőket is. Kellemesen elfáradva, de élményekkel telve érkezünk vissza a megszokott szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC – AUSZTRIA – SERFAUS

Reggeli után indulunk Ausztriába. Az Inn folyó mesés völgyében haladunk végig, amíg elérjük a híres síparadicsomot, Serfaus-t. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu nyáron is tipikus tiroli hangulattal várja a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Ezt követően kabinos liftek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidő-parkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet a Lazid felvonóval, mely­nek végállomása 2.346 m magasan van. Tiszta időben csodás a táj. Itt lesz egy kis túrázási lehetőség, de ha valaki csak a kiváló panorámával rendelkező étterembe akar beülni, ebédelni vagy kávézni, erre is lesz alkalma. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes panorámaúton sétálunk át a szomszé­dos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram e bájos, tipikus hegyi települé­sen. Sétánk után folytatjuk utunkat tiroli szállásunkhoz.

6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után indulunk a Pillersee-hez. Itt található a világ leg­nagyobb, majd 30 m magas, belsejében járható hegyi keresztje. A kilátóként is funkcionáló, Szent Jakabról elnevezett keresz­tet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az építményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek tehetnek egy rövidebb, de annál látványosabb kirándulást fenn az alpesi virá­gok és sziklák között, majd felvonóval jövünk vissza buszunk­hoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós programunknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a megfelelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlé­péssel érkezünk 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Seisenbergklamm6 €
St. Moritz kártya5 frank
Serfaus- felvonó26 €
Krimmli vízesés8 €
Bernina Expresskb. 72 frank
Jakobskreuz26 €
Helyi és idegenforgalmi adók5 € + 12 frank

Belépők ára: kb.: 71 € + 89 frank

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Szegedi Erzsébet
Budapest
2022.07.30

Minden nap túrázási lehetőség, de nem fárasztó, elegendő szabadidő, önállóság. A szállások a városközpontban (5. éj kivételével), esti séta, vásárlási lehetőség. Nem kértünk félpanziót, az értékelés a reggelikre vonatkozik (+ ausztriai vacsora).

 • 5.0
Baráth Andrásné
Hévíz
2020.08.16

Nagyon kényelmes túrázós program, gyönyörű tájakon barangoltunk. Ildikóról és Zoliról csak jót lehet elmondani. Mindenben segítőkészek, Ildikó kivételes idegenvezető, minderől rengeteget tud mesélni, mindenkire odafigyel. Nagyon élveztük az utazást! Tökéletes volt a szervezés, szállás és ellátást.

 • 5.0
Sztányi István
Vértesboglár
2019.09.19

A program kiválasztása csodálatos, a mai "agyonhajszolt" embereknek megnyugyás a táj szépsége, hangulata, nyugalma. Változatos közlekedési eszközökkel, profi, tartalmas, szinte mindenre kiterjedő //Ildikó részéről/ ismeretekkel, tiszta autóbusszal, kiegyensúlyozott vezetési stílussal /Zolinak köszönhető/ tölthettük el a 6 napot. Az időjárás nekünk kedvezett, a hófödte csúcsokat, a bájos, színes alpesi virágokat ragyogó napsütésben élvezhettük.Gratulálunk a szállásokhoz, kényelmesek, maximálisan a vendéget szolgálják .Közeledik a zord ősz és tél - de előttünk az Alpok szerény, pompázatos virágainak, zöld fűvének, fülnek kedves kolompszavának emléke él! Remélem találkozunk!!!

 • 5.0
Nagy Sándor
Baja
2019.09.08

A Bernina Express útvonalát sosem fogom elfelejteni. A kétezer méter felett lévő Lago Bianconál földbe, pontosabban vonatpadlóba gyökerezett a lábam.

 • 4.5
Bogár Zsolt
Budapest
2018.07.30

A program különleges helyszíneket tartalmaz, a szervezés kiváló. Az idegenvezető sokszínű, tartalmas információkat oszt meg az utasokkal. Az autóbusz biztonságos, kiváló műszaki állapotú és kényelmes. A sofőr biztonságosan vezet, udvarias és készséges. A szálláson kényelmesek és tiszták a szobák. Nagyon hangulatos minden.

 • 5.0
Harmati Márta
Dunakeszi
2018.07.28

Színes, érdekes, rugalmas és könnyen teljesíthető programok. Az idegenvezető óriási szakmai tudással rendelkezik, pontosan és precízen kalauzol. Nagy emberismerettel és empátiával rendelkezik. Az autóbusz kényelmes, tiszta és jó műszaki állapotú. A gépkocsivezetők figyelmesek, udvariasak és megbízhatóak, valamint biztonságosan vezetnek. Színvonalas szállásokon aludtunk. Gyönyörű természetben túráztunk.

 • 5.0
Hegedűs Zsuzsa
Edelény
2018.07.27

A program érdekes, különleges helyszíneket tartalmaz a természetben. Profi idegenvezetőt kaptunk, aki magas szakmai tudással rendelkezik, tisztelettel és alázattal végzi munkáját. Kényelmesen utaztunk, a vezetők nagyon udvariasak. Magas színvonalú szálláshelyeken éjszakáztunk.

 • 5.0
Botka Ildikó
Kiskunhalas
2018.07.26

Július 14-én érkeztünk meg a hegyek vonzásából – ez az út neve és mennyire találó –, hazaérkeztünk, de a vonzás nem szűnt meg, most is hat és remélem, hogy még nagyon sok alkalommal tudunk engedni ennek a vonzásnak. Évek óta utazunk a Proko-val. Mind mindig, most is profi volt a szervezés, az út összeállítása, a program. Idegenvezetőnk Prónay Ildikó volt, az út is „Ildi ajánlásával” jelzést kapta, amiből törzsutasok már tudtuk, hogy mire számíthatunk. (Sajnos ez a jelölés az új honlapról hiányzik, kérjük vissza!) Nagyon szép program és csodálatos 6 nap volt. Köszönjük Ildinek, hogy összeállítja, vezeti ezeket a túrázós utakat. Ildi kiemelkedően jó idegenvezető, nagy tudással rendelkezik, szereti a munkáját, szereti és ismeri az Alpok országait és az ott élő embereket. Profizmusa most is minden területen megmutatkozott, hatalmas türelemmel és toleranciával viselte el különbözőségünket, mondta el újra és újra azokat az információkat – amiket feltehetően a rengeteg új élmény, a minket körülvevő nem mindennapi látvány miatt – olykor nem értett vagy hallott meg mindenki elsőre, vagy talán még harmadikra sem. Gépkocsivezetőnk Boross Zoltán nagy biztonsággal kanyargott a szerpentineken. Mindig derűs és udvarias volt. A busz kényelmes és tiszta, Zoli az ablakok tisztaságára is ügyelt, zavartalanul tudtunk fényképezni. A szállások minden igényt kielégítők, szép környezetben, kényelmesek, tiszták voltak. A reggeli és a vacsora több mint bőséges és nagyon finom. Az élményeket nagyon hosszasan lehetne taglalni, de ezt igazából át kell élni. Minden helyszín egy külön kalandot jelentett, a látvány, a jó levegő, vízesés, függőhíd – de micsoda függőhíd -, szurdok, mind-mind nagy élmény volt. Bár mindenre volt „elegendő” idő, mégis olyan jó lett volna még maradni, csak állni és a tájat tovább nézni, többet időzni a szurdokban, leülni, magunkba szívni az élményt, élvezni a látványt. Igen, idő kellett volna még, ha jól érezzük magunkat, akkor szeretnénk megállítani az időt, de mivel ezt sajnos nem lehet, így nem tehetünk mást, minthogy újra visszajövünk, Önökkel. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet Ildinek és Zolinak és természetesen az egész Proko Travel csapatnak. A következő 25 évhez is kívánunk sok sikert. Botka Ildikó és Botka Sándorné

 • 5.0
Juhász Andrásné
Sándorfalva
2018.07.25

Változatos, színes programokon vettünk részt jó helyszíneken. Az idegenvezető kellően határozott, ugyanakkor udvarias és tájékozott. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a sofőr pedig szintén udvarias és segítőkész. Nagyon szép volt a szállás, a szobák tágasak és kényelmesek.

 • 5.0
Mogyorósiné Szabó Erzsébet
Szeged
2018.07.23

Örülök, hogy túrázós, szép utat találtam a természetben. Az idegenvezető maximálisan profi. Az autóbusz hibátlan, az üléseken a plusz szivacs kényelmes. A sofőr udvarias és segítőkész. Tiszta, szép helyen éjszakáztunk, ahol bőséges ellátást kaptunk.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Hegyek vonzásában úthoz hasonló utazások