Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Túrázás St. Moritzban, a téli olimpia helyszínén
·  Svájcban ingyenesen használható felvonók
·  Utazás a Bernina-expresszel mesés tájon
·  A világ legnagyobb belül járható keresztje

"Utazni a Bernina Expressen kivételes élmény. St. Moritz hóborította csúcsától indulva alig 2 óra alatt egy elragadó mediterrán olasz kisvárosba jutunk."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – TIROL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után és hegyes­halmi határátlépést követően, úticélunk Salzburg tartomány­ban egy csodaszép szurdok, mely méltó bevezetése a több napos hegyi programunknak. Nagy élmény a meredek sziklafalak közötti séta, miközben alattunk hömpölyög a gyors folyású Weissbach-patak. A szurdokban tett kirándulásunk után, mely közel 1 órás, folytatjuk utunkat tiroli szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS-HÁGÓ – SVÁJC

Mai programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A víz­esést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a töb­biek pedig egy kevésbé megerőltető gyaloglással juthatnak el a vízesés alsó szakaszához. Séta közben gyönyörű fotók készül­hetnek. Ezt követően buszunkkal a Gerlos-hágó híres panorá­maútján haladunk, melyet meseszép tájak, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. A hágóról a Krimmli-vízesést teljes hos­szában láthatjuk. Ezen a napon is lesz ebédelési lehetőség autópálya pihenőben. Délután Tirolon keresztül Svájc irányába folytatjuk utunkat. Az Inn folyó völgyében magas hegyek között visz az út az 1.700 m tengerszint feletti magasságban lévő svájci szállásunkig. 3 éjszakát töltünk St. Moritz közelében egy közép­kori hangulatú, különleges adottságú kisvárosban, egy tradicio-nális ****-os szállodában. Itt lesz a fakultatív vacsoránk is.

3. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-EXPRESS – DIAVOLEZZA – ST. MORITZ

Reggeli után a közeli Sankt Moritz vasútállomására buszo­zunk, ahonnan a Bernina-expressz panoráma kocsijaival uta­zunk az olaszországi Tiranóba. (A vonatjegy a helyszínen fizetendő.) Az UNESCO Világörökségei közt is szereplő vas­úti szakaszon gyönyörködhetünk az Alpok havas csúcsaiban, a hegyoldalon nyíló virágokban, legelőkben, de egyedi technikai megoldású viaduktok, alagutak is színesítik a 2 és fél órás uta­zásunkat. A havasok után Tirano mediterrán városkájának han­gulatából kapunk rövid ízelítőt, hiszen az expresszvonatból kiszállva kb. 1 órát töltünk az olasz településen. Tiranóban újra vonatra szállunk és azzal megyünk vissza Svájcba. A vonatról a Diavolezza felvonó völgyállomásánál szállunk le. Innen emelke­dünk fel a nagykabinos felvonóval, (melyet ingyenesen használ­hatjuk), hogy 3.000 m magasságból megtekintsük az ámulatba ejtő csúcsokat, többek közt a több mint 4.000 m-es Berninát és a közelben kanyargó Pers gleccsert. Kabinos felvonóval jövünk vissza a völgybe, ahol már vár bennünket az autóbuszunk, és indulunk vissza szálláshelyünkre. Mivel St. Moritz régióban 3 éjszakát töltünk, bizonyos felvonókat ingyenesen vehetünk igénybe, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF). A követ­kező napon is ezzel a kártyával fogunk felvonózni, így jelentős megtakarítást érhetnek el utasaink.

4. NAP: ST. MORITZ

Ezt a napot az elegáns és híres Sankt Moritzban és a körü­lötte lévő hegyeken töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogató­kat a 3 - 4.000 m-es csúcsok lábainál, a közel 1.800 m magasan fekvő pazar alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vona­tok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre, amiket mi a szálloda által nyújtott kártyával ingyenesen használhatunk. Először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt megcsodálhatjuk a lenyűgöző pano­rámát és az alpesi virágokat, szerencsés esetben mormotákat is láthatunk. Innen még tovább is emelkedünk egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fan­tasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völ­gyek és a tengerszemek látványa. Lesz idő egy kis pihenésre, egy kávé vagy sütemény elfogyasztására is. A déli órákban indu­lunk le Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy az utolsó szakaszon fogaskerekű vonattal megy le, vagy gyalog túrázik le a tóhoz kb. 1 órás hegyi kirándulás keretében. A séta során gyönyörködhetünk az alpesi virágokban és a mesés táj­ban. Sankt Moritzba visszatérve buszra szállunk. Rövid uta­zás után egy érdekes, régi közlekedési eszközt tudunk igénybe venni. Ez a „jó öreg” funiculare. Meredek pályán visz fel bennün­ket a Muottas Muragl 2.456 m-en lévő hegyi állomására. Sokak számára kevésbé ismert ez a pazar kirándulóhely, pedig igazi csemege a túrázók számára. Mi is tehetünk könnyebb, vagy nehezebb kört is a túraútvonalon, miközben végig rálátunk a Sankt Moritz tóvidékre. A környék egyik leghíresebb étterme is itt található, melyben gyakran tartanak romantikus esküvőket is. Kellemesen elfáradva, de élményekkel telve érkezünk vissza a megszokott szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC – AUSZTRIA – SERFAUS

Reggeli után indulunk Ausztriába. Az Inn folyó mesés völgyében haladunk végig, amíg elérjük a híres síparadicsomot, Serfaus-t. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu nyáron is tipikus tiroli hangulattal várja a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Ezt követően kabinos liftek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidő-parkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet a Lazid felvonóval, mely­nek végállomása 2.346 m magasan van. Tiszta időben csodás a táj. Itt lesz egy kis túrázási lehetőség, de ha valaki csak a kiváló panorámával rendelkező étterembe akar beülni, ebédelni vagy kávézni, erre is lesz alkalma. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes panorámaúton sétálunk át a szomszé­dos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram e bájos, tipikus hegyi települé­sen. Sétánk után folytatjuk utunkat tiroli szállásunkhoz.

6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után indulunk a Pillersee-hez. Itt található a világ leg­nagyobb, majd 30 m magas, belsejében járható hegyi keresztje. A kilátóként is funkcionáló, Szent Jakabról elnevezett keresz­tet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az építményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek tehetnek egy rövidebb, de annál látványosabb kirándulást fenn az alpesi virá­gok és sziklák között, majd felvonóval jövünk vissza buszunk­hoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós programunknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a megfelelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlé­péssel érkezünk 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Seisenbergklamm6 €
St. Moritz kártya5 frank
Serfaus- felvonó26 €
Krimmli vízesés8 €
Bernina Expresskb. 72 frank
Jakobskreuz26 €
Helyi és idegenforgalmi adók5 € + 12 frank

Belépők ára: kb.: 71 € + 89 frank

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Vasas Ágostonné , Dr. Csiszár Miklós
Ostoros
2023.08.22

A program nagyon különleges a kedvezményes kártya nyújtotta lehetőségek kihasználásával, a panoráma vonattal. Rendkívül széles látókörű, felkészült, kedves idegenvezető, jó humorú, élmény hallgatni az ismertetéseit, történeteit. A busz nagyon kényelmes, modern, tiszta. A sofőr nagyon türelmes, segítőkész, barátságos, nagy biztonsággal vezet, mi is biztonságban éreztük magunkat. A szállások gyönyörű környezetben fekvők, kifogástalanok, kényelmesek voltak. Nem minden szálláson vettük igénybe a vacsorát, ahol igen, ott bőséges, változatos, ízletes volt.

 • 5.0
Pintér György , Pintér Julianna
Dunaújváros
2023.08.19

A rendelkezésre álló időt sikerült maximumra kitölteni. Élménygazdag helyszínekkel. Az idegenvezetés tökéletes volt, rengeteg információval a programról, helyekről, vonatkozó történelmi adatokkal. A busz kényelmes, megbízható. A sofőr tökéletes helyismerettel rendelkezett, precíz , udvarias, segítőkész volt. A szállás megfelelt, az ételek finomak, bőségesek voltak, a nekünk új ételek is.

 • 5.0
Dr. Feketéné Szabó Emese
Páhi
2023.08.19

Hibátlan, tökéletes, kiváló út, KÖSZÖNÖM!! <3

 • 5.0
Sarkadi-Nagy Mária
Városföld
2023.08.18

Ildikó még az időjárást is jóra fordítja. :-)

 • 5.0
Puskás Hajnalka
Kecskemét
2023.08.17

Imádom ezt az utat! Nem véletlenül jöttem 4. alkalommal.

 • 5.0
Csernáné Zaliczai Sára
Városföld
2023.08.16

Az idegenvezetés: tartalmas tájékoztatás, jó szervezés, gyors ügyintézés. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A sofőr szolgálatkész volt, a szállás szép, kényelmes, színvonalas.

 • 5.0
Páll Attila, Páll Margit
Dunaújváros
2023.08.15

Nagyon szervezett út volt. Ildikó nagy tudású, türelmes, empatikus volt. A busz ragyogó tisztaságú volt, a sofőr profi , türelmes. A szállás nagyon igényes, tiszta, az ételek finomak, bőségesek.

 • 5.0
Kereszturiné Kuzma Mária , Kolozsvári János
Pécs
2023.08.14

Mindegyik program tudott új dolgot mutatni, változatos volt. Ildikó nagy tudással rendelkező idegenvezető, odafigyel az utasokra. A busz kényelmes, tiszta volt. A sofőr jól vezetett, odafigyelt az utasokra, a buszt rendben tartotta. A szállás tiszta volt, bár kissé régimódi.

 • 4.5
Prekánszki Balázs, Walter Elvira
Budapest
2023.08.12

Minden jól megvolt szervezve. Nagyon felkészül, részletgazdag tájékoztatás az idegenvezető részéről. A busz tiszta, jól felszerelt volt. A sofőr türelmes, biztonságosan vezet, segítőkész. A szállás tiszta, jól felszerelt volt, az ételek finomak voltak.

 • 5.0
Németh István, Csala Gabriella
Szeged
2023.08.12

Lenyűgöző a program! Kellemes harmóniában van a látnivaló és az aktiv mozgás. Valószínűleg nincs Ilidnél jobb idegenvezető! Fantasztikus a tudása. A busz kényelmes , korszerű volt, hosszú úton is. A sofőr profi vezetéstechnikával rendelkezett, udvarias és barátságos.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Hegyek vonzásában úthoz hasonló utazások