Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 31 - Június 06. 345 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Július 12 - 18. 326 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Repülős út Európa két legnagyobb városába
·  Párizs – London közt vonattal a Csalagúton át
·  3 éjszaka Párizsban, 3 éjszaka Londonban
·  Fő látványosságok és múzeumlátogatási lehetőségek

"Európa talán két leglátogatottabb fővárosa egy kirándulás során rengeteg élményt ad minden utazónak. Ehhez jön még a csalagutas utazás egyedülálló élménye."
Dr. Prónay Szabolcs - Egyetemi oktató

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – PÁRIZS

A reggeli órákban repülünk a francia fővárosba. Megérkezés után busszal transzfer Párizs belvárosába, ahol ezt követően teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér, majd elhelyezzük csomagunkat a szálloda csomagszobájába és folytatjuk Párizs megtekintését. Metróval bemegyünk a központba. Sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki szeretne, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, ahol lifttel a tetejéig vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni, majd metróval viszszamegyünk a szállásra. A kirándulás során csak az első nap (reptér – szálloda, kis buszos körsétával) és az utolsó nap (szállás – Windsor – repülőtér) használunk autóbuszt. Párizs – London közt a Csalagúton keresztül vonattal fogunk utazni. A két fővárosban – a városnézések során –, metróval és gyalog közlekedik a csoport. Szállások metró közelében (3 éj).

2.     NAP: PÁRIZS

Reggeli után folytatjuk a főváros megismerését. Először felkeressük a Tuileriák-kertjét, majd az Arc de Carrouselt, továbbiakban a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum – a Louvre – gyűjteményében gyönyörködünk. Délután egy híres parfümgyár termékei közt válogathatunk, majd ezt követően felmegyünk a Montmartra. Gyalogosan fedezzük fel a művészek negyedét, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd visszametrózunk a szállásra. Ekkor lehetőség van elmenni a Moulin Rouge szórakozóhelyre egy show megtekintésére (vacsorával vagy anélkül). Akik a varietére mennek azoknak a szállodába visszautazás egyénileg (javasolt a taxi) történik. Igény esetén vegye fel kapcsolatot irodánkkal.

3.     NAP: PÁRIZS – HAJÓZÁS A SZAJNÁN

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A délelőtti programunkban szerepel a Cité szigete, ahol a leégett Notre Dame-ot természetesen csak kívülről fényképezhetjük le. Onnan tovább sétálva a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-hez érkezünk. Ezt követi a St. Chapelle templom. Délután felkeressük az Invalidusok dómját, ahol Napóleon síremlékét találjuk, majd megtekinthetjük a híres szobrász alkotásait a Rodin Múzeumban. Este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4.     NAP: PÁRIZS – LONDON

Reggeli után metróval kimegyünk a vasútállomásra és elindulunk London felé. Mivel a csomagját mindenki maga fogja vinni, húzós bőrönd javasolt az útra. A Csalagúton keresztül kb. 2,5 óra alatt ér oda a vonat. Megérkezés után metróval megyünk a szállodába, ahol elhelyezzük a csomagokat és indulunk londoni városnézésünkre. Sétánkat a Westminster negyedben kezdjük; Parlament épülete, Big Ben óratornya, majd megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezután a Lovas Testőrség laktanyája mellett elhaladva érjük el a Buckingham palotát. Ezt követően ellátogatunk a Picadilly térre, a Sohoba, a Kínai negyedbe és a Trafalgar térre, ahol megnézhetjük a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményét. Szállás metró közelében Londonban (3 éj).

5.     NAP: LONDON

Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat tekintjük meg, majd a Towerbe látogatunk. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek is. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Délután szabadprogram, mely során meg lehet tekinteni a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában fellelt híres rosette-i követ is. Arra is van lehetőség, hogy sétáljunk, vásároljunk az Oxford Streeten, London híres bevásárló utcáján. Szállás, mint előző nap.

6.     NAP: LONDON

Reggel folytatódik a közös londoni program. Kimegyünk a Hyde Parkba, ahol az érdekes diadalív mellett láthatjuk Diana emlékkútját és fel tudunk sétálni Kensington Palotához, ahol Dianaék éltek. Menetközben lefényképezhetjük a monumentális Albert Memorialt és Royal Albert Hallt. Délután, a szabadprogram alatt, aki szeretné, a közelben lévő 3 múzeum (Természettudományi, Iparművészeti, Tudományos) közül felkeresheti valamelyiket, de ha valakit jobban érdekli a híres Madame Tussaud panoptikum, arra is lesz lehetőség (metróval könnyen elérhető). A kora esti órákban elmegyünk a London Eye-hoz. Ha valaki szeretne körbetekinteni és visszaemlékezni arra a sok szép látványra, melyekben az elmúlt napokban gyönyörködhetett, akkor a magasból ezt megteheti.

7.     NAP: LONDON – WINDSOR – BUDAPEST

Reggeli után autóbusszal a Windsor kastélyhoz megyünk. Évszázadok óta ez a brit királyi család rezidenciája, és egyben a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok és látványos park fogadja a látogatókat. Sétálunk ebben a gondozott parkban, majd a csodaszép szobákat tekintjük meg. Programunk után autóbusszal transzfer a repülőtérre és az esti járattal hazaindulunk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Párizs metró (1 jegy)2 €
Navigo Paris pass28 €
Diadalív13 €
Eiffel-torony (3. emelet)26 €
Louvre19 €
parfümgyár
Sacre Coeur
St. Chapelle12 €
Hajózás a Szajnán16 €
London metró pass 25 GBP
Westminster Abbey23 GBP
National Galleryingyenes
London - Tower25,3 GBP
Windsor - kastély22,5 GBP
London Eye (egyénileg)30 GBP
St. Paul's katedrális17 GBP
British Múzeumingyenes
Tudományos múzeumingyenes
Természettudományi múzeumingyenes
Madame Tussaud36 GBP

"Belépők ára: kb.: 116 € + 179 GBP

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Edinburgh – Inverness – Loch Ness – Glasgow
Július 20. 6 nap 455 000 Ft

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 20. 11 nap 364 000 Ft

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 22. 8 nap 427 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Párizs - London úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 22. 8 nap 427 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 20. 11 nap 364 000 Ft
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Edinburgh – Inverness – Loch Ness – Glasgow
Július 20. 6 nap 455 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Július 12. 7 nap 435 000 Ft
Szeptember 20. 7 nap 439 000 Ft

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Október 12. 6 nap 374 000 Ft
Biciklitúra a salzburgi régióban
Salzburg - Golling - St. Johann - Kaprun - Krimml - Lofer
Június 01. 8 nap 277 000 Ft
El Camino zarándokút Szent Évben
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Május 05. 9 nap 287 000 Ft
Szeptember 29. 9 nap 287 000 Ft
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Athén - Kréta - Knosszosz - Heraklion - Szamaria szurdok
Szeptember 03. 7 nap 299 000 Ft
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 20. 9 nap 309 500 Ft
Augusztus 02. 9 nap 328 000 Ft