Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 31 - Június 06. 326 000 Ft Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Repülős út Európa két legnagyobb városába
·  Párizs – London közt vonattal a Csalagúton keresztül
·  3 éj Párizsban, 3 éj Londonban
·  Fő látványosságok és múzeumlátogatási lehetőségek

"Európa talán két leglátogatottabb fővárosa egy kirándulás során rengeteg élményt ad minden utazónak. Ehhez jön még a csalagutas utazás egyedülálló élménye."
Dr. Prónay Szabolcs - Egyetemi oktató

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak


1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS

A reggeli órákban indulunk a francia fővárosba. Megérkezés után busszal transzfer Párizsba, ahol ezt követően teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér, majd elhelyezzük csomagunkat a szálloda csomagszobájába és folytatjuk Párizs megtekintését. Metróval bemegyünk a köz­pontba. Sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ- Elysées-n. Aki szeretne, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, ahol lift­tel a tetejéig vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni, majd metróval visszamegyünk a szállásra. A kirándulás során csak az első nap (reptér – szálloda, kis buszos körsétával) és az utolsó nap (szállás – Windsor – repülőtér) használunk autóbuszt. Párizs – London közt a Csalagúton keresztül vonattal utazunk. A két fővárosban – a városnézések során –, metróval közlekedik a csoport. Szállások metró közelében.

2. NAP: PÁRIZS

Reggeli után folytatjuk a főváros megismerését. Először felke­ressük a Tuileriák-kertjét, majd az Arc de Carrouselt, további­akban a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum - a Louvre - gyűjteményében gyönyörkö­dünk. Délután egy híres parfümgyár termékei közt válogatha­tunk, majd ezt követően felmegyünk a Montmartra. Gyalog sétálunk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd vissza­metrózunk a szállásra.

3. NAP: PÁRIZS – HAJÓZÁS A SZAJNÁN

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A dél­előtti programunkban szerepel a Cité szigete, a leégett Notre Dame-ot csak kívülről fényképezhetjük le. Onnan tovább sétálva a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-hez érke­zünk. Ezt követi a St. Chapelle templom. Délután felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emel­tek, majd megtekinthetjük a híres szobrász alkotásait a Rodin Múzeumban. Este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyö­nyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. NAP: PÁRIZS – LONDON

Reggeli után metróval kimegyünk a vasútállomásra és elindu­lunk London felé. A Csalagúton keresztül kb. 2,5 óra alatt ér oda a vonat. Megérkezés után metróval megyünk a szállodába, ahol elhelyezzük a csomagokat és kezdjük London megtekintését. Sétánkat a Westminster negyedben kezdjük; Parlament épülete, Big Ben óratornya, majd megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszá­zadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszter­elnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezár­ták. Ezután a Lovas Testőrség laktanyája mellett elhaladva érjük el a Buckingham palotát. Ezt követően ellátogatunk a Piccadilly térre, a Sohoba, a Kínai negyedbe és a Trafalgar térre, ahol meg­nézhetjük a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményét.

5. NAP: LONDON

Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat tekintjük meg, majd a Towerbe látogatunk. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit korona­ékszerek, de számtalan emlék mesél a kastély lakóinak életé­ről. Lefényképezhetjük az érdekes ruhába öltözött koronaőröket, akik jelenleg idegenvezetéssel is foglalkoznak. A vár mellett lát­ható a Tower-híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Délután szabadprogram, mely során meg lehet tekinteni a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is vagy sétálha­tunk, vásárolhatunk az Oxford Streeten, London híres bevásárló utcáján. Szállás Londonban.

6. NAP: LONDON

Reggel folytatódik a közös londoni program. Kimegyünk a Hyde Parkba, ahol az érdekes diadalív mellett láthatjuk Diana emlékkútját és fel tudunk sétálni Kensington-palotához, ahol Dianaék éltek. Menetközben lefényképezhetjük a monu­mentális Albert Memorialt és Royal Albert Hallt. Délután, a szabadprogram alatt, aki szeretné, a közelben lévő 3 múzeum (Természettudományi, Iparművészeti, Tudományos) közül fel­keresheti valamelyiket, de ha valakit jobban érdekli a híres Madame Tussaud panoptikumot, arra is lesz lehetőség (metró­val könnyen elérhető). A kora esti órákban elmegyünk a London Eye-hoz. Ha valaki szeretne körbetekinteni és visszaemlékezni arra a sok szép látványra, melyekben az elmúlt napokban gyö­nyörködhetett, akkor a magasból ezt megtekinteni.

7. NAP: LONDON – WINDSOR – BUDAPEST

Reggeli után autóbusszal a Windsor kastélyhoz megyünk. A brit királyi család rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok, látványos park fogadja a látogatókat. Sétálunk a gondozott parkban majd a csodaszép szobákat tekintjük meg. Programunk után autóbusszal transzfer a repülőtérre és az esti járattal hazaindulunk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Párizs metró (1 jegy)2 €
Navigo Paris pass28 €
Diadalív12 €
Eiffel-torony (3. emelet)25 €
Louvre19 €
parfümgyár
Sacre Coeuringyenes
St. Chapelle12 €
Hajózás a Szajnán16 €
Rodin múzeum rezervációs díj2 €
London metró pass 25 €
Westminster Abbey23 €
National Galleryingyenes
London - Tower25,3 €
Windsor - kastély22,5 €
London Eye (egyénileg)30 €
St. Paul's katedrális17 €
British Múzeumingyenes
Tudományos múzeumingyenes
Természettudományi múzeumingyenes
Madame Tussauds34 €

Belépők ára: kb.: 114 € + 177 GBP.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 20. 11 nap 322 000 Ft
Július 22. 8 nap 322 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Párizs - London úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 20. 11 nap 322 000 Ft
Július 22. 8 nap 322 000 Ft

Utazások hasonló árban

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 20. 11 nap 322 000 Ft
Július 22. 8 nap 322 000 Ft
Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 22. 10 nap 329 500 Ft
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Október 13. 5 nap 355 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo
Augusztus 09. 8 nap 326 000 Ft