Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 04 - 11. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Június 01 - 08. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Július 06 - 13. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Szeptember 14 - 21. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Október 26 - November 02. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A keleti karavánutak nyomában
·  Soukok színes kavalkádja, fűszerillata
·  Casablanca, a filmből is ismert város
·  Fez, a mindig lüktető királyi város

Marrakes óvárosának, bazárjainak forgataga, a fűszerek, gyümölcsök illata, és a színes portékák látványa egy egészen más világba kalauzol minket.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (12)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST / BÉCS – AGADIR

Menetrend függvényében, várhatóan a esti órákban indulás Agadirba. Érkezés az esti órákban, majd transzfer a ****-os szállodába, majd vacsora.

2. NAP: MARRAKES

Reggelit követően megkezdjük a városnézést Marrakesben. A várost az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája alapította a XI. század végén. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, amely egy 77 méter magas impozáns minarettel büszkélkedik. Ezt tartják a város legfontosabb műemlékének. Utunk ezután a Medinába, az óvárosba vezet, amely az egyik legnagyobb Marokkóban és a legnépesebb Észak-Afrikában. A város ezen része, legjobban egy útvesztőhöz hasonlít, melyet utcák, terek és sikátorok alkotnak, és ahol egymást váltják a lakó- és kereskedelmi negyedek. Megnézzük a Pazar Bahia palotát is, amely a XIII. században épült. Ezt követően sétálunk a zsidó városrészben, a Mellah-ban. A Medina felfedezését a Soukok negyedével folytatjuk, mely az egyik legérdekesebb látnivaló. A Souk piac és kereskedelmi régió egyben, melyet a kézművesek és az iparosok alakítottak ki századokkal ezelőtt. Ellátogatunk a Majorelle kertbe és a Berber múzeumba. A helyet a híres divattervező, Yves-Saint-Laurent karolta fel, így ma már a világ minden részén ismerik. Utolsó állomásunk a Jemaa El Fna tér, ahol Afrika legnagyobb hagyományos piaca található. A tér az év minden napján telve van mesélőkkel, költőkkel, kígyóbűvölőkkel, akrobatákkal és zenészekkel, akik elképesztő mutatványokkal szórakoztatják az arra járókat. Ezen az estén, egy különleges helyen lesz a vacsoránk, a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az Ezeregyéjszaka meséinek világába. Az étterem a XVII. században épült tradicionális marokkói stílusban és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gasztronómia finomságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után elfoglaljuk szállásunkat.

3.NAP: MARRAKES – FES

Reggeli után elindulunk Fesbe. Útközben elhagyjuk Beni Mellalt, Khenifra-t és Azrou-t, melyek fontos kézműves központok. Két bájos síközpontot is látni fogunk, Ifrane-t és Immouzer de Kandar-t. Utazás közben gyönyörködhetünk az Atlasz hegység vonulataiban. Szállásunk már Fez-ben lesz.

4.NAP: FES

Ezt a napot teljes egészében Fes-nek szenteljük. Első megállónk a Borj Nord erődnél lesz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Ezt követően a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óváros egész Marokkóban. A hatalmas városkapuk mellett a különböző „negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszművesek-bőrfestők vagy a kőfaragók kisüzemei és az ezekhez tartozó üzletek. Közvetlen a sikátorokban dolgozzák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. Ellátogatunk a zsidó negyedbe is és megnézzük az Aben-Danan zsinagógát és annak temetőjét. A rengeteg látnivaló közül a Bou Inania medresze van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legkifinomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fesben lesz.

5.NAP: FES – VOLUBILIS – MEKNES – RABAT – CASABLANCA

Reggeli után ellátogatunk a római romokhoz Volubilisbe. Ezt követően tovább utazunk Meknesbe. A város Medinája az UNESCO Világörökség Listáján szerepel. A város különleges látnivalója a városfal, melyeket díszes kapuk határolnak: a Bab Mansour és a Bab el Khemish. Programunk végén indulás Rabatba, a fehér királyi városba, amely az ország adminisztrációs központja. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hasszan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép rálátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk a Mór Kávézóba is, hogy megkóstoljuk a híres marokkói mentateát. Ezt követően folytatjuk utunkat Casablancába. Szállás és vacsora a városban.

6.NAP: CASABLANCA – EL JADIDA – ESSAOUIRA

Délelőtt felfedezzük Casablanca látnivalóit. A város stílusában keverednek az eredeti marokkói, a francia és a spanyol építészet elemei. Megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatalmas épületben. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méteres. Sétánk során fényképezés erejéig ellátogatunk a filmből is ismert Rick Kávézójához, illetve az V. Mohamed térre, amely a város szíve. Ezt követően El Jadida-ba utazunk. A várost a portugálok alapították, tengerparti elhelyezkedése miatt fontos kikötővárossá vált. Megnézzük az erődöt és a földalatti ciszternákat, ahol több filmet is forgattak. Programunk végén tovább utazunk Essaouiraba, ahol szállásunk lesz.

7. NAP: ESSAOUIRA – MARRAKES

Reggeli után városnézés Essaouiraban. Megnézzük a régi kikötőt, ahol betekintést kaphatunk a halászok mindennapi munkájába. A kikötő bejáratánál kezdődő városfalról csodás rálátás nyílik az óvárosra, melyet elragadó és színes bevásárló utcák és piacok, valamint kávézók alkotnak. Programunk végén elindulunk Marrakesbe. Útközben megállunk egy argánolaj készítő farmon, ahol bemutatják az olajkészítést, majd vásárlási lehetőség. Szabadidő után tovább utazunk Marrakes-be, ahol lesz a szállásunk.

8. NAP: MARRAKES – BÉCS/BUDAPEST

A menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre és hazaindulunk. Érkezés a kora esti órákban.

Az ár a belépőket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dr. Cservenák Jánosné
Eger
2022.10.14

Sok, részletes uti program. 5*, a helyi és a Proko idegenvezető is profi!! Buszon működő légkondicionáló, kényelmes ülések. Szuper, jó helyismeretű, szolgálatkész, mindig mosolygó, elegáns sofőr. Dicséretet érdemel. Az étkezés változatos és bőséges. Vizet is osztottak az úton, sőt koccintót, teát, banánt!

 • 5.0
Dr. Jakus Éva
Bp.
2022.10.08

Sokoldalú program volt. György Péter körültekintő, alapos, segítőkész, tudása kifogástalan. A busz tiszta, a sofőrök kedvesek, jól vezettek. Szállás volt kiváló (Agadír, Fess) közepes (Casablanca) felejthető is.

 • 4.8
Császi Erika
Tatabánya
2021.11.05

Változatos, tartalmas úton vettünk részt. Vezetőnk tökéletesen felkészült, segítőkész, türelmes ember. Abdul tökéletes sofőrünk volt, pontos, kedves, figyelmes. Egy kivétellel a szállás és az étkezés mindenhol szuper volt (a casablancai hotel tisztasága, ételválasztéka elmaradt a többitől).

 • 5.0
Borsné M. Erika
Zalaszentgrót
2021.11.05

A programleírásnak megfelelően minden megvalósult, plusz programot, látnivalót is kaptunk. Péter segítőkész, odafigyel az utasokra, megfelelő az információátadása. Tiszta, kényelmes buszunk és udvarias, segítőkész sofőrünk volt. Casablancában a szállás tisztasága kívánnivalót hagyott maga után. Az ellátás jó volt, de nekünk hiányoztak a helyi ételek az ellátásból.

 • 4.5
Dr. Papp Előd
Kaposvár
2022.10.25

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Szakmári János és neje
Tát
2022.10.15

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Csörgő Szibilla
Tiszaújváros
2022.10.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
B. Hegedűs Piros
Veszprém
2022.10.09

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Dr. Nyeső László
Sopron
2022.10.08

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Molnár Éva
Bp.
2021.11.05

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Marokkó mesés kincsei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Az óceán mentén
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.
Június 30. 12 nap Ár: január közepén
A szomszéd hegye mindig zöldebb
Közkedvelt, intenzív csillagtúránk, mely keretében minden nap lehet túrázni az Alpok különböző pontjain.
Július 26. 5 nap Ár: január közepén
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Június 11. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Kalandozás Dél-Lengyelországban
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.
Április 06. 4 nap Ár: január közepén
Május 18. 4 nap Ár: január közepén
Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Július 10. 5 nap Ár: január közepén
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Knédli, sör, oplatky, Becherovka, Menzel, Svejk, és akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus Világörökségi helyszínekről. Csehország és Prága minden szeglete kincseket rejt.
Április 06. 4 nap Ár: január közepén
Május 18. 4 nap Ár: január közepén
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Trogír, Split, Sibenik városnézés és nyaralás az Adrián
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén