Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 12 - 19. 484 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 29 - Október 06. 492 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 13 - 20. 474 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  A keleti karavánutak nyomában
·  Soukok színes kavalkádja, fűszerillata
·  Casablanca, a filmből is ismert város
·  Fez, a mindig lüktető királyi város

Marrakes óvárosának, bazárjainak forgataga, a fűszerek, gyümölcsök illata, és a színes portékák látványa egy egészen más világba kalauzol minket.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BÉCS – MARRAKESH

Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban indu­lás Marokkóba. Érkezés az esti órákban, majd transzfer a ****‑os szállodába és vacsora.

2. NAP: MARRAKES

Reggelit követően megkezdjük a városnézést Marrakesben. A várost az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája alapította a XI. század végén. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, amely egy 77 méter magas impozáns minarettel büszkélkedik. Ezt tartják a város legfontosabb műemlékének. Utunk ezután a Medinába, az óvárosba vezet, amely az egyik legnagyobb Marokkóban és a legnépesebb Észak-Afrikában. A város ezen része, legjobban egy útvesztő­höz hasonlít, melyet utcák, terek és sikátorok alkotnak, és ahol egymást váltják a lakó- és kereskedelmi negyedek. Megnézzük a pazar Bahia palotát is, amely a XIII. században épült. Ezt köve­tően sétálunk a zsidó városrészben, a Mellah-ban. A Medina felfedezését a soukok negyedével folytatjuk, mely az egyik leg­érdekesebb látnivaló. A souk piac és kereskedelmi régió egyben, melyet a kézművesek és az iparosok alakítottak ki századokkal ezelőtt. Ellátogatunk a Majorelle kertbe és a Berber múzeumba. A helyet a híres divattervező, Yves-Saint-Laurent karolta fel, így ma már a világ minden részén ismerik. Utolsó állomásunk a Jemaa el-Fnaa tér, ahol Afrika legnagyobb hagyományos piaca található. A tér az év minden napján telve van mesélőkkel, köl­tőkkel, kígyóbűvölőkkel, akrobatákkal és zenészekkel, akik elké­pesztő mutatványokkal szórakoztatják az arra járókat. Ezen az estén, egy különleges helyen lesz a vacsoránk, a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az Ezeregyéjszaka meséi­nek világába. Az étterem a XVII. században épült tradicioná­lis marokkói stílusban és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gasztronómia finom­ságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: MARRAKES – FEZ

Reggeli után elindulunk Fezbe, mely szintén a királyi városok közé tartozik. Útközben elhagyjuk Beni Mellalt, Khenifrat és Azrout, melyek fontos kézműves központok. Két bájos síközpontot is látni fogunk, Ifrane-t és Immouzer de Kandart. Utazás közben gyönyörködhetünk az Atlasz hegység vonulataiban. Szállásunk már Fezben lesz.

4. NAP: FEZ

Ezt a napot teljes egészében Feznek szenteljük. Első megál­lónk a Borj Nord erődnél lesz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Ezt követően a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óváros egész Marokkóban. A hatalmas város­kapuk mellett a különböző „negyedek” is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazeka­sok, bőrdíszművesek-bőrfestők, vagy a kőfaragók kisüzemei és az ezekhez tartozó üzletek. Közvetlen a sikátorokban dolgoz­zák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyama­toknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. Ellátogatunk a zsidó negyedbe is és megnézzük az Aben-Danan zsinagógát és annak temetőjét. A rengeteg látnivaló közül a Bou Inania medresze van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legkifinomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fezben lesz.

5. NAP: FEZ – VOLUBILIS – MEKNES – RABAT – CASABLANCA

Reggeli után ellátogatunk a római romokhoz Volubilisbe, mely eredetileg karthagói település volt, majd római kori helyőrség lett. Ma Világörökség. Ezt követően tovább utazunk Meknesbe. A város Medinája az UNESCO Világörökség Listáján szerepel. A város különleges látnivalója a városfal, melyeket díszes kapuk határolnak: a Bab Mansour és a Bab el-Khemish. Programunk végén indulás Rabatba, a fehér királyi városba, amely az ország adminisztrációs központja. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hasszan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép rálátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk egy mór kávéházba is, hogy meg­kóstoljuk a híres marokkói mentateát. Ezt követően folytatjuk utunkat Casablancába. Szállás és vacsora a városban.

6. NAP: CASABLANCA – EL JADIDA – ESSAOUIRA

Délelőtt felfedezzük Casablanca látnivalóit. A város stílusában keverednek az eredeti marokkói, a francia és a spanyol építé­szet elemei. Megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatal­mas épületben. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méte­res. Sétánk során fényképezés erejéig ellátogatunk a filmből is ismert Rick Kávézójához, illetve az V. Mohamed térre, amely a város szíve. Ezt követően El Jadidaba utazunk. A várost a portu­gálok alapították, tengerparti elhelyezkedése miatt fontos kikö­tővárossá vált. Megnézzük az erődöt és a földalatti ciszternákat, ahol több filmet is forgattak. Programunk végén tovább uta­zunk Essaouiraba, ahol szállásunk lesz.

7. NAP: ESSAOUIRA

Reggeli után városnézés Essaouiraban. Megnézzük a régi kikötőt, ahol betekintést kaphatunk a halászok mindennapi munkájába. A kikötő bejáratánál kezdődő városfalról csodás rálátás nyílik az óvárosra, melyet elragadó és színes bevásárló utcák és piacok, valamint kávézók alkotnak. Késő délután ellátogatunk egy argánolaj készítő farmra, ahol bemutatják az olajkészítést, majd vásárlási lehetőség. Szabadidő után a szállásunkra megyünk.

8. NAP: MARRAKESH – BÉCS – BUDAPEST

A menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban transzfer a repülőtérre és Bécsbe repülünk, majd onnan transzfer Budapestre. Érkezés az éjjeli órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Az ár a belépőket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Császi Erika
Tatabánya
2021.11.05

Változatos, tartalmas úton vettünk részt. Vezetőnk tökéletesen felkészült, segítőkész, türelmes ember. Abdul tökéletes sofőrünk volt, pontos, kedves, figyelmes. Egy kivétellel a szállás és az étkezés mindenhol szuper volt (a casablancai hotel tisztasága, ételválasztéka elmaradt a többitől).

  • 5.0
Borsné M. Erika
Zalaszentgrót
2021.11.05

A programleírásnak megfelelően minden megvalósult, plusz programot, látnivalót is kaptunk. Péter segítőkész, odafigyel az utasokra, megfelelő az információátadása. Tiszta, kényelmes buszunk és udvarias, segítőkész sofőrünk volt. Casablancában a szállás tisztasága kívánnivalót hagyott maga után. Az ellátás jó volt, de nekünk hiányoztak a helyi ételek az ellátásból.

  • 4.5
Molnár Éva
Bp.
2021.11.05

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 5.0
Jánosi Gáborné és jánosi Gabriella
Bugyi
2021.11.05

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 4.8
Tatai Lajos
Győr
2021.11.05

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 4.8
Kinyomtatom a programot
Marokkó mesés kincsei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Október 01. 8 nap 419 000 Ft
Október 01. 5 nap 308 000 Ft
Fedezzük fel Portugáliát!
Északról haladunk dél felé, s közben felkeresünk minden fontos látnivalót Portugáliában. Útközben megkóstolhatjuk a világszerte híres borokat is.
Szeptember 10. 7 nap 383 000 Ft
Az ír sziget meghódítása
Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.
Augusztus 21. 7 nap 508 000 Ft
Szeptember 04. 7 nap 448 000 Ft
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Augusztus 19. 6 nap 519 000 Ft
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!
Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.
Október 02. 6 nap 398 000 Ft