Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 03 - 08. 349 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 11 - 16. 349 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Repülünk Rómáig és vissza Budapestre
·  Autóbusszal megyünk a tengerparti városba
·  Róma ókori és mai látnivalói és a Vatikán
·  Nyaralás ***-os közvetlen tengerparti szállodában

Ezen az úton lehetőségünk van Róma megismerésére és pihenésképpen egy kis tengerparti fürdőzésre is.
Petrovics Erika – utazási referens

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – RÓMA – OSTIA

Menetrend szerint találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc Repülőtéren a reggeli órákban. Bechekkolás és repülés Rómába. Autóbuszos transzfer tengerparti szállodánkhoz, ahol még nem tudjuk elfoglalni szobáinkat, így csomagszobában helyez­zük el a poggyászunkat. Szállás (5 éj). Aki szeretne, a nap hát­ralévő részében megmártózhat a tengerben, vagy sétálhat egyet Ostia városában. Ostiát Ancus Martius (Marcius), az ókori Róma negyedik uralkodója alapította, mely 3 célt szolgált: kijá­ratot nyitott a tengerre, biztosította a só- és gabonaellátást, valamint meggátolta, hogy az ellenség felhajózzon a Tiberisen (Teverén). Hangulatos üdülőváros, mely a II. világháború után vált a rómaiak kedvelt üdülőhelyévé, kiépült a várossal a vasúti összeköttetés. Az egykori hatalmas kikötőváros Pompeinél két­szerte nagyobb területű volt, a régészeti kutatások több emlé­ket is feltártak, ilyen a Neptunusz fürdők, a Színház félköríves maradványa, az ókori római sírok, vagy a Borgo di Ostia Antica, XV. századi kastély. Este fakultatív vacsora a szállodában.

2. NAP: OSTIA – PIHENÉS

A mai napon reggeli után, aki szeretne, sétálhat a városban, vagy egész nap strandolhat a tengerparton. Este fakultatív vacsora a szállodában.

3. NAP: FAKULTATÍV RÓMAI VÁROSNÉZÉS –VATIKÁN

A mai napon, aki szeretne, pihenhet és strandolhat. Aki szom­jazik az ókori kultúra megismerésére, az választhatja fakulta­tív kirándulásunkat Rómába. Ezen a napon először a több, mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. Ez a világ legkisebb államalakulata. Területe alig haladja meg a 44 hektárt. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo különösen szép alkotását a Sixtus-kápolnát, melyet II. Gyula pápa meg­bízásából 3 év alatt készítettek el. A nagy, négyszögletes ter­met freskódíszítéses hordóboltozat fedi. Itt tartják mindig a konklávét, azt a tradicionális gyűlést, amelyen megválasztják az elhunyt pápa utódját. Láthatjuk továbbá Raffaello nevéről elnevezett stanzákat. Ezeket a freskókat is II. Gyula pápa ren­delte meg az akkor még csak 25 éves festőtől. Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter-bazilikát nézzük meg (külső hosszúsága 212 m, belmagassága 132 m). A főhajó padlóján réz távjelzők mutatják, hogy milyen hos­szúak a világ más híres, nagy katedrálisai. Belül elkápráztat bennünket Michelangelo fantasztikus Pieta szobra is. A temp­lom előtt Bernini hatalmas ellipszis alakú dísztere látható, melyet 284 oszlop és 88 pillér, a híres kolonnádok, szegélyez­nek. Az oszlopcsarnok tetején körben a 162 szent, barokk szobra áll. Délutáni programunk első állomása a Hadrianus császár által építtetett Angyalvár, mely évszázadokon keresztül Róma legfontosabb erődje volt. Monumentális épülete a város egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, ahol fakultatív vacsora. Fakultatív Vatikán – Róma kirándulás: 35 € + 55 € (Vatikáni Múzeum belépője).

4. NAP: FAKULTATÍV RÓMAI VÁROSNÉZÉS – ANTIK RÓMA

A mai napra is tervezünk csodás látnivalók megtekintését amennyiben ismét a fakultatív római programot választja velünk. Ez alkalommal az ókori és mai római műemléke­ket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Rómát köz­pontja, mely az évszázadok során folyamatosan épült, szépült. Maxentius császár bazilikájának romjai, Via dei Fori Imperiali a Római Birodalom térképei, a Capitolium a városházával, és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriási szobrának maradványaival a délelőtt megha­tározó látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatal­mas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopá­val, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szin­tén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a II. Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az isme­retlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más formájú, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Ezután a híres Trevi-kúthoz megyünk. Az aprócska térhez viszonyítva súlyosan túlméretezett XVIII. századi kút egyszerre diadalív és a régi Palazzo Poli palota homlokzata. A Pietro Bracci által készített Neptunus szobor a monumentális homlokzat középső fülkéjé­ben szinte felügyeli a szárnyas paripák és a vízből felbukkanó tritonok mozgalmas alakjait. A kútnál „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobá­sával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője 1717-ben épült, az összesen 138 lépcsőfokból áll. A rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. A Piazza Navona megtekintésével fejezzük be programunkat. Esti órákban visszatérünk a szállásunkra. Aki nem választja ezt a programot, számára egész napos pihenés, strandolási lehetőség. Fakultatív Antik Róma kirándu­lás: 35 € + 25 € Colosseum belépő.

5. NAP: OSTIA – PIHENÉS ( FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS: FRASCATI – CASTEL GANDOLFO)

A mai napon egész napos pihenés, strandolás a tengerpar­ton. Akik ma sem tétlenkednének, azokat egy egésznapos autóbuszos kirándulásra invitáljuk. Elsőként a Rómától mind­össze 20 km-re délre, található Frascatiba látogatunk. Egy han­gulatos kisvároska, egy gyönyörű Katedrálissal, finom fehér borokkal. A városban a hagyományos tavernákat „Fraschette”- nek hívják, különlegességük abban rejlik, hogy a vendégek maguk hozzák a vacsorájukat, de azt a ház borával fogyasztják. Szabadidőben lesz is lehetőség megkóstolni a méltán világhí­res nedüt. Innen Castel Gandolfóba utazunk, ami elsőre beugor­hat róla, hogy itt van a pápa nyári rezidenciája, ami területileg is a Vatikánhoz tartozik. Az Albanó-tó partján fekvő városka hangulatos belvárosával, a vatikáni palotákkal, és a gyönyörű panorámájáról híres. Délután érünk vissza a szállásunkra. Este fakultatív vacsora a szállodában. Fakultatív Frascati – Castel Gandolfo kirándulás: 40 €.

6. NAP: RÓMA – BUDAPEST

Gépünk esti indulásáig Róma kevésbé ismert, rejtett részeit fedez­zük fel. Idegenvezetőnkkel a Trasteverén sétálunk, ahol 7 nemze­dék óta élnek rómaiak. Ezután felmegyünk Róma hét dombja közül az egyikre, az Aventinus-ra. A kilátópontnál benézünk „A kulcslyuk”-ba, amin keresztül roppant különleges látvány tárul szemünk elé. A picinyke rés egyenesen a Szt. Péter bazilika kupo­lájának a tetejére irányítja tekintetünket a sok érdekes teória is mítosz központi eleme. Ezt követően elsétálunk a város kilátó­teraszához, a Narancsok Kertjén keresztül, ahol Róma a lábunk előtt hever. Magunkba kell szívni ezt a látványt! Madártávlatból látjuk azokat az épületeket, emlékműveket, amelyek az elmúlt napokban testközelből is megtekintettünk. Egy kis pihenőt köve­tően lesétálunk a Circus Maximushoz, majd fotózkodhatunk az „Igazság szájánál”. Megnézzük az ókori görög és római építészet hagyatékait a Herkules és Portonus templomoknál, majd az antik marhapiac bejáratát, a Foro Boariot is. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk. Budapestre várható érkezés éjfél körül.

LátnivalóBelépődíj
Antik Ostia12 €
Róma tömegközlekedés10 €
Róma - Pantheon5 €
Helyi és idegenforgalmi adó20 €

Belépők ára: kb.: 47 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft

Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 08. 3 nap 115 000 Ft
December 15. 3 nap 115 000 Ft

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Római vakáció tengerparti pihenéssel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft
Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 08. 3 nap 115 000 Ft
December 15. 3 nap 115 000 Ft