Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 14 - 18.
594 000 Ft
Augusztus 26 - 30.
589 000 Ft
Az út áttekintése

·  Vonatozás, felvonózás, hajózás Luzernből
·  Utazási bérlettel minden program ingyenes
·  Havas hegycsúcsoktól az idilli városokig
·  Utazunk a világ legmeredekebb siklóján

Svájc jelentős városai, különleges természeti csodái egy csokorban a világ legpontosabb vasúti közlekedési hálózatával.
Justin Erika – idegenvezető


Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + helyszínen vacsorázási lehetőség
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)

1. NAP: BUDAPEST – BASEL – LUZERN

A délelőtti órákban idegenvezetőnkkel Budapestről a Basel EuroAirport Repülőtérre repülünk. A légikikötő területileg Franciaországban található, de egyedülálló módon, hármas (svájci, francia, német) fennhatóság alatt áll. A repülőtérről busszal megyünk a baseli vasútállomásig, ahonnan vonattal utazunk tovább Luzernbe. Négynapos Swiss Pass-t, azaz svájci utazási bérletet használunk az utazásaink során (1-4. napig). Ennek árát a részvételi díj tartalmazza. A Swiss Pass érvényes az összes vonatjegyre, felvonójegyre, hajójegyre, buszjegyre, amit a prog­ramunk során igénybe veszünk. Enélkül az igazolvány nélkül ezek összköltsége több mint 140.000,- Ft lenne. (Utolsó nap a reptérre helyijáratos busszal megyünk ki.) Vonatunkkal Luzernbe a délutáni órákban érkezünk. Először a szállásunkat foglaljuk el, ami kb. 50 méterre van a pályaudvartól (3 éj). Ez azért is fontos, mert a csomagját mindenki maga viszi az állomástól a szállo­dáig, illetve majd hazafelé is. Javasoljuk, hogy holmiját húzható bőröndbe, hátizsákba csomagolja. A nap hátralévő részében gya­logosan fedezzük fel Luzern értékeit. Városnézésünk során meg­tekintjük a híres fedett fahidat, az óváros mesés festett falú céhes házait, pompás régi épületeit, majd sétálunk a hangulatos tópar­ton. Mivel szállodánk a belváros szívében van, vacsorázásra min­den nap a közelben számtalan lehetőség kínálkozik.

2. NAP: LUZERN – VITZNAU – RIGI – STOOS

Egésznapos programunkat hajókirándulással kezdjük a Vierwaldstätti-tavon, Luzernből Vitznau kikötőjéig. Itt Európa legré­gebbi hegyi fogaskerekű vonatára szállunk. A 150 éves pályán emelkedünk fel a Rigi-hegy 1.800 m magas tetejére, miköz­ben lélegzetelállító látványban lesz részünk, alattunk a fjord­szerű tó, távolban az Alpok vonulata. Rigi Kulm végállomáson szállunk ki, ahol kilátó és étterem teszi teljessé a hegyi panorá­mát. Visszaúton a hegy túloldalára, Art Goldauba is fogaskerekű­vel megyünk le. A városkából busszal utazunk tovább a stoosi felvonó völgyállomásához. A világ legmeredekebb funicolaréjá­val 8 perc alatt jutunk fel Stoos hegyi falucskájába. A sikló alakja sem mindennapi, 4 összekapcsolt hordó alkotja. Fent sétálunk és gyönyörködünk a tájban. Az esti órákban busszal, majd vonattal utazva érkezünk vissza Luzernbe.

3. NAP: LUZERN – WENGEN – BERN – LUZERN

Reggeli után vonattal Lauterbrunnenbe utazunk, majd onnan fogaskerekűvel folytatjuk kirándulásunkat (a Swiss Passunknak köszönhetően ingyen) az 1.274 méter tengerszint feletti magas­ságban található Wengenbe. A település igazi gyöngyszem, amely teljesen el van zárva a klasszikus autós közlekedés elől, és utcáin csak elektromos járművek járhatnak. Érkezésünk után a szemünk elé tárul a „Svájci Triász”: az Eiger, a Mönch, és a Jungfrau magasztos hegycsúcsai közül a „Fiatalasszony” több mint 4.000 m-es csúcsa. Ez a régió az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel. Szép idő esetén meseszép a látvány. A hegyi faluból lejőve megállunk Interlakenben, ahol szabadprogram, ebédelési lehetőséggel. Ezután folytatjuk utunkat, és Bernbe utazunk. Megérkezésünk után besétálunk a főváros központjába. Városlátogatásunk során megnézzük a parlamentet, ahonnan szép rálátás lesz az Aare folyóra, továbbsétálva lefényképezhet­jük az Óratornyot, a városházát, és közben láthatjuk a festői utcai díszkutakat is. A Világörökségek listáján is szerepel az árkádos óváros. Vonattal az esti órákban érkezünk vissza Luzernbe.

4. NAP: STANSERHORN – ZÜRICH – BASEL

Reggeli után rövid vonatozással érjük el a hangulatos kantoni fővárost, Stanst. Itt a világon egyedülálló, nyitott tetejű cab­rio felvonóval megyünk fel a Stanserhorn közel 2.000 m magas csúcsára, ahol kb. egy órás kirándulást teszünk. Mesés a pano­ráma a környék tavaira és a környező hegyekre. Ha szeren­csénk van, mormotákat is láthatunk. Kora délután érkezünk vissza Luzernbe, ahol felvesszük csomagunkat, és továbbuta­zunk az ország legnagyobb városába, Zürichbe. A vasútállomás csomagmegőrzőjében elhelyezzük csomagjainkat, majd városnézésünket a híres Bahnhofstrassén kezdjük. Ez a világ egyik legelegánsabb, de legdrágább utcája is. Elmegyünk a Fraumünsterig, melynek mesés ablakait Chagall készítette el. Vele szemben a Limmat folyó túloldalán található a monumen­tális Grossmünster. Szabadidő alatt ki lehet sétálni a hangulatos Zürichi-tó partjáig. Este vonattal megyünk a Rajna partján fekvő Basel városába, ahol aznap esti szállásunk is lesz.

5. NAP: BASEL – BUDAPEST

Reggeli után megtekintjük a Rajna partján fekvő Baselt, mely Svájc 3. legnagyobb városa. A település legszebb része az óvá­rosi Piactér a Városházával és a folyópart. Látványos a Münster és annak gótikus kerengője. Egységes, kellemes hangulatú város Basel, mely mindenki tetszését elnyeri. Délután bus­szal, a Basel melletti reptérre megyünk, és onnan repülünk haza Budapestre. A Liszt Ferenc repülőtérre érkezés – menetrend sze­rint –, az esti órákban várható.

LátnivalóBelépődíj
Helyi és idegenforgalmi adók18 CHF

Belépők ára: kb.: 18 CHF

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Makó Mária, Lóránt Judit
Budapest
2023.09.30

A szállás nagyon jó helyen volt, kiváló szervízzel. A Luzerni szállás csillagos 5*. Tökéletes szervezés, pontos átszállásokkal, érezhető, hogy nem íróasztal mellől szervezik.

 • 5.0
Pejkó Zoltán és Pejkó Zoltánné
Pápa
2023.09.29

Az idegenvezető felkészült, türelmes, okos, kedves. Fraualpen felmenetel még jó lett volna. A szállás a célnak tökéletesen megfelelt, Luzernben a net csatlakozás nem működött. Reggeli = tökéletes.

 • 4.8
Dr Varga Imre, Dr Nagy-György Júlia Mária
Makó
2023.09.29

Nagyon jó volt az idegenvezető, kedves, figyelmes, segítőkész. LUZERNI szállás kiváló volt, kedves, figyelmes személyek. Pompásan szervezett, az utazási idő maximálisan kihasználva, kiváló programokkal.

 • 4.5
Hanyecz László, Borsos Éva
Budapest
2023.09.28

Előre jól megszervezett.

 • 4.8
Kuruc Ágnes Mária
Bóly
2023.09.28

Emberibb, rugalmasabb. Bőséges, változatos reggelik.

 • 5.0
Kovács Dénesné, Kovács Dénes
Cegléd
2023.09.27

Rendkívül felkészült idegenvezető. Szervezett.

 • 5.0
STOKKER FERENCNÉ
Eger
2023.09.25

Nagyon jól szervezett, pontos csatlakozások. Az idegenvezető aranyos, kedves és hatalmas lexikális tudása van. Baselben hiányzott a hűtő a szobából.

 • 5.0
Sőregi István, Sőregi Istvánné
Szurdokpüspöki
2023.09.25

Mindennel maximálisan meg voltunk elégedve.

 • 5.0
Szatmári Mónika, Fischof György
Budapest
2023.09.22

A program kicsit intenzív volt, Luzernben a szállás meleg volt. Jó lenne, ha a vacsora is benne lenne. A mikrofon néha nehezen hallható volt.

 • 4.3
Balogh Imre Mihály
Debrecen
2022.10.20

Kedvenc városunkban, Luzernben volt a szállás, olyan helyeket is érintett, ahol még nem voltunk (Stoos, Basel), egyensúlyban volt a város/természet. Az idegenvezető felkészült volt. Különösen a baseli szállás tetszett. Mindkét szálláshelyen bőséges választék volt, zsúfoltság nélkül.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Svájc repülővel és vonattal úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

269 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

209 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Párizstól Bordeaux-ig
Párizstól Bordeaux-ig
7
NAP

4.6

13 értékelés

Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

559 000 Ft-tól
Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

599 000 Ft-tól
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

534 000 Ft-tól
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Garantált indulásGarantált indulás
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
8
NAP

4.9

35 értékelés

Felsorolni is nehéz hány féle és fajta látnivalót kereshetünk fel ebben az országban. A legfontosabb talán a Világ 7 Új Csodája közül az egyik, Petra. De fürdőzhetünk a Holt-tengerben, túrázhatunk dzsippekkel Wadi Rumban, ámulhatunk az ősi városok szépségén.

549 000 Ft-tól
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól