Új utak a Proko Travelnél III. rész – Új repülős utak

2020.01.21.

Korábbi blogbejegyzéseimben említettem, hogy 2020-ra 17 új utazással készülünk az Önök számára. Ezekből az elmúlt alkalmakkor már megismerhették az új buszos utazásokat, valamint a kedvelt nagyvárosokat egyaránt. Jelen blogbejegyzésemben a repülés szerelmeseinek fogok kedvezni, hiszen új repülős útjainkat fogom bemutatni Önöknek.

Fedezzük fel együtt Európa csodálatos szigeteit

Európa legszebb szigetei csak ránk várnak. Korábbi blogbejegyzésemben, már említettem Önöknek, hogy Görögország, mint turistaparadicsom, nagyon népszerű. Mivel számunkra az egyik legfontosabb, hogy utasaink eljuthassanak velünk a kívánt desztinációkba, így most az Ókori Hellász szépségei mellett, a csodás Krétára invitáljuk Önöket. Hét napos utazásunk során a pihenés, és a krétai nyaralás mellett számos élménnyel gazdagodhatnak kedves utasaink. A két legnagyobb krétai várost, Knosszoszt és Herakliont látogatjuk meg. A spirituális emlékek, Európa első palotája, valamint a világhírű Labirintus meglátogatása olyan élményekben részesít minket, mintha egy időutazáson vennénk részt. Ezt csak tovább tetőzi a híres Minosz király palotája és a knósszoszi palotakomplexum, amely egy 20.000 m2-es négyszögletű területen helyezkedik el. A sziget csodái itt még nem érnek véget. Akik szeretnék, meglátogathatják velünk Európa legszebb és leghosszabb szurdokát. A szurdok felé tartva egyedülálló természeti látványosságokat csodálhatunk meg.

Kréta csodáinak megtekintése után utazásunk hatodik napján Athén városát fedezzük fel. Görögország legnagyobb látványosságai, mint az Újkori Olimpiai Stadion, Dionüszosz-színház vagy Zeusz templom olyan látnivalók, amelyeket a Görögországba utazó turistáknak nem szabad kihagyni. Természetesen a látnivalók sokaságaiból az Akropolisz sem maradhat ki, ahol csodás képeket készíthetnek fotóalbumukba, vagy akár a 2020-as fotópályázatunkra is :)  Véleményem szerint ez egy igen jól megtervezett utazás, ahol a történelmi látnivalók megtekintése mellett a nyaralásra, fürdőzésre is marad idő. A görögországi új repülős utazás alatt a magyar nyelvű idegenvezetés élvezhetővé és gördülékennyé teszi utasaink számára a szigeten töltött napokat.

Görögország mellett Olaszország is igen nagy népszerűségnek örvend. Ez év szeptemberében a Proko Travel Olaszország egyik gyöngyszemét, a mesés Lipari-szigeteket kívánja megismertetni Önökkel. A vulkanikus szigetvilág neve igen érdekes módon, turisztikai népszerűsítése miatt terjedt el, hiszen olaszul „Éoli-szigetek”-nek nevezik, ezt azonban egy nem olasz ajkúnak igen nehéz kimondani. A népszerűsítési stratégiai bejött, hiszen napjainkban évente nagyjából 200 ezer fő látogat el a szigetre. Idén tehát erre a szigetre is el tudnak velünk látogatni Olaszország szerelmesei.

Utazásunk során Lipari hangulatos kisvárosát busszal fedezzük fel, majd hajóval közelítjük meg a tűz istenének lakhelyét, Vulcano szigetét. Ez a sziget két stranddal is büszkélkedhet. Érdekességük, hogy az egyik sárga, a másik pedig fekete homokkal borított. Természetesen ittlétünk alatt lehetőségük lesz kipróbálni őket, valamint sétálni egyet a városban. Aki ezen utazásunkon részt vesz, megnézheti a világ legaktívabb, működő vulkánját, amely kétségkívül az egyik legszebb a világon. Ha már vulkánokról van szó, természetesen az Etna sem maradhat ki a megtekintett látnivalók közül.  A filmek szerelmesei a keresztapa filmek forgatási helyszíneit is megtekinthetik, hiszen ezen új repülős utazásunk alatt Savocaba is ellátogatunk.

Európán kívüli utazásaink repülővel

Akik egy kicsit távolabb szeretnének utazni, azoknak a világ egyik legszebb tengerpartjával rendelkező Seycelles-szigeteket ajánlom. Én nagyon sok helyen jártam már életemben és nagyon sok szép fehér homokos tengerpartot láttam már, de az a látvány, ami ezen a szigeten fogadott, olyat sehol máshol nem tapasztaltam még. Ezen a rendkívüli, új repülős utazásunkon a fürdőzés mellett lehetőségük lesz gyönyörködni az Indiai-óceán mesés élővilágában, valamint a fakultatív kirándulásoknak és szigettúráknak köszönhetően magyar idegenvezetéssel fedezhetik fel a sziget rejtett szépségeit. Akik a Világörökségek útlevelükbe szeretnének még több pecsétet szerezni, azoknak ezen az új repülős utazáson is lesz erre lehetőségük. Megtekintjük ugyanis a Valleé de Mai pálmaerdőt, ahol hat különleges pálmafajta is megtalálható. Természetesen snorkelingezni (palack nélküli búvárkodás) is lesz lehetőségük a velünk tartóknak, illetve gyönyörű óriásteknősöket is láthatnak majd. Úgy gondolom, hogy ez az út valóban egy gyöngyszem a Proko Travelnél, hiszen egy mesés helyszínen magyar nyelvű idegenvezető segítségével nem mindennapi álomnyaralásban lehet részük kedves utasainknak idén novemberben.

Akik október végén nem a tengerparton szeretnének feltöltődni a hidegebb napokra, azoknak egy távoli, de annál mesésebb világot, Ázsia fénypontjait javaslom új repülős utazásaink kínálatából. 12 napot fogunk eltölteni a kontinensen, amely során – többek között – megtekintjük Kuala Lumpur híres Petronas tornyait, Hong Kong „Illatos Kikötő”-jét, és az ázsiai luxus fellegvárát Makaot is. Utazásunk alatt a világ több arcát fogja megmutatni nekünk, hiszen a nyugodt kis botanikus kertek mellett, a zsongó nagyvárosokat és a hatalmas, üzleti életben is jelentős komplexumokat is megismerhetjük. Úgy gondolom, hogy akit csak kicsit is vonz Ázsia, annak mindenképp érdemes velünk tartania, hiszen egy igazán különleges ízelítőt kaphat ebből a kultúrából.

+1: az örök és imádott: Svájc

A Proko Travel utazóközönsége körében nagy népszerűségnek örvendenek svájci útjaink, így biztosak voltunk abban, hogy 2020-as új repülős utazásaink között megtalálható lesz egy svájci út is. Négy napos utazásunk során Interlakenben szállunk meg, ahonnan minden - számunkra releváns - látnivalót könnyedén meg tudunk majd közelíteni Swiss Pass-unk, azaz svájci utazási kártyánk segítségével. Habár ez a város nem műemlékeiről híres, nyüzsgő hangulata mégis magával ragadja az ide utazót. A fényes üzletek, szállodák és kávézók mellett erről a településről látható legjobban a Jungfrau-csoport, több mint 4000 m magas hegye. A havas hegycsúcsok panorámájában azonban tovább gyönyörködhetünk a vonatutakon is, hiszen Luzernbe már vonattal érkezünk meg utazásunk másnapján, ahol is egyből vízre szállunk és meg sem állunk Vitznau kikötőjéig. Innen fogunk a magasba emelkedni a Rigi-hegyre, amely 1800 méter magas. A lélegzetelállító látványt egy finom ebéddel és egy kellemes sétával koronázhatjuk meg Rigi Kulmban.

Túrázásunk a harmadik napon éri el csúcspontját. Ekkor látogatjuk meg ugyanis a Gornegrat-hegy csúcsát, amely 3089 m magasan van. Ha szerencsések vagyunk és az idő is nekünk kedvez, akkor a Gornergrat-gleccser folyamát is láthatjuk. Ezt a nem mindennapi látványt egy rövid túrával koronázzuk meg, amelynek végén egy finom kávét elfogyasztva gyönyörködhetünk a panorámában. Hazautazásunk napján a Világörökségek listáján szereplő berni belváros árkádjait tekintjük meg. Úgy gondolom, hogy Svájc szerelmeseinek kihagyhatatlan lehetőség 4 napot eltölteni az őszi színes havas csúcsok között. Ez egy igazi „mindent bele” típusú utazás, hiszen a 4 nap alatt, földön, vízen és levegőben is megtapasztalhatjuk a svájci életérzést annak csodás látképével együtt.

Az új repülős utazások bemutatásának a végére értem, de tartogatunk még 1-2 meglepetés utat. Bízom benne, hogy kínálatunk frissítésével régi törzsutasaink is találnak olyan utazást, amelyre idén is velünk tarthatnak. Honlapunkon már megtalálhatóak új utazásaink, ahol még több képpel, és napi leírásokkal olvashatják el mindazt, amiből én most egy kis ízelítőt adtam Önöknek. Használják ki előzetes helyfoglalási kedvezményünket és foglalják le idei utazásukat most, hiszen … „Ön is megérdemel egy kis pihenést!”

Vissza