Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Amerika  /  Chile
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
November 26 - December 10.
2 380 000 Ft
November 26 - December 13.
2 970 000 Ft
Az út áttekintése

·  A világ legdélebbi szárazföldi pontja
·  Perito Moreno látványos gleccsere
·  Buenos Aires és Santiago De Chile megtekintése
·  Atacama sivatag különleges természeti adottságai

Sokfelé jártam a világban, de amit Patagóniában láttam, ahhoz foghatót szinte sehol sem.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – BUENOS AIRES

Reggel indulás Budapestről és átszállással Argentína fővárosába, Buenos Airesbe repülünk. Transzfer a szállodába, ahol fakultatív vacsora.

2. NAP: BUENOS AIRES

Városnézés Buenos Airesben, melyet "Dél-Amerika Párizsaként" emlegetnek. Első megállónk a Plaza de Mayo, a város főtere. A téren található a régi és az új városháza, illetve a Katedrális is. San Telmo - az egyik legősibb városrész - felé folytatjuk utunkat, onnan a híres La Boca városrészre megyünk, amely a Caminito utca színes és festői házairól híres. Végül ellátogatunk Recoletaba, a legelegánsabb városrészbe, amely széles sugárutakkal, parkokkal és pompás rezidenciákkal tarkított. Felkeressük a temetőt, ahol Evita és más történelmi személyek is nyugszanak. Este részt vehetünk egy tangó shown, ahol kellemes vacsora mellett gyönyörködhetünk az argentinok híres táncában. Argentin tango show vacsorával: 36.000,- Ft

3. NAP: BUENOS AIRES – TIGRE

Fakultatív program keretében a Paraná folyó deltájában elhelyezkedő Tigre városába látogatunk, ahol felszállunk egy folyami hajóra. Az egyórás hajókirándulás során látványos villákat láthatunk, amelyek csak a vízen keresztül érhetők el. A Paraná folyó deltájának egész évben mérsékelt mikroklímájának köszönhetően különleges fák és virágok nőnek a területen. Fakultatív hajózás: 25.000, - Ft. A hajókirándulás után visszatérünk Buenos Airesbe, ahol a nap zárásaként a gauchok (argentin cowboyok) híres steakjét kóstolhatjuk meg egy fakultatív vacsora keretében. Steakvacsora: 34.000,- Ft.

4. NAP: BUENOS AIRES – USHUAIA

Délelőtt Ushuaiába repülünk. A világ legdélebbi városának tartott Ushuaia a Tűzföld argentin oldalának fővárosa, az Antarktisz kapuja. A városnézés során a főbb látványosságokat tekintjük meg: Kormányzati Hivatal, Helytörténeti Múzeum, és a Normandiai partraszállásban is szolgáló Szent Kristóf hajó roncsai. A programot a Világvége Múzeumnál fejezzük be, ahol megtudhatjuk, hogy a korai felfedezők miként vetették meg lábukat ezen távoli csücskén a világnak. Szállás Ushuaiaban, fakultatív vacsora.

5. NAP: USHUAIA – TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK

Reggel elindulunk a Tierra del Fuego Nemzeti Parkba, amely az első nemzeti park volt Dél-Amerikában. Gyalogtúra keretében járjuk be a parkot. Megállunk a lenyűgöző panorámával rendelkező Roca-tónál és a tengerszorosnál lévő Lapataia-öbölnél is, ahol nagyszerű képeket készíthet a tájról. Délután egy 3 órás fakultatív hajókiránduláson vehetünk részt a Beagle-csatornán. Ez első megállónk a Madár-sziget lesz, mely színes élővilágáról kapta nevét. Ezután hajóval közelebb kerülünk a Fóka-szigethez, ahol a tengeri emlősök kolóniái élnek. Továbbhaladva elérjük Ushuaia egyik legismertebb pontját: a Les Eclaireurs világítótornyot, amelyet néha "A világ vége” világítótoronynak is emlegetnek. Hajózás a Beagle csatornán: 110 USD (fizetés a helyszínen). Hajókirándulásunk végén visszatérünk szállásunkra.

6. NAP: USHUAIA – EL CALAFATE

A déli órákban elrepülünk El Calafatébe. El Calafate a Los Glaciares Nemzeti Park és a híres Perito Moreno gleccser kapujaként ismert. Fakultatív programként egy félnapos túrán vehetünk részt négykerékmeghajtású jeepekkel. El Calafatétól keletre, az Argentino-tó partján haladunk fel a Mirador del Acantilado kilátóhoz, ahonnan mesés látvány nyílik a tóra és az Andokra. Ezt követően egy barlangfestményeket őrző régészeti lelőhelyet látogatunk meg. Egy másik barlangnál szervezett ebéd vagy vacsora zárja a kirándulást. Jeep túra El Calafateből: 140 USD (fizetés a helyszínen).

7. NAP: EL CALAFATE – PERITO MORENO

Mai napon Dél-Patagónia csúcs látványosságához, a Los Glacieres Nemzeti Parkban található Perito Moreno-gleccserhez látogatunk el. A parkba vezető út során az idegenvezető mindent elmond erről a híres gleccserről. A parkba érve az 5 km hosszú, kilátópontokkal ellátott gyalogos túraútvonalon haladva a csodálatos panorámát élvezhetjük. Lesz elég időnk sétálni és élvezni a lélegzetelállító kilátást, de arra is nyílik lehetőség, hogy aki akar hajóval, egészen közelről figyelheti meg, ahogy a több kilométer széles (!) gleccserből hatalmas jégtömbök omlanak bele a vízbe. Hajózás a Perito Moreno-gleccsernél: 60 USD (fizetés a helyszínen).

8. NAP: EL CALAFATE

Mivel Tűzföld látványosságait igazán a vízről láthatja az ember így ma ismét fedélzetre lépünk, és az Argentino-tó északi ága mentén hajózunk. Miután áthaladtunk a tó legkeskenyebb részén, a hajó az Upsala-csatorna felé veszi az irányt, ahol a gleccserről leszakadó jéghegyek között haladunk tovább. A Spegazzini-gleccsernél kiszállunk, hogy egy rövid sétát tegyünk egy 300 méter hosszú ösvényen, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccser-öbölre. Ebédet az ottani menedékházban lehet elfogyasztani. Gyönyörű képekkel a birtokunkban érünk vissza szállásunkra késő délután.

9. NAP: EL CALAFATE – PUERTO NATALES

A már Chiléhez tartozó Puerto Natalesbe utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába. Fakultatív vacsora a szálláson.

10. NAP: PUERTO NATALES – TORRES DEL PAINE

Ma Torres del Paine Nemzeti Parkba látogatunk. Első megállónk Chile egyik nevezetes barlangja, a Milodón-barlang. Nevét onnan kapta, hogy itt fedezték fel egy már kihalt lajhár faj (Mylodon) maradványait. Ezután folytatjuk utunkat a parkba. A parkban a Grey-tó kilátójából csodás panoráma nyílik a Grey-gleccserre. Miután elfogyasztottuk piknik ebédünket, megkezdjük kirándulásunk második szakaszát. Újabb kilátót keresünk fel, a Nordenskjöldöt, ahol meseszép a látvány a Nordenskjöld-tóra háttérben a hegyekkel. Ezután visszatérünk a szállásra, majd fakultatív vacsora.

11. NAP: PUERTO NATALES

Ma egy fakultatív hajókirándulást teszünk a Balmaceda- és Serrano-gleccser vidékére. A kirándulás során megismerkedhetünk Patagónia fjordjaival, őshonos növény- és állatvilágával, gyönyörködhetünk a gleccserek látványában miközben egy finom whiskyt iszunk jéggel. Késő délután érkezik vissza hajónk Puerto Natalesbe. A kirándulás időjárási viszonyoktól függő. Fakultatív hajókirándulás a Balmaceda- és a Serrano-gleccserhez ebéddel: 280 USD (fizetés a helyszínen).

12. NAP: PUERTO NATALES - PUNTA ARENAS - SANTIAGO DE CHILE

Puerto Natalesből transzfer Punta Arenas repterére, ahonnan tovább repülünk Santiago de Chilébe. Érkezés után transzfer a szállásra. Fakultatív vacsora a szállodában.

13. NAP: SANTIAGO DE CHILE

Ma városnézésre indulunk. A túra a Plaza de la Constitución téren kezdődik, amelyet kormányzati épületek vesznek körül. Ezután meglátogatjuk a város történelmi központjának magját, a Plaza de Armas-t, amelyet történelmi épületek vesznek körül, mint például a Santiago Katedrális. A történelmi központ közelében található a központi piac és a Szépművészeti Múzeum. A túra a város legmodernebb részén folytatódik, miközben az idegenvezető elmagyarázza a város történetének legjelentősebb részleteit. Délután egy szőlőbirtokra látogatunk, ahol vezetett túra keretében a szőlőültetvényen végig járunk, megismerjük a borkészítés folyamatát és kóstolót is kapunk. Ezután visszamegyünk a szállásra, fakultatív vacsora.

14. NAP: SANTIAGO DE CHILE – BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS AZ ATACAMA-SIVATAGHOZ

A mai napon, akik úgy döntöttek, hogy hazautaznak, nekik transzfer a repülőtérre és Budapestre utazás. Érkezés Budapestre 15. nap délutánján. A hosszabbítást választók Santiago de Chiléből Calamába repülnek, majd transzfer San Pedro de Atacamába. Az Atacama-sivatag szívében található San Pedro de Atacama egy oázis, az élet létfontosságú forrása a világ legszárazabb sivatagában. A mai napon a Laguna Piedrához látogatunk, amelynek felszínén lebegni lehet magas sótartalma miatt. A Tebinquiche lagúnában az Andok vulkánjainak visszatükröződését fogjuk látni. Végül a két kisebb lagúnát magába foglaló Ojos del Salar-nál állunk meg, amelyet lélegzetelállító táj ölel körül.

15. NAP (HOSSZABBÍTÁSSAL): SAN PEDRO DE ATACAMA

A mai nap egy egész napos kiránduláson veszünk részt. San Pedro de Atacamától délre, a Sico határátkelő felé haladunk. Első megállónk egy tamarugo erdőben lesz. A tamarugo egy őshonos fafaj, amely egyedül itt, az Atacama-sivatagban található meg. Folytatjuk utunkat a Miscanti és Miñiques lagúnákhoz, amelyek több mint 4000 méterrel a tengerszint felett találhatóak. Mindkettő lagúnát a föld felszínéről származó vízforrások táplálják. Következő megállónk a Salar de Atacama, Chile legnagyobb sós síksága. Elérjük a sós síkság magját, a Chaxa lagúnát, ahol akár három különböző flamingófajt is láthatunk. A sós síkság közelében meglátogatjuk Toconao városát, hogy megismerjük az övezet kultúráját. A város vulkanikus eredetű kőből épült és híres az ugyanebből az anyagból készült kézműves tárgyairól.

16. NAP (HOSSZABBÍTÁSSAL): SAN PEDRO DE ATACAMA – EL TATIO – SANTIAGO DE CHILE

Kora reggel hagyjuk el a várost és a 1,5 órányi autóútra található Tatio gejzírmezőre utazunk, ahol több mint 80 aktív gejzír található. Ez a terület a legnagyobb geotermikus mező a déli féltekén és az egyik legnagyobb a világon. Megállunk egy vizes élőhelynél, hogy megnézzük a hely állatvilágát, miközben elfogyasztjuk reggelinket. Ezután tovább utazunk, hogy megnézzük a Putana aktív vulkánt. (A túra megfelelő ruházatot igényel a nulla fok alatti hőmérséklethez). Visszarepülünk Santiago de Chilébe. Fakultatív vacsora, szállás

17. NAP (HOSSZABBÍTÁSNÁL): SANTIAGO DE CHILE – REPÜLŐ

Transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

18. NAP (HOSSZABBÍTÁSNÁL): EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállás után, délután érkezünk Budapestre.

Fakultattív kirándulások ára összesen: 654 USD

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Tűzföld és Patagónia csodái úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
15
NAP

Costa Rica, mely területének kb 23%-a védett valamilyen formában, az ökoturizmus kedvelt célpontja. Panama a világ egyetlen olyan országa, ahol láthatjuk, amikor a nap felkel a Csendes-óceánon és lenyugszik az Atlanti-óceánon. E két ország együtt igazi kuriózum programot kínál.

2 740 000 Ft-tól
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
11
NAP

4.9

16 értékelés

Ecuador látványosságai után a kuriózum Galapagos-szigetek természeti csodája. Hosszabbítási lehetőség Kolumbiába, mely egy újabb külön világ.

2 080 000 Ft-tól
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
14
NAP

Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.

2 316 000 Ft-tól
Keresztül Dél-Amerikán
Keresztül Dél-Amerikán
17
NAP

4.8

32 értékelés

Brazília - Argentína - Paraguay - Peru. Een négy ország minden fontos látnivalóját láthatjuk, Rio, Buenos Aires, Iguazu, Machu Picchu, Nazca-vonalak és még megannyi élmény.

2 330 000 Ft-tól