Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 21 - 31. Ár: február 15. Repülővel Előzetes helyfoglalás
Október 21 - November 04. Ár: február 15. Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A két főváros: Bogota és Quito fő látványosságai
·  Egyszerre állhatunk az északi és a déli féltekén
·  Galápagos védett állat- és növényvilága
·  Közel 6.000 m magas vulkánok Ecuadorban

Kolumbia és Ecuador pazar kulturális látnivalóit is felülmúlja az a hihetetlen érzés, amikor ott áll az ember az Egyenlítő vonalán.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Programleírás szerint
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – QUITO

Reggeli indulás Budapestről majd átszállással Quitoba Ecuador fővárosába repülünk. Szállás elfoglalása, majd a délután folyamán szabadprogram.

2. NAP: QUITO

Ma a 2.850 m magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalától. Körös-körül hegyvonulatok övezik a várost. Egyedülálló koloniális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség teret, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt talál­ható Quito legnagyobb katedrálisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely arany díszítései miatt talán a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal nevű emlékműhöz megyünk, amelyet a „Világ Közepének” is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egy­szerre állunk Földünk északi és déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

3. NAP: QUITO – RIOBAMBA

Reggeli után a Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi rétegvulkán, mely hófödte, 5.897 m magas csúcsával Ecuador második legmagasabb hegye, és a legnagyobb működő tűzhányók között szerepel. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, ahol nagyszámú bennszülött közösség él a mai napig. Szállásunkról bámulatos a panoráma a mesés Andok vonulataira.

4. NAP: RIOBAMBA – CHIMBORAZO – CUENCA

Reggeli után kirándulni megyünk az egykor a Föld legmagasabb hegyének tartott Chimborazo vulkánhoz (6.268 m). Kb. 5.000 m magasságban túrázhatunk 200 m szintemelkedéssel, elké­pesztő látvány tárul elénk. Ezt követően Cuenca városába indu­lunk, és útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3.100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak. Szállás Cuencában.

5. NAP: CUENCA – GUAYAQUIL

Ezen a napon Ecuador harmadik legnagyobb városát, Cuencát fedezzük fel, mely a Világörökség része, és sokak szerint az ország legszebb városa. Igazi művészeti centrum, amely az ezüst és az arany tárgyak készítésének központja. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a „Todos los Santos” romjait, a főteret a régi és az új katedrálissal, és bete­kintést nyerhetünk egy panamakalap-készítő gyárba. Ezután indulunk Ecuador legnagyobb városába, Guayaquilbe, amely az ország fontos kereskedelmi központja. Utunk során megpillantjuk az Ősi Inka utat. Elfoglaljuk szállásunkat, majd séta a belvárosban.

6. NAP: GUAYAQUIL – GALÁPAGOS

Reggel transzfer a repülőtérre és elutazás a Galápagos-szigetekre, melyek a rajtuk honos óriásteknősökről kapták nevüket. Komptranszfer Santa Cruz zöld szigetére, ami a Charles Darwin Kutatóállomás és a nemzeti park központja. Pazar fotót készíthetünk a beszakadt iker kalderákról, a névadó teknősökről őshonos környezetükben, valamint meglátogatunk egy érdekes láva alagutat is. Szállás elfoglalása (4 éj, teljes panzió).

7. NAP: BARTOLOME SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

A vulkanikus eredetű Galápagos a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területe, melyről magunk is meg­győződhetünk. Több szigetből áll, minden nap egyet-egyet mutatnak meg nekünk. A páratlan növény- és állatvilággal szakértő vezetéssel ismerkedhetünk meg. Az időjárás és a ter­mészetvédelmi szabályok függvényében a programban szereplő szigetek neve és sorrendje változhat. Bartolome lélegzetelállító, földönkívüli táján láthatunk leguánokat, és sznorkelezéssel fel­fedezhetjük a gazdag tengeri élővilágot.

8. NAP: SANTA FE SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Ma az egyik legidősebb szigetre látogatunk el, ahol gyönyör­ködhetünk a népes fókakolóniákban, teknősökben, gyíkokban, rájákban. Megfigyelhetjük a szigetek mesés madárvilágát, lát­hatunk szulákat, fregattmadarakat, pelikánokat. A program során sznorkelezhetünk és úszhatunk is.

9. NAP: SANTA CRUZ

Az elmúlt 4 év utasvéleményeit figyelembe véve, megnövel­tük a galápagosi tartózkodást egy nappal. Délelőtt a Tortuga-öböl fehér homokos strandjain sétálva figyelhetjük meg az iguánákat, cápákat és költözőmadarakat, akár úszhatunk is. Délután a Darwin Intézetet keressük fel, ahol beszámolnak az ott folyó természetvédelmi munkáról, láthatunk védett, külön­leges madarakat, teknősöket és egy óriási kaktuszerdőt is.

10. NAP: REPÜLÉS BOGOTÁBA ILLETVE BUDAPESTRE

A szállodában reggeli után transzfer a repülőtérre, majd az egész csoport Guayaquilbe utazik. Innen, aki folytatja a prog­ramot a késő délutáni órákba Bogotába indul, ahová este érke­zünk meg. A csoport azon fele, aki a kolumbiai programon nem vesz részt Európai átszállással egyénileg utazik Budapestre ahová másnap délután fog megérkezni.

+ 1. NAP: BOGOTA

Első állomásunk a Bogota szívében lévő híres piac. Ezt követően 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Délután ellátogatunk La Candelariába, a tör­ténelmi belvárosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany-, majd a Botero Múzeumot, amelyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolum­biai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás.

+2. NAP: CARTAGENA

Repülés Cartagenába, melyet a spanyol Pedro de Heredia ala­pított még 1533-ban. Itt cseréltek gazdát hosszú ideig a ter­mények és a rabszolgák, mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvárosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A körülötte fekvő tengerparti szállo­dák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaraló­hely is. Megérkezés után séta, szabadidő, vásárlási lehetőség a hangulatos városban. Szállás Cartagenában (2 éj).

+ 3. NAP: CARTAGENA

Reggeli után városnézés Cartagenában, melynek során sétálunk a színes házakkal ékesített utcákon. Felmegyünk a tengerparton fekvő San Felipe erődbe, mely fontos szerepet játszott a város védelmében a kalózkodás időszakában. Fentről egyedi fotó­kat készíthetünk, mind a városról, mind a tengerpartról. Innen a gyarmati óvárosba jövünk le, ahol pompás palotákat, szűk sikátorokat csodálhatunk meg. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

+ 4. NAP: CARTAGENA – EURÓPA – REPÜLÉS

Délelőtt szabadprogram a városban, majd kora délután transz­fer a repülőtérre és Európába repülünk. Éjszaka a repülőn.

+ 5. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállással utazás Budapestre. Érkezés a délutáni órákban.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 16 főben maximáljuk.


Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Vargáné Kocsis Zsuzsanna
Budapest
2019.11.05

A helyi idegenvezető is magas színvonalú volt, nem csak a magyar guide. Ez az út kiemelkedően színvonalas. Érdekes szállások (történelmi házban). Étkezés színvonala és a szervíz kiváló volt.

 • 5.0
N. Ildikó
Budapest
2019.10.30

A program jól átgondolt, mindenre kitekintő. Gulyás Miklós az év idegenvezetője 2019-ben is! Nagyszerű szállások, kivétel nélkül mindegyik. Soha nem látott ellátás, kimondott gasztrotúra volt az út. A fakultatív Cartagenai hajókirándulás különleges, élménydús volt, a tengerben való fürdés nagyszerű volt!

 • 5.0
Klincsók József
Veszprém
2019.10.30

Gulyás Miklós idegenvezetése oktatandó! Az ellátás is fantasztikus volt.

 • 5.0
Horváth Levente
Mosonmagyaróvár
2019.10.29

Rengeteg a látnivaló, jó válogatás volt belőle a program. Miklós nagyon kedves, szórakoztató vezető, nagy tudással, jó problémamegoldó képességgel. A buszok állapota jó volt, egyedül Galapagoson hagyott kívánnivalót. A gépkocsivezetők jó, rutinos sofőrök voltak. A szállodák pedig gyönyörűek, jó reggelivel.

 • 5.0
Dr V. Péterné
Budapest
2019.10.28

Az idegenvezetés szuper!

 • 4.8
Debreczy Zoltán
Diósd
2018.05.03

Nagyon tartalmas út volt! Az idegenvezető 100%-ban tökéletes, nagyon felkészült volt. A szállás kifogástalan, az étkezés pedig előosztályú volt.

 • 5.0
Dr. Németh György
Budapest
2018.04.30

Nagyon jó volt a program, a lényeg mind benne volt! Az idegenvezető akármilyen felmerülő problémát megfelelően orvosolt. Finomak voltak az ételek.

 • 5.0
Tóth Tibor
Budapest
2018.04.26

Köszönjük! Nagyon jól éreztük magunkat, a program, ellátás, vezetés - minden nagyon jó volt!

 • 5.0
Dr. V. Györgyi
Budapest
2019.11.03

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
Kovácsné Kristóf Edit
Tiszafüred
2019.11.02

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

A Selyemút birodalma, Üzbegisztán
Üzbegisztán az az ország, ahol a közép-ázsiai iszlám építészet lenyűgöző épületeihez szuperexpresszel utazhatunk. Az emberek népviseletben járnak és mosolyuk "aranyat ér". Az utazás végére eldönthetjük, melyik finomabb? A magyar rízseshús, a spanyol paella vagy az üzbég plov.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 21. 10 nap 698 000 Ft
Baszkföldi látványosságok
Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 22. 5 nap 399 000 Ft

Utazások hasonló árban

Álmaink földje: Új-Zéland, Ausztrál különlegességekkel
Új-Zéland talán a világ egyik legelszigeteltebb állama, hiszen még Ausztráliától is 2000 km távolságra fekszik. Pont ennek köszönhetően páratlan a növény és állatvilága, nagyon sok endemikus fajjal. A XIII. században letelepedő polinéz bevándorlóknak köszönhetjük a maori kultúrát, mely végig kíséri tartalmas utazásunkat.
November 20. 23 nap 2 995 000 Ft
November 24. 23 nap Ár: január 31.