Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Amerika  /  Kolumbia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 08 - 18.
2 310 000 Ft
Március 08 - 22.
2 940 000 Ft
Október 19 - 29.
2 080 000 Ft
Október 19 - November 02.
2 740 000 Ft
Az út áttekintése

·  A két főváros: Bogota és Quito fő látványosságai
·  Egyszerre állhatunk az északi és a déli féltekén
·  Galápagos védett állat- és növényvilága
·  Közel 6.000 m magas vulkánok Ecuadorban

Kolumbia és Ecuador pazar kulturális látnivalóit is felülmúlja az a hihetetlen érzés, amikor ott áll az ember az Egyenlítő vonalán.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Programleírás szerint
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)

1. NAP: BUDAPEST – QUITO

Kora reggeli indulással átszállással utazunk Ecuador fővárosába, Quito-ba. Szállás elfoglalása, majd a délután folyamán szabad­program.

2. NAP: QUITO

Ma a 2.850 m magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalától. Körös-körül hegyvonulatok övezik a várost. Egyedülálló koloni­ális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség terét, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt található Quito legnagyobb katedrálisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely arany díszíté­sei miatt talán a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal nevű emlékműhöz megyünk, ame­lyet a „Világ Közepének” is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egyszerre állunk Földünk északi és déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

3. NAP: QUITO – COTOPAXI – RIOBAMBA

Reggeli után a Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi rétegvulkán, mely hófödte, 5.897 m magas csúcsával Ecuador második legmagasabb hegye, és a legnagyobb működő tűz­hányók között szerepel. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, ahol bennszülött közösség is él a mai napig. Útközben bámulatos a panoráma a mesés Andok vonulataira.

4. NAP: RIOBAMBA – CHIMBORAZO – CUENCA

Reggeli után kirándulni megyünk az egykor a Föld legmagasabb hegyének tartott Chimborazo vulkánhoz (6.268 m). Kb. 2.000 m magasságban túrázhatunk 200 m szintemelkedéssel, elké­pesztő látvány tárul elénk. Ezt követően Cuenca városába indu­lunk, és útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3.100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak.

5. NAP: CUENCA – GUAYAQUIL

Ezen a napon Ecuador harmadik legnagyobb városát, Cuencát fedezzük fel, mely a Világörökség része, és sokak szerint az ország legszebb városa. Igazi művészeti centrum, amely az ezüst és az arany tárgyak készítésének központja. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a „Todos los Santos” rom­jait, a főteret a régi és az új katedrálissal, és betekintést nyerhe­tünk egy panamakalap-készítő gyárba. Ezután indulunk Ecuador legnagyobb városába, Guayaquilbe, amely az ország fontos kereskedelmi központja. Utunk során megpillantjuk az Ősi Inka utat. Elfoglaljuk szállásunkat, majd séta a belvárosban.

6. NAP: GUAYAQUIL – GALÁPAGOS

Ezen a napon elutazunk a Galápagos szigetekre, amik a rajtuk honos óriásteknősökről kapták nevüket. Komptranszfer Santa Cruz zöld szigetére, ami a Charles Darwin Kutatóállomás és a nemzeti park központja. Pazar fotót készíthetünk a beszakadt iker kalderákról, a névadó teknősökről őshonos környezetükben, valamint meglátogatunk egy érdekes láva alagutat is. Szállás elfoglalása (4 éj, teljes panzió). A szigetekre történő belépés elött mindenkinek fizetnie kell 100 USD Természetvédelmi Adót az Idegenrendészeti Hatóságnál.

7. NAP: BARTOLOME SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

A vulkanikus eredetű Galápagos a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területe, melyről magunk is meggyőződhetünk. Több szigetből áll, minden nap egyet-egyet mutatnak meg nekünk. A páratlan növény- és állatvilággal szakértő idegenvezetés révén ismerkedhetünk meg. Az időjárás és a természetvédelmi szabályok függvényében a programban szereplő szigetek neve és sorrendje változhat. Bartolome léleg­zetelállító, földönkívüli táján láthatunk leguánokat, és sznorke­lezéssel felfedezhetjük a gazdag tengeri élővilágot.

8. NAP: SANTA FE SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Ma az egyik legidősebb szigetre látogatunk el, ahol gyönyör­ködhetünk a népes fókakolóniákban, teknősökben, gyíkokban, rájákban. Megfigyelhetjük a szigetek mesés madárvilágát, lát­hatunk szulákat, fregattmadarakat, pelikánokat. A program során itt is sznorkelezhetünk és úszhatunk is.

9. NAP: SANTA CRUZ

Az elmúlt 5 év utasvéleményeit figyelembe véve, megnöveltük a galápagosi tartózkodást egy nappal. Délelőtt a Tortuga-öböl fehér homokos strandjain sétálva figyelhetjük meg az iguáná­kat, cápákat és költöző madarakat, akár úszhatunk is. Délután a Darwin Intézetet keressük fel, ahol beszámolnak az ott folyó ter­mészetvédelmi munkáról, láthatunk védett, különleges mada­rakat, teknősöket és egy óriási kaktuszerdőt.

10. NAP: REPÜLÉS BOGOTÁBA VAGY BUDAPESTRE

A szállodában reggeli után transzfer a repülőtérre, majd a tár­saság azon része, aki azt választotta, hogy hazautazik, Budapest felé veszi az irányt. Az éjszakát ők a repülőn töltik. A többiekkel átszállással Bogotába utazunk.

11. NAP: BOGOTA

A repülős utasok délután hazaérkeznek Budapestre. A többi utassal városnézés Bogotában, melyet a híres piacnál kezd­jük. Ezt követően 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Délután ellátogatunk La Candelariába, a történelmi belvárosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany-, majd a Botero Múzeumot, amelyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolumbiai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás.

+1. NAP: CARTAGENA

Délelőtt transzfer a repülőtérre és elrepülünk Cartagenába. A várost a spanyol Pedro de Heredia alapította 1533-ban. Itt cse­réltek gazdát hosszú ideig a termények és a rabszolgák, mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvá­rosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A körü­lötte fekvő tengerparti szállodák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaralóhely is. Megérkezés után séta a különös színes házakkal tarkított belvárosban, majd szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás Cartagenában (2 éj).

+2. NAP: CARTAGENA

Reggeli után városnézés folytatása Cartagenában. Felmegyünk a tengerparton fekvő San Felipe erődbe, mely fontos szerepet játszott a város védelmében a kalózkodás időszakában. Fentről egyedi fotókat készíthetünk, mind a városról, mind a tenger­partról. Innen a gyarmati óvárosba jövünk le, ahol pompás palo­tákat, szűk sikátorokat csodálhatunk meg. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram.

+3. NAP: CARTAGENA – EURÓPA – REPÜLÉS

Délelőtt szabadprogram a városban, majd kora délután transz­fer a repülőtérre és Európába repülünk.

+4. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Átszállás után hazautazás Budapestre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 16 főben maximáljuk.

LátnivalóBelépődíj
Belépési és környezetvédelmi illeték130 $

Belépők ára: kb.: 130 $

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom)."

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Szubi Zsolt, Németh Gabriella
Budapest
2023.11.03

A program, az idegenvezetés és a gépkocsi vezetők 5*. Kiegyensúlyozott, nagyon jól szervezett érdekes programok. Kiemelkedő színvonalú, segítőkész idegenvezető. Tiszta, biztonságos, kényelmes buszok. A buszsofőrök mindig biztonságra törekedve vezettek, maximális odafigyeléssel végezték a munkájukat a legnehezebb terepen is. A szállások nagyon jó színvonalúak voltak a hely adottságait figyelembevéve, egyetlen hely volt ahol a lift hiányzott. Minden étkezés ízletes, külön kiemelném, hogy az étkezés része volt az alkoholmentes ital.

 • 4.8
Grezsa József, Grezsa Józsefné
Szeged
2023.11.03

Nekünk jó, kalandos.

 • 5.0
Vargáné Kocsis Zsuzsanna
Budapest
2019.11.05

A helyi idegenvezető is magas színvonalú volt, nem csak a magyar guide. Ez az út kiemelkedően színvonalas. Érdekes szállások (történelmi házban). Étkezés színvonala és a szervíz kiváló volt.

 • 5.0
N. Ildikó
Budapest
2019.10.30

A program jól átgondolt, mindenre kitekintő. Gulyás Miklós az év idegenvezetője 2019-ben is! Nagyszerű szállások, kivétel nélkül mindegyik. Soha nem látott ellátás, kimondott gasztrotúra volt az út. A fakultatív Cartagenai hajókirándulás különleges, élménydús volt, a tengerben való fürdés nagyszerű volt!

 • 5.0
Klincsók József
Veszprém
2019.10.30

Gulyás Miklós idegenvezetése oktatandó! Az ellátás is fantasztikus volt.

 • 5.0
Horváth Levente
Mosonmagyaróvár
2019.10.29

Rengeteg a látnivaló, jó válogatás volt belőle a program. Miklós nagyon kedves, szórakoztató vezető, nagy tudással, jó problémamegoldó képességgel. A buszok állapota jó volt, egyedül Galapagoson hagyott kívánnivalót. A gépkocsivezetők jó, rutinos sofőrök voltak. A szállodák pedig gyönyörűek, jó reggelivel.

 • 5.0
Dr V. Péterné
Budapest
2019.10.28

Az idegenvezetés szuper!

 • 4.8
Debreczy Zoltán
Diósd
2018.05.03

Nagyon tartalmas út volt! Az idegenvezető 100%-ban tökéletes, nagyon felkészült volt. A szállás kifogástalan, az étkezés pedig előosztályú volt.

 • 5.0
Dr. Németh György
Budapest
2018.04.30

Nagyon jó volt a program, a lényeg mind benne volt! Az idegenvezető akármilyen felmerülő problémát megfelelően orvosolt. Finomak voltak az ételek.

 • 5.0
Tóth Tibor
Budapest
2018.04.26

Köszönjük! Nagyon jól éreztük magunkat, a program, ellátás, vezetés - minden nagyon jó volt!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Garantált indulásGarantált indulás
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.

549 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Tűzföld és Patagónia csodái
Tűzföld és Patagónia csodái
15
NAP

Igazi csúcsutazók célterepe. Argentína és Chile lenyűgöző déli csücske, ahol a gleccserek és a vad természet az uralkodók. Hosszabbítási lehetőség a páratlan Atacam sivatag természeti csodáihoz.

2 380 000 Ft-tól
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
12
NAP

Afrika egyik legfejlettebb állama és itt található a legtöbb világörökségi helyszín is. Sokszínűsége a kínált programokban is megmutatkozik: Nemzeti parkok, kanyonok, vízesés, fantasztikus borok, aranybányák, struccfarm, stb...

1 590 000 Ft-tól
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
12
NAP

4.8

4 értékelés

Ha USA Nyugati part, akkor Las Vegas, San Francisco és a csodás nemzeti parkok. Kiszáradt sós tó 86 méterrel a tengerszint alatt (!!!), egekbe szökő mammutfenyők, a Powel-tó híres gátja, s megannyi felejthetetlen élmény. Viva Las Vegas!

1 892 000 Ft-tól
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
14
NAP

Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.

2 316 000 Ft-tól
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
12
NAP

A világ legelső nemzeti parkja a Yellowstone, mely olyan természeti csodákat nyújt, amit sehol máshol nem láthatunk. A természeti kincseket jól kiegészíti Chicago kulturális csemegéje.

2 197 000 Ft-tól