3 romantikus európai úti cél a körutazások szerelmeseinek

2023.06.15.

Romantikus városokra gondolva sokunknak több európai város eszébe jut, amely megfelelő lehet egy hosszú hétvége eltöltésére szerelmünkkel. Mai bejegyzésünkben három romantikus európai úti célt mutatunk be, amik garantálja a meghitt hangulatot a közös utazáshoz. Egy-egy körutazás kitűnő ajándékul szolgálhat jeles alkalmakra, akár házassági évfordulóra is.

Franciaország

Franciaország első számú úti cél Európában azok számára, akik szerelmükkel utaznak. Párizstól Bordeaux-ig körutazáson azonban nem csak Párizsé a főszerep. A fővárosban andaloghatunk a Szajna partján, hajózhatunk a városon végigkanyargó folyón és felmehetünk az Eiffel-torony tetejére, ahonnan csodás kilátást nyerünk egész Párizsra.

A fővárosi romantika után néhány Loire-völgyi kastélyt is megtekinthetnek. A kastélyok díszített épülete, belső tereinek stílusa, berendezése már önmagában is hangulatos, de a kastélyok parkjaikban meghitt sétákat tehetünk párunkkal, közben megcsodálva a természet és az épületek mesés látványát. Franciaországi romantikus utazásunkat végül megkoronázza a romantikus séta az Atlanti-óceán partján

Eiffel Torony - romantikus európai úti cél - körutazás

Hangulatos városok Nyugat-Európában

Európai úti céljaink között szerepel több város, melyek idilli hangulatukkal belopták magukat a szívünkbe. Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel körutazás során Franciaország, Svájc és Németország tájain is kalandozunk. Sétálhatunk a friss, hegyi levegőn, közben hegycsúcsok gyűrűjében csodálhatjuk meg az alpesi házakat. Ellátogatunk a Bodeni-tó varázslatos helyszínéhez is, melynél kellemes sétát tehetünk Mainaun, Németország virágszigetén. A botanikus kert rózsakertje, pillangóháza és parkja egy mesebeli világot tár elénk.

Svájcban megcsodálhatjuk a Rajna-vízesést, csónakázhatunk a folyón, ezt követően pedig Franciaországban Elzász vidékét fedezzük fel. Colmar városa igazi paradicsom a szerelmeseknek. Macskaköves utcái, vékony csatornái és élénk színű, fa keretezéses házai festői képet nyújtanak az idilli hangulat mellé.

Colmar - romantikus európai úti cél - körutazás

Olaszország – Velencétől Veronáig

Szerelmespároknak Dél-Európa is kitűnő úti cél lehet, ha minőségi időt szeretnének együtt tölteni. Lagúnák, templomok, szerelmek nevű utunk során két híres várost is meglátogatunk – Velencét és Veronát –, amelyek romantikája mindenkit magával ragad. Velence városa híres keskeny, kanyargós utcáiról, melyeken kellemes sétát tehetünk és megcsodálhatjuk a csatornákon közlekedő gondolákat.

Utazásunkat folytatva Sirmionéban lehetőségünk van hajókázni a Garda-tavon, majd Verona városát fedezhetjük fel. Utóbbi sokak számára ismerős lehet, hiszen itt játszódik Shakespeare ismert tragédiája, a Rómeó és Júlia. Bár a történet szereplője sosem élt ott, mégis híres helyszín Júlia erkélye, amely közelebb hozza a mű romantikus világát. Zárásként egy meghitt kastélyt látogatunk meg. A romantikus márvány épület a Trieszti-öbölben kapott helyet és a Habsburg hercegi pár nyaraló helyeként funkcionált éveken át.

Júlia erkélye - romantikus európai úti cél - körutazás

Látogasson el szerettével romantikus európai úti célokat felkereső körutazásainkra! Ajándékozza meg szerelmét egy romantikus utazással és élvezzék együtt az idilli helyszínek által nyújtott élményeket!

 

Vissza