Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 13 - 19.
329 000 Ft
Augusztus 08 - 14.
319 000 Ft
Szeptember 01 - 07.
319 000 Ft
Az út áttekintése

·  Francia, svájci és német „kulturális koktél”
·  Ízelítő Svájcból: Schaffhausen és Bázel
·  Strasbourg: Elzász és Európa fővárosa
·  Hajózás a Bodeni-tavon a mainaui virágszigetre

Közép-Európa talán legsokrétűbb területét járjuk be. A Boden-tó és a Rajna-vízesés természeti csodáitól olyan kulturális látnivalókig, mint Colmar vagy Strasbourg városa.
Máté-Kovács Réka - Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – KITZBÜHEL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, uta­zás Ausztriába hegyeshalmi határátlépéssel. Első hosszabb megállónk Tirolban, Kitzbühelben lesz. A meseszép városkát 2.000 méteres csúcsok veszik körül. Nyáron a túrázni vágyók, télen a síelést kedvelők keresik fel. Sétánk során magunkba szívhatjuk a friss hegyi levegőt és gyönyörködhetünk a szép alpesi házakban. A belváros nagyon egységes, harmonikus képet mutat. Ezt követően szállásunkra buszozunk.

2. NAP: LINDAU – MAINAU

Reggeli után a Bodeni-tóhoz utazunk, mely három országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. Első megállónk Lindauban lesz. A város a német-osztrák-svájci hármashatár­nál, a tóban fekvő szigeten épült. Kis hídon keresztül tudunk bemenni a városba. Belvárosi sétánk után folytatjuk utunkat a tó mentén. Délután Uhldingenben hajóra szállunk és átutazunk a káprázatos virágszigetre, Mainaura, mely szintén a Bodeni-tóban található. Sétálunk a lenyűgöző parkban, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Csodálatos a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről is kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten, majd visszahajózunk Uhldingenbe. Szállás Németországban.

3. NAP: SCHAFFHAUSEN – BÁZEL

Németországot elhagyva átlépünk Svájcba, ahol a híres óragyár­tási központot, Schaffhausent keressük fel. A buszról leszállva teszünk egy kellemes sétát, mely során szép díszkútjait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón, mely során lehet választani, hogy a vízesés közelében lévő sziklához vagy a túlsó partra hajókázunk. Ezt követően tovább utazunk Bázelba, Svájc harmadik legnagyobb városába. A várost a Rajna két részre osztja. Egyik oldalon található Grossbasel, a kul­turális és kereskedelmi központ, mely magába zárja az Óvárost, annak csendes utcáival, izgalmas antik üzleteivel, hangulatos kis bisztróival. A másik parton található Kleinbasel a város modern része. Városnézésünk során megtekintjük az óváros legszebb lát­nivalóit. Programunk végén szállásunkra utazunk.

4. NAP: MULHOUSE – COLMAR – KAYSERBERG

A mai napot Mulhouse látnivalóival indítjuk: Városháza, Saint- Etienne Templom és a Place de la Réunion. A város Elzász déli részének fővárosa, a közelben találhatóak a híres borutak. A városnézés után tovább utazunk a „legelzászibbnak” tar­tott városba, Colmarba. Sétálunk a történelmi óvárosban és végigmegyünk híres sétálóutcáján is. Délután folytatjuk utun­kat Kayserbergbe. A város szintén a borút mentén fekszik és érdekessége, hogy a magyar tokaji bornak köszönheti hírne­vét. Miért? Az idegenvezető elmeséli. A város nagy múlttal rendelkezik, melynek jelentős részét a németek alakították ki. Számtalan középkori látnivaló fogad minket: vár, román stílusú Szent Kereszt templom, óváros. Ha Elszászban vagyunk, akkor nem hagyható ki a borkóstolás. Egy borospincét keresünk fel, ahol finom borokat ízlelhetünk. Ha kedvük van a végén vásárol­hatnak is belőlük. (A borkóstoló az út alapárában benne van.) Programunk végén szállásunkra utazunk.

5. NAP: KÖNIGSBURG – STRASBOURG

Reggeli után Königsburg várához buszozunk. Ez Franciaország legjobb állapotban megmaradt erődje. A vár egy magaslaton helyezkedik el, ahonnan csodás a kilátás az elzászi tájra. Következő úticélunk Strasbourg lesz. Programunkat a történelmi belvárossal kezdjük, amely a Világörökség része. Itt is megtalálható a Notre Dame, amely a Párizsban lévő névrokonához nagyon hasonló. A városnak nagyon látványos része a Petit France negyed, amely csatornákkal és a fagerendás házakkal szegélyezett. Ha közleke­dik, akkor a petit trainnel (kisvonattal) is teszünk egy kört a köz­pontban (helyszínen fizetendő), ezzel is csökkentve a gyaloglás mennyiségét. Külön városrészt képeznek a modern EU-s épüle­tek, melyeket buszos körsétánk során megtekintünk. A városnézés után szállásunkra utazunk.

6. NAP: ULM – AUGSBURG

Folytatjuk utunkat, immár Németországban, ahol első megál­lónk Ulmban lesz. A várost a VIII. században alapították. Katedrálisa a világ (!) legmagasabb keresztény temploma, mivel tornya 161 m. A templom alapjait az 1300-es évek végén rakták le. A stílusát tekintve az épület a gótika szép példája. Tovább uta­zunk Augsburgba. Érkezés után programunk során felkeressük a látványos Városházát, a monumentális Dómot és a központot. Következő megállónk a Fuggerei negyed lesz. A híres bankár – Fugger – szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. század­ban. Augsburg megtekintése után szállásunkra buszozunk.

7. NAP: WELS – BUDAPEST

Hazaúton még egy több mint 2.000 éves várost tekintünk meg. Wels már a római korban is fontos település volt. Séta a belvá­rosban és a főtéren: Salome Alt ház, Plébánia templom, Léderer torony, Városháza a fő látnivalók. Folytatjuk utunkat, várhatóan 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk

LátnivalóBelépődíj
Mainau sziget + hajó36 €
Rajnai vízesés - hajózás22 €
Königsburg vár9 €
Ulm katedrális tornya6 €
Augsburg - Fugger házak7 €
Augsburg - Városháza2 €
Helyi és idegenforgalmi adók5 €

Belépők ára: kb.: 87 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Löveiné Semság Márta
Kistokaj
2023.08.22

2023.08.10.-08.16. A szervezés nagyon jó volt. Az előzetes program ajánlások megvalósultak. Gazdag program, a Proko sajátossága, azt kaptam, amit vártam. Az idegenvezető dr. László Boglárka fantasztikus volt!!! Felkészült, türelmes, segítőkész, humoros! Minden problémára tudta a megoldást. Máskor is szeretnék vele utazni! A sofőrünk Nagy Sándor volt: türelmes, udvarias, segítőkész. Nagyon jól vezetett, biztonságban éreztem magam végig az egész úton. A busz mindig tiszta volt.

 • 5.0
Demeter István
Ostoros
2023.06.26

2023. jún 09-15. A szervezés kiváló, az idegenvezető, Bálint Péter egy élő lexikon. Látszott, hogy nagyon rutinos, jól felkészült, nagy tűrőképességű!!! , a busz tiszta, kifogástalan, a sofőr udvarias, előzékeny. a szállás mindenütt kiváló, bár a francia colmari nagyon pici szobákkal volt, (kerülgetni kellett a földre tett bőröndöket), de ezt kárpótolta a személyzet kedvessége és figyelmessége az étkezéseknél, bár döntően csak franciául beszéltek, de a lelküket is kitették, hogy rendben legyen minden. Az egyik német szállás, a Hotel Korona volt az igazi tradicionális német kis hotel, a maga bájával. Bár liftjük nem volt, de a személyzet készségesen felvitte a bőröndöket. Az insbrucki hotelben a konyha összeomlott, mivel még másik három túrista busz is befutott. Ott egyébként az éttermi személyzet nem beszélt németül, a főpincér is csak kicsit, gondolom a konyhaszemélyzet még annyit sem. Az egyik német hotelben, ha jól emlékszem Pholzheimben az étterem a 6. emeleten volt és ott szembesültem, hogy egy aperitifért le kellett menni a földszinti bárba, majd vissza, de egy pohár sörért is megint, mert felvinni nem lehetett. Ott csak csapvíz volt. A reggeli kivétel nélkül mindenhol nem kontinentélis, hanem ötcsillagos volt. Azonban annyi javaslatom még lenne, hogy napközben kellene időt szakítani 13-14 óra körül egy gyors, akár szendvics megvételére is, mert az sokszor a késő délutánba csúszott. Az utat nem javaslom azoknak, akik már gyengébb fizikai állapotban vannak, mert akiknek már a buszba felszállás is nehézkes, azoknak ez az út fárasztó és nem tudják tartani a lépést. Azonban még ezen apró kellemetlenségekkel együtt is maximális az értékelésem. Elzász csodaszép. Már csak emiatt megérte!! Mindenkinek melegen ajánlom.

 • 5.0
Dr. Boda Ilona Ildikó
Kecskemét
2023.06.23

Kiváló program összeállítás. Az idegenvezető RENDKÍVÜL felkészült!!! Az Év idegenvezetője!! Őt ajánlom! A busz nagyon kényelmes, és a buszvezető nagyon kiegyensúlyozott. A szállás KIVÁLÓ MINŐSÉG! Az étkezés: simple the best. Az idegenvezető profi, a gpk vezető szintén!

 • 5.0
Varzsik Gabriella, Varzsik István
Budapest
2023.06.22

Érdekelt Svájc és régóta szerettük volna Colmart látni. Az idegenvezető: hatalmas tudás, a téma szeretete, megnyerő stílus. Az autóbusz sofőr: profizmus, udvariasság. A szálláson az egyéni igényeket is kezelték, a diéta figyelmes megoldása.

 • 5.0
Dr. Váraljai Béla, Dr. Váraljai Béláná
Mátranovák
2023.06.22

Profi idegenvezetés, extra figyelmesség az utasoknak. Az idegenvezető nagy tudású, rengeteg információt adott, jó lett volna egy kicsivel több szabadidő. A buszsofőr udvarias, segítőkész, kedves és mindig tiszta a busz.

 • 5.0
Imre Edit Csilla
Gyula
2023.06.21

Nagyon tartalmas utazási program, sok helyszínnel és látnivalóval. Felkészült, igen nagy tárgyi tudással rendelkező idegenvezető, jó szervező. A buszon nagyon kényelmesek voltak az ülőhelyek, biztonságos utazást biztosítottak. A buszvezető vezetési stílusa a legmegfelelelőbb. Rendkívül jó szervezésről tanúskodik, hogy mindenhol a megfelelő szállás időben a rendelkezésünkre állt. Az ételek bizonyos szállásoknál kiválók voltak, más helyeken kicsit gyengébb minőség volt.

 • 4.8
Imre Lilla
Gyula
2023.06.21

Nagyon tartalmas volt és nagyon sok új helyre jutottunk el. Én turisztika szakra járok és így nagyon sokat tanulhattam. Nagyon tetszett az idegenvezető szenvedélye és mértéktelen tudása. Péter a nehezebb helyzeteket szerintem jól kezelte. A busz teljesen tiszta volt minden reggel és nagyon kényelmesek az ülések. Én mint igen magas ember könnyedén elfértem. A gépkocsi vezető nagyon kedves volt, barátságos, segítőkész. Minden leszálláskor segített és bármit kértünk tőle egyből ugrott. Némely szállás kevésbe tetszett a kialakítása miatt. Viszont a kiszolgálás nagyon jó volt, főleg az utolsó estén. Én elég válogatós vagyok, viszont 1-2 ételt kivéve minden nagyon finom volt.

 • 4.5
Dr Hargitai Zoltán és Zoltánné
Leányvár
2023.06.20

A program gazdag, informatív. Az idegenvezető gazdag ismerettel rendelkezik, alapos, igen tájékozott. Az autóbusz vezető pontos, udvarias, a busz biztonságos és tiszta. Az ételek bőségesek és ízletesek. Több empátiára lenne szükség a korosztály egészségét, tempóját illetően, és előre tájékoztatni az utasokat.

 • 5.0
Erős Józsefné, Zbiskó Sándorné
Sóskút
2023.06.20

A programnak megfelelően minden rendben volt. Jól felkészült idegenvezető, Remek 5+5=10 Bálint Péter. Az autóbusz kényelmes, tiszta. Az autóbusz vezető jól vezet, figyelmes Kovács István kiváló. A szállás is tiszta és kényelmes.

 • 4.8
Dr Grin Igorne
Békéscsaba
2023.06.19

Az idegenvezető kiválóan felkészült, gazdag ismeretanyagot közvetít. Kényelmes, tiszta szállítóeszköz, nyugodt vezetési stílusú és udvarias buszsofőrrel. Minden igényt kielégítő elhelyezkedésű szállás. Az étkezés során bőséges és választékos kínálat volt minden egyes alkalommal és helyen. Az időbeosztás tekintetében néha előfordult kisebb pontatlanság, felesleges várakozás.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizstól Bordeaux-ig
Párizstól Bordeaux-ig
7
NAP

4.6

13 értékelés

Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

559 000 Ft-tól
A festői Normandia - Bretagne
A festői Normandia - Bretagne
9
NAP

4.8

40 értékelés

Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.

399 000 Ft-tól
Párizs - London
Garantált indulásGarantált indulás
Párizs - London
7
NAP

4.5

1 értékelés

Két európai fővárost kapcsolunk össze ebben a pár napban, és ehhez a Csalagúton vonatozunk át valamivel több, mint 2 óra alatt! Francia borok vagy egy pint angol ale. Melyik a finomabb?

629 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Nagy spanyol körutazás
Nagy spanyol körutazás
8
NAP

4.8

35 értékelés

10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.

648 000 Ft-tól
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
11
NAP

Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

1 677 000 Ft-tól
Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

429 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

18 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

375 000 Ft-tól
Napsütötte Itália Velencével
Napsütötte Itália Velencével
7
NAP

4.9

22 értékelés

Nyaralósprogram Riminiben, melyet Ravenna, San Marino és Velence kirándulásokkal tehet tartalmassá az ember.

349 000 Ft-tól
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
7
NAP

4.7

30 értékelés

Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

306 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
Ciprus, a szerelem szigete
Ciprus, a szerelem szigete
6
NAP

4.9

30 értékelés

Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.

339 000 Ft-tól