Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 14 - 17.
154 000 Ft
Március 28 - 31.
158 000 Ft
Április 16 - 19.
158 000 Ft
Május 26 - 29.
168 000 Ft (-20 000 Ft)
148 000 Ft
Június 16 - 19.
168 000 Ft (-30 000 Ft)
138 000 Ft
Július 24 - 27.
168 000 Ft
Augusztus 11 - 14.
168 000 Ft
Szeptember 04 - 07.
168 000 Ft
Október 07 - 10.
158 000 Ft
Október 20 - 23.
158 000 Ft
Az út áttekintése

·  Egész napos velencei kirándulás
·  Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon
·  Miramare kastély díszes termei
·  Verona látványosságainak felfedezése

Velence egyszerűen páratlan, de Veronában, Rómeó és Júlia városában járva könnyen beleszerethetünk egész Olaszországba is. Magával ragadó helyek.
Zsikó-Kovács Judit – Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (33)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – TRIESZT – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a tornyiszentmiklósi határra utazunk, majd haladunk tovább Szlovénián keresztül, miközben láthatjuk a Júlia-Alpok vonulatait. Olaszországba érkezve Trieszt városában állunk meg, mely már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, ahol a bécsi mintára épített neoreneszánsz és eklektikus épületek kápráztatnak el bennünket. Ezek közül is kiemelkedik Olaszország legnagyobb, tenger felé nyitott teré­nek látványa. Szállásunk Treviso közelében **** hotelben lesz, fakultatív vacsora egy hotelközeli étteremben (3 éj).

2. NAP: MURANO – VELENCE

Egész napos kirándulás Velencébe. Punta Sabbioniból hajóval megyünk át a lagúnák városába. A velencei belépési adó és a hajójegy költsége külön fizetendő a helyszínen. Először átme­gyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muranóba, melynek ma kb. 5.600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üveg­művességből élnek. Fellendülése 1291 után kezdődött meg, amikor – a tűzveszély miatt –, Velencéből kitiltották az üveg­műveseket, s a mesteremberek Muranóra költöztek. A velencei lagúna szigetein és a környező szárazföldön mindvégig jelen volt az üveggyártás. Az üvegművesség első emlékei még az ókorból maradtak fenn. Torcellón VII. századi üvegtárgyakra bukkantak a régészek, míg a különböző krónikák a X. századtól említik a környék üvegiparának folyamatos jelenlétét. Muránót elhagyva Velencébe hajózunk, megérkezésünk után gyalo­gos városnézés. A hatalmas Szt. Márk tér névadó katedrálisa 5 kupolás, bizánci stílusú, szemben vele a majd 100 m magas Harangtorony, ahova a szabadidő alatt fel lehet menni. Csodálatos a rálátás a városra. A közelben található a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, és a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózse-palota. Délután – a szabadprogram alatt –, meg lehet tekinteni belülről is a Dózse-palotát és a Szent Márk kated­rálist. A központot elhagyva elsétálunk a mindig nagy forga­tagú Rialto hídhoz. Erről körbetekintve gyönyörködünk a Canal Grandén haladó hajókban, gondolákban és a csatornát övező palotákban. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: SIRMIONE – GARDA-TÓ – VERONA

Reggel a Garda-tóhoz utazunk. Mindenkit elkápráztat a lát­vány, az azúrkék tó és a környező hegyvonulatok mesés egy­sége. Sirmionéban aki akar, egy félórás hajókirándulást tehet az égszínkék tavon. A vár közelében kötünk ki, majd szabad­program a központban. Ekkor meg lehet tekinteni a várat, de lehet emléktárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni. Középkori vár nem létezhet saját kísértet nélkül, ez nincs másként Sirmione várával sem. A legenda szerint az elmúlt évszáza­dok alatt sokan láttak egy feketébe öltözött lovagot átsuhanni a Scaligeri erőd falain a sötét viharos éjszakákon. A sápadt és könyörtelen kinézetű kísértet, már több évszázada nem találja lelki békéjét, mivel réges-régen nem tudta megmen­teni élete szerelmét. A délutánt Veronában töltjük. Sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétá­lunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Tovább sétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmond­juk, Shakespeare Veronába tette szerelmi történetének színhe­lyét, azonban Júlia valóban sohasem élt a nevezetes házban. A híres erkélyt is csak 1936-ban építették. A házat 1905-ben szerezte meg a városvezetés a Dal Capello családtól, és a nevek hasonlósága alapján a regényben szereplő Capulet család tulajdonává nyilvánította, így teremtve új turisztikai látványos­ságot. A sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tar­tanak. A nézők egy része az Aréna küzdőterén elhelyezett szé­keken foglal helyet, de lehet az Aréna kőpadjairól is élvezni a látványos előadásokat. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabad nézelődés, kávézás. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, útközben a tengerparton álló Miramare kastélyt tekintjük meg. Az isztriai fehér márvány épület egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magában, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta, belga hercegnő építtetett Trieszt belvárosától alig néhány kilo­méternyi távolságra, a Trieszti-öbölben. A XIX. századi roman­tikus palota sok mindent átélt. Éveken át nyaralt az osztrák Riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk csá­szárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett láto­gatást a Miramare kastélyban. Programunk befejezése után Szlovénián keresztül folytatjuk utunkat. Útközben láthatjuk a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés Budapestre 21 óra körül. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Velence - Dózse-palota (egyénileg, vezetett túra)35 €
Velence - Harangtorony (egyénileg)10 €
Pala d'oro (egyénileg)5 €
Sirmione - vár + hajózás (egyénileg)18 €
Velence hajójegy + belépési illeték18 €
Miramare kastély14 €
Ljubljana katedrális (egyénileg)2 €
Verona Aréna transzfer3 €
Helyi és idegenforgalmi adók6 €

Belépők ára: kb.: 111 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. "

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10.00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló Régi 6-os út OMV benzinkút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló M7-es melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Bálint Gyuláné
Gyöngyöspata.
2024.05.03

Nagyon jól meg szervezett utazáson vettünk részt ,a rossz idő ellenére mindent meg tudtunk nézni .Külön köszönet az idegen vezetőnknek és a sofőrünknek .Én 50 éve készültem hogy lássam Velencét ez most valóra vált ,de a többi hely is nagyon tetszett .

 • 4.3
Szalai Tamás
Érd
2024.04.28

Először utaztunk a Proko Travellel, de nem utoljára. Remekül megszervezett utazás volt, jó programokkal. Csobán László idegenvezetőnk óriási ismeretanyaggal és remek humorral feledtette a néhol “sarkvidéki” időjárást. Felkészült iroda, mindent megoldott és kiváló sofőr vitt minket. Biztos utazunk még együtt.

 • 4.3
Tóvári Béláné, Tóvári Béla
Gödöllő
2023.07.18

Átgondolt, jól megszervezett út. Kedves, türelmes, nagy ismeretekkel rendelkező idegenvezető és illemtudó és humoros buszsofőr. 

 • 5.0
Illyés László, Illyés Lászlóné
Baja
2023.06.28

Nagyon kedves, rendkívül tájékozott idegenvezető. Barátságos, rugalmas, intelligens gépkocsivezető. Nagyon finomra készítették a vacsorát, a reggeli jó. A 3. napon zsúfolt volt a program, több idő kellett volna a látványosságokra. Jó ár-érték arány.

 • 5.0
Hanák Tibor, Hanák Tiborné
Dunaújváros
2023.06.25

Az idegenvezető: jó szervező, nagy tudással rendelkező, udvarias! Gépkocsi vezető: Szuper! biztonságos vezetés! Jó ötlet volt a "napi ajándék" videó! Köszönjük!

 • 4.5
Dr. Gombos Margit
Gyöngyös
2023.06.23

Jó szervezés, jól képzett idegenvezető.

 • 5.0
Berkes Ferencné
Tiszadada
2023.06.21

Jól meg van szervezve!

 • 4.5
Farkas Mária, Komornyik Anita
Délegyháza
2023.06.17

Fárasztó volt, de nagyon sok élmény fért bele. Az idegenvezető nagyon jól felkészült, minden városról tudott mondani valami új információt, nagy tudású. Az ételek lehettek volna választékosabbak, de ami volt az finom.

 • 4.8
Szaniszlóné Galuska Judit
Miskolc
2023.06.16

Érdekes programok, teljeskörű idegenvezetés. Profi és biztosságosan vezető buszsofőr. Az ételeket jobban át kellene sütni és több választékot kínálni. De összességében profin szervezett programok.

 • 4.8
Tasnádi Katalin Éva
Hajdúnánás - Tedej
2023.06.15

A program tartalmas, több helyszínt megismerhettünk, változatos. Gyöngyi széles látókörű, jól felkészült, türelmes, segítőkész. A busz és a buszvezető is szuper. A szállás megfelelő volt, hiányzott a tusfürdő és szék. Az ételekkel általában nem volt problémánk, észrevételünk, hogy a vacsora húsokat kicsit jobban át lehetett volna sütni.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Lagúnák, templomok, szerelmek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Napsütötte Itália Velencével
Napsütötte Itália Velencével
7
NAP

4.9

22 értékelés

Nyaralósprogram Riminiben, melyet Ravenna, San Marino és Velence kirándulásokkal tehet tartalmassá az ember.

349 000 Ft-tól
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
9
NAP

4.8

36 értékelés

A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.

479 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

47 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból
Garantált indulásGarantált indulás
Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból
6
NAP

Izland Európa egyik legkülönlegesebb helye. Vulkanikus csodák, grandiózus vízesések és az egészet körüllengi az északiakra jellemző nyugalom.

755 000 Ft-tól
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
8
NAP

4.7

29 értékelés

A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

489 000 Ft-tól
Ezerarcú Bosznia
Ezerarcú Bosznia
5
NAP

4.9

31 értékelés

Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincset rejt.

199 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Ismerjük meg Berlint
Ismerjük meg Berlint
3
NAP

4.9

14 értékelés

Berlin az EU egyik legnépesebb városa, ahol egymást váltják a történelem ikonikus helyszínei, emlékei. Egyszerre a politika, tudomány és a kultúra európai központja.

204 500 Ft-tól
Belgrádtól a Vaskapuig
Belgrádtól a Vaskapuig
4
NAP

4.9

96 értékelés

Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán, a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.

164 000 Ft-tól
Dél-Csehország kastélyai és műremekei
Dél-Csehország kastélyai és műremekei
4
NAP

Ha csak az épületeket csodáljuk, azt is hihetnénk, hogy a Loire-völgy egyik kastélyában vagyunk. Aztán meghalljuk az ékes cseh nyelvet, megkóstoljuk a finoman habzó söröket és rájövünk, hogy ez bizony Dél-Csehország legszebb vidéke.

139 000 Ft-tól
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
4
NAP

4.8

187 értékelés

Knédli, sör, oplatky, Becherovka, Menzel, Svejk, és akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus Világörökségi helyszínekről. Csehország és Prága minden szeglete kincseket rejt.

119 000 Ft-tól
Szerbia rejtett vidékein
Szerbia rejtett vidékein
5
NAP

Csodálatos hegyek, völgyek, folyók ölelésében járjuk be déli szomszédunk kevesek által ismert területeit. Új program, csupa természeti csodával.

194 000 Ft-tól