5 ok a tavaszi túrázás mellett

2016.04.11.

Az utóbbi időben nagy örömömre a magyar utazók között is elterjedt az a szemléletváltás, hogy a tengerparti napozás helyett sokan aktív pihenéssel töltik el a szabadságukat. Az aktív pihenés szellemi és testi erőfeszítéssel járhat. Azt jelenti, hogy a pihenéshez választott tevékenység aktív részesei vagyunk és befolyással vagyunk annak kimenetelére. Tipikus példája a sport vagy a művészeti tevékenység, de ide tartozik egy társasjáték a családdal is. Ezen belül számos lehetőség közül választhatunk. Egyesek biciklitúrázni szeretnek, mások vitorláznak. Télen a legtöbben síelnek, nyáron pedig egyre többen teszik le a voksukat a túrázás mellett. Mariazell környéki alpesi hegyi világ legszebb tája a jellegzetes alakú Ötschergraben vízesés

Kedvenc külföldi túrázási helyek

A külföldi kedvencek között Ausztria, Svájc és Szlovénia szerepel, de nagyon örülök annak, hogy ezek mellett egyre többen választják Magyarországot úti céljuknak. Észrevehették, hogy a túrázás nagy pártolója vagyok. Ahogy a címben is jeleztem, engedjék meg, hogy javaslatokat adjak Önöknek, hogy miért is érdemes túrázniuk. Miért túrázzunk tavasszal?

  1. Mert tavasszal csodálatos, virágzó tájakat láthatnak tavasszal. Ekkor ébred fel a természet, sokkal bensőségesebb hangulatot áraszt, mint nyáron.
  2. Egy Ausztriai túrázás esetén, az alacsonyabb területeken +20 fok körül mozog a hőmérséklet, de emellett hófedte csúcsokat is láthatunk.
  3. Hónapokon keresztül be voltunk zárva a lakásba és a munkahelyre. Túrázás során lehetőségünk adódik, hogy hosszabb időt a természetben töltsünk.
  4. Ausztriában az 1500 méter feletti túrázás, a friss levegő által, tüdőnkre is pozitív hatással van.
  5. Leadhatunk néhányat a télen felszedett pluszkilókból.

Mariazell és környéke természeti csodái

Többek között ezen okok miatt szervezünk mi is természetben túrázós utakat. Ebből most egyet emelek ki. Májusban, Ausztriában, feleségem, Prónay Ildikó idegenvezetése mellett, megtekinti a csoport a Mariazell környékén található vízeséseket, hegyeket és szép tájakat. A hófedte csúcsok itt is aktuálisak lesznek, hiszen szinte biztos, hogy miután fogaskerekűvel felérünk a Schneeberg hegyre, találunk fent még havat. Reméljük csak annyit, hogy nyugodtan tudjunk fent is túrázni. Ehhez az utazóknak vízhatlan cipőt és dzsekit javaslok. Ez a csoport a séta szempontjából duplán jó helyzetben lesz, hiszen Mariazell szívében található a szállás, mely a túrák után az esti hangulatos sétákra is lehetősét nyújt. A csoport élvezheti mindazokat az örömöket, melyeket fentebb felsoroltam. Mariazell - Bazilika

Ez talán egy saját út propagandájának tűnhet, de a célom az volt, hogy egy konkrét út lehetőségén keresztül győzzem meg Önöket arról, hogy használják ki ezeket a szép tavaszi napokat és akár önállóan, akár velünk, a „Túrázás Ausztria zöld szívében” című utunk utasaként feltétlenül sétáljanak, kiránduljanak és élvezzék a tavasz május nyújtotta örömöket. Én a múlt hétvégén a Magyar Utazási irodák Szövetségének elnökségi tagjaként Tunéziában voltam, egy szakmai egyeztetésen. Erről a kirándulásról a következő bejegyzésemben számolok be. Önök szoktak túrázni? Mi a kedvenc túrahelyük? Kíváncsian várom a szebbnél szebb úti cél javaslatokat!

Vissza