Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 12 - 16. 108 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Felvonózás és túrázás a Schneebergen
·  Különleges szurdokok és vízesések
·  Szállás Mariazell központjában
·  Túrázást szerető és azt jól bíró utasoknak ajánljuk

"Ez az út a mesés párosokról szól. Mariazell meghitt városkája után az Alpok vad vízesései. A hegyi szurdokból Puchberg 2.000 méteres csúcsa."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST– MYRA-PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. Először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi városházát. Továbbutazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvöl­gyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkü­lönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érintetlen természet, és a köze­lünkben magasodó meredek sziklafalak látványa feledtetik a fáradtságot. A sok szép látványtól elbűvölve szállunk fel autó­buszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe, itt lesz 4 éjszaka a szállásunk vacsorával.

2. NAP: MARIAZELL – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg: Kegytemplom, főtér, nyitva tartástól függően a mechanikus Betlehem. Ezt követően a helyi kabinos felvonó­val 1.267 m magasra megyünk fel. A párperces felvonózás során csodaszép látvány tárul elénk. A panoráma mellett fent kilátó, élménypark és kellemes étterem várja a kirándulókat. Aki akar, felvonóval jöhet vissza a városba, vagy akár túrázhat is lefelé. Délután buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria legnagyobb víz­esése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag köze­pes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbu­szunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN

Reggel megkezdjük hosszú túránkat az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. Busszal megyünk a kiindulási ponthoz. A terep közepesen nehéz a szintkülönbsé­gek miatt, de a túra hossza közel 12 km. Ezen haladunk végig. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szaka­szok teszik változatossá. Az út 2/3-nál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor, a vadregényes környezetben lévő „hütte” teraszán, aki sze­retne egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani. Folytatjuk utun­kat, melynek végén vonattal megyünk vissza autóbuszunkhoz. Szállásunkra a délutáni órákban érkezünk vissza. Ezt követően Marizellben szabadprogram, ajándéktárgy vásárlási lehetőség­gel, illetve aki szeretné a mézeskalácsüzemet vagy a likőrkós­toló boltot is fel tudja keresni. Ezekben is van vásárlási lehetőség.

4. NAP: GEMEINDEALPE – WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell másik hegyére a Gemeindealpera kirándu­lunk. Felvonóval megyünk fel közel 1.700 m magasra. A mesés kilátás mellett fent kirándulási lehetőség. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhatnak, aki szeretik és bírják a hegyi túrázást. A középállomástól választhatunk, hogy ülőlifttel vagy mountaincard-dal (ez egy háromkerekű gokart) jöhetünk le a völgybe. Visszaérve Mariazellbe autóbuszra szállunk azok­kal, akik vágynak még egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük, busszal elmegyünk a Wasserlochklamm szurdokba. Ennél az érdekes vízesésnél több lépcsőben, 20–30 méteres zuhatagokban zúdul le a víz a szurdokba. Túránk ezek mentén vezet felfelé, majd lefelé is. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrázások lesznek. Ehhez meg­felelő kondíció, túracipő szükséges. Emellett túrabot is hasznos lehet. Aki nem bírja a tetejéig történő felmenetelt, az koráb­ban visszafordulhat és visszajöhet a buszhoz. Arra is van lehe­tőség, hogy aki a délelőtti túra során már elfáradt, a délutánt Mariazell belvárosában (mivel a központban van a szállásunk) töltse. Vacsora, szállás a megszokott szállodánkban.

5. NAP: SCHNEEBERG – PUCHBERG – BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedve­lőknek. Alsó-Ausztria legmagasabb hegyét, a Schneeberget (2.075 m) keressük fel. Puchbergből fogaskerekű vonat­tal – gyönyörű erdőkön keresztül –, kapaszkodunk fel az 1.800 m-en lévő végállomáshoz, ahol pazar körpanoráma fogad bennünket. Mesés a kilátás a környező hegyekre és a virágos alpesi rétekre. Fent túrázási lehetőség. Délután vonattal jutunk vissza kiinduló helyünkhöz. Ezt követően elhelyezkedünk autó­buszunkban és hazaindulunk. Az esti órákban érkezünk vis­sza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Puchberg - Schneebergbahn33
Mariazell: Mechanikus Bethlehem2
Bürgeralpe felvonó20
Trefflingfall4
Ötschergraben + vonat6
Gemeindealpe felvonó + mountencart12 € / 22 €
Myrafalle4
Steinwandhlamm5
Wasserlochklamm7

Belépők ára: kb.: 103 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Kocsis Ilona
Budapest
2016.05.21

A programok gazdagsága és színvonala felülmúlta minden előzetes várakozásomat. Ildikó tökéletesen profi, felkészült, tárgyias és gyakorlattias tudása kimagasló, igazi csapatvezér. Az autóbuszunk is jól felszerelt, kényelmes volt, a sofőr is udvarias és segítőkész volt. Nagyon jól éreztem magam az úton, kifogástalan volt minden. Köszönöm!

  • 5.0
Gál Andrea
Szeged
2016.05.15

Pontos indulások, kiváló szervezettség... Teljes mértékben elégedett vagyok az utazással. Ildikó minden részletre odafigyelt, részletes ismertetőt nyújtott nekünk. Az autóbusz is tiszta és kényelmes volt, az utazás során mindig biztonságban éreztem magam. A szállásunk is kellemes volt, a túrák után kiváló a pihenésre. Köszönöm szépen az élményeket!

  • 5.0
Nemere Jolán
Győr
2016.05.10

Kiváló volt az utazás! A programunk az időjáráshoz igazodott, de minden teljesítve lett. Az egyensúly a természetjárás és a városlátogatások között ideális volt. Ildikó színvonalas idegenvezető, egy igazi profi. Már a negyedik alkalommal utazok az irodával, de nem utoljára. Tervezgetjük a következőt... :)

  • 5.0
Kisvári Judit
Miskolc
2015.05.31

Egy tökéletes körutazáson vehettünk részt Ausztria zöld szívében. Jól összeállított program, profi, felkészült, intelligens idegenvezetővel (hozzáteszem, kevés ilyen lelkes idegenvezetővel találkoztam eddig). Nagyon tetszett a túrázás, ugyanis kevés utazási iroda szervez ilyen jellegű utat. Köszönöm a felejthetlen élményeket!

  • 5.0
Kerekes Ildikó
Budapest
2015.05.29

Másodjára utaztunk a Proko Travellel, és ugyanúgy, mint az első utunknál minden nagyszerű volt. Különösen tetszett a sok túrázás, mert imádom a természetet! A körút során bőséges információt kaptunk Ildikótól, aki mindig kedves, mosolygós és segítőkész volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek Önöket! Köszönettel: Kerekes Ildikó

  • 5.0
A hegyi doktor újra rendel
Wachau- Tirol - Ötztal - Innsbruck
Szeptember 04. 5 nap 142 000 Ft

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 20. 5 nap 133 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 129 500 Ft

További 1 időpont

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Augusztus 19. 5 nap 138 000 Ft

Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 20. 5 nap 138 800 Ft

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Augusztus 26. 5 nap 122 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 122 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Túrázás Ausztria zöld szívében úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Augusztus 26. 5 nap 122 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 122 000 Ft
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Augusztus 19. 5 nap 138 000 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 20. 5 nap 133 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 129 500 Ft

Utazások hasonló időpontban

A Monarchia legszebb látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana
Szeptember 12. 5 nap 119 000 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 20. 5 nap 133 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 129 500 Ft

Utazások hasonló árban

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Augusztus 15. 4 nap 89 500 Ft
Szeptember 20. 4 nap 89 500 Ft
A Monarchia legszebb látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana
Szeptember 12. 5 nap 119 000 Ft
Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Szeptember 16. 4 nap 85 000 Ft
Október 08. 4 nap 85 000 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 20. 5 nap 133 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 129 500 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Augusztus 26. 5 nap 122 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 122 000 Ft