Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 14 - 17. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Március 28 - 31. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 16 - 19. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 26 - 29. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Cseppkőbarlang és két ámulatba ejtő szurdok
·  Sziklába ágyazott vár és káprázatos vízesés
·  Nagyvárosi nyüzsgés Ljubljanában
·  Magyar emlékek Lendvától Bohinjig

A Bohinjt ölelő Alpok, a Vintgar-szurdok, az elragadó mediterrán városok és az Adria a felejthetetlen csillogó kék színével igazi varázslat.
Dr. Kakuszi Péter – 15 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (77)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LENDVA – LJUBLJANA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emlékeket, Szent István szobrát, Makovecz Imre ter­vei szerint épült Kultúrházat és a Szent Katalin templomot. Ezt követően felmegyünk a szőlőhegyre, melynek tetejére épí­tettek egy szép kilátót. Ennek érdekessége, hogy innen 3 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) tájaira is rápillantha­tunk. Folytatjuk utunkat Ljubljanába. A fővárosba érve város­nézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon (Tromostovje), melynek középső íve egy régi fahíd helyén épült. 1842 óta köti össze a Ljubjanica folyó két partját, az óvárost a Presernov térrel. Egyedülálló épí­tészeti gyöngyszem. Plecnik munkái 2021‑ben felkerültek a Világörökségek listájára is. A Hármas-hídtól az oszlopos árkád­sor alatt érünk ki a Vodnik térre, mely egyben a központi piactér is. Itt nézelődési és vásárlási lehetőség. Folytatva utunkat meg­tekintjük a Sárkány Hidat, és a Ljubljanai várat, amely az egyik legjelentősebb látványossága a régiónak. Gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. Siklóval jutunk fel, amely összeköti a belvá­rost a Várheggyel. Megtekintjük a Szent Miklós Székesegyházat, mely zöld kupolájával és iker haranglábaival, továbbá rendkívül gazdag freskóival nyeri el tetszésünket. A székesegyház oldalá­ban a helyi, hangulatos éttermek helyezik ki asztalaikat, nap­ernyőiket. Ezért lett a hely a turisták és a helyiek közkedvelt helyszíne. A főváros szépen felújított főutcája szintén látványos. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Szállás egy szép ***-os szállodá­ban (3 éj) Ljubljana közelében, vacsora.

2. NAP: SAVICA – BOHINJ – BLED – VINTGAR-SZOROS

Ezen a napon a Triglavi Nemzeti Park leghíresebb térségét keres­sük fel. Először a Savica vízesést tekintjük meg. Egy hangulatos bükkerdőben kezdjük meg gyaloglásunkat felfelé. Időnként fel­tárul a táj és felcsillan a Bohinji-tó víztükre a mélyben. Feljebb egy nagy kanyar után érünk az út végére, ahonnan megcsodál­hatjuk a közel 60 méter magas, ferde sziklafalon lezúduló víz­esést. A vízhozam változó, a leglátványosabb, legbővizűbb tavasz végén. Visszamegyünk kiindulási pontunkhoz, folytatjuk utun­kat és rövid idő múlva a megemlékezés pillanatai következnek. Az ukanci temetőben az I. világháborús magyar hősökre emléke­zünk. Ezt követően a varázslatos Bohinji-tóhoz utazunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tó harmóniája. Érintetlen termé­szet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a tavat. Következő megállónk a Bledi-tónál lesz. Megcsodáljuk a híres monarchia­beli üdülővárost és a tóparton található szép parkot. Ezt köve­tően csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. A szabadidő alatt, aki gondolja, megkóstolhatja a híres bledi kré­mest. Ezután a Vintgar-szurdokban teszünk egy gyalogos kirán­dulást. A másfél km-es szurdok kényelmesen járható. Többször átmegyünk a Radovna gyors folyású patakja fölött kialakított fahidakon. Több alkalommal egész közel lesz a két sziklafal, mely között zubog alattunk a patak. Este érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: POSTOJNA – PREDJAMA – ADRIA – PIRAN

Reggelit követően aPostojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel káp­ráztat el bennünket. Először kisvonattal, majd gyalog megyünk be a hegy belsejébe és csodáljuk meg a látványos sztalaktitokat és a sztalagmitokat. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Meleg öltözet szükséges.) Barlanglátogatásunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy szik­lába ágyazott monumentális épület. A várban középkori beren­dezési tárgyak és egy múzeum található. Ezt követően irány az Adriai-tenger. A szlovén tengerpart leghangulatosabb város­kájába, Piranba látogatunk. Óvárosa csak gyalog járható be. Megtekinthetjük a belső kikötőt, a központi teret, melyet számos érdekes, szép épület és szűk utca ölel körbe. A középkori város­fal kapuin belül rendkívül kellemes, olaszos hangulatú belvárost találunk. A Szent György-templom teraszáról csodás panoráma tárul elénk. Szabadidő alatt sétálhatnak utasaink a tengerparton a barátságos kis üzletek és éttermek között, amikor ajándék- és emléktárgyakat is vásárolhatnak. Este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: SKOFJA LOKA – MARIBOR – DOBRONAK – NAGYKANIZSA – BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát keressük fel, amely már a XIII. században városi rangot kapott. Sétánk során láthatjuk a XVI. századi magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. A városközpontnak három fő súlypontja van, első a Glavni trg (Fő tér). Itt található a reneszánsz eredetű város­háza épülete, a második Grajski trg (Vár tér) a barokk stílusú, haj­dani marburgi várral, melyben jelenleg a helytörténeti múzeum található, ill. a hangulatos Dráva-parti városrész, a Lent, a város leghíresebb nevezetességével, a világ legöregebb, máig termő szőlőtőkéjével. Programunk befejezése után folytatjuk utun­kat és a határ közelében található Orchidea Park-ot keressük fel Dobronakban. Itt nemcsak orchideákat, hanem más trópusi növé­nyeket is láthatunk. A nézelődés végén vásárlási lehetőség, majd hazaindulás, és 21 óra körül megérkezés Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Savica vízesés3 €
Postojna cseppkőbarlang + Predjama (audio guide-dal)42 €
Bled - Pletna
18 €
Bled - kápolna12 €
Vintgar8 €
Lendva kilátó - Vinarium5 €
Dobronak - Orchidea park
8 €

Belépők ára: kb.: 96 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:20 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Kandi
Kistarcsa
2023.10.26

Tökéletesen eltervezett, megszervezett, élménygazdag, tartalmas programokkal összeállított, kényelmes busszal lebonyolított utazáson vettünk részt, melyhez különösen jó időt fogtunk ki (október 18-20C). Rutinos és felkészült idegenvezetőnk Dudás Hédi, határozott utasításokkal látta el a csoportot, így minden terv teljesülhetett az adott napon, sőt, miután a társaság igényelte és belefért az időbe volt, ahova 2x is visszatértünk. Külön köszönet, hogy a 2. ill. 3. napunk programját az időjárás előrejelzések függvényében átszervezte, így nem maradtunk le semmiről. Nagyfokú helyismeretének köszönhetően még az előre betervezett programhoz is sikerült hozzátenni, lásd FÁNKOZÓ! Vásárlásokra és mosdóhasználatra mindenhol elég idő maradt, ami főleg annak volt köszönhető, hogy ezen célpontok megtalálásához, minden városban pontos útbaigazítást kaptunk tőle. Azon kívül, hogy sofőrünk munka moráljának köszönhetően mindig frissen takarított és lemosott busszal utazhattunk, kiegyensúlyozott vezetése mellett biztonságban éreztük magunkat. „Pisti” személyében egy nagyon barátságos, segítőkész, önzetlen embert ismerhettünk meg. Pl. amikor egyik utastársunk elkeverte a belépőjét, azonnal felajánlotta a sajátját, így a buszban várta meg a program végét. Köszönjük a finom és kifogyhatatlan kávét! A szállás és az ellátás /Hotel Marinsek, Glavna cesta 2, 4202 Naklo/ a 3*-nak megfelelő volt. A szálláson tiszta, megfelelő méretű és felszereltségű szoba várt, melyet a személyzet minden nap takarított. Azt sajnos meg kell jegyeznem, hogy a matracaink borzalmasan kényelmetlenek voltak. Az ágy keretéhez képest legalább 10-15cm.el besüppedt, ami nem csak a pihentető alvást, de az ágyból való kiszállást is nagyban megnehezítette. Amit mindenképpen javasolnám a szállodának, hogy pár db. kispárnát szerezzenek be (nem nagy költség), így amennyiben igény merül fel, ki tudják majd elégíteni. A külön részekre tagolt, ízlésesen be és elrendezett étterem, kimagaslóan magas választékú reggelit biztosított. Korrekt volt a kiszolgálás, a vacsoráknál a 2 fogással bőven jól lehetett lakni, főleg, hogy egy salátabár is rendelkezésre állt. Az étterem a csoportunk kifejezett igényére, az idegenvezetőnk szervezésének köszönhetően, még a híres bledi krémest is elkészítette nekünk. Egészségünkre és Köszönjük!

 • 4.0
Lászlo Károlyné
Pécs
2023.09.22

Első ízben utaztunk a Proko Travellel - szeretnénk további utakon is részt venni az uzazási iroda szervezésében . Ezzel kifejeztem férjemmel együtt megelégedésünk . Maximálisan az utasokért dolgoztak a sofőrök , az idegenvezető is . Szlovénia legszebb tájain út örök , szép emlék marad . Köszönjük a mindenre kiterjedő precizításuk , korrekt ügyintézést is . Nem mellesleg kitűnő útitársakkal tölthettünk 4 napot .

 • 4.3
Sereg Mária
Mezőkövesd
2023.07.24

Csodálatos út volt! Tele élménnyel tértem haza. Nagyon jól megtervezett, s szervezett út volt. Jutott idő mindenre! Dr.Kakuszi Péter egy nagyszerű, megbízható, intelligens idegenvezető, aki maximálisan figyelt a csoportra. Pontosan annyi információt kaptunk egy-egy nevezetességről, ami lekötötte a figyelmünket, de nem terhelt túl. A buszsofőr segítőkész volt, jól vezetett, biztonságban éreztem magam a buszon. Köszönet mindkettőjüknek! A szálloda tiszta, szép, az ételek finomak voltak.

 • 5.0
Venter Józsefné
Hajdúböszörmény
2023.07.19

Nagy élmény volt. Köszönet a nagyon korrekt,precíz, figyelmes idegenvezetőnknek Dr. Kakuszi Péternek és Kovács Attila buszsofőrnek! Minden tökéletes volt, ahogy a "nagy könyvben" le van írva... Köszönjük!

 • 5.0
Gerencsér Zalán
Tamási
2022.11.08

Rengeteg minden belefért az elmúlt napokba. Sok élményt szereztünk. Számtalan információval lettünk gazdagabbak. Kényelmes volt a busz, a sofőr segítőkész. A szállás kényelmes és tiszta volt. Változatos, finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Molnár Judit
Pogány
2022.11.03

Színes programok, élvezhetően szép tájak. Jól felkészült, pontos idegenvezető. Tiszta, karbantartott, jól felszerelt (klíma, kuka) autóbusz. Kedves, közvetlen, tapasztalt sofőr. Tiszta szobát kaptunk, mindig kitakarítottak utánunk. Változatos választékot kaptunk, a forró levesek jól estek a kimerítő túrák után.

 • 5.0
Toma Rita
Tatabánya
2022.11.02

Ez volt az első utunk a Proko Travel Utazási Irodával, és egyből olyan nagyszerű élmény, amivel magasra helyezték a mércét a következő utazásainkat illetően. A profi szervezés és a három csillagos ellátás mellett az mindehhez jelentős részben hozzájárult idegenvezetőnk, Dr. Kakuszi Péter, aki nagy gyakorlattal, hatalmas tudást átadva, ugyanakkor lelkesen és magabiztosan vezette a csoportot végig a négy nap folyamán. Barátságos, közvetlen személyisége segített utunk során ezt a 45 embert közösséggé formálni, így téve felejthetetlenné a vakációt. Az út során egyensúlyban van a kulturális és a természeti értékek bemutatása, kellő időt hagyva azok kényelmes megtekintésére. Mind a busz, mind a szállás kifogástalan kényelem és tisztaság szempontjából, a félpanziós ellátás bőséges, a minősége pedig kiemelkedően jó.

 • 4.8
Dr. Moldván Edit Eszter
Debrecen
2022.11.02

Színes, változatos program. Lényegre törő, érdekes, élvezetes előadásmód, udvariasság. Kényelmes, felszerelt autóbusz. Barátságos, kedves, biztonságosan vezető sofőr. Minden igényt kielégítő, tiszta, kulturált szálloda. Ízletes, bőséges és változatos étkezés. Megállók rendszeres, megfelelő gyakoriságú biztosítása.

 • 5.0
Gábor Turza
Tatabánya
2022.11.02

Első utunk a Proko-val és minden várakozásunkat felülmúlta amit kaptunk. Pontosság, figyelmesség, felkészültség, kényelem, bőséges étel-ital. Elismerésünk az idegenvezetőnek - Dr. Kakuszi Péternek - , aki a táj természeti és kultúrális érdekességeit élvezetes stílusban osztotta meg velünk. Nagyon felkészült. Különösen köszönjük a magyar vonatkozású történelmi érdekességeket és a szlovén néplélek, kultúra és történelem alapos ismertetését. A programok jól ütemezettek, mindenre van idő, egyensúly van a közös, a fakultatív és a szabad programok között. Nagyon ajánljuk mindenkinek. A szállás és a vendéglátás pazar. A rádiós (walkie-talkie) idegenvezetés nagyon praktikus volt. Köszönjük szépen. Legközelebb is a Proko Travelt választjuk.

 • 5.0
Szabóné Vágó Edit
Debrecen
2022.09.26

Jól szervezett, az adott helyzet is alkalmazkodni tudó utazásunk volt. A szállással és a bőséges, választékban gazdag ellátással teljesen elégedettek voltunk. A busz mindenben megfelelt az igényünknek, sofőrünk is segített amiben szükséges volt. A program a mi elképzelésünknek megfelelő tartalommal rendelkezett, azért is választottuk ezt az utat. Idegenvezetőnk épp úgy, épp annyit mondott el, ami érdekes, fontos volt, így megjegyezhető. Amivel többet kaptunk, Hédi lelkisége, ami átsugárzott a mondandón! Kívánunk erőt, egészséget, további áldásos tevékenységet mind azoknak, akiknek köszönhetjük a szép élményeket.

 • 5.0
Adventi mesevilág Szlovéniában
Utunk során felkeressük szlovénia fővárosát, legrégebbi városát, cseppkőbarlangot, sziklába épült erődöt és persze a megszámlálhatatlan természeti látnivaló mellett több adventi vásárt is. Igazán sűrű 3 nap vár ránk!
December 15. 3 nap 119 000 Ft

Szlovénia legszebb tájain áprilisban
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.
Április 16. 4 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Szlovénia legszebb tájain úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adventi mesevilág Szlovéniában
Utunk során felkeressük szlovénia fővárosát, legrégebbi városát, cseppkőbarlangot, sziklába épült erődöt és persze a megszámlálhatatlan természeti látnivaló mellett több adventi vásárt is. Igazán sűrű 3 nap vár ránk!
December 15. 3 nap 119 000 Ft
Szlovénia legszebb tájain áprilisban
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.
Április 16. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló időpontban

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Egy varázslatos szigetcsoport az Atlanti-óceánban, ahol még nem jelent meg a tömegturizmus.
Április 26. 7 nap Ár: december közepén
Lagúnák, templomok, szerelmek
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Március 28. 4 nap Ár: december közepén
Hollandia repülővel
Amsterdam nem csak a sajtjairól és a fapapucsiról ismert. Látogasson el velünk a híres Keukenhof virágkiállításra.
Április 08. 4 nap Ár: december közepén
Április 22. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén
Valentin-nap Rómában
Rómában és a szerelemben vagy egy nagyon fontos hasonlóság. Mindkettő örök! Töltse velünk és Szerelmével ezt a pár napot a világ egyik legszebb városában!
Február 14. 3 nap Ár: december közepén
Szlovénia legszebb tájain áprilisban
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Valentin-nap Barcelonában
Barcelona telis-tele van romantikus helyszínekkel. Mit szólnak egy kellemes sétához a Ramblán? A gótikus negyed kis utcái mellett a parkok is andalgásra csábítanak.
Február 14. 3 nap Ár: december közepén