Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 28 - 31.
159 000 Ft
Május 16 - 19.
179 000 Ft
Május 26 - 29.
179 000 Ft
Június 07 - 10.
169 000 Ft
Július 24 - 27.
179 000 Ft (-20 000 Ft)
159 000 Ft
Augusztus 11 - 14.
179 000 Ft
Augusztus 18 - 21.
179 000 Ft
Szeptember 04 - 07.
169 000 Ft
Szeptember 16 - 19.
159 000 Ft
Október 20 - 23.
169 000 Ft
Az út áttekintése

·  Cseppkőbarlang és két ámulatba ejtő szurdok
·  Sziklába ágyazott vár és káprázatos vízesés
·  Nagyvárosi nyüzsgés Ljubljanában
·  Magyar emlékek Lendvától Bohinjig

A Bohinjt ölelő Alpok, a Vintgar-szurdok, az elragadó mediterrán városok és az Adria a felejthetetlen csillogó kék színével igazi varázslat.
Dr. Kakuszi Péter – 15 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (79)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LENDVA – LJUBLJANA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emlékeket, Szent István szobrát, Makovecz Imre tervei szerint épült Kultúrházat és a Szent Katalin templomot. Ezt követően felmegyünk a szőlőhegyre, melynek tetejére építettek egy szép kilátót. Ennek érdekessége, hogy innen 3 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) tájaira is rápillanthatunk. Folytatjuk utunkat Ljubljanába. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezen­tatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon (Tromostovje), melynek középső íve egy régi fahíd helyén épült, a két szélső ága pedig Joze Plecnik, a város kiváló építészének tervei alap­ján készült. 1842 óta köti össze a Ljubjanica folyó két partját, az óvárost a Presernov térrel. Egyedülálló építészeti gyöngy­szem. Plecnik munkái 2021-ben felkerültek a Világörökségek listájára is. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A Hármas-hídtól az oszlopos árkádsor alatt érünk ki a Vodnik térre, mely egyben a központi piactér is. Itt lehetőségünk lesz nézelődni és vásárolni. Folytatva utunkat megtekintjük a Sárkány Hidat és Ljubljana várát, amely az egyik legjelentősebb látványossága a régiónak. Gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. Siklóval jutunk fel, amely összeköti a belvárost a Várheggyel. Folytatva utun­kat megtekintjük a Szent Miklós barokk Székesegyházat, mely zöld kupolájával és iker haranglábaival, továbbá rendkívül gaz­dag freskóival érdemessé teszi látogatásunkat. A székesegyház oldalában minden nap a helyi, hangulatos éttermek, vendég­látó egységek kihelyezik asztalaikat, napernyőiket. Ezért lett a hely a turisták és a helyiek közkedvelt találkozási pontja. Tovább haladva a főváros szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Szállás egy szép ***-os szállodában (3 éj) Ljubljana közelében, vacsora.

2. NAP: SAVICA – BOHINJ – BLED – VINTGAR-SZOROS

Ezen a napon a Triglavi Nemzeti Park leghíresebb térségét keres­sük fel. Először a Savica vízesést tekintjük meg. Egy hangulatos bükkerdőben kezdjük meg gyaloglásunkat felfelé. Időnként fel­tárul a táj és felcsillan a Bohinji-tó víztükre a mélyben. Feljebb egy nagy kanyar után érünk az út végére, ahonnan megcso­dálhatjuk a közel 60 méter magas, ferde sziklafalon lezúduló vízesést. A vízhozam változó, a leglátványosabb, legbővizűbb tavasz végén. Visszamegyünk kiindulási pontunkhoz, folytatjuk utunkat és rövid idő múlva a megemlékezés pillanatai következ­nek. Az ukanci temetőben az I. világháborús magyar hősökre emlékezünk. Ezt követően a varázslatos Bohinji-tóhoz uta­zunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tó harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a tavat. Következő megállónk a Bledi-tónál lesz. Megcsodáljuk a híres monarchiabeli üdülővárost és a tóparton található szép parkot. Ezt követően csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. A szabadidő alatt, aki gondolja, megkós­tolhatja a híres bledi krémest. Ezután a Vintgar-szurdokban teszünk egy gyalogos kirándulást. A másfél km-es szurdok kényelmesen járható. Többször átmegyünk a Radovna gyors folyású patakja fölött kialakított fahidakon. Több alkalommal egész közel lesz a két sziklafal, mely között zubog alattunk a patak. Este érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: POSTOJNA – PREDJAMA – ADRIA – PIRAN

Reggelit követően a Postojna-barlagrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel káp­ráztat el bennünket. Először kisvonattal, majd gyalog megyünk be a hegy belsejébe és csodáljuk meg a látványos sztalaktitokat és a sztalagmitokat. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Meleg öltözet szükséges.) Barlanglátogatásunk után elme­gyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és egy múzeum található. Ezt követően irány az Adriai-tenger. A szlovén tengerpart leghangulatosabb városkájába, Piranba látogatunk. Óvárosa csak gyalog járható be. Megtekinthetjük a belső kikötőt, a központi teret, melyet számos érdekes, szép épület és szűk utca ölel körbe. A közép­kori városfal kapuin belül rendkívül kellemes, olaszos hangu­latú belvárost találunk. A Szent György-templom teraszáról csodás panoráma tárul elénk. Szabadidő alatt sétálhatnak uta­saink a tengerparton a barátságos kis üzletek és éttermek között, amikor ajándék- és emléktárgyakat is vásárolhatnak. Este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: SKOFJA LOKA – MARIBOR – DOBRONAK – NAGYKANIZSA – BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát keres­sük fel, amely már a XIII. században városi rangot kapott. Sétánk során láthatjuk a XVI. századi magtár épületét, majd a főte­ret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. A városközpont­nak három fő súlypontja van, első a Glavni trg (Fő tér). Itt talál­ható a reneszánsz eredetű városháza épülete, a második Grajski trg (Vár tér) a barokk stílusú, hajdani marburgi várral, mely­ben jelenleg a helytörténeti múzeum található, ill. a hangulatos Dráva-parti városrész, a Lent, a város leghíresebb nevezetessé­gével, a világ legöregebb, máig termő szőlőtőkéjével. A három központi részt kis sétálóutcák sora köti össze alacsony, túlnyomó­részt kétszintes házakkal. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat és a határ közelében található orchidea parkot keressük fel Dobronakban. Itt nemcsak orchideákat, hanem más trópusi növényeket is láthatunk. A nézelődés végén vásárlási lehetőség. Az áprilisi csoportnál az orchidea farm helyett Volcji Potoknál a tulipán parkot keressük fel. Programjaink befejezése után lépünk be hazánk területére, és 21 óra körül érkezünk meg Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Savica vízesés3 €
Postojna cseppkőbarlang + Predjama42 €
Bled - Pletna18 €
Bled - kápolna12 €
Vintgar10 €
Lendva kilátó - Vinarium5 €
Dobronak - Orchidea park7 €

Belépők ára: kb.: 97 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Barabás Imre és Rózsa
Budapest
2024.05.30

Egy csodálatos,szép utazáson vettünk részt,ami jól meg volt tervezve,és hála dr Kakuszi Péternek,aki profi módon,nagyon nagy tudássa és szakértelemmel vezette a csoportot,élvezet volt minden perce.A búszvezetönk Robi is nyugodtan vezetett,a búszt tisztán tartotta,és mindig pontosan lehetett rá számítani.Jó csapat volt!!Élményekkel teli érkeztünk haza.

 • 5.0
Kandi
Kistarcsa
2023.10.26

Tökéletesen eltervezett, megszervezett, élménygazdag, tartalmas programokkal összeállított, kényelmes busszal lebonyolított utazáson vettünk részt, melyhez különösen jó időt fogtunk ki (október 18-20C). Rutinos és felkészült idegenvezetőnk Dudás Hédi, határozott utasításokkal látta el a csoportot, így minden terv teljesülhetett az adott napon, sőt, miután a társaság igényelte és belefért az időbe volt, ahova 2x is visszatértünk. Külön köszönet, hogy a 2. ill. 3. napunk programját az időjárás előrejelzések függvényében átszervezte, így nem maradtunk le semmiről. Nagyfokú helyismeretének köszönhetően még az előre betervezett programhoz is sikerült hozzátenni, lásd FÁNKOZÓ! Vásárlásokra és mosdóhasználatra mindenhol elég idő maradt, ami főleg annak volt köszönhető, hogy ezen célpontok megtalálásához, minden városban pontos útbaigazítást kaptunk tőle. Azon kívül, hogy sofőrünk munka moráljának köszönhetően mindig frissen takarított és lemosott busszal utazhattunk, kiegyensúlyozott vezetése mellett biztonságban éreztük magunkat. „Pisti” személyében egy nagyon barátságos, segítőkész, önzetlen embert ismerhettünk meg. Pl. amikor egyik utastársunk elkeverte a belépőjét, azonnal felajánlotta a sajátját, így a buszban várta meg a program végét. Köszönjük a finom és kifogyhatatlan kávét! A szállás és az ellátás /Hotel Marinsek, Glavna cesta 2, 4202 Naklo/ a 3*-nak megfelelő volt. A szálláson tiszta, megfelelő méretű és felszereltségű szoba várt, melyet a személyzet minden nap takarított. Azt sajnos meg kell jegyeznem, hogy a matracaink borzalmasan kényelmetlenek voltak. Az ágy keretéhez képest legalább 10-15cm.el besüppedt, ami nem csak a pihentető alvást, de az ágyból való kiszállást is nagyban megnehezítette. Amit mindenképpen javasolnám a szállodának, hogy pár db. kispárnát szerezzenek be (nem nagy költség), így amennyiben igény merül fel, ki tudják majd elégíteni. A külön részekre tagolt, ízlésesen be és elrendezett étterem, kimagaslóan magas választékú reggelit biztosított. Korrekt volt a kiszolgálás, a vacsoráknál a 2 fogással bőven jól lehetett lakni, főleg, hogy egy salátabár is rendelkezésre állt. Az étterem a csoportunk kifejezett igényére, az idegenvezetőnk szervezésének köszönhetően, még a híres bledi krémest is elkészítette nekünk. Egészségünkre és Köszönjük!

 • 4.0
Lászlo Károlyné
Pécs
2023.09.22

Első ízben utaztunk a Proko Travellel - szeretnénk további utakon is részt venni az uzazási iroda szervezésében . Ezzel kifejeztem férjemmel együtt megelégedésünk . Maximálisan az utasokért dolgoztak a sofőrök , az idegenvezető is . Szlovénia legszebb tájain út örök , szép emlék marad . Köszönjük a mindenre kiterjedő precizításuk , korrekt ügyintézést is . Nem mellesleg kitűnő útitársakkal tölthettünk 4 napot .

 • 4.3
Ambrusicsné Müller Margit, Ambrusics Iván
Isaszeg
2023.09.15

Nagyon intenzív a program, de mi így szeretjük. Hédi igen nagy tudású és nagyon tájékozott, jó kapitánya volt a hajónknak. A busz tiszta és kényelmes volt a sofőr nagyon biztonságosan vezetett, a csomagokkal körültekintően bánt, kedves, udvarias férfi. Nehezen lett melegvíz a szálláson, nehezen folyt le a lefolyó. Nagy ételválaszték, finom vacsora.

 • 4.8
Sereg Mária
Mezőkövesd
2023.07.24

Csodálatos út volt! Tele élménnyel tértem haza. Nagyon jól megtervezett, s szervezett út volt. Jutott idő mindenre! Dr.Kakuszi Péter egy nagyszerű, megbízható, intelligens idegenvezető, aki maximálisan figyelt a csoportra. Pontosan annyi információt kaptunk egy-egy nevezetességről, ami lekötötte a figyelmünket, de nem terhelt túl. A buszsofőr segítőkész volt, jól vezetett, biztonságban éreztem magam a buszon. Köszönet mindkettőjüknek! A szálloda tiszta, szép, az ételek finomak voltak.

 • 5.0
Venter Józsefné
Hajdúböszörmény
2023.07.19

Nagy élmény volt. Köszönet a nagyon korrekt,precíz, figyelmes idegenvezetőnknek Dr. Kakuszi Péternek és Kovács Attila buszsofőrnek! Minden tökéletes volt, ahogy a "nagy könyvben" le van írva... Köszönjük!

 • 5.0
Gerencsér Zalán
Tamási
2022.11.08

Rengeteg minden belefért az elmúlt napokba. Sok élményt szereztünk. Számtalan információval lettünk gazdagabbak. Kényelmes volt a busz, a sofőr segítőkész. A szállás kényelmes és tiszta volt. Változatos, finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Molnár Judit
Pogány
2022.11.03

Színes programok, élvezhetően szép tájak. Jól felkészült, pontos idegenvezető. Tiszta, karbantartott, jól felszerelt (klíma, kuka) autóbusz. Kedves, közvetlen, tapasztalt sofőr. Tiszta szobát kaptunk, mindig kitakarítottak utánunk. Változatos választékot kaptunk, a forró levesek jól estek a kimerítő túrák után.

 • 5.0
Toma Rita
Tatabánya
2022.11.02

Ez volt az első utunk a Proko Travel Utazási Irodával, és egyből olyan nagyszerű élmény, amivel magasra helyezték a mércét a következő utazásainkat illetően. A profi szervezés és a három csillagos ellátás mellett az mindehhez jelentős részben hozzájárult idegenvezetőnk, Dr. Kakuszi Péter, aki nagy gyakorlattal, hatalmas tudást átadva, ugyanakkor lelkesen és magabiztosan vezette a csoportot végig a négy nap folyamán. Barátságos, közvetlen személyisége segített utunk során ezt a 45 embert közösséggé formálni, így téve felejthetetlenné a vakációt. Az út során egyensúlyban van a kulturális és a természeti értékek bemutatása, kellő időt hagyva azok kényelmes megtekintésére. Mind a busz, mind a szállás kifogástalan kényelem és tisztaság szempontjából, a félpanziós ellátás bőséges, a minősége pedig kiemelkedően jó.

 • 4.8
Dr. Moldván Edit Eszter
Debrecen
2022.11.02

Színes, változatos program. Lényegre törő, érdekes, élvezetes előadásmód, udvariasság. Kényelmes, felszerelt autóbusz. Barátságos, kedves, biztonságosan vezető sofőr. Minden igényt kielégítő, tiszta, kulturált szálloda. Ízletes, bőséges és változatos étkezés. Megállók rendszeres, megfelelő gyakoriságú biztosítása.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Szlovénia legszebb tájain úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

198 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

26 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól
Tulipánok országa, Hollandia
Tulipánok országa, Hollandia
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.

309 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

207 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
4
NAP

4.8

37 értékelés

A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.

204 000 Ft-tól
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
6
NAP

4.9

33 értékelés

Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.

209 000 Ft-tól
Lagúnák, templomok, szerelmek
Lagúnák, templomok, szerelmek
4
NAP

4.8

34 értékelés

Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.

168 000 Ft-tól
Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

209 000 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

37 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

147 000 Ft-tól