Európai természetjáró utak: a kontinens leglenyűgözőbb tájainak felfedezése

2023.06.16.

Európa országai számos látnivalóval rendelkeznek, melyeket életünk során érdemes végigjárni. Mai bejegyzésünkben olyan európai utakat mutatunk be, amelyek az öreg kontinens országainak természeti kincseit tárja elénk a tavaktól a legmagasabb hegyekig.

Ausztria, az Alpok országa

A nyugati szomszédos országra kevesen gondolnak potenciális úti célként, amikor utazást terveznek, pedig Ausztria számos helyen pompás panorámát ígér az odalátogatóknak. Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza elnevezésű utunk során autóbusszal körbe utazzuk Ausztriát és egy kis időre Németországban is tartózkodunk.

Megcsodálhatjuk a Krippenstein hegyről nyíló kilátást a Hallstatti-tóra és salzkammerguti régió festői hegyeire. Cseppkő- és jégbarlang csodákat is megtekinthetünk, majd Németországban 1820 méteres hegycsúcson, a Sasfészekben gyönyörködhetünk a Königsee-tóban, háttérben az Alpok hegyláncolatával. Ausztriában a számos további program közül a vízesés és sóbányalátogatás, majd a Mondsee-tó partján való kellemes séta tartozik azon programok közé, amelyek a természet kedvelőinek kedveznek.

Ausztria - Európai természetjáró utak

Horvátország

Horvátország szintén szomszédos országunk és igen kedvelt úti cél az európai utak közül. Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget nevű buszos utunkkal felkeressük Horvátország egyik leghíresebb látnivalóját, a Plitvicei-tavakat vidékét. A számos tavat szebbnél szebb vízesések kötik össze, melyek között hangulatos sétát tehetnek utasaink a víz felett kiépített fapallós utakon. Az út során az Adriai-tenger is fókuszba kerül, hiszen Rovinj szirtokra épült városából elképesztő kilátás nyílik a tengerre. Azok sem kell búslakodniuk, akik megmártóznának a sós hullámokban, hiszen Opatija tengerpartjaihoz látogatva napozhatunk és fürödhetünk a „horvát Riviérán”.

Horvátország - Európai természetjáró utak - horvát Riviéra

Montenegró, a fekete hegyek országa

Montenegró nem véletlenül kapta ezt a nevet, az ország híres csodálatos hegycsúcsairól és mély kanyonjairól. Utazásunk is ezt a beszédes elnevezést kapta: Élmények a Fekete hegyek országában. A Durmitor Nemzeti Park ad otthont Európa legmélyebb kanyonjának. A Tara-völgyében haladva láthatjuk a folyó hatalmas természetformáló erejét, majd Zabljak városában szép képeket készíthetünk a havas hegycsúcsok által körülölelt tájról. Montenegrói körutazásunkon lehetőség nyílik egy kis tengerparti kikapcsolódásra, de Lovcen Nemzeti Parkját is meglátogathatjuk. A nemzeti parkon keresztül lenyűgöző látvánnyal kísért kanyargós út vezet Petar Petrović-Njegoš mauzóleumához. Az ország természeti látnivalói önmagukban is magával ragadóak, azonban az utazás közben elénk táruló erdők, hegyek látványa teszi teljessé ezt a mesébe illő képet.

Montenegro - Európai természetjáró utak

A három bemutatott körút csak ízelítő a Proko Travel által szervezett európai utak közül! További út ajánlókért és úti célok ötletekért kövesse facebook oldalunkat!

Vissza