Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 16 - 19. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 26 - 29. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Hajókázás és panorámaséta a Plitvicén
·  Porec, Rovinj és Pula kulturális emlékei
·  A horvát főváros, Zágráb megismerése
·  Fürdési lehetőség az Adriai-tengerben Opatijánál

A Plitvicei-tavak Európa egyik legszebb természeti kincse. A tavak­nál sétálva olyan érzésünk van, mintha egy mesevilágba csöppennénk. Csodálva nézi az ember a víz játékát, tündöklő színeit.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – ZÁGRÁB

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, Pécsről és Szegedről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rövid pihenők­kel és letenyei határátlépéssel utazás Horvátország fővárosába, Zágrábba, melynek robbanásszerű fejlődése a XX. század utolsó évtizedeiben ment végbe. A mai lüktető nagyvárost már a busz­ból szemlélhetjük. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Kívülről megtekintjük a Kaptol városrészben található székes­egyházat, melyet jelenleg renoválnak, majd sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A belváros megtekintése után tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával. A Gradecben megnézzük a kormány­zati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóvárosra), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk után szabadprogram. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, vagy éppen beülhetünk a han­gulatos kávézók egyikébe, vagy nézelődhetünk az Ilica nevű bevásárló utcában. Ezt követően utazunk szállásunkra, mely a Plitvicei-tavak közelében lesz. Vacsora.

2. NAP: PLITVICEI-TAVAK – RIJEKA

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz megyünk. A tórendszer 16 tavát szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Programunk során, pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túlolda­lára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet ter­mészetesen pihenőkkel szakítunk meg –, ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. A délutáni órákban indu­lunk Rijekába, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón. Ezt követően szálláshelyünkre megyünk (2 éj).

3. NAP: POREC – ROVINJ – PULA

Egésznapos kirándulást teszünk az Isztriai-félsziget legszebb városaiba. Átszeljük a félszigetet és gyalogos programun­kat a hangulatos, római emlékektől hemzsegő kisvárosban, Porecben kezdjük. A belváros ma is az ősi római városszerke­zetre épül. Látni fogjuk többek közt az Euphrasius-bazilika együttesét, melyet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. A bazilika alapjai a VI. századból származnak, neobizánci stí­lusú háromhajós templom, melynek mozaikdíszítése különö­sen szép. Ezt követően egy kiálló szirtfokra épült festői szépségű városkába, Rovinjba utazunk. A települést a barbárok támadásai elől menekülők alapították. A középkorban a szerény kis halász­falu lakói hajósok, matrózok, időnként kalózok voltak. A dombra épült város legmagasabb pontján a Szent Eufémia székesegyház áll. Hangulatos kis utcákon keresztül sétálunk fel a templomig. Délután folytatjuk utunkat Pulába. A város egyik legismertebb és leggyakrabban látogatott látnivalója az I. századból ránk maradt, gyönyörű római kori Amfiteátrum. Ez a kiváló állapotban megőrzött Aréna valamikor a gladiátorjátékok helyszíne volt. Megnézzük a város főterén lévő Augustus-templomot, valamint a boltíves Aranykaput is. Mindhárom városban lesz idő emléktár­gyak vásárlására is. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: OPATIJA – BUDAPEST

Reggeli után átmegyünk a közelben lévő Opatijába, mely a Monarchia idején az egyik legkedveltebb üdülőhely volt Abbázia néven. A „horvát Riviérán” töltjük a délelőtti órákat. Sétálunk a szépen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botanikus parkját és a Szent Jakab-templomot. Szabadprogram alatt, aki akar, egy kellemeset napozhat is a tengerparton, vagy fürödhet az Adriai-tenger sós vízé­ben. Programunk befejezése után hazaindulunk. Átszeljük Horvátországot. majd az M 7-en folytatjuk utunkat. Budapestre várható érkezés 21 óra körül, ezt követően, vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Plitvicei-tavak (időszaktól függ)kb. 40 €
Poreč – Szent Euphrasius (Múzeum + Bazilika)10 €
Pula – Aréna (Amfiteátrum)10 €

Belépők ára: kb.: 60 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Judit
MISKOLC
2023.11.01

A program nagyon tetszett, a szállás kényelmes volt. Azonban Rijekában a Hotel Continentalban a kitálalt menü vacsora mennyisége nem tudta lekövetni az érkező csoportok létszámát, ezért folyamtos torlódás alakult ki a büfé asztalok körül, és sokat kellett várni az elfogyott fogások újrapótlására. A busz sajnos nagyon kényelmetlen volt. Szűk volt a hely az ülések között, nem tudtuk kinyújtani a lábunkat. Ha az előttünk lévő utas hátrébb hajtotta az üléstámlát, már nem tudtam felállni a helyemről. A szellőzőt nem lehetett szabályozni, ezért folyamtosan a fejünkre fújta a hideget (egyik oldalon szigetelő szalaggal le is volt ragasztva !!) Nem volt kislámpa, ezért hazafelé olvasni sem tudtunk, pedig elég korán sötétedett.. Ilyen hosszú utakon -úgy gondolom- nagyon fontos szempont az utasok kényelme, hiszen ha diszkomfort érzete van sz utasnak, legközelebb nagyon meggondolja, hogy buszra üljön-e. Hazaérkezéskor a transzfer kissé kaotikusan alakult. Fáradt utasok ingáztak csomagokkal megrakva egyre idegesebben a parkoló buszok között, hogy kiderítsék melyikkel juthatnak haza. A Miskolc felé tartók nem kaptak egyértelmű választ, hogy melyik busszal és mikor indulnak. Egymásnak ellentmondó információk után, végre felszállhattunk egy buszra, ahol senki hozzánk nem szólt, nem tájékoztatott, és a névsort sem ellenőrizték. Több mint másfél órás várakozás után indultunk haza. Egy kellemes 4 napos kirándulás után, a hazafelé út sajnos sokat rontott a kedélyünkön. Utastársaimmal együtt úgy gondoljuk, hogy az utaskísérőknek tőlük telhetően az utasok hazafelé útját is segíteni kellene, -hiszen a transzfert is az utazási iroda intézte- nem pedig otthagyni őket érkezéskor a parkolóban.

 • 4.0
Katalin Biróné Varju
Budapest
2023.10.25

Köszönjük szépen az élménydús programot. Harmadszor utaztunk a Prokotravellel, de először voltunk olyan utazáson, ahol Magyarországról indultunk busszal. Egy javaslattal élnék az olyan kezdőknek, mint mi vagyunk. Budapesten az indulási helyszínt ugyan könnyen megtaláltuk, de reggel 6:15-kör 6 autóbusz állt és milliónyi ember az Ecseri úti OMV kútnál. Elég nagy volt a káosz, nem lehetett először tudni, hogy melyik busz hová megy. Nyilván az emberek vérmérsékletük szerint próbáltak információt szerezni, időnként nem is túl kedvesen. Emiatt igen izgultunk az elején, nehogy lemaradjunk. Amire Önök nyilván figyelnek, hogy ne történjen meg, de azért ez okozott némi izgalmat, ahogy jeleztem. Esetleg, ha egy mondattal jeleznék, hogy az indulási helyszínről több irányba indul busz, de minden buszra időben kikerül a tábla az utazás megnevezésével, akkor nyugodtabbak lennének az utasok.

 • 4.5
Kozák Éva Ildikó
Paks
2022.09.22

Utazás programja: jól összeállított, tetszett. Idegenvezetés: magas színvonalú és figyelt az emberekre. Autóbusz: biztonságos, tiszta. Gépkocsivezető: kedves, udvarias. Szállás: megfelelő. Étkezés: megfelelő.

 • 5.0
Hegedűs Lajos
Miskolc
2022.09.20

Utazás programja: jól szervezett. Idegenvezetés: széleskörű tájékoztatás. Autóbusz: kifogástalan. Gépkocsivezető: precíz, határozott, megfontolt. Étkezés: bő választás és bőséges.

 • 4.8
Boros Béla
Szolnok
2022.09.19

Utazásunk programja: gazdag, változatos, tanulságos. Idegenvezetés: figyelmes, lendületes, humoros, magával ragadó, érdekes, közvetlen. Autóbusz: elég kényelmes, felszerelt, kielégítő. Gépkocsivezető: pontos, biztonságos, megbízható. Szállás: nem volt hűtő. Étkezés: jó minőség, igény szerint válogathattunk. Legmagasabb szintű elismerésem és köszönetem a magas minőségű idegenvezetésért.

 • 4.8
Holló János
Váskisújfalu
2022.09.16

Utazásunk programja: a program nagyon jó, rengeteg látnivaló, sok információ. Azért 4-es mert nagyon zsúfolt, javasoljuk egy nappal hosszabbítani. Idegenvezetés: Ági rendkívül felkészült, sok érdekesség, számtalan plusz információ, amit elmondott. Nagyon segítőkész, sokat köszönhetünk. Gépkocsivezető: felkészült, tapasztalt vezető, biztonságosan és a lehető leggyorsabban vezetett az úton. Étkezés: a kontinentális étkezés kívánni valót hagyott, várni kellett az asztal letisztítására, evőeszközöket kérni kellett, választék sem gazdag.

 • 4.3
Bagosi Éva Rozália
Ebes
2022.07.30

Idegenvezetés: egyéni problémákat orvosolta. Gépkocsivezető: biztonságosan vezet.

 • 5.0
Buglyó Csaba Sándorné
Ebes
2022.07.29

Utazásunk programja: plusz élményekben lehetett részünk, élő zenekar a Continental Hotel előtt. Idegenvezetés: rendkívül tájékozott történelmi területen. Aktuális helyzetekhez alkalmazkodó. Gépkocsivezető: felkészült, segítőkész, biztonságos vezető. Étkezés: bőséges, változatos.

 • 5.0
Nagy Sándor
Ebes
2022.07.28

Idegenvezetés: magas történelmi és szakmai tudás. Figyel az emberek igényeire. Gépkocsivezető: figyelmes, türelmes vezetés. Szállás: nagyon jó. Étkezés: bő választék.

 • 5.0
Pankotai Éva
Debrecen
2022.06.22

Utazás programja: szeretem a körutakat, természet és városlátogatást. Idegenvezetés: még csillagot is adok, szerettem a történeteit, Szása természetes, segítőkész, rugalmas, figyelmes. Autóbusz: tiszta, kényelmes. Gépkocsivezető: higgadt, figyelmes. Szállás: tiszta, kényelmes. Étkezés: figyelmes személyzet. Választék megfelelő, finom.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Adventi mesevilág Szlovéniában
Utunk során felkeressük szlovénia fővárosát, legrégebbi városát, cseppkőbarlangot, sziklába épült erődöt és persze a megszámlálhatatlan természeti látnivaló mellett több adventi vásárt is. Igazán sűrű 3 nap vár ránk!
December 15. 3 nap 119 000 Ft
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Szlovénia legszebb tájain áprilisban
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén