Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 28 - 31. 146 000 Ft (-7 000 Ft)
139 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Június 09 - 12. 139 000 Ft (-7 000 Ft)
132 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 26 - 29. 139 000 Ft (-7 000 Ft)
132 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 20 - 23. 139 000 Ft (-7 000 Ft)
132 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 18 - 21. 139 000 Ft (-7 000 Ft)
132 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Október 09 - 12. 132 000 Ft (-6 600 Ft)
125 400 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Október 20 - 23. 132 000 Ft (-6 600 Ft)
125 400 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Hajókázás és panorámaséta a Plitvicén
·  Porec, Rovinj és Pula kulturális emlékei
·  A horvát főváros, Zágráb megismerése
·  Fürdési lehetőség az Adriai-tengerben Opatijánál

A Plitvicei-tavak Európa egyik legszebb természeti kincse. A tavak­nál sétálva olyan érzésünk van, mintha egy mesevilágba csöppennénk. Csodálva nézi az ember a víz játékát, tündöklő színeit.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – ZÁGRÁB

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, Pécsről és Szegedről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rövid pihenők­kel és letenyei határátlépéssel utazás Horvátország fővárosába, Zágrábba, melynek robbanásszerű fejlődése a XX. század utolsó évtizedeiben ment végbe. A mai lüktető nagyvárost már a busz­ból szemlélhetjük. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Kívülről megtekintjük a Kaptol városrészben található székes­egyházat, melyet jelenleg renoválnak, majd sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A belváros megtekintése után tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával. A Gradecben megnézzük a kormány­zati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóvárosra), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk után szabadprogram. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, vagy éppen beülhetünk a han­gulatos kávézók egyikébe, vagy nézelődhetünk az Ilica nevű bevásárló utcában. Ezt követően utazunk szállásunkra, mely a Plitvicei-tavak közelében lesz. Vacsora.

2. NAP: PLITVICEI-TAVAK – RIJEKA

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz megyünk. A tórendszer 16 tavát szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Programunk során, pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túlolda­lára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet ter­mészetesen pihenőkkel szakítunk meg –, ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. A délutáni órákban indu­lunk Rijekába, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón. Ezt követően szálláshelyünkre megyünk (2 éj).

3. NAP: POREC – ROVINJ – PULA

Egésznapos kirándulást teszünk az Isztriai-félsziget legszebb városaiba. Átszeljük a félszigetet és gyalogos programun­kat a hangulatos, római emlékektől hemzsegő kisvárosban, Porecben kezdjük. A belváros ma is az ősi római városszerke­zetre épül. Látni fogjuk többek közt az Euphrasius-bazilika együttesét, melyet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. A bazilika alapjai a VI. századból származnak, neobizánci stí­lusú háromhajós templom, melynek mozaikdíszítése különö­sen szép. Ezt követően egy kiálló szirtfokra épült festői szépségű városkába, Rovinjba utazunk. A települést a barbárok támadásai elől menekülők alapították. A középkorban a szerény kis halász­falu lakói hajósok, matrózok, időnként kalózok voltak. A dombra épült város legmagasabb pontján a Szent Eufémia székesegyház áll. Hangulatos kis utcákon keresztül sétálunk fel a templomig. Délután folytatjuk utunkat Pulába. A város egyik legismertebb és leggyakrabban látogatott látnivalója az I. századból ránk maradt, gyönyörű római kori Amfiteátrum. Ez a kiváló állapotban megőrzött Aréna valamikor a gladiátorjátékok helyszíne volt. Megnézzük a város főterén lévő Augustus-templomot, valamint a boltíves Aranykaput is. Mindhárom városban lesz idő emléktár­gyak vásárlására is. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: OPATIJA – BUDAPEST

Reggeli után átmegyünk a közelben lévő Opatijába, mely a Monarchia idején az egyik legkedveltebb üdülőhely volt Abbázia néven. A „horvát Riviérán” töltjük a délelőtti órákat. Sétálunk a szépen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botanikus parkját és a Szent Jakab-templomot. Szabadprogram alatt, aki akar, egy kellemeset napozhat is a tengerparton, vagy fürödhet az Adriai-tenger sós vízé­ben. Programunk befejezése után hazaindulunk. Átszeljük Horvátországot. majd az M 7-en folytatjuk utunkat. Budapestre várható érkezés 21 óra körül, ezt követően, vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Plitvicei-tavak (időszaktól függ)kb. 40 €
Poreč – Szent Euphrasius (Múzeum + Bazilika)10 €
Pula – Aréna (Amfiteátrum)10 €
Helyi és idegenforgalmi adók0 €

Belépők ára: kb.: 60 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Kozák Éva Ildikó
Paks
2022.09.22

Utazás programja: jól összeállított, tetszett. Idegenvezetés: magas színvonalú és figyelt az emberekre. Autóbusz: biztonságos, tiszta. Gépkocsivezető: kedves, udvarias. Szállás: megfelelő. Étkezés: megfelelő.

 • 5.0
Hegedűs Lajos
Miskolc
2022.09.20

Utazás programja: jól szervezett. Idegenvezetés: széleskörű tájékoztatás. Autóbusz: kifogástalan. Gépkocsivezető: precíz, határozott, megfontolt. Étkezés: bő választás és bőséges.

 • 4.8
Boros Béla
Szolnok
2022.09.19

Utazásunk programja: gazdag, változatos, tanulságos. Idegenvezetés: figyelmes, lendületes, humoros, magával ragadó, érdekes, közvetlen. Autóbusz: elég kényelmes, felszerelt, kielégítő. Gépkocsivezető: pontos, biztonságos, megbízható. Szállás: nem volt hűtő. Étkezés: jó minőség, igény szerint válogathattunk. Legmagasabb szintű elismerésem és köszönetem a magas minőségű idegenvezetésért.

 • 4.8
Holló János
Váskisújfalu
2022.09.16

Utazásunk programja: a program nagyon jó, rengeteg látnivaló, sok információ. Azért 4-es mert nagyon zsúfolt, javasoljuk egy nappal hosszabbítani. Idegenvezetés: Ági rendkívül felkészült, sok érdekesség, számtalan plusz információ, amit elmondott. Nagyon segítőkész, sokat köszönhetünk. Gépkocsivezető: felkészült, tapasztalt vezető, biztonságosan és a lehető leggyorsabban vezetett az úton. Étkezés: a kontinentális étkezés kívánni valót hagyott, várni kellett az asztal letisztítására, evőeszközöket kérni kellett, választék sem gazdag.

 • 4.3
Bagosi Éva Rozália
Ebes
2022.07.30

Idegenvezetés: egyéni problémákat orvosolta. Gépkocsivezető: biztonságosan vezet.

 • 5.0
Buglyó Csaba Sándorné
Ebes
2022.07.29

Utazásunk programja: plusz élményekben lehetett részünk, élő zenekar a Continental Hotel előtt. Idegenvezetés: rendkívül tájékozott történelmi területen. Aktuális helyzetekhez alkalmazkodó. Gépkocsivezető: felkészült, segítőkész, biztonságos vezető. Étkezés: bőséges, változatos.

 • 5.0
Nagy Sándor
Ebes
2022.07.28

Idegenvezetés: magas történelmi és szakmai tudás. Figyel az emberek igényeire. Gépkocsivezető: figyelmes, türelmes vezetés. Szállás: nagyon jó. Étkezés: bő választék.

 • 5.0
Pankotai Éva
Debrecen
2022.06.22

Utazás programja: szeretem a körutakat, természet és városlátogatást. Idegenvezetés: még csillagot is adok, szerettem a történeteit, Szása természetes, segítőkész, rugalmas, figyelmes. Autóbusz: tiszta, kényelmes. Gépkocsivezető: higgadt, figyelmes. Szállás: tiszta, kényelmes. Étkezés: figyelmes személyzet. Választék megfelelő, finom.

 • 5.0
Dr. Ambrus Ágnes
Pécs
2022.06.19

Utazásunk programja: a program jól összeállított, nem túl feszes, kellő szabadidőt biztosít. Idegenvezetés: sok személyes tapasztalattal, színesen beszélő, kedves. Kicsit engedékeny (fegyelmezetlen csoportnál ez hátrány). Autóbusz: nagyon kényelmes, tiszta. Gépkocsivezető: biztonságosan vezet. Szállás: a nagy melegben hiányzott a hűtő a szobából. Étkezés: nem volt kifogás.

 • 4.8
Vikor Beatrix
Szeged
2022.04.21

Utazásunk programja: a Lovran kitűnő választás volt. Kicsit több Rovinj és kevesebb Pula. Idegenvezetés: Ági kitett magáért és értünk. Kedvessége, figyelmessége és optimizmusa elragadó volt. Autóbusz: kényelmes. Gépkocsivezető: hibátlan Zoltán. Szállás: a Lovran-i szállás teli találat volt. (5) Étkezés: eredetileg gondoltam, hogy elegendő a reggeli, de jó volt a félpanzió.

 • 5.0
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 7 nap 239 000 Ft
Július 31. 7 nap 285 000 Ft

További 3 időpont

Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Rövid, buszos nyaralóprogram Dalmáciában, ahol kiránduláskat is kínálunk. A programok 3 Világörökségi helyszínt is érintenek. Trogir, Zadar. Split mellett a Krka Nemzeti Park vízesései is láthatóak.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 5 nap 214 000 Ft
Szeptember 03. 5 nap 229 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 7 nap 239 000 Ft
Július 31. 7 nap 285 000 Ft
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Rövid, buszos nyaralóprogram Dalmáciában, ahol kiránduláskat is kínálunk. A programok 3 Világörökségi helyszínt is érintenek. Trogir, Zadar. Split mellett a Krka Nemzeti Park vízesései is láthatóak.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 5 nap 214 000 Ft
Szeptember 03. 5 nap 229 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 12 nap 430 000 Ft
Június 15. 12 nap 410 000 Ft
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 03. 8 nap 419 000 Ft
Június 03. 5 nap 339 000 Ft
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 9 nap 459 000 Ft
Június 30. 9 nap 479 000 Ft

Utazások hasonló árban

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Knédli, sör, oplatky, Becherovka, Menzel, Svejk, és akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus Világörökségi helyszínekről. Csehország és Prága minden szeglete kincseket rejt.

Előfoglalási kedvezmény!

Április 06. 4 nap 115 000 Ft
Május 18. 4 nap 115 000 Ft
Túrázások Szlovéniából
Szlovén bázisunkról csillagtúrákkal fedezzük fel a környék természeti szépségeit. Utunk során Ausztriában és Olaszországban is kirándulunk. 3* és 4* szállások közül is lehet választani!

Előfoglalási kedvezmény!

Július 18. 5 nap 195 000 Ft
Július 18. 5 nap 179 000 Ft
Ezerarcú Bosznia
Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincsejt rejt.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 11. 5 nap 163 000 Ft
Július 10. 5 nap 169 000 Ft
Lengyel - szlovák mozaik
Szlovák és lengyel városok legjava, magyar emlékek, hegyek, folyók, tavak. Gazdag és változatos 6 napos program.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 6 nap 147 000 Ft
Július 17. 6 nap 147 000 Ft
Belgrádtól a Vaskapuig
Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán, a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 18. 4 nap 115 000 Ft
Június 23. 4 nap 119 000 Ft