Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 04 - 13. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Repülővel Budapest – Tirana – Budapest útvonalon
·  Programok a különleges Dél-Albániáig
·  Két érdekes ország megtekintése
·  Macedónia legszebb vidékét keressük fel

"A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő helyszínei tárulnak fel az út során."
Dr. Balogh Ádám – 12 éve idegenvezető - Balkán-specialista

Utasaink véleménye

4.5

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (1)
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – TIRANA – KRUJA

Repülővel, a kora esti órákban indulunk Albánia fővárosába. Megérkezésünk után felvesszük csomagjainkat, buszra szállunk és Kruja középkori hangulatot idéző városába indulunk. Szállás. (A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora).

2. NAP: KRUJA – DURRES - BERAT

Reggeli után sétát teszünk Kruja-ban a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, ahol felkeressük a Skanderberg- majd a Néprajzi Múzeumot. Ezt követően Durres ősi városába indulunk, ami Albániának tengerészeti szempontjából is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük mely a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15 ezer néző befogadására alkalmas nézőtérrel rendelkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző házakat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található kastélyt is, ami egy köves dombra épült 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3. NAP: BERAT – ELBASAN - OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Macedónia felé. A határt Elbasannál lépjük át. Dél körül érkezünk Ohridba. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt és a legszebb ortodox templomot. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat Ohrid városában és megvacsorázunk (2 éj).

4. NAP: OHRID – BITOLA - OHRID

Reggel buszra szállunk és Bitola felé vesszük az irányt a Galichica Nemzeti Parkon keresztül, miközben a buszból csodálatos természeti képek tárulnak elénk. Bitolába érkezve meglátogatjuk a Szent Dimitri templomot, ami a XIX. században épült, majd felújították és jelenleg az egyik legnagyobb templom a Balkán-félszigeten. Megnézzük a Yeni mecsetet, ami 1559-ben épült és jelenleg művészeti galériaként funkcionál, és a város központjában vethetünk egy pillantást az óratoronyra is. Városnézésünk végeztével Heraclea Lyncestis ókori városába buszozunk. Ez volt az első jelentősebb város, amit a Palegonia völgyben alapítottak időszámításunk előtt a negyedik században. Programunk után visszamegyünk Ohridba. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: OHRID - SVETI NAUM - KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát a város központjában, majd szállásunkra megyünk Korcaban, és megvacsorázunk.

6. NAP: KORCA – PERMET - GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeum Várost nézzük meg, ami 2005 óra az UNESCO világörökség részét képezi. A karakterisztikus házak a tornyokat idézik és egymás fölé épültek. Nagyon különböznek egymástól, egyetlen egy közös dolog van bennük: a kő. Meglátogatjuk a város kastélyát, ami teraszként magasodik a város felé és lehetőséget nyújt, arra hogy a tájat fentről is megszemléljük. Látogatást teszünk a Nemzeti Fegyver Múzeumban ahol nagyon sokféle fegyvert megtekinthetünk, az őskortól kezdve melyeket Albániában készítettek. Éjszakánkat Gjirokastraban töltjük.

7. NAP: GJIROKASTRA - BLUE EYE – BUTRINTI – SARANDA- LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol lesz szabadprogram, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozaikokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan területeknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

8. NAP: LLOGARA - APOLLONIA - TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A buszból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni látogatásunkat Apolloniaban kezdjük, ami egy a legismertebb archeológiai látványosságok közül az országban. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostor kertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. A látványosságok megtekintése után Tiranába indulunk, itt foglaljuk el szállásunkat és megvacsorázunk (2 éj).

9. NAP: TIRANA

Reggeli után szabadidő és strandolási lehetőség. A busz kiviszi a csoportot a tengerpartra, de aki pihenne, természetesen maradhat a hotelben is. Szállás és vacsora, mint az előző este.

10. NAP: TIRANA - BUDAPEST

Az egész napot Tirana felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Skanderbeg-térre ahol a Kultúra Palotáját és az Óratornyot láthatjuk. Vethetünk néhány pillantást a XVIII. században épült E’them Bey mecsetre is. Sétánk végén bemegyünk a Nemzeti Történeti Múzeumba, és megnézzük annak kiállításait. Lehetőség van felvonóval felmenni a Dajti-hegyre. Programunk végeztével a repülőtérre megyünk és hazautazunk Budapestre. Érkezés várhatóan az esti órákban

A belépők ára kb. 42 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.0
Ellátás
4.0
Gyakori kérdések
Viragh Lajos Viraghne Marika
Pecsviraghmarika53ey
2019.07.22

Jo szervezes, jo soforokkel.Busz kenyelmes,sok elmenyben volt reszunk. Szuper, Mohacsnal lukszus kocsi vitt a lakasik .Ez volt a HAB a tortan.

  • 4.5
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Kotor – Skodra – Durres – Tirana – Berat – Kruja – Mostar
Április 10. 7 nap 147 000 Ft
Május 07. 7 nap 153 000 Ft

További 5 időpont

Kinyomtatom a programot
A Balkán ismeretlen szeglete úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Kotor – Skodra – Durres – Tirana – Berat – Kruja – Mostar
Április 10. 7 nap 147 000 Ft
Május 07. 7 nap 153 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Párizs - London
Augusztus 07. 7 nap Ár január végén!
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Augusztus 10. 4 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Augusztus 10. 4 nap Ár: január végén
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Október 08. 6 nap Ár: január végén
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Július 13. 4 nap Ár: január végén
Július 28. 4 nap Ár: január végén
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 28. 11 nap Ár: január végén
Petrától a Holt-tengerig
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Október 13. 5 nap Ár: január végén