Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 28 - Augusztus 06. 399 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Repülővel Budapest – Tirana – Budapest útvonalon
·  Programok a különleges Dél-Albániáig
·  Két érdekes ország megtekintése
·  Macedónia legszebb vidékét keressük fel

"A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő helyszínei tárulnak fel az út során."
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – TIRANA

Repülővel, délutáni órákban indulunk Albánia fővárosába. Megérkezésünk után felvesszük csomagjainkat, buszra szállunk és elmegyünk szállásunkra, ahol vacsora.

2. NAP: KRUJA – DURRES – BERAT

Reggeli után sétát teszünk Kruja-ban a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, ahol felkeressük a Szkander bég –, majd a Néprajzi Múzeumot. Ezt követően Durres ősi városába indu­lunk, amely Albániának tengerészeti szempontjából is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük, mely annak idején a Balkán-félszigeten a legna­gyobb, 15.000 néző befogadására alkalmas nézőtérrel rendel­kezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző háza­kat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található várat is, ami egy köves dombra épült 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3. NAP: BERAT – ELBASAN – OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Macedónia felé. A határt Elbasannál lépjük át. Dél körül érkezünk Ohridba. A város egy csodaszép tó partján található, mely Világörökség. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt, melynek 3 kilo­méter hosszan húzódó falát tizennyolc bástya és négy várkapu tagolja. Egykor a Balkán-félsziget egyik legbevehetetlenebb várának számított. A Szent Szófia a város legszebb ortodox temploma, több mint 1.000 éves. Programunk végeztével elfog­laljuk szállásunkat Ohrid városában és megvacsorázunk (2 éj).

4. NAP: OHRID – BITOLA – OHRID

Reggel buszra szállunk és Bitola felé vesszük az irányt a Galichica Nemzeti Parkon keresztül, miközben a buszból csodálatos ter­mészeti képek tárulnak elénk. Bitolába érkezve meglátogatjuk a Szent Dimitri templomot, ami a XIX. században épült, később felújították és jelenleg az egyik legnagyobb templom a Balkán-félszigeten. Megnézzük a Yeni mecsetet, ami 1559-ben épült és jelenleg művészeti galériaként funkcionál. A város központjá­ban vethetünk egy pillantást az óratoronyra is. Városnézésünk végeztével Heraclea Lyncestis ókori városába buszozunk. Ez volt az első jelentősebb város, amit a Palegonia völgyben alapítottak időszámításunk előtt a negyedik században. Programunk után visszamegyünk Ohridba. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: OHRID – SVETI NAUM – KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A bizánci stílusú temp­lom több mint 1000 éves. Érdekesség a szabadon közlekedő pávák látványa. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, és most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát Korcában, a 60.000 lakosú város köz­pontjában, majd szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

6. NAP: KORCA – PERMET – GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeum Várost nézzük meg, ami 2005 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Az egymás fölé épült karakterisz­tikus házak érdekes tornyokat idéznek. Nagyon különböz­nek egymástól. Egyetlen közös dolog van bennük, az építési kő. Meglátogatjuk a várat, ami teraszként magasodik a város felé és lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéket fentről is meg­szemléljük. Felkeressük a Nemzeti Hadászati Múzeumot, ahol nagyon sokféle fegyvert tekinthetünk meg, az őskortól kezdve. Ezek érdekessége, hogy Albániában készültek. Éjszakánkat Gjirokastraban töltjük.

7. NAP: BLUE EYE – SARANDA – BUTRINTI – LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol lesz szabadprogram, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozai­kokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan területeknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

8. NAP: LLOGARA – APOLLONIA – TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A busz­ból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni nézelődésün­ket Apolloniában kezdjük, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostorkertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templo­mot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a bel­várost. A látványosságok megtekintése után Tiranába indulunk, itt foglaljuk el szállásunkat és megvacsorázunk (2 éj).

9. NAP: TIRANA – DURES

Reggeli után szabadidő és strandolási lehetőség. A busz kivi­szi a csoportot a tengerpartra, de aki pihenne, természetesen maradhat a hotelben, vagy sétálhat, vásárolhat a fővárosban. Szállás és vacsora, mint az előző este.

10. NAP: TIRANA – BUDAPEST

Az egész napot Tirana felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hiva­tali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E’them Bey mecsetet is. Sétánk végén bemegyünk a Nemzeti Történeti Múzeumba, és megnézzük annak kiállításait. Lehetőség van felvonóval felmenni a Dajti-hegyre. Programunk végeztével a repülőtérre buszozunk és hazautazunk Budapestre. Érkezés vár­hatóan a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Scanderbeg múzeum4 €
Etnográfiai múzeum3 €
Durres amfiteátrum3 €
Archeológiai múzeum3 €
Kastély2 €
Onufri múzeum3 €
Samuel erőd1 €
Ortodox templomok (1 templom)2 €
Bitola2 €
Heraclea Lyncestis2 €
Sv. Naum monostor2 €
Középkori múzeum5 €
Gjirokastra kastély3 €
Nemzeti fegyvermúzeum4 €
Blue Eye1 €
Butrint6,5 €
Apollónia5 €

Belépők ára: kb.: 52 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben árváltozások előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.4
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Győri Franciska
Tápiószentmárton
2020.08.23

Először utaztam a Proko Travel Irodával. Eddigi utazásaim során ez volt a legszínvonalasabb utam. Nagyszerű történelmi áttekintést kaptunk, csodaszép helyeken jártunk, fantasztikus volt. Az idegenvezető folyamatosan hasznos információkkal látott el minket. Nagyon rutinos, nagyon jól vezette a csapatot. Köszönjük, szép élmény volt.

 • 4.8
Kovács Péter
Szeged
2019.08.20

Egy albán utazás hihetetlen izgalmas élmény, az embernek ott az az érzése, mintha már nem is Európában lenne. Illetve nagy előnye, hogy Balkán ezen része még viszonylag felfedezetlen a turisták körében. Szerintem az út során az egyik legszebb látnivaló Berat városa volt. Ezerablakú városnak is nevezik a hegyoldalba épült sok kis fehér házikó miatt, ami lenyűgöző látványt nyújtott. Nagyon jó volt, hogy Tiranáig repülővel utazhattunk, kényelmesebb volt és így több idő jutott erre az érdekes ország felfedezésére. Az idegenvezetőnk az út során nagyon sok hasznos információval látott el minket, látszott, hogy nagyon nagy a helyismerete.

 • 5.0
Benedek Gergelyné és férje
Komárom
2019.08.15

Mi szeretjük a balkán kettős arcát. Csodás természeti adottságok kopott településekkel és olykor mogorvának tűnő emberekkel. Nem választottunk volna Albán úticélt, ha nem hallottunk volna jókat barátainktól. Mivel bebarangoltuk már a balkán nagy részét, a repülőst választottuk, kényelmesebb volt mint autóval, busszal :-) Profi volt a szervezés, köszönjük.

 • 4.5
Siha Imre
Debrecen
2019.08.14

Mindig különleges vonzalmat tápláltam a balkán sokszínű világa, kultúrája és különösen a konyhája iránt. Most sem csalódtam! Albániában most jártam először, de nem utoljára. Nagyszerű összképet kaptam az országról, erről a különleges, kontrasztokkal teli világról-köszönhetően a fantasztikus tudással és empátiával megáldott idegenvezetőnknek is!

 • 4.8
Jakab Péter Jánosné
Apátfalva
2019.08.08

Görögországba autóbusszal utazva sokszor átutaztunk Macedónián. Mindig elgondolkodtatott milyen ország lehet valójában. Örülök, hogy jelentkeztem a Balkán ismeretlen szegletének a megtekintésére. Albánia már csak hab volt a tortán.

 • 5.0
Maros Anita
Érd
2019.08.08

Tényleg egy ismeretlen szegletét ismertük meg Európának és nagyon megfogott a 2 meglátogatott ország sokszínű világa, változatos kultúrája. Albániától nem kell félni, valóban sajátos és nagyon vendégszerető. Átmenet a keleti és nyugati világ között. Macedónia is hasonló, tele természeti szépségekkel. A magyar pénztárcákhoz viszonyítva minden olcsó, és látszik, hogy a turizmust és a vendéglátást is próbálják fejleszteni, de még van hova fejlődniük. Összességében egy tartalmas út volt, remek idegenvezetéssel és kényelmes helyi busszal.

 • 5.0
P. Ábel
Budapest
2019.08.08

A családomnak vannak albán felmenői, sosem jártam még a környéken. Nem annyira fejletlen vidék, mint gondoltam. Nagyon szép tájakon jártunk, jókat ettünk. Az idegenvezető sokszor mesélt Albániáról a programon kívül is. Nem szoktam véleményt írni, de ezt azért írtam, mert nem hinném, hogy valaha ezt az országot választottam volna úticélnak, de bátran mondhatom, aki szereti a balkáni hangulatot, nem fog csalódni.

 • 4.8
Németh Andi
Gödöllő
2019.08.06

A program legjobb része, hogy egy napot strandolhatunk. Durres partja meglepően szép. Jó út.

 • 4.8
Borosné Kapás Rozália
Balatonkenese
2019.08.05

Mindig is imádtam a Balkánt-a maga elmaradottabb világával , az emberek mentalitásával. Különösen a gasztronómiája az ami elragadott. Albánia ebben különösen kiemelkedik. Egy dolog zavar csak, hogy sok helyen megengedett a dohányzás. Az út nagyon jól sikerült, már most ülnék a repülőre újra, hogy végig nézzem ezeket a csodálatos helyeket.

 • 4.5
Viragh Lajos Viraghne Marika
Pecsviraghmarika53ey
2019.07.22

Jo szervezes, jo soforokkel.Busz kenyelmes,sok elmenyben volt reszunk. Szuper, Mohacsnal lukszus kocsi vitt a lakasik .Ez volt a HAB a tortan.

 • 4.5
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Skodra – Durres – Tirana – Kruja
Május 16. 7 nap 144 000 Ft
Június 25. 7 nap 144 000 Ft

További 4 időpont

Kinyomtatom a programot
A Balkán ismeretlen szeglete úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Skodra – Durres – Tirana – Kruja
Május 16. 7 nap 144 000 Ft
Június 25. 7 nap 144 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Veszprém - Kám - Lenti- Szalafő - Őriszentpéter- Keszthely
Július 28. 3 nap 55 000 Ft
Szeptember 16. 3 nap 55 000 Ft
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Július 29. 7 nap 452 000 Ft
Barangolás Kelet-Magyarországon
Poroszló - Hortobágy - Debrecen - Túristvándi - Szatmárcseke - Csaroda - Tákos - Sárospatak - Széphalom - Sátoraljaújhely - Szerencs
Július 28. 3 nap 69 950 Ft
Szeptember 16. 3 nap 69 950 Ft

Utazások hasonló árban

Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 18. 4 nap 348 000 Ft
Madeirai vakáció és Lisszabon
Funchal – tengerparti fürdés – kirándulások- Lisszabon
Július 10. 8 nap 349 500 Ft
Július 10. 8 nap 319 500 Ft
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Augusztus 05. 7 nap 322 000 Ft
Szeptember 25. 7 nap 322 000 Ft
Baltikum, Szentpétervár repülővel
Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn
Augusztus 15. 7 nap 359 500 Ft
Szeptember 05. 7 nap 359 500 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Május 21. 6 nap 307 000 Ft
Július 12. 6 nap 355 000 Ft