Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 06 - 13.
439 000 Ft
Május 27 - Június 03.
479 000 Ft
Július 06 - 13.
489 000 Ft
Szeptember 10 - 17.
489 000 Ft
Október 11 - 18.
499 000 Ft
Az út áttekintése

·  Körbejárjuk Szicília legszebb látnivalóit
·  Panoráma az Etnáról és ókori kincsek
·  Taormina, Csontváry festői helyszíne
·  Hajókirándulások a Lipari-szigetekhez

Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország.
Zilzer Zsuzsa – 23 éve olasz utak idegenvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről Cataniába. Érkezés várhatóan a délutáni órákban. Egyből Catania felfedezésére indulunk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefántos kút, Városháza, városkapu) megtekintése után buszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Szállás Catania környékén. (2 éj)

2. NAP: TAORMINA – ETNA

Reggeli után Taorminába utazunk. A magas szirtre épült város szépségét az adja, hogy főteréről és a Görög Színháztól csodás kilátás nyílik a tengerre, és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta a látvány. A szabadidő keretében megkóstolhat­juk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a canno­lót, miközben a nagyon hangulatos főutcán sétálunk. Taorminát elhagyva elmegyünk a sziget talán legismertebb látványosságá­hoz, a ma is működő vulkánhoz, az Etnához. Autóbusszal felme­gyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk, végül terepjáró járművekkel a kráterekig utazunk. Helyi vulkano­lógus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. A jegyeket előre meg kell rendelnünk. Ha valaki nem szándékozik feljönni az Etnához, annak azt jelentkezéskor közölni kell, hogy a jegyet ne vegyük meg számára. Utólagosan ezt módosítani nem tudjuk. E meseszép természeti világörökség bejárása után szállásunkra vissza buszozunk.

3. CATANIA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO

Reggeli után a sziget nyugati felébe indulunk. Útközben fel­keressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárré­teg őrizte meg az utókor számára. A meseszép mozaikok után egy érdekes természeti látványosságot keresünk fel. A „Törökök lépcsője” egy különleges mészkősziklás tengerparti látványos­ság, melyet érdemes le is fényképezni. Ezután bemegyünk Agrigentóba. Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága a Templomok völgye a Világörökség része, sőt az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával lehetséges. (A legismer­tebb szicíliai látványosságok megtekintése csak helyi vezetővel lehetséges). Szálláshelyünk Agrigento környékén lesz.

4. NAP: AGRIGENTO – MONREALE – PALERMO

Reggel elhagyjuk Agrigentót és tovább utazunk észak-nyugat Szicíliába. Első megállónk a „Király-hegy”, vagyis a Monreale, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A belső mozaikdíszítéssel rendelkező katedrálist, a bencés kolostort és az érseki palotát alkotó épületegyüttest keressük fel. A házak külső és belső vonalai nagyon szigorú szabályok szerint kerültek kialakításra, figyelembe vették az építészet, az asztronómia, geometria elveit és magát a Szentírást is. A katedrálison belül mesés, főként arany mozaikok láthatóak. A díszített falfelület mérete kb. 6.500 m2. Késő délután érünk Palermóba, aminek történelmi városközpontja szintén a Világörökség része. Szállásunk Palermóban.

5. NAP: PALERMO – CEFALÚ

Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, és felfedezzük Palermót. Megtekintjük a Normann Palotát, majd a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, ezt követően a Piazza Pretoriát és a Quattro Cantit nézzük meg. Sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapu­cinus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Lesz szabadidő vásárolni és ebédelni, élvezni a város hangulatát. Ezt követően, idegenvezetőnkkel kelet felé folytat­juk a programot. A középkori hangulatú Cefalú városában fel­keressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a Világörökségi Listán is szereplő katedrálist. Az arab-normann stílusú épületek közt, szűk, kis sikátorok, kőbevájt mosodák mellett haladunk el. Csodaszép tengerpart teszi még érdekesebbé a városkát. Este érjük el szállásunkat Milazzóban (3 éj).

6. NAP: LIPARI – VULCANO

Reggel Milazzóból hajóval indulunk a Lipari- és a Volcano szige­tekre. Ezek a szigetek az UNESCO Világörökségei közé tartoznak. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2-es területé­vel a szigetcsoport legnagyobbika, mely régebben a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma már a turizmus­ból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja a hangulatos kisváros, Lipari, mely egy normann korabeli templommal és egy régészeti múzeummal is büszkélkedhet. Szintén itt található a várhegy, ahol egykoron az ősi akropo­lisz állt. Ezt követően ismét hajóra szállunk és tovább utazunk Vulcanóra. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lak­helye. A szigeten számos kénes iszapfürdőt találhatunk, ezeket a kikötőből sétával érhetjük el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. A szabadidő alatt beülhetünk egy olasz kávéra egy hangulatos kávézóba, de arra is lesz lehető­ség, hogy megmártózzunk a Földközi-tenger langyos vizében. Délután visszahajózunk Milazzóba. Fakultatív kirándulás a Lipari- és a Volcano szigetekre: 25.000,- Ft.

7. NAP: PANAREA – STROMBOLI

Délelőtt pihenés, fürdés, ezt követően mindenki eldöntheti, marad strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartalmas fakultatív kirándulásra a Panarea és a Stromboli szi­getekre. Panarea a Lipari-szigetek legkisebbje, az egyik leg­felkapottabb mediterrán üdülőhely. A legszebb pontja a Cala Junco-öböl, melynek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután áthajózunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb, a 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktívabb vulkánjáról van szó, amelynek kitö­réseit Stromboli-típusú vulkánműködésnek nevezik. Stromboli mély vizei is nagyon kedveltek a búvárok körében. A szige­ten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyik­ből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. Programunk végeztével indul vis­sza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállo­dánkba. Útközben láthatjuk a Stromboli füstölgő vulkáni kúpját. Fakultatív Panarea és Stromboli szigetek kirándulás: 75 € (Jelentkezés a helyszínen). A Stromboli egy aktív vul­kán. Esetleges kitörése befolyásolja, módosítja programunkat.

8. NAP: MESSINA – CATANIA – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Milazzot, a mai programunkat Messinában kezd­jük. A városról elnevezett szoros mellé épült település fő látványos­ságai a Harangtorony, a katedrális és a kikötő. Sétánk után délnek indulunk Cataniába. Menetrend függvényében hazarepülünk. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a késő délutáni/esti órákban.


Áprilisi csoportunk a hajók menetrendjéhez igazodva fordított programsorrendben kerül megvalósításra.


LátnivalóBelépődíj
Catania kisvonat5 €
Etna78 €
Taormina - Színház12 €
Villa Romana del Casale12 €
Agrigento - Templomok völgye13 €
Palermo - Kapucinus katakombák3 €
Monreale - "Király-hegy"10 €
Savoca templom2 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €
Milazzo kikötői shuttle busz jegy (irányonként)3 €
Helyi és idegenforgalmi adók - Lipari9 €
Helyi idegenvezetők20 €
Agrigento Gasztroprogram (idő függvényében)20 €

Belépők ára: kb.: 195 € + 70 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.5
Ellátás
4.3
Gyakori kérdések
Sőreginé Barta Mária
Gyöngyös
2023.09.04

Nagy tudás, felkészültség, szervezőkészség, problémamegoldás és kedvesség az idegenvezető részéről. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a buszsofőr nagy gyakorlattal rendelkezik, biztonságosan vezet. A szállás tiszta, a *-nak megfelelő, az ételek minősége nem mindenhol volt megfelelő. Javasolnám ezt az utat a végén egy tengerparti szállással, két nap pihenéssel kiegészíteni.

 • 4.8
Kovács Aranka Mária
Kalocsa
2023.09.03

Még 2 nappal meghosszabbíthatnák. Zilzer Zsuzsannát elismerésre javaslom! Empatikus, kiváló szervező, mindent az utasokért! Kitűnő szervezés! Kitűnő Zilzer Zsuzsa!

 • 5.0
Dr. Szegény Krisztina és családja
Baja
2023.09.02

Az autóbusz és a gépkocsi vezetők 5*. ♡

 • 4.3
Bodó Leticia és Olasz Viktor
Szigethalom
2023.09.01

Az idegenvezető: szuper munka, szuper jó fej!

 • 4.8
Pataki Ferenc Imre, Pataki Ferenc Imréné
Budapest
2023.06.19

A programelemek tartalmazták amire kíváncsiak voltunk. Kiváló felkészültségű idegenvezetés. Az autóbusz megfelelő színvonalú volt. A sofőr pontos, megbízható, segítőkész. A szállás kielégítő, az ételek mennyiségileg és ízekben kiválók.

 • 4.8
Gerlang Ferenc, Gerlang Ferencné
Székesfehérvár
2023.06.18

Jó, hogy van Zilzer Zsuzsájuk.

 • 5.0
Martin Ferenc, Martin Ferencné
Budapest
2023.06.18

Mindenre kiterjedő idegenvezetés.

 • 5.0
Hamar Judit, Szabó Sándor
Budapest
2023.06.17

Professzionális idegenvezetés. Mindent felölelő programok. Barátságos, vicces, nagyon felkészült, nagy tudású idegenvezető, az út végére egy barátot találtam benne. :) A buszvezetők is kedvesek, segítőkészek, rugalmasak. Volt olyan szálloda ami nem ütötte meg az általa adott besorolást. Tökéletes, helyi ételeket fogyaszthattunk.

 • 4.8
Mazula Jánosné
Szentes
2023.06.16

A program változatos, lényegre törő, részletes. Az idegenvezető nagyon felkészült, lelkiismeretes, néha lehetne türelmesebb. Az autóbusz kényelmes, a buszvezető nagyon készséges volt, ahol csak lehetett, megállt. A szállás részemre megfelelő volt. Az étkezések során néhány helyen nehezen pótolták az elfogyottakat, nem volt nagy választék zöldségből amit én szeretek.

 • 4.5
Simon István, Simon István
Békéscsaba
2023.06.15

Szuper program. Az idegenvezető felkészült, inteligens, kiváló idegenvezető és ember. Siracusát sajnálom, hogy nem volt a programban.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

439 000 Ft-tól
Lagúnák, templomok, szerelmek
Lagúnák, templomok, szerelmek
4
NAP

4.8

31 értékelés

Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.

168 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

219 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
6
NAP

4.9

33 értékelés

Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.

219 000 Ft-tól
Mallorcai pihenés és Barcelona
Mallorcai pihenés és Barcelona
7
NAP

4.8

19 értékelés

A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár túrázhat, kirándulhat a szigeten.

539 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

469 000 Ft-tól
El Camino zarándokút Galíciában
El Camino zarándokút Galíciában
9
NAP

4.8

24 értékelés

A legkülönlegesebb utazásunk. Járjuk végig az El Camino utolsó 115 km-t szervezett keretek közt, de mégis a saját tempónkban. Elmélyülés és feltöltődés.

439 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
5
NAP

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, partjainak hossza közel 2.000 km. Lakói évszázadok óta halászatból és pásztorkodásból élnek. Saját nyelvet is beszélnek, így nem véletlenül lett kedvelt, izgalmas úticél. Repülős utazásunk végig egy helyen lakik, így kényelmesen vehetünk részt akár hajókiránduláson, akár szárd lakomán.

399 000 Ft-tól
Mallorcai pihenés és Barcelona
Mallorcai pihenés és Barcelona
7
NAP

4.8

19 értékelés

A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár túrázhat, kirándulhat a szigeten.

539 000 Ft-tól