Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Panoráma az Etnáról
·  Ókori római mozaikok
·  A Keresztapa forgatási helyszínén járunk
·  Taormina, Csontváry festményének helyszíne

"Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország."
Zilzer Zsuzsa – 21 éve olasz utak idegenvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről menetrend szerint, Cataniaba érkezés vár­hatóan az esti órákban. Van arra is lehetőség, hogy a szicíliai út előtt részt vegyenek a PROKO TRAVEL máltai körutazá­sán, és annak befejezését követően átrepüljenek Cataniába, és ott csatlakozzanak – 1. nap –, a szicíliai csoporthoz. (Amennyiben érdekelné ez a kombinált út, a részletekről kér­jük, érdeklődjön a szegedi irodánál.) Transzfer a szállodába. Szállás Catania környékén (2 éj).

2. NAP: CATANIA – TAORMINA – SAVOCA

Napunkat Catania felfedezésével kezdjük, aminek életét és fej­lődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefánt-út, városháza, városkapu) megtekintése után, helyi kisvonatra vagy városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Ezután lehetőségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban, vásá­rolni a Via Garibaldi üzleteiben vagy felkeresni a helyi piacot. Taorminába utazunk tovább, ahol a görög színház, a bazilika és a főtér felkeresése után szabadidő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolit. Késő délután a dombtetőre épült Savocaba látogatunk, a „keresztapa” filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és megkóstolhatjuk a granitet. Este visszabuszozunk szállásunkra.

3. NAP: CATANIA – ETNA – PIAZZA ARMENIA

Reggelink után napunkat a ma is működő vulkán, az Etna megismerésével kezdjük. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk és terep­járó buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus veze­tésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe is. E meseszép természeti világörökség bejárása után a sziget nyugati felébe utazunk. Útközben felkeressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárréteg őrizte meg az utókor számára. 1997 óta világörökségi helyszín. Este érkezünk szállás­helyünkre, Agrigento környékére.

4. NAP: AGRIGENTO – CEFALU – PALERMO

Mai napunkon elsőként bemegyünk Agrigentoba. A leghíre­sebb régészeti látványosság a Templomok völgye mely szintén a világörökség része. Továbbutazunk a középkori hangulatú Cefalú városába. Felkeressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a világörökségi listán szereplő katedrálist; szűk, kis sikátorokon keresztül elsétálunk az arab mosodáig végezetül lehetőségünk nyílik megmártózni a Tirrén-tengerben. Ezután Palermot keres­sük fel, aminek történelmi városközpontja a világörökség része. Megtekintjük a Normann Palotát, utána a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, majd a Piazza Pretoriat és a Quattro Cantit nézzük meg, sétánk végén pedig a Teatro Massimo impo­záns épülete vár még ránk. Palermótól a kapucinus szerzete­sek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Szállás Palermó környékén.

5. NAP: PALERMO – BUDAPEST

Szicíliai utolsó napunkat egy rövid kirándulással kezdjük a Palermo közelében lévő Monrealeba. A „Király-hegy”, vagyis Monreale az UNESCO világörökség része. A belső mozaikdíszí­téssel rendelkező katedrális, a bencés szerzetesek kolostora és az érseki palota alkotta épületegyüttest keressük fel. Ezután a transzferig szabadprogram Palermoban. Hazautazás menet­rend szerint várhatóan a délutáni órákban. Érkezés Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Catania kisvonat7,00 €
Palermo - Kapucinus katakombák3,00 €
Monreale - "Király-hegy"10,00 €
Villa Romana del Casale10,00 €
Etna64,00 €
Taormina - Színház10,00 €
Aggrigento - Templomok völgye12,00 €
Savoca templom2,00 €

Belépők ára: kb.: 118 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
A rejtélyes Szicília úthoz hasonló utazások