Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 06 - 10. 312 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Július 06 - 13. 372 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 05 - 09. 292 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 05 - 12. 352 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Panoráma az Etnáról és ókori mozaikok
·  Taormina, Csontváry festményének helyszíne
·  A Keresztapa forgatási helyszínén járunk
·  Igény esetén hosszabbítás a vulkáni szigetekhez

"Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország."
Zilzer Zsuzsa – 22 éve olasz utak idegenvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről Cataniaba. Érkezés várhatóan a délutáni órákban. Egyből Catania felfedezésére indulunk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látványosságainak (katedrális, Elefántos kút, városháza, városkapu) megtekintése után, városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Végül lehetőségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban, vásárolni a Via Garibaldi üzleteiben vagy felkeresni a helyi piacot. Szállás Catania környékén.

2. NAP: CATANIA – PIAZZA ARMENIA – AGRIGENTO

Reggeli után a sziget nyugati felébe indulunk. Útközben felkeressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárréteg őrizte meg az utókor számára. A meseszép mozaikok után egy különleges természeti látványosságot keresünk fel. A „Törökök lépcsője” egy különleges mészkősziklás tengerparti terület. Ezt a látványosságot fényképezzük le. Ezután bemegyünk Agrigentoba. Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága a Templomok völgye a Világörökség része, sőt az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával lehetséges. Szálláshelyünk Agrigento környékén lesz.

3. NAP: MONREALE – PALERMO

Reggel elhagyjuk Agrigentot és továbbutazunk Észak-Nyugat Szicíliába. Az első látványosság a „Király-hegy”, vagyis a Monreale, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A belső mozaikdíszítéssel rendelkező katedrálist, a bencés kolostort és az érseki palotát alkotó épületegyüttest keressük fel. A házak külső és belső vonalai nagyon szigorú szabályok szerint kerültek kialakításra, figyelembe vették az építészet, az asztronómia, geometria elveit és magát a szentírást is. A katedrálison belül mesés, főként arany mozaikok láthatóak. A díszített falfelület mérete kb. 6.500 m2 . Délután Palermot keressük fel, aminek történelmi városközpontja szintén a Világörökség része. Megtekintjük a Normann Palotát, majd a gyönyörű katedrális felé vesszük az irányt, ezt követően a Piazza Pretoriat és a Quattro Cantit nézzük meg. Sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapucinus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Elhagyva a várost kelet felé indulunk, szállásunkhoz.

4. NAP: CEFALU – ETNA

Reggel a középkori hangulatú Cefalú városába megyünk. Felkeressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a Világörökségi Listán is szereplő katedrálist. Az arab-normann stílusú épületek közt, szűk, kis sikátorok, kőbevájt mosodák mellett haladunk el. Csodaszép tengerpart teszi még érdekesebbé a városkát. Cefalut elhagyva elmegyünk a sziget talán legismertebb látványosságához, a ma is működő vulkánhoz, az Etnához. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk, végül terepjáró buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. E meseszép természeti világörökség bejárása után szállásunkra buszozunk.

5. NAP: TAORMINA – CATANIA – BUDAPEST (HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG: CATANIA – MILAZZO)

Reggel Taorminába utazunk. A magas szirtre épült város szépsége, hogy főteréről és a Görög színháztól csodás kilátás nyílik a tenger és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta a látvány. A szabadidő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolot, miközben a nagyon hangulatos főutcán sétálunk. Ezt követően, akik csak Szicília megtekintését választották, azoknak transzfer a repülőtérre. (Az idegenvezető elkíséri őket a checking pultig.) A délutáni órákban hazarepülés Budapestre.

Akik azt választották, hogy hosszabbítanak és felkeresik a Szicília közelében található szigeteket, azoknak délután fürdési lehetőség a Földközi-tengerben, amíg az idegenvezető a többieket elkíséri a reptérre. Visszaérkezése után, a kora esti órákban szállásfoglalás.

HOSSZABBÍTÁS (6. NAP): LIPARI – VULCANO

Reggeli után hajóval indulunk a Lipari- és a Volcano szigetekre. Ezek a szigetek az UNESCO Világörökségei közé tartoznak. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2 -es területével a szigetcsoport legnagyobbika, mely régebben a vulkániüveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma már a turizmusból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja a hangulatos kisváros Lipari, mely egy normann korabeli templommal és egy régészeti múzeummal is büszkélkedhet. Központjában a várhegy található, ahol egykoron az ősi akropolisz állt. A szigeten kisbusszal közlekedünk, melynek árát a kirándulás tartalmazza. Ezt követően ismét hajóra szállunk és tovább hajózunk Vulcanora. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lakhelye. A szigeten számos kénes iszapfürdőt találhatunk, ezeket a kikötőből sétával érhetjük el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. A szabadidő alatt sétálhatunk a központban, vagy beülhetünk egy olasz kávéra egy hangulatos kávézóba, de arra is lesz lehetőség, hogy megmártózzunk a Földközi-tenger langyos vizében. Délután visszahajózunk Milazzoba. Kb. 18 órára érkezünk vissza a szállásunkra. Fakultatív kirándulás a Lipari- és a Volcano szigetekre: 20.000,- Ft

HOSSZABBÍTÁS (7. NAP): PANAREA – STROMBOLI

Délelőtt pihenés, fürdés, ezt követően mindenki eldöntheti, marad strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartalmas fakultatív kirándulásra a Panarea és a Stromboli szigetekre. Panarea a Lipari-szigetek legkisebbje, az egyik legfelkapottabb mediterrán üdülőhely. A legszebb pontja a Cala Junco-öböl, melynek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután áthajózunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb, a 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktívabb vulkánjáról van szó, amelynek kitöréseit Stromboli-típusú vulkánműködésnek nevezik. Kétségkívül az egyik legszebb vulkán a világon. Stromboli mély vizei is nagyon kedveltek a búvárok körében. A szigeten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyikből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. A naplementét is megvárjuk a szigeten, majd egészen későn este indul vissza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállodánkba. Útközben láthatjuk a Stromboli füstölgő vulkáni kúpját. Visszaérkezés késő este. Fakultatív Panarea és Stromboli szigetek kirándulás: 60 €. (Jelentkezés a helyszínen.)

HOSSZABBÍTÁS (8. NAP): MESSINA – SAVOCA – CATANIA – BP.

Napunkat Messinában kezdjük. A városról elnevezett szoros mellé épült város fő látványosságai a Harangtorony, a katedrális és a kikötő. Városi sétánk után délnek indulunk és a dombtetőre épült Savocaba látogatunk, a „Keresztapa” filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és megkóstolhatjuk a hűsítő citromos granita-t. A kora délutáni órákban indulunk a reptérre és Cataniából hazarepülünk. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Catania kisvonat7,00 €
Palermo - Kapucinus katakombák3,00 €
Monreale - "Király-hegy"10,00 €
Villa Romana del Casale10,00 €
Etna64,00 €
Taormina - Színház10,00 €
Aggrigento - Templomok völgye12,00 €
Savoca templom2,00 €

Belépők ára: kb.: 118 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 18. 5 nap 238 000 Ft

Leonardo szülőföldjén
Firenze – Pisa – Cinque Terre – Modena

Szezonvégi Áreső

Október 01. 5 nap 132 000 Ft

Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba

Szezonvégi Áreső

November 07. 4 nap 162 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A rejtélyes Szicília úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Leonardo szülőföldjén
Firenze – Pisa – Cinque Terre – Modena

Szezonvégi Áreső

Október 01. 5 nap 132 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba

Szezonvégi Áreső

November 07. 4 nap 162 000 Ft
A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 18. 5 nap 238 000 Ft