Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 03 - 07. 339 000 Ft (-10 000 Ft)
329 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Június 03 - 10. 419 000 Ft (-10 000 Ft)
409 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 11 - 15. 339 000 Ft (-10 000 Ft)
329 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 11 - 18. 439 000 Ft (-10 000 Ft)
429 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Október 14 - 21. 409 000 Ft (-10 000 Ft)
399 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Október 14 - 18. 409 000 Ft (-10 000 Ft)
399 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Körbejárjuk Szicília legszebb látnivalóit
·  Panoráma az Etnáról és ókori kincsek
·  Taormina, Csontváry festői helyszíne
·  Hosszabbítási lehetőség a Lipari-szigetekhez

Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország.
Zilzer Zsuzsa – 24 éve olasz utak idegenvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről Cataniába. Érkezés várhatóan a délutáni órákban. Egyből Catania felfedezésére indulunk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefántos kút, Városháza, városkapu) megtekintése után, buszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Szállás Catania környékén. (2 éj)

2. NAP: TAORMINA – ETNA

Reggeli után Taorminába utazunk. A magas szirtre épült város szépségét az adja, hogy főteréről és a Görög színháztól cso­dás kilátás nyílik a tengerre, és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta a látvány. A szabadidő keretében meg­kóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolót, miközben a nagyon hangulatos főutcán sétá­lunk. Taorminát elhagyva elmegyünk a sziget talán legismer­tebb látványosságához, a ma is működő vulkánhoz, az Etnához. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval maga­sabbra kapaszkodunk, végül terepjáró buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. A jegyeket előre meg kell ren­delnünk. Ha valaki nem szándékozik feljönni az Etnához, annak azt jelentkezéskör közölni kell, hogy a jegyet ne vegyük meg szá­mára. Utólagosan ezt módosítani nem tudjuk. E meseszép ter­mészeti világörökség bejárása után szállásunkra buszozunk.

3. CATANIA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO

Reggeli után a sziget nyugati felébe indulunk. Útközben fel­keressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárré­teg őrizte meg az utókor számára. A meseszép mozaikok után egy érdekes természeti látványosságot keresünk fel. A „Törökök lépcsője” egy különleges mészkősziklás tengerparti látvá­nyosság, melyet érdemes le is fényképezni. Utunkat folytatjuk Agrigentóba. Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága a Templomok völgye a Világörökség része, sőt az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával lehetséges. (A legismer­tebb szicíliai látványosságok csak helyi vezetővel tekinthetőek meg). Szálláshelyünk Agrigento környékén lesz.

4. NAP: AGRIGENTO – MONREALE – PALERMO

Reggel elhagyjuk Agrigentót és tovább utazunk Észak-Nyugat Szicíliába. Első megállónk a „Király-hegy”, vagyis a Templomok völgye, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A belső mozaikdí­szítéssel rendelkező katedrálist, a bencés kolostort és az érseki palotát alkotó épületegyüttest keressük fel. A házak külső és belső vonalai nagyon szigorú szabályok szerint kerültek kiala­kításra, figyelembe vették az építészet, az asztronómia, geo­metria elveit és magát a szentírást is. A katedrálison belül mesés, főként arany mozaikok láthatóak. A díszített falfelü­let mérete kb. 6.500 m2. Késő délután érünk Palermóba, ami­nek történelmi városközpontja szintén a Világörökség része. Szállásunk Palermóban.

5. NAP: PALERMO – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, és felfedezzük Palermót. Megtekintjük a Normann Palotát, majd a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, ezt követően a Piazza Pretoriát és a Quattro Cantit nézzük meg. Sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapuci­nus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsú­zunk. Lesz szabadidő vásárolni és ebédelni, és élvezni a város hangulatát. Ezt követően, akik nem hosszabbítanak a Lipari-szigetekre, azokat kitranszferáljuk a palermói repülőtérre, és menetrend szerint, várhatóan a délutáni órákban egyénileg hazarepülés Budapestre.

5. NAP: HOSSZABBÍTÁSNÁL: PALERMO – CEFALÚ

Akik a Lipari-szigetekre való hosszabbítás mellett döntenek, ők a palermói városnézést követően idegenvezetőnkkel kelet felé folytatják a programot. A középkori hangulatú Cefalú városában felkeressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a Világörökségi Listán is szereplő katedrálist. Az arab-normann stílusú épületek közt, szűk, kis sikátorok, kőbevájt mosodák mellett haladunk el. Csodaszép tengerpart teszi még érdekesebbé a városkát. Este érjük el szállásunkat Milazzóban (3 éj).

HOSSZABBÍTÁS, 6. NAP: LIPARI – VULCANO

Az ötnapos, alap szicíliai programunk utáni reggelen Milazzóból hajóval indulunk a Lipari- és a Volcano szigetekre. Ezek a szi­getek az UNESCO Világörökségei közé tartoznak. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2 -es területével a szigetcsoport legnagyobbika, mely régebben a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma már a turizmusból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja a hangulatos kisváros, Lipari, mely egy normann korabeli templommal és egy régészeti múze­ummal is büszkélkedhet. Központjában a várhegy található, ahol egykoron az ősi akropolisz állt. A szigeten kisbusszal közlekedünk, melynek árát a kirándulás tartalmazza. Ezt követően ismét hajóra szállunk és tovább hajózunk Vulcanóra. A rómaiak szerint ez a szi­get volt a tűz istenének lakhelye. A szigeten számos kénes iszap­fürdőt találhatunk, ezeket a kikötőből sétával érhetjük el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. A szabadidő alatt sétálhatunk a központban, vagy beülhetünk egy olasz kávéra, de arra is lesz lehetőség, hogy megmártózzunk a Földközi-tenger langyos vizében. Délután visszahajózunk Milazzóba. Kb. 18 órára érkezünk vissza a szállásunkra. Fakultatív kirándulás a Lipari- és a Volcano szigetekre: 22.000,- Ft.

HOSSZABBÍTÁS, 7. NAP: PANAREA – STROMBOLI

Délelőtt pihenés, fürdés, ezt követően mindenki eldöntheti, marad strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartal­mas fakultatív kirándulásra a Panarea- és a Stromboli-szigetekre. Panarea a Lipari-szigetek legkisebbje, az egyik legfelkapottabb mediterrán üdülőhely. A legszebb pontja a Cala Junco-öböl, mely­nek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután átha­józunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb, a 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktí­vabb vulkánjáról van szó, amelynek kitöréseit Stromboli-típusú vulkánműködésnek nevezik. Kétségkívül az egyik legszebb vul­kán a világon. Stromboli mély vizei is nagyon kedveltek a búvá­rok körében. A szigeten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyikből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. A naplementét is megvár­juk a szigeten, majd egészen későn este indul vissza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállodánkba. Útközben láthatjuk a Stromboli füstölgő vulkáni kúpját. Visszaérkezés késő este. Fakultatív Panarea és Stromboli szigetek kirándulás: 70 €. (Jelentkezés a helyszínen.). (Jelentkezés a helyszínen.) A Stromboli egy aktív vulkán. Esetleges kitörése befolyásolja, módosítja programunkat.

HOSSZABBÍTÁS, 8. NAP: MESSINA – SAVOCA – CATANIA – BP.

Napunkat Messinában kezdjük. A városról elnevezett szoros mellé épült település fő látványosságai a Harangtorony, a kated­rális és a kikötő. Sétánk után délnek indulunk és a dombtetőre épült Savocába látogatunk, amely a „Keresztapa” filmek forga­tási helyszíne. A városba érve Copolla szobra fogad bennünket. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és megkóstolhatjuk a hűsítő citromos granitát. Menetrend függ­vényében indulunk a reptérre és Cataniából hazarepülünk. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Catania kisvonat7 €
Etna68 €
Taormina - Színház10 €
Villa Romana del Casale10 €
Agrigento - Templomok völgye12 €
Palermo - Kapucinus katakombák3 €
Monreale - "Király-hegy"10 €
Savoca templom2 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €
Milazzo kikötői shuttle busz jegy (irányonként)3 €
Helyi és idegenforgalmi adók - Lipari6 €

Belépők ára: kb.: 139 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.5
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Cserta Lászlóné
Debrecen
2022.10.30

Tömény program, sok az 1 napra eső, de nagyon igényes. Zsuzsa kétlábonjáró lexikon, kedves, figyelmes, empatikus, intelligens. Az év idegenvezetője díjra javaslom!!! A busz kifogástalan, tiszta, jó műszaki állapotú. A sofőr biztonságosan vezetett, pontos, udvarias. Jól kiválasztott szállások, több idő kellene. Az étkezés minden igényt kielégített.

 • 4.8
Sebők Rebeka
Fadd
2022.10.24

Corleonei látogatás érdekes volt és a helyieknek is hasznos.

 • 4.8
Apor Julianna
Pásztó
2022.10.24

Rengeteg progam, Zilzer Zsuzsa plusz programokat is hozzátett. Magával ragadó, empatikus, humoros idegenvezető. Emberi hozzáállása hibátlan. Amit ő nem tud Olaszországról, azt nem is érdemes tudni!!! A busz kényelmes, a sofőr biztonságosan vezet, a szállás kényelmes, az ételek ízletesek.

 • 5.0
Kovácsné Sajgál Erika
Budapest
2022.10.10

Szuper program. Zsuzsanna szuper, szuper és jókedvű, mindenkire figyelt! A sofőrők kedvesek, pontosak. A szállás egy kivételével 5. Az étkezés kicsit egyforma, de a reggelik szuperek, este nem mindig ettünk.

 • 4.5
Hunya István
Gyomaendrőd
2022.08.16

Azt nyújtotta, amit ígért a prospektus. Nagyon jó volt, szívét lelkét kitette a Zsuzsanna. Jó volt a klíma, gyors volt a járat. A sofőr profi volt, segítőkész a csomagok bepakolását illetően. A szállás mindenütt megfelelt az elvárásoknak. A helyi szokásoknak megfelelően változatos étkezés volt.

 • 4.8
Bartók Miklósné
Novaj
2022.08.09

Ezért jöttünk. Zsuzsa az előre nem látható problémákat tökéletesen rendezte. A busz jó színvonalas volt. A sofőrök biztonságosan vezettek, jól kiszolgáltak. Egy helyen nem volt hűtő. Ezt leszámítva minden jó volt. Az ételek finomak voltak, a kiszolgálás jó volt, de kissé lassú.

 • 4.5
Rausch Zsuzsanna
Kecskemét
2022.08.08

Változatos, érdekes program. Sokrétű információ. Kényelmes autóbusz. Segítőkész, udvarias sofőr. Tiszta, kényelmes szállások, az étel adagok elegendőek.

 • 4.5
Illés Ilona
Bp.
2022.11.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Gali Melinda és Tibor
Kaba
2022.10.25

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.3
Vadász Leventéné
Furta
2022.10.17

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 21. 4 nap 264 000 Ft
Szeptember 22. 4 nap 284 000 Ft

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 9 nap 459 000 Ft
Június 30. 9 nap 479 000 Ft

További 1 időpont

Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 04. 5 nap 209 000 Ft
Július 17. 5 nap 209 000 Ft

További 1 időpont

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 10. 5 nap 174 000 Ft
Június 18. 5 nap 168 500 Ft

További 7 időpont

Barangolás a toszkán tájakon
Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

Előfoglalási kedvezmény!

Május 01. 7 nap 258 000 Ft
Június 15. 7 nap 248 000 Ft

További 3 időpont

Kinyomtatom a programot
A rejtélyes Szicília úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Római vakáció tengerparti pihenéssel
Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 6 nap 268 000 Ft
Augusztus 03. 6 nap 309 000 Ft
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 6 nap 307 000 Ft
Június 15. 7 nap 268 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 19. 4 nap 235 000 Ft
Június 04. 4 nap 235 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Éjféli napsütés repülővel
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is

Előfoglalási kedvezmény!

Július 12. 12 nap 764 000 Ft
Vonatozás Itália földjén
Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 03. 6 nap 364 000 Ft
Október 14. 6 nap 399 000 Ft
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 7 nap 229 000 Ft
Augusztus 25. 7 nap 249 000 Ft

Utazások hasonló árban

Ciprus, a szerelem szigete
Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 31. 6 nap 309 000 Ft
Június 28. 6 nap 349 000 Ft
Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

Előfoglalási kedvezmény!

Május 01. 7 nap 279 000 Ft
Május 02. 5 nap 344 000 Ft
London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 19. 4 nap 284 000 Ft
Június 07. 4 nap 269 000 Ft
Hegyek vonzásában
Igazán komplex bakancsos program Ausztria, Svájc és Olaszország hegyein keresztül, ahol túrázhatunk, felvonózhatunk és vonatozhatunk a Bernina-Expresszel is.

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 03. 6 nap 330 000 Ft
Felfrissülés a Genfi-tó partján
Kényelmes, repülős utazás Genfbe, majd innen csillagtúrázunk a Genfi-tó svájci és francia oldalán egyaránt. Közben vonatozunk, hajókázunk, felvonózunk.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 17. 5 nap 379 000 Ft