Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 20 - 23. 66 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 31 - November 03. 66 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Április 30 - Május 03. 69 500 Ft (-3 475 Ft)
66 025 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Május 21 - 24. 69 500 Ft (-3 475 Ft)
66 025 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Június 04 - 07. 69 500 Ft (-3 475 Ft)
66 025 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Június 16 - 19. 69 500 Ft (-3 475 Ft)
66 025 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Június 25 - 28. 69 500 Ft (-3 475 Ft)
66 025 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Elmerülünk a cseh világörökségek tengerében
·  Megannyi prágai káprázatos látványosság
·  Karlovy Vary, a gyógyító vizek vidéke
·  Hajókirándulás a Moldván vacsorával

"Prága szépsége mindig mindenkit lenyűgöz. Többszöri visszatérés után sem lehet betelni vele. Utcáit járva folyton megelevenedik a történelme, bája."
Kádár Zsolt – 10 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (174)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – BRNO – PRÁGA

Reggel indulás Szlovákiába, ahová a rajkai határátkelés után érkezünk. A Duna fölött áthaladva Pozsony látképe tárul elénk. A cseh határt átlépve megérkezünk Lednice-be, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a roman­tikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek mun­kái. Továbbhaladva Brnoban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál-katedrálist. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj)

2. NAP: PRÁGA – KARLOVY VARY – PRÁGA

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Városnézésünket a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrá­lisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzle­tei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután, akinek kedve tartja, önálló egyéni programot szervezhet magának Prága történelmi óvárosban. Másik lehetőségként egy han­gulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. (Busz a csoporttal a várból egyenesen a kirándulásra indul.) A Teplá folyó mellett teraszo­san kiépült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik kellemes tera­szon megpihenhetnek utasaink és kóstolgathatják a híres gyó­gyító hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges formájú bögréből szürcsölnek. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. Késő délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt, este érkezünk vissza prágai szállásunkra. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 30 €.

3. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványos­sága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fon­tos szerepet játszott. Továbbsétálunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően folytatjuk utun­kat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon szép fotó­kat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, nézelődésre, ajándékvásárlásra nyílik lehe­tőség. Aki gondolja, megkóstolhatja a jellegzetes cseh ételeket és megízlelheti a híres cseh söröket is. Igény esetén az idegen­vezető ajánlani fog hangulatos sörözőt, éttermet. A koraesti órákban szervezünk egy kellemes, kb. 2 órás fakultatív hajóki­rándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egy­bekötve. Akik nem választják a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára a kivilágított belvárosban. Este autóbusztranszfer a szállodába. Fakultatív hajókirándulás vacsorával (ital nélkül): 8.500,- Ft.

4. NAP: PRÁGA – KUTNÁ HORA – TELČ – BUDAPEST

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felke­resendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutná Hora látványosságai közül megte­kintjük a csodaszép Szent Borbála-katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben állunk meg. A város egy­séges hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és az esti órákban érke­zünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Lednice230 CZK
Prága - Vár (Katedrális, Királyi palota, Arany utcácska)250 CZK
Kutna Hora - Csontkápolna100 CZK
Kutna Hora - Szt. Borbála120 CZK
Prága100 CZK

Belépők ára: kb.: 800 CZK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Iviczné
Mátraderecske
2019.09.18

Sok szép élménnyel gazdagodtunk. Köszönjük a rendkívül felkészült és nagy lexikális tudással rendelkező idegenvezető - Tibor - és a biztoságosan közlekedő gépkocsivezető - Sanyi - munkáját. Első utunk volt Önökkel ez, de biztosan nem az utolsó! Gratulálunk a szervezéshez, Irodájukat mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • 4.3
Anna
Miskolc
2019.08.02

Ötször vettem részt az utazási iroda által szervezett úton. Mint eddig, most is maximálisan elégedett voltam a szervezéssel. Külön szeretném kiemelni idegenvezetőnket, Huzián Pétert. Ha én dönthetnék arról, hogy ki legyen az év idegenvezetője, akkor ezt a megtiszteltetést NEKI adnám. Óriási tudással rendelkezik, de nem utolsó sorban szívén viseli az utasok sorsát is. Köszönöm Önöknek. hogy megismerhettem és részese lehettem Vele annak a csodálatos élménynek, amelyet az út nyújtott.

 • 5.0
Pál József Pál Józsefné
Tahitótfalu
2019.06.26

Nagyon sok élménnyel jöttünk haza . Külön kiemelnénk az idegenvezető és a gépkocsi vezető munkáját. Köszönjük

 • 4.5
Idu
Pécs
2018.09.04

Első utunk volt utazási iroda szervezésében, és minden szempontból megdöntötte az összes előítéletünket. A szervezés profi, a buszvezető összhangja a járművel ámulatba ejtő, az idegenvezető végtelenül türelmes, felkészült, minden részletre odafigyelő. Tökéletes arányban voltak a pihenők, a szabadidőre szánt idők, úgy láthattunk rengeteget, hogy közben nem éreztük rohanásnak. A szállás teljesen megfelelt a célnak, tiszta és kényelmes szobák, bőséges választék a reggelinél. Persze nagy szerencse kell egy társas utazásnál, hogy milyen útitársakkal hozza össze az embert a sors, ebben sem lehetett okunk panaszra. Most már kifejezetten a Proko Travel útjait böngésszük, szívesen utazunk az iroda szervezésében legközelebb is.

 • 4.5
Kocsis Julianna
Szeged
2017.10.13

Csodás város, kitűnő idegenvezető. A sofőrök is udvariasak, segítőkészek.

 • 5.0
Lengyel-Béres Klára
Alsózsolca
2017.09.26

2017.09.18. Másodszor utaztunk Önökkel, ezúttal is szép élményekben volt részünk. Az utazás élményét a program gazdagságán túl az idegenvezető (Kádár Zsolt) és a gépkocsivezető színvonalas munkája tette még élvezetesebbé. Mindez a miskolci transzfer döcögösségét is feledtette. Köszönjük, a viszontlátás reményében: Lengyel-Béres Klára

 • 5.0
Gombár Sándorné
Győr
2017.09.06

Pazar kirándulás. Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg új információt is kaptunk idegenvezetőnktől, Huzián Pétertől. Tudása hatalmas (szerintem), nem lehetett nem odafigyelni előadására. Jól szervezett, holt idő nélküli kinrándulás volt. Gépkocsi vezetőnk Zoli is kedves és barátságos, finom kávét főzött! Köszönet ezért a szép kirándulásért, további sikeres munkát kivánunk a Proko Travelnek.

 • 5.0
Inhoffné Ács Klára
Szeged
2017.09.01

Az első napi programszervezési zavarok után (nem értünk oda időben és kimaradt egy program) jól sikerült, tartalmas úton vettünk részt. A szálloda kényelmes volt, bár nagysága miatt kicsit zsúfolt. Ui: Köszönjük Soós Tanár Úrnak a történelmi ismeretterjesztő mellett az irodalmi ismereteket is (filmvetítés, stb.). Üzenem, hogy elolvastam a Jókai: Két Trenk c. könyvét, érdekes volt, tetszett.

 • 4.8
Papp Csabáné

2017.08.13

 • 4.5
Csiba Péter
Budapest
2017.08.13

 • 4.5
Cseh paradicsom kirándulás
Lednice - Kolin - Pukva-barlang - Olmütz

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 5 nap 91 500 Ft

Karácsonyi hangulat Prágában
3 napos adventi út Prágába Brno érintésével
November 29. 3 nap 49 500 Ft
December 06. 3 nap 49 500 Ft

További 2 időpont

Szerelmesek hétvégéje Csehországban
4 napos cseh kirándulás Valentin meghitt vacsorával
Február 14. 4 nap 65 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Karácsonyi hangulat Prágában
3 napos adventi út Prágába Brno érintésével
November 29. 3 nap 49 500 Ft
December 06. 3 nap 49 500 Ft
Cseh paradicsom kirándulás
Lednice - Kolin - Pukva-barlang - Olmütz

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 5 nap 91 500 Ft
Szerelmesek hétvégéje Csehországban
4 napos cseh kirándulás Valentin meghitt vacsorával
Február 14. 4 nap 65 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 5 nap 122 000 Ft
Június 26. 5 nap 122 000 Ft
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 4 nap 99 500 Ft
Június 16. 4 nap 99 500 Ft
Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár

Előfoglalási kedvezmény!

Május 23. 8 nap 428 000 Ft

Utazások hasonló árban

Páratlan adventi páros
Zágráb és Ljubljana ünnepi fényei
December 06. 3 nap 56 000 Ft
December 13. 3 nap 56 000 Ft
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz

Előfoglalási kedvezmény!

Április 30. 4 nap 55 500 Ft
Május 21. 4 nap 55 500 Ft
Romantikus hétvége szomszédainknál
Valentin-napkor kirándulás Bécsba és Pozsonyba
Február 14. 4 nap 72 000 Ft
Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár

Előfoglalási kedvezmény!

Április 30. 4 nap 85 000 Ft
Június 04. 4 nap 85 000 Ft
Bajorország ünnepi fényei
Németország legszebb karácsonyi vásárai
November 29. 3 nap 64 000 Ft
December 13. 3 nap 64 000 Ft