Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 15 - 21. 258 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 03 - 09. 258 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 25 - 31. 278 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 10 - 16. 284 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 18 - 24. 284 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 03 - 09. 254 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Szállás minden éjszaka ****-os hotelekben
·  A hegytetőre épült miniállam: San Marino
·  A pisai Ferde torony és Assisi katedrálisa
·  Firenze, egy hatalmas, élő műalkotás

"A sok építészeti remekmű mellett ezen az úton merülhetünk el a toszkán dombok igazi hangulatában. Egy teljes napot töltünk ezek bűvöletében."
Zsikó-Kovács Judit – Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (43)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG – MIRAMARE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénián keresztül, rövid útközi pihenőkkel érkezünk Olaszországba. Megállunk és megtekintünk egy különleges látványosságot, a Miramare-kastélyt. Közvetlenül a tengerpartnál álló romanti­kus kastélyt a Habsburg család építtette. A kastélyban Miksa császár és felesége, Sarolta szobái a legszebbek. A berendezési tárgyak többsége is a XIX. századból való. Szállás Padova után ****-os szállodában.

2. NAP: RAVENNA – SAN MARINO – ASSISI

Reggel a mozaikjairól híres Ravenna városát keressük fel. Megtekintjük a város legfőbb látnivalóit. Sétánk során gyö­nyörű, több mint 1.500 éves mozaikokkal találkozhatunk, valamint érintjük a legnagyobb olasz költő, Dante sírem­lékét is. A művészeti látványosságok után továbbutazunk San Marinóba. Az Olaszország által teljesen körbeölelt államba délután érkezünk. Ez a miniállam egy hegy tetejére épült, ahonnan a kilátás is káprázatos. A kőfallal körbeépült köz­pont szűk utcáival, látnivalóival ismerkedünk, melyek közül a leglátványosabb a Kormányzósági Palota és a bazilika. A vár­falakra is fel lehet menni. Szabadidőnk során kihasználhatjuk a vámmentes boltok nyújtotta kedvező árakat, vásárolhatunk helyi borokat, emléktárgyakat. Folytatjuk utunkat és elfoglal­juk Perugia közeli szállásunkat.

3. NAP: ASSISI – ORVIETO

Ma két elbűvölő kisváros szerepel programunkban. Reggel városnézés Assisiben. Szent Ferencre emlékezve sok zarándok keresi fel már évszázadok óta a várost. Egy évtizede hatalmas földrengés pusztított itt, mely a mesés bazilikát is komolyan megrongálta. A szépen újjáépített 3 szintes bazilika megtekin­tése után Szent Ferenc életének különböző helyszíneit is érint­jük. Elragadó ez a kisváros kőből épült házaival, zegzugos kis utcáival. Folytatjuk utunkat és látogatást teszünk egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán elhelyezkedő középkori városkába, Orvietoba, ahol megcsodálhatjuk a szép gótikus Dómot, azon belül pedig a San Brizio kápolnát, Fra Angelico és Luca Signorelli freskóival. Sok látogatót meglep, hogy milyen mesés ez a városka. Este érkezünk Orvieto közeli szállásunkra (3 éj).

4. NAP: SIENA – VOLTERA – SAN GIMIGNANO

Ezen a napon először Sienába látogatunk el. A központban talál­ható Piazza del Campo az egyik legszebb főtér Közép-Itáliában. Érdekes kagyló alakja és speciális lejtése mindenkit ámulatba ejt. A tér nyaranta helyet ad a Paliónak, a világ leghíresebb városi lovasversenyének. A dóm „zebracsíkos” homlokzata leg­alább olyan különleges, mint a belső díszítése. A régió egyik leghangulatosabb városát elhagyva utazunk tovább Toszkána dimbes-dombos útjain a tornyok városába, San Gimignanóba. A város két főterének megtekintését követően festői utcácská­kon haladunk keresztül. A szabadprogram alatt fel lehet menni az egyik érdekes lakótoronyba, ahonnan szép rálátás van a városra. A délután második felét Volterraban töltjük, mely az alabástrom kitermelés hazája. A városka középkori hangula­tot áraszt. Itt is lesz lehetőség ajándéktárgy vásárlásra. A városnézések befejezését követően utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: FIRENZE

Az egész napot Firenzében töltjük. Mediciek, Michelangelo, Leonardo…, csak néhány név, mely a város hírnevét dicsőíti. A nap során igyekszünk minél több élményt és látványt befogadni a meseszép város látnivalóiból. Firenze nemcsak a reneszánsz művészetek ékessége, hanem briliáns ékköve az őt körülölelő műemlékgyűrűnek is. Nagyszerű élményt jelent a XIV–XV. szá­zadi épületek között sétálni. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fiore-t. Elkápráztatnak bennünket a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchion található ékszerbol­tok. A főtéren többszáz éves szobrok közt sétálva – melyek közül a Dávid szobor másolata a legismertebb –, gyönyörködünk a rene­szánsz művészek alkotásaiban. Lesz egy kis szabadidőnk is a nap végén, amikor kávézhatunk, vagy vásárolhatunk emléktárgyat, hogy arra tekintve mindig visszaemlékezzünk e csodás városra. Ezen kellemes élmények birtokában hagyjuk el a Mediciek felleg­várát. Este megyünk vissza szállásunkra.

6. NAP: PISA – LUCCA – FERRARA

Ma először az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisaba látogatunk, ahol a Csodák mezején található Olaszország leg­szebb román kori épületegyüttese. A Ferde torony ismert látvá­nya mellett a székesegyház és a Keresztelő Kápolna is mindenkit lenyűgöz. A Ferde torony belseje belépős látványosság, melyre a jegyeket jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól ezen jegyet, a szabad kapacitások függvényében, megvásároljuk Önnek. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat termé­szetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 9.000,- Ft.. A pisai turistatömeg után útba ejtünk egy csendes, nyugodt hangulatot árasztó várost, Luccát, mely Puccini szülővárosa. Útközben egy tipikus toszkán gaz­daságot keresünk fel, ahol megkóstoljuk a helyi olívaolajat és a vidék jellegzetes borát, a Chiantit. Luccaban a város neveze­tességei mellett bepillantást kaphatunk az olaszok mindennap­jaiba. Séta a központban, majd szabadidő a római kori Aréna helyén épült hangulatos főtéren. Lucca után Ferrarába megyünk a „Pó asszonyaként” emlegetett városba, mely a reneszánsz kor idején kapta mai képét. A települést körbeöleli a XV. század­ban épült várfal, melynek nagy része ma is jó állapotban van. Központjában található a Castello Estense, a négy saroktornyú vár, melyet az Este-család építtetett. Katedrálisának alapjai a XII. századból valóak. Ezeket övezi a harmonikus belvárosi utca­kép. Este érkezünk Padova környéki, ****-os szállásunkra.

7. NAP: UDINE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk, város­nézés Udinében. Lefényképezhetjük a dózsék egykori palotá­ját, és a római, valamint a velencei időkből származó szobrokat és épületeket. Ezután a sikátorok közt sétálva felkeressük a régi piacteret, melyet freskómaradványokkal díszített épületek öve­zik. Programunk végén felsétálunk a várba, ahonnan jól látha­tóak az Alpok vonulatai és a város. Udinét, majd Olaszországot elhagyva, Szlovénia érintésével jövünk vissza Magyarországra. Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Miramare kastély14 €
Ravenna13 €
San Marino8 €
Orvieto - Dóm5 €
Orvieto - felvonó3 €
Lucca - olivaolaj és borkóstoló15 €
Lucca dóm (idő függvényében)3 €
Udine - Vár (idő függvényében)5 €
Assisi1 €
Pisa + transzfer17 €
Siena - Dóm5 €
Firenze - Santa Croce6 €
Emilia-Romagna tartomány múzeum adomány5 €
Helyi és idegenforgalmi adók7 €

Belépők ára: kb.: 107 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30 - 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló Penny parkoló, reggel 04.15. Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Molnárné Faragó Gabriella
Budapest
2023.10.13

Nagyon tartalmas , "tömény" és nagyon fárasztó :) de szuper !! Az idegenvezető rendkívül felkészült , mindenre gondja van, nagyon kedves, van humora. KÖSZÖNÖM Kriszti!! A sofőr is kedves, segítőkész.

 • 5.0
Kiss Judit
Szentendre
2023.10.13

Gazdag, lényegre törő volt a program. Kata nagyszerű idegenvezető, hatalmas tudással, széles látókörrel , szépen fejezi ki magát. Jó sofőrünk volt, megbízható, ügyelt a tisztaságra is. A szállás megfelelő volt, az étkezést beleértve.

 • 5.0
Péter Zsuzsanna
Pécs
2023.09.22

Rendkívül tartalmas volt az út, amely a közismert, másképpen nem tudok fogalmazni, mint csodálatos, célállomások mellett számos kellemes meglepetést is tartogatott számomra. Ilyen volt Udine, ahol éppen fesztiváli hangulat közepette néztük meg a szép belvárost, de ilyen volt Orvieto, ahol ragyogott a napfényben a Dóm homlokzata, vagy Ferrara, ahol sajnos csak kevés időt tölthettünk, de visszavár hangulatos főtere. Most már megértem azokat, akik újra és újra Toszkánába vágynak vissza. Kimeríthetetlen a sok gyönyörű látnivaló. Egyszer, tavasszal vissza szeretnék térni én is, amikor, idegenvezetőnket, Pajter Martinát idézve, mint a tenger, hullámzanak a gabonamezők.

 • 5.0
Dr. Mezősné Dr. Szabó Rita
Kecskemét
2023.09.22

Azt kaptuk, amit vártunk, amire befizettünk. Az idegenvezető felkészült, rendkívül széles látókörű, élvezetes, a csapatot jól koordinálja, összetartja, intelligens. A gépkocsi vezető udvarias, nagyon jól vezet, jókedvű. A reggeléi lehetne kicsit változatosabb.

 • 4.5
Matin Gábor, Matinné Szűcs Mária
Gyöngyös
2023.09.20

Nagyon tartalmas volt a program, csodálatos történelmi épületeket és városokat láttunk. Nagytudású, felkészült idegenvezetésben volt részünk. Az autóbusz kényelmes, tiszta, jól felszerelt. A sofőr rutinosan vezet, udvarias, előzékeny. Apró hiányosságok voltak a szállást tekintve, de összességében jóra értékelem. Az étkezésnél változatos menü volt, ízletes főzés, a kiszolgáló személyzet is mindig kedves volt.

 • 4.8
Biró Marianna
Pécs
2023.09.18

Barátnőimmel vettünk részt az úton.Örülök neki,hogy nem hagytuk ki,nagy élmény volt:-) A programok,látnivalók fantasztikusak voltak.Martina,az idegenvezetőnk tünemény,hihetetlen nagy tudásismerettel,imádtuk! A vacsoraellátás a szállodákban lehetett volna kicsit jobb,de az élmények sokasága kompenzálta a hiányosságot. Az utastársaság pár nap után nagyon jó csapat lett,tele vidámsággal,rengeteget nevettünk :-) Köszönjük szépen az élményt :-)

 • 4.0
Péter Zsuzsanna
Pécs
2023.09.18

A program rendkívül gazdag volt, az idegenvezetés is tökéletes. A busz kényelmes volt, a sofőrök pedig nagyon ügyesen vezettek, ügyesen manővereztek. A szállások alapvetően jók voltak, a felszerelés volt az egyik helyen kissé hiányos.

 • 4.8
Dr. Fekete Antal János és Terjék Katalin
Nyíregyháza
2023.08.31

A program sok sok látnivalót kínált. Az idegenvezető felkészült, figyelmes. Az 50 ember koordinálását kiválóan végezte. Hagyott időt az egyéni barangolásra. Szuper! Az autóbusz kényelmes, a célnak megfelelt, a sofőr magabiztos, udvarias, helyismerete dicséretes. A szállás minden igényt kielégítő , az ételek bőségesek voltak, választási lehetőség volt.

 • 5.0
Polonkainé Élő Beatrix, Gyetvai Károly
Debrecen
2023.08.23

A program nagyon tartalmas volt, az idegenvezető udvarias, jól felkészült. A busz sofőr nyugodtan, jól vezetett. A szállást jóra értékeltem, az étkezés finom volt, változatos.

 • 4.8
Babar István, Babarné Antal Tünde
Kecskemét
2023.08.14

Csodálatos tájak, gyönyörű épületek., Minden városról, épületről, kultúráról megfelelő tájékoztatást kaptunk az idegenvezetőtől. Az autóbusz kényelmes, komfortos volt. A sofőr biztonságosan vezetett, szimpatikus volt. Amennyit a szállásokon töltöttünk , arra tökéletes volt. A félpanzio megfelelő minőség, mennyiség volt. Étel allergia (tej) erre viszont nem nagyon készültek a hotelek.

 • 5.0
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.
Május 27. 8 nap Ár: december közepén

Az adventi Róma
Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.
December 13. 3 nap 224 000 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Barangolás a toszkán tájakon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Valentin-nap Rómában
Rómában és a szerelemben vagy egy nagyon fontos hasonlóság. Mindkettő örök! Töltse velünk és Szerelmével ezt a pár napot a világ egyik legszebb városában!
Február 14. 3 nap Ár: december közepén
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Római vakáció tengerparti pihenéssel
Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!
Május 21. 6 nap Ár: december közepén