Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 29 - Május 05.
279 000 Ft
Június 13 - 19.
299 000 Ft
Július 03 - 09.
289 000 Ft
Augusztus 01 - 07.
289 000 Ft
Augusztus 23 - 29.
289 000 Ft
Szeptember 08 - 14.
309 000 Ft
Október 07 - 13.
289 000 Ft
Az út áttekintése

·  Szállás minden éjszaka ****-os hotelekben
·  A hegytetőre épült miniállam: San Marino
·  A pisai Ferde torony és Assisi katedrálisa
·  Firenze, egy hatalmas, élő műalkotás

"A sok építészeti remekmű mellett ezen az úton merülhetünk el a toszkán dombok igazi hangulatában. Egy teljes napot töltünk ezek bűvöletében."
Zsikó-Kovács Judit – Turisztikai szakreferens

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (43)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG – MIRAMARE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénián keresztül érkezünk Olaszországba. Megállunk és megtekintünk egy különleges látványosságot, a Miramare-kastélyt. Közvetlenül a tengerpartnál álló romantikus kastélyt a Habsburg család épít­tette. A kastélyban Miksa császár és felesége, Sarolta szobái a legszebbek. A berendezési tárgyak többsége is a XIX. századból való. Szállás Padova után ****-os szállodában.

2. NAP: RAVENNA – SAN MARINO – ASSISI

Reggel a mozaikjairól híres Ravenna városát keressük fel. Megtekintjük a város legfőbb látnivalóit. Sétánk során gyönyörű, több mint 1.500 éves mozaikokkal találkozhatunk, valamint érint­jük a legnagyobb olasz költő, Dante síremlékét is. A művészeti lát­ványosságok után továbbutazunk San Marinóba. Az Olaszország által teljesen körbeölelt államba délután érkezünk. Ez a mini­állam egy hegy tetejére épült, ahonnan a kilátás is káprázatos. A kőfallal körbeépült központ szűk utcáival, látnivalóival ismer­kedünk, melyek közül a leglátványosabb a Kormányzósági Palota és a bazilika. A várfalakra is fel lehet menni. Szabadidőnk során kihasználhatjuk a vámmentes boltok nyújtotta kedvező árakat, vásárolhatunk helyi borokat, emléktárgyakat. Folytatjuk utunkat és elfoglaljuk Perugia közeli szállásunkat.

3. NAP: ASSISI – ORVIETO

Ma két elbűvölő kisváros szerepel programunkban. Reggel városnézés Assisiben. Szent Ferencre emlékezve sok zarándok keresi fel már évszázadok óta a várost. Egy évtizede hatalmas földrengés pusztított itt, mely a mesés bazilikát is komolyan megrongálta. A szépen újjáépített 3 szintes bazilika megte­kintése után Szent Ferenc életének különböző helyszíneit is érintjük. Elragadó ez a kisváros kőből épült házaival, zegzugos kis utcáival. Folytatjuk utunkat és látogatást teszünk egy vul­káni tufa alkotta hegy csúcsán elhelyezkedő középkori város­kába, Orvietoba, ahol megcsodálhatjuk a szép gótikus Dómot, azon belül pedig a San Brizio kápolnát, Fra Angelico és Luca Signorelli freskóival. Sok látogatót meglep, hogy milyen mesés ez a városka. Este érkezünk szállásunkra (3 éj).

4. NAP: SIENA – VOLTERA – SAN GIMIGNANO

Ezen a napon először Sienaba látogatunk el. A központban talál­ható Piazza del Campo az egyik legszebb főtér Közép-Itáliában. Érdekes kagyló alakja és speciális lejtése mindenkit ámulatba ejt. A tér nyaranta helyet ad a Paliónak, a világ leghíresebb városi lovasversenyének. A dóm „zebracsíkos” homlokzata leg­alább olyan különleges, mint a belső díszítése. A régió egyik leghangulatosabb városát elhagyva utazunk tovább Toszkána dimbes-dombos útjain a tornyok városába, San Gimignanoba. A város két főterének megtekintését követően festői utcácská­kon haladunk keresztül. A szabadprogram alatt fel lehet menni az egyik érdekes lakótoronyba, ahonnan szép rálátás van a városra. A délután második felét Volterraban töltjük, mely az alabástrom kitermelés hazája. A városka középkori hangula­tot áraszt. Itt is lesz lehetőség ajándéktárgy vásárlásra. A városnézések befejezését követően utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: FIRENZE

Az egész napot Firenzében töltjük. Mediciek, Michelangelo, Leonardo…, csak néhány név, mely a város hírnevét dicsőíti. A nap során igyekszünk minél több élményt és látványt befogadni a meseszép város látnivalóiból. Firenze nemcsak a reneszánsz művészetek ékessége, hanem briliáns ékköve az őt körülölelő műemlékgyűrűnek is. Nagyszerű élményt jelent a XIV‑XV. szá­zadi épületek között sétálni. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fiore-t. Elkápráztatnak bennün­ket a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchion található ékszer­boltok. A főtéren többszáz éves szobrok közt sétálva – melyek közül a Dávid szobor másolata a legismertebb –, gyönyörködünk a reneszánsz művészek alkotásaiban. Lesz egy kis szabadidőnk is, amikor kávézhatunk, vagy vásárolhatunk emléktárgyat, hogy arra tekintve mindig visszaemlékezzünk e csodás városra. Ezen kelle­mes élmények birtokában hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Este megyünk vissza szállásunkra.

6. NAP: PISA – LUCCA – FERRARA

Ma először az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisaba látogatunk, ahol a Csodák mezején található Olaszország leg­szebb román kori épületegyüttese. A Ferde torony ismert látvá­nya mellett a székesegyház és a Keresztelő Kápolna is mindenkit lenyűgöz. A Ferde torony belseje belépős látványosság, melyre a jegyeket jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól ezen jegyet, a szabad kapacitások függvényében, megvásároljuk Önnek. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat termé­szetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + fog­lalási költség: 9.500,- Ft. A pisai turistatömeg után útba ejtünk egy csendes, nyugodt hangulatot árasztó várost, Luccát, mely Puccini szülővárosa. Útközben egy tipikus toszkán gaz­daságot keresünk fel, ahol megkóstoljuk a helyi olívaolajat és a vidék jellegzetes borát, a Chiantit. Luccaban a város neveze­tességei mellett bepillantást kaphatunk az olaszok mindennap­jaiba. Séta a központban, majd szabadidő a római kori Aréna helyén épült hangulatos főtéren. Lucca után a „Pó asszonyaként” emlegetett városba, Ferraraba buszozunk, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. A települést körbeöleli a XV. század­ban épült várfal, melynek nagy része ma is jó állapotban van. Központjában található a Castello Estense, a négy saroktornyú vár, melyet az Este-család építtetett. Katedrálisának alapjai a XII. századból valóak. Ezeket övezi a harmonikus belvárosi utca­kép. Este érkezünk Padova környéki szállásunkra.

7. NAP: UDINE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk, város­nézés Udinében. Lefényképezhetjük a dózsék egykori palotá­ját, és a római, valamint a velencei időkből származó szobrokat és épületeket. Ezután a sikátorok közt sétálva felkeressük a régi piacteret, melyet freskómaradványokkal díszített épületek öve­zik. Programunk végén felsétálunk a várba, ahonnan jól látha­tóak az Alpok vonulatai és a város. Udinét, majd Olaszországot elhagyva, Szlovénia érintésével jövünk vissza Magyarországra. Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Miramare kastély14 €
Ravenna13 €
San Marino8 €
Orvieto - Dóm5 €
Orvieto - felvonó3 €
Orvieto - Szent Patrik kút4 €
Lucca - olivaolaj és borkóstoló15 €
Lucca dóm (idő függvényében)3 €
Udine - Vár (idő függvényében)5 €
Assisi2 €
Pisa + transzfer18 €
Siena - Dóm6 €
Firenze tömegközlekedés4 €
Firenze - Santa Croce8 €
Helyi és idegenforgalmi adók7 €

Belépők ára: kb.: 115 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30 - 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló Penny parkoló, reggel 04.15. Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Molnárné Faragó Gabriella
Budapest
2023.10.13

Nagyon tartalmas , "tömény" és nagyon fárasztó :) de szuper !! Az idegenvezető rendkívül felkészült , mindenre gondja van, nagyon kedves, van humora. KÖSZÖNÖM Kriszti!! A sofőr is kedves, segítőkész.

 • 5.0
Kiss Judit
Szentendre
2023.10.13

Gazdag, lényegre törő volt a program. Kata nagyszerű idegenvezető, hatalmas tudással, széles látókörrel , szépen fejezi ki magát. Jó sofőrünk volt, megbízható, ügyelt a tisztaságra is. A szállás megfelelő volt, az étkezést beleértve.

 • 5.0
Péter Zsuzsanna
Pécs
2023.09.22

Rendkívül tartalmas volt az út, amely a közismert, másképpen nem tudok fogalmazni, mint csodálatos, célállomások mellett számos kellemes meglepetést is tartogatott számomra. Ilyen volt Udine, ahol éppen fesztiváli hangulat közepette néztük meg a szép belvárost, de ilyen volt Orvieto, ahol ragyogott a napfényben a Dóm homlokzata, vagy Ferrara, ahol sajnos csak kevés időt tölthettünk, de visszavár hangulatos főtere. Most már megértem azokat, akik újra és újra Toszkánába vágynak vissza. Kimeríthetetlen a sok gyönyörű látnivaló. Egyszer, tavasszal vissza szeretnék térni én is, amikor, idegenvezetőnket, Pajter Martinát idézve, mint a tenger, hullámzanak a gabonamezők.

 • 5.0
Dr. Mezősné Dr. Szabó Rita
Kecskemét
2023.09.22

Azt kaptuk, amit vártunk, amire befizettünk. Az idegenvezető felkészült, rendkívül széles látókörű, élvezetes, a csapatot jól koordinálja, összetartja, intelligens. A gépkocsi vezető udvarias, nagyon jól vezet, jókedvű. A reggeléi lehetne kicsit változatosabb.

 • 4.5
Matin Gábor, Matinné Szűcs Mária
Gyöngyös
2023.09.20

Nagyon tartalmas volt a program, csodálatos történelmi épületeket és városokat láttunk. Nagytudású, felkészült idegenvezetésben volt részünk. Az autóbusz kényelmes, tiszta, jól felszerelt. A sofőr rutinosan vezet, udvarias, előzékeny. Apró hiányosságok voltak a szállást tekintve, de összességében jóra értékelem. Az étkezésnél változatos menü volt, ízletes főzés, a kiszolgáló személyzet is mindig kedves volt.

 • 4.8
Biró Marianna
Pécs
2023.09.18

Barátnőimmel vettünk részt az úton.Örülök neki,hogy nem hagytuk ki,nagy élmény volt:-) A programok,látnivalók fantasztikusak voltak.Martina,az idegenvezetőnk tünemény,hihetetlen nagy tudásismerettel,imádtuk! A vacsoraellátás a szállodákban lehetett volna kicsit jobb,de az élmények sokasága kompenzálta a hiányosságot. Az utastársaság pár nap után nagyon jó csapat lett,tele vidámsággal,rengeteget nevettünk :-) Köszönjük szépen az élményt :-)

 • 4.0
Péter Zsuzsanna
Pécs
2023.09.18

A program rendkívül gazdag volt, az idegenvezetés is tökéletes. A busz kényelmes volt, a sofőrök pedig nagyon ügyesen vezettek, ügyesen manővereztek. A szállások alapvetően jók voltak, a felszerelés volt az egyik helyen kissé hiányos.

 • 4.8
Dr. Fekete Antal János és Terjék Katalin
Nyíregyháza
2023.08.31

A program sok sok látnivalót kínált. Az idegenvezető felkészült, figyelmes. Az 50 ember koordinálását kiválóan végezte. Hagyott időt az egyéni barangolásra. Szuper! Az autóbusz kényelmes, a célnak megfelelt, a sofőr magabiztos, udvarias, helyismerete dicséretes. A szállás minden igényt kielégítő , az ételek bőségesek voltak, választási lehetőség volt.

 • 5.0
Polonkainé Élő Beatrix, Gyetvai Károly
Debrecen
2023.08.23

A program nagyon tartalmas volt, az idegenvezető udvarias, jól felkészült. A busz sofőr nyugodtan, jól vezetett. A szállást jóra értékeltem, az étkezés finom volt, változatos.

 • 4.8
Babar István, Babarné Antal Tünde
Kecskemét
2023.08.14

Csodálatos tájak, gyönyörű épületek., Minden városról, épületről, kultúráról megfelelő tájékoztatást kaptunk az idegenvezetőtől. Az autóbusz kényelmes, komfortos volt. A sofőr biztonságosan vezetett, szimpatikus volt. Amennyit a szállásokon töltöttünk , arra tökéletes volt. A félpanzio megfelelő minőség, mennyiség volt. Étel allergia (tej) erre viszont nem nagyon készültek a hotelek.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Barangolás a toszkán tájakon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
8
NAP

4.7

29 értékelés

A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

489 000 Ft-tól
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
5
NAP

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, partjainak hossza közel 2.000 km. Lakói évszázadok óta halászatból és pásztorkodásból élnek. Saját nyelvet is beszélnek, így nem véletlenül lett kedvelt, izgalmas úticél. Repülős utazásunk végig egy helyen lakik, így kényelmesen vehetünk részt akár hajókiránduláson, akár szárd lakomán.

399 000 Ft-tól
Római vakáció tengerparti pihenéssel
Római vakáció tengerparti pihenéssel
6
NAP

4.7

9 értékelés

Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!

375 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

40 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

215 000 Ft-tól
Skandinávia Velencéje - Stockholm
Skandinávia Velencéje - Stockholm
3
NAP

4.9

13 értékelés

Bár magyar nyelvújításkori neve Istókhalma, ma mégis Stockholmként ismerjük a várost, mely 14 szigetre épült. A kisebb-nagyobb szigeteket 53 híd köti össze. Bár a város történelmi emlékhelyekben is rendkívül gazdag, területének harmada vízi utakból áll, harmadát parkok és kertek teszik ki.

245 000 Ft-tól
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
12
NAP

4.9

43 értékelés

Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

464 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Katalán csobbanás
Katalán csobbanás
4
NAP

Katalónia fővárosát nem lehet elégszer látni. Most összekapcsoltuk Önöknek a hagyományos városnézést egy kis tengerparti fürdőzéssel és a varázslatos Montserrattal, a híres kegytemplommal, mely a katalánok leghíresebb zarándokhelye.

299 000 Ft-tól
Lengyelország gazdagon
Lengyelország gazdagon
6
NAP

5.0

30 értékelés

Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…

239 000 Ft-tól
Nyaralás az albán tengerparton
Nyaralás az albán tengerparton
5
NAP

4.5

10 értékelés

Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

279 900 Ft-tól
Barcelonai kiruccanás
Barcelonai kiruccanás
3
NAP

Belépni a grandiózus Sagrada Família belsejébe egy olyan érzés, amit soha nem felejt el az ember. 3 nap alatt minden egyebet megtekintünk, amit a katalán főváros nyújtani tud.

254 000 Ft-tól