Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 02 - 06.
239 000 Ft
Július 15 - 19.
259 000 Ft
Szeptember 10 - 14.
239 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Gyalogtúra egy cseppkőbarlangban lévő szurdokban
·  Felvonózások és túrázások a Dolomitokban
·  Sherlock Holmes legendás vízesése Dél-Tirolban
·  3 éj 1400 m magasan a Dolomitok csúcsai közt

A Dolomitok színes vonulatai és csipkés hegyoldalai túrázóknak és kirándulóknak is kedvelt helyszíne. Ezeket kiegészítik a türkizkék tavak látványa.
Fogas Katalin - Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)

1. NAP: BUDAPEST – SZLOVÉNIA – SKOCJAN BARLANG

Reggel Nagykanizsa irányába indulunk Budapestről és Tornyiszentmiklósnál lépünk át Szlovéniába. Utazásunkat autópá­lya pihenőkben szakítjuk meg, így érünk el Szlovénia egyik világörökségéhez, a Skocjáni-cseppkőbarlanghoz. Kb. 2 km-es gyalogtúrát teszünk a barlangban, ahol a szép cseppkövek mellett a hegy belsejében lévő mesés szurdok látványában is gyönyörködhetünk. A túra során komoly szintkülönbségeket teszünk meg, nagy élményt fog jelenteni a 45 m mély szur­dok feletti hídon történő átkelés is. A Skocjáni-barlangot ez a hegy belsejében lévő szurdok teszi a világon egyedülál­lóvá. Nem véletlenül hívják Szlovénia „Grand Canyon”-jának ezt a látványosságot, mely méltán része az UNESCO Világörökségének. Este érkezünk szlovéniai szállásunkra.

2. NAP: KRANJSKA GORA – DOLOMITOK

Reggeli után elindulunk Kranjska Gora érintésével a Jasna-tóhoz. Rendkívül szép a panoráma, hisz előtérben a smaragdzöld színű tó, háttérben a Dolomitok látványos vonulatai. Ezt követően Ausztria déli részén utazunk Olaszország Süd-Tirol vidékére. San Candidónál felvonózunk a Haunold hegyre. Fent a lenyűgöző panoráma mellett a hangulatos fából épült Haunold hütte is kellemes élményt nyújt, ahol meg lehet kóstolni a helyi süteményeket. Ez idő alatt ki lehet próbálni a bobozást is. Ezt követően, aki szeretne, gyalog jöhet le a hegyről. Ez a lefelé túrázás viszonylag kényelmes, nem megerőltető. Mindenkinek javasoljuk, mert nagyon látványos. Programunk összesen kb. 3,5 órás lesz. Kellemesen elfáradva buszozunk szállásunkra, mely közel 1.400 m magasságban, egy fenyves erdő közepén található, ahol körbeölelnek bennünket a Dolomitok legismer­tebb csúcsai (3 éj).

3. NAP: PRAGSER WILDSEE – SAN CANDIDO

Alpesi őrjárat címmel játsszák a TV-ben azt a filmsoroza­tot, amelynek helyszínén, a Dolomitokban töltjük ezt a napot. Sétálhatunk a mesés Pragser Wildsee partján és felkeressük a filmbéli látványos helyszíneket. Ez a tengerszem Dél-Tirol egyik legszebb tava, mely 1.496 m magasan fekszik. Körbesétáljuk a festői tavat (3,5 km). Rendkívüli az a látvány, ahogy a hegy­vonulat tükröződik a tó sötétzöld színében. Aki akar, tehet még plusz kirándulást is egy közeli hüttéhez, vagy ebédelhet is a filmből ismert szálloda éttermében. A délután nagy részét San Candidóban és környékén töltjük. Először a Sexten felvo­nóval felmegyünk a 2.434 m magas hegy kicsit alacsonyabban lévő kilátópontjához, mely a felvonó hegyi állomása. Aki túrázni akar, annak erre is lesz lehetősége a felvonó felső állomásánál. A komoly kihívást kedvelőknek is van egy javaslatunk. Kb. 400 m szintkülönbség megtétele után felérünk arra a helyre, ahol az osztrák-olasz határt jelző kő található. A többiek, ha kedvük van, felgyalogolhatnak a félúton lévő hüttéhez. Ez is látványos kirán­dulás. Felvonóval, majd buszunkkal érünk vissza San Candidóba, mely 1.173 m magasan fekvő városka. A település legféltettebb kincse az apátsági templom, mely a tiroli román kori egyházi építészet gyöngyszeme, így természetesen megtekintjük mi is. Az esti órákban szállásunkon már vacsorával várnak.

4. NAP: BRUNECK – REINBACHFALL – MISURINA-TÓ

Reggeli után a lódengyártásáról is híres déltiroli kisvárosba, Bruneckba utazunk, amely a környék legjelentősebb telepü­lése. Az óvárosban teszünk sétát, melyet XV–XVI. sz-i házak díszítenek. Ebben a városban található a híres hegymászó, R. Messner életét bemutató múzeum is. Ezután a Taufer-, majd a Reinvölgy természeti csodáiban gyönyörködünk. Megállunk a Reinbach-vízesésnél. A három szakaszban lezúduló vízesés teljes hossza eléri a 200 métert. Ez Dél-Tirol legnagyobb zuha­taga. A vízesés mellett jól kiépített túraúton gyalogolunk fel­felé, miközben lenyűgöz bennünket a három nagy szakaszban lezúduló víztömeg. (Ez kb. 3,5 órás túrázós program). Aki a leg­hosszabb túrát választja, 500 m szintkülönbséget is megtehet. Természetesen ez nem kötelező, aki kisebb szakaszt választ, ő is tud gyönyörködni a hatalmas vízzuhatagban. A vízesést elhagyva a Dolomitok egyik legkedveltebb és legismertebb tavához, a Misurina-tóhoz buszozunk. Ennek partjáról csodá­san látható a Dolomitok jelképéül is megválasztott hegytömb, a Drei Zinnen. Tiszta időben elképesztő látvány a naplemente a hegyek és a tó ölelésében. A már megszokott szállásunkra a koraesti órákban érkezünk vissza.

5. NAP: WÖRTHI-TÓ – SZOMBATHELY – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Olaszországot és Ausztriába érkezünk. A Wörthi-tó és a körötte lévő települések meseszépek. A gyöngyszem, a tó névadója, Maria Wörth. Itt állunk meg és sétálunk a városkában, melynek fő értéke a tóra néző két középkori temploma. Természetesen ezeket is megnézzük. Programunk után, Szombathely – Győr útvonalon, 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Skocjan-barlang24 €
Haunold felvonó16 €
Sexten felvonó26 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 74 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Leszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Felszálló kb. reggel 7:30 - 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tatabánya Leszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Szombathely Leszálló kb. délelőtt 10:45
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Tolonics Gyuláné
Szentendre
2023.07.25

Minden nap sok, érdekes program. A túrák teljesíthetőek. Hédi sokoldalú, jól felkészült, mindenkivel figyelmes. Gond esetén segít. Szuper! A busz kényelmes volt, a sofőr jól vezet, biztonságban éreztem magam. Kényelmes szobák, tiszta fürdőszoba. A szállásokat összességében jóra értékelem, a szlovén szállás remek volt, az olasz szálláson a vacsorával nem voltam megelégedve.

 • 4.8
Szilágyi János
Göd
2020.07.26

A program nem zsúfolt, jól szelektált, ugyanakkor pörgős. Ildikó informatív, kedves, proaktív, empatikus és szolgálatkész. A busz kényelmes, tiszta, Zoli pedig intelligens sofőr. Pozitív, hogy nemcsak gkocsi vezető volt, hanem a programokon is ott volt.A szlovén szállás jobb volt.

 • 4.5
Illyésné Gyulai Erzsébet
Szeged
2020.07.21

Ildikó a kedvenc idegenvezetőnk, mi az ő általa vezetett utakat választjuk, ha van rá lehetőség.

 • 4.8
Garamvölgyi István és neje
Szekszárd
2020.07.20

Változatos, fárasztó, de nem kimerítő kirándulás. Az idegenvezetés minden szempontból kifogástalan. A sofőr pedig szolgálatkész, nagyon jól vezet.

 • 4.5
Godó Péterné
Budapest
2020.07.20

Gyönyörű, természeti látnivalók között, mindenki erejéhez, kedvéhez mérten túrázhatott. Ildikó türelmes, alapos, precíz jókedvű és nagy tudású. Zoltán barátságos, segítőkész, figyelmes sofőr, bár a busz picit beázott. A Naklo-i szállást 5-re értékeltük, de a Croda Rossa-i csak 4. Kicsit furcsa, hogy az idegenvezetőnek és a sofőrnek kell felszolgálni az italt. Köszönjük nekik! A párom vegetáriánus, sajnos csak előételeket tudtak adni neki. A húsos fogás finom volt!

 • 5.0
Kassainé K. Ilona
Kiskunfélegyháza
2020.07.19

Nagyon tartalmas, több nehézségi fokozattal, így mindenkinek volt választási lehetősége. Ildikó mindenre és mindenkire kiterjedő figyelemmel van, kedves. A busz kényelmes és tiszta, a sofőr udvarias, segítőkész, barátságos. A szállások tiszták, kényelmesek voltak, szép környezetben. Minden nagyon finom volt, nagy választékban, bőséges, a a kiszolgálás udvarias volt.

 • 5.0
Bite Tamara
Budapest
2020.07.18

Szép, tiszta, kényelmes szállás, finom ételek. Nagyon kedves és felkészült volt az idegenvezető és a gépkocsivezető is. A program nagyon gazdag és élvezetes volt. A sorozat rajongója vagyok, így nagy élmény volt bejárni a filmes helyszíneket.

 • 5.0
Várszegi Ildikó
Esztergom
2018.09.24

Kiváló szervezés, ár-érték arányban megfelelő. A napi program szinte személyre szabott. Kiváló idegenvezetés hatalmas lexikális tudással. Kényelmes, remek az időbeosztás a programokat illetőleg. Az autóbusz mindig tiszta, ápolt és rendezett, a vezető pedig udvarias, figyelmes és barátságos, a kéréseknek mindig eleget tesz. Kényelmes, csendes szállodák, az útnak megfelelően választották őket. Az étkezés bőséges, megfelelő és ízletes volt.

 • 5.0
Szántó Árpád
Lajosmizse
2018.09.21

Jó volt a szervezés. Elegendő, érezhetően nagyon átgondolt szabadidő. Az idegenvezető ismerete szerteágazó, és lelkesen adja át tudását. Az autóbusz tiszta, a vezetési technika kiegyensúlyozott. Tip-top, tiszta szállás.

 • 5.0
Agócsné Kilics Judit
Kecskemét
2018.09.20

A programot illetőleg tetszett a választás lehetősége. Az idegenvezető kedves, felkészült, tájékozott. Az autóbusz kényelmes, a vezető udvarias, és biztonságosan vezetett.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Alpesi őrjárat úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
5
NAP

4.8

69 értékelés

Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

209 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

48 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

369 000 Ft-tól
Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

369 000 Ft-tól