Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
November 14 - 27. 998 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Nap és Hold Piramis megtekintése
·  Indián és spanyol kultúra kincsei
·  Ősi kulturális emlékek
·  Cancunban tengerparti pihenés

"A mexikói piramisok félelmetes helyszínek voltak, manapság azonban mindenkit – ahogy engem is –, lenyűgöz a látványuk."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Programleírás szerint
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: ELUTAZÁS

Indulás Budapestről. Utazás átszállással Mexikóvárosba. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. NAP: MEXIKÓVÁROS – TÖRTÉNELMI VÁROSRÉSZ

Autóbuszos és gyalogos városnézésre indulunk Mexikóvárosban, ahol többek között a következő látnivalókat érintjük: látvá­nyos kastélyok, Alameda Park, Zócalo, Palacio Nacional, Catedral Metropolitana. Ezután a Reforma Boulevardon haladva, meg­állunk a Függetlenségi Emlékműnél, majd városnézésünket az Antropológiai és Történeti Múzeumban folytatjuk. Délután meg­érkezünk a Teotihuacán-hoz, ahol sétánk során megtekintjük: a Citadelát, a Quetzalcóatl Templomot, a Halál útját, a Nap és a Hold Piramist. Késő délután indulunk vissza, útközben megállunk Mexikóváros védőszentjének templománál, a Guadalupei Szent Szűz bazilikánál, ahol sötét bőrű mesztic nő képében jelent meg a Szűzanya 1531-ben, ezért épült ide az első bazilika 1709-ben.

3. NAP: MEXIKÓVÁROS – PUEBLA – OAXACA

Reggelit követően városnézés Pueblában, melyet a több mint 70 temploma miatt az „Angyalok városának” is neveznek. Fő lát­ványosságok: Rosario-kápolna, a lenyűgöző Főtér, Bábuk háza, Santo Domingo Templom, El Parián Market és Los Sapos művé­szeti negyed. Délután olyan gyönyörű tájon haladunk keresztül, ahol kaktuszok ezrei vannak természetes környezetükben. Este megérkezünk Oaxaca-ba (2 éj).

4. NAP: MONTE ALBAN – TULE – MICTLAN – OAXACA

Reggel elsőként a Monte Alban-hoz látogatunk. Ez a régészeti körzet ma is úgy néz ki, ahogy a zapotékok 1.200 évvel ezelőtt itt hagyták: építészeti remekművek, kerámia leletek, hatalmas paloták, templomok, gazdag külső díszítések. Ezután Mexikó – archeológiai szempontból – egyik legismertebb városába vezet utunk, régebben Mictlan (Halottak Városa) volt a neve a mexikóiak szent városának, melyben főpapjuk székelt. Ezt a település egy hegyekkel körülvett magas völgyben hozták létre. Még most is láthatók a palotafalak és templomok rom­jai. Délután visszatérünk Oaxaca-ba, az ide látogató turista az indián és a spanyol kultúra hatásainak érdekes keveredését tapasztalhatja. A történelmi városnegyedben sétálva megte­kintjük – többek között –, a gazdagon díszített Santo Domingo templomot, mely az egyik legcsodálatosabb belső díszítéssel rendelkező aranytemplom Közép-Amerikában.

5. NAP: OAXACA – SUMIDERO CANYON – SAN CRISTOBAL

Korai reggelit követően folytatjuk utunkat a Tuxtla Gutiérreznél található Sumidero-kanyonhoz. San Cristóbal de las Casasból, a Chiapa indián települések fővárosából indulva egy fantasztikus hajótúra kezdődik. Az 1.000 m magas sziklafalak közötti szur­dokban halad csónakunk. Egyedülálló élményben lesz részünk a túra során. A hajózást követően szabadidő, majd a szálláshe­lyünk elfoglalása San Cristobal de las Casas-ban (2 éj).

6. NAP: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – TZOTZIL

Reggelit követően séta San Cristóbal de las Casasban, a gyö­nyörű felföldi városban, ahol sok színes kis házat, templomot, piacot láthatunk. Programunkat folytatva elmegyünk Tzotzil maya kisvárosba, ahol a helyi népviseletet és tradicionális szo­kásokat csodálhatjuk meg. Délután egy maya kultúrát bemu­tató múzeumot keresünk fel. Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

7. NAP: SAN CRISTOBAL – VILLAHERMOSA – PALENQUE

Reggelit követően útnak indulunk Villahermosa városába, Tabasco megye fővárosába. Itt ellátogatunk a szabadtéri La Venta Múzeumba, ahol az Olmec kultúra maradványai talál­hatóak. Délután folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökség részét képező Yucatán-félszigeti maya romvárosba, Palenquebe, ahol szállásunk is lesz. Este szabadprogram.

8. NAP: PALENQUE – CAMPECHE

Városnézés Palenqueben, az esőerdővel borított klasszikus maya városban. A város VI–VIII. század között kialakított építészeti és szobrászati stílusa páratlan, a maga technikai tökéletességével és szépségével. Ugyancsak lenyűgöző látványosság a „Feliratok Temploma”, mely tulajdonképpen egy piramis és szinte egy épí­tészeti csoda. Késő délelőtt megállunk a Roberto Barrios víz­esésnél, amely tökéletes hely a fotózást kedvelőknek. Délután továbbutazunk szállásunk felé Campeche-be.

9. NAP: CAMPECHE – UXMAL – MÉRIDA

Reggeli a szálláson, majd történelmi városnézés Campeche-ben, ahol még mindig találhatunk az óvárost körülvevő erődfal maradványaiból. Később Uxmal következik, ahol megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező emlékeket, a Jós pira­misát, az Apácák Házának Négyszögét és a Kormányzó palo­táját, melyet a helyiek csak Galambdúcnak neveznek. Délután Méridaban sétálunk, amelyet „Fehér Város”-nak is hívnak, és Yucatán megye fővárosa.

10. NAP: MÉRIDA – CHICHÉN ITZA – CANCUN

Korai indulás Chichen Itzába mely a legismertebb maya város. Nem véletlenül került fel az UNESCO Világörökségeinek listá­jára. A festői rengetegben megbújó romvárosnál kevés vér­fagyasztóbb hely létezik a világban: az emberáldozatokról is elhíresült romok híven őrzik a maya civilizáció emlékeit. Rengeteg a különleges látnivaló, de már az épületek többsé­gén kezd érződni a X. században ideérkezett toltékok hatása. A városban látható Közép-Amerika legnagyobb labdajáték­tere is. A másik érdekesség Chichen Itza szent tava, a Cenote Sagrada. Ez egy beomlott mészkőbarlang, amely feltöltődött vízzel. A mondák szerint régen itt emberáldozatokat mutat­tak be a Cenóta Istenének. Folytatjuk utunkat Cancun felé, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

11 – 12. NAP: CANCUN

Két napon keresztül pihenés a szállodában és a tengerparton, közben teljes ellátás, helyi italokkal. A **** szállodánk közvet­lenül a fehérhomokos tengerpartnál található. A tenger leírha­tatlanul szép színű, a zöld és a világoskék szín keveredése teszi egyedülállóvá ezt a partszakaszt.

13. NAP: ELUTAZÁS

Menetrend függvényében transzfer a cancuni repülőtérre és elutazás. Repülünk Európába. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Délelőtti órákban érkezés Európába. Átszállás után a délutáni órákban érkezés Budapestre.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem!

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Azték és maya kincsek nyomában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Álomnyaralás kirándulásokkal a Seychelle-szigeteken
Mahé sziget
November 17. 10 nap 997 000 Ft
November 17. 10 nap 1 360 000 Ft

Utazások hasonló árban

A mesés Indokína
Vietnám – Laosz – Kambodzsa
November 04. 13 nap 958 000 Ft
Március 16. 13 nap Ár szeptember közepétől
Keresztül Dél-Amerikán
Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel
Március 11. 16 nap Ár szeptember közepétől
Március 11. 10 nap Ár szeptember közepétől