Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 31 - November 03. 66 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Május 21 - 24. 69 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Június 25 - 28. 69 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Túrázás a Magas-Tátra és a Csorba-tó vidékén
·  Különleges élmény Dunajecnél a tutajozás
·  Magyar történelmi városok megtekintése

"Lőcse egy igazi időutazás! Csodálatos érzés visszarepülni a középkorba a Szent Jakab-templomban, ahol megelevenedik a város sok száz éves élete."
Holló Krisztina – 10 éve oktató és idegenvezető

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (22)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MISKOLC – KASSA – LŐCSE

Reggeli indulás után Tornyosnémetinél lépünk át Szlovákiába. A magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa bel­városában nézelődünk: Szt. Erzsébet templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. A déli órákban továbbindulunk Észak-Szlovákiába. Az első látványosság Lőcse városa lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A központban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Este érkezünk a Magas-Tátrában lévő szállásunkra (3 éj), vacsora.

2. NAP: NEDEC – DUNAJEC – KÉSMÁRK

Reggeli után felkeressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és len­gyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően a déli órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben – a szabadidő alatt – a szlovák konyha finom­ságait is meg lehet megkóstolni. A délután második felében megtekintünk egy magyar szempontból fontos templomot Késmárkon. A fából készült evangélikus templom vallástörté­neti kuriózumnak számít. A mellette épült új templom érdekes­sége, hogy ebben található Thököly Imre mauzóleuma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született.

3. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs közép-állomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kirándulási lehetőség, majd visszautazás. Délután Ótátrafüreden is egy szép túrán veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka) és innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez. Délután ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, kör­besétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyö­nyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látvá­nyosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra, ahol már vár bennünket a vacsora.

4. NAP: ZÓLYOM – SELMECBÁNYA – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk a Magas-Tátrát és átlépünk az Alacsony- Tátra vidékére. Zólyomban – mely Balassi Bálint szülővárosa –, felgyalogolunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeu­mot. Továbbutazva Szt. Antal városában felkeresünk egy hal­latlanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Couburgok által lakott várban található. A belső berendezé­sek és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb hasz­nálati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyil­vántartott Selmecbánya felé. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Parassapusztánál tör­ténő határátlépés után érkezünk Budapestre. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.


Tavaszi program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MISKOLC – KASSA

Reggeli indulás után Tornyosnémetinél lépünk át Szlovákiába. A magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa bel­városában nézelődünk: Szt. Erzsébet templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. A délutáni órákban továbbindulunk Észak-Szlovákiába. Este érünk szállásunkra, majd vacsora.

2. NAP: NEDEC – DUNAJEC – KÉSMÁRK – LŐCSE

Reggeli után felkeressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és len­gyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően a déli órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Érdekes a tutajozás, de a táj látványa még megkapóbb. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben a szlo­vák konyha finomságait is meg lehet megkóstolni. A délután második felében megtekintünk egy magyar szempontból fon­tos templomot Késmárkon. A fából készült evangélikus temp­lom vallástörténeti kuriózumnak számít. A mellette épült új templom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre mau­zóleuma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a kés­márki várhoz, ahol Thököly Imre született. Következő állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szol­gált. A központban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a város­nézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Szállásunk a Magas-Tátrában lesz (2 éj). Vacsora.

3. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs közép-állomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kirándulási lehetőség, majd visszautazás. Délután Ótátrafüreden is egy szép túrán veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka) és innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez. Délután ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, kör­besétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyö­nyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látvá­nyosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra, ahol már vár bennünket a vacsora.

4. NAP: ZÓLYOM – SELMECBÁNYA – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk a Magas-Tátrát és átlépünk az Alacsony-Tátra vidékére. Zólyom Balassi Bálint szülővá­rosa. Felgyalogolunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeumot. Továbbutazva Szent Antal városában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Couburgok által lakott várban található. A belső beren­dezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb használati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadá­szati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyilvántartott Selmecbánya felé. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Parassapusztánál tör­ténő határátlépés után érkezünk Budapestre. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.


LátnivalóBelépődíj
Kassa - Dóm2 €
Kassa - Rákóczi emlékház4 €
Lőcse3 €
Nedec - Vár5 € / 20 POL
Dunajec -Tutajozás10 €
Késmárk3 €
Hrebienok - Fogaskerekű8 €
Zólyom - Vár3 €
Szt. Antal kastély8 €
Tátralomnic - Kőpataki felvonó22 €
Ótátrafüred - Tarajka vasút11 €
Selmecbánya - Asszonyok vára3 €

Belépők ára: kb.: 82 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.


Tavaszi belépők hamarosan!

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Tornyosnémeti Felszálló
Parassapuszta Leszálló Hont, Parassapuszta
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Debrecen (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Miskolc (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9.30 Pesti úti Auchan (régen Cora) parkoló
Nyíregyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:40 Vasútállomással szemben PROFI parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Békés Zoltán

2017.08.13

Program: Nagyon tartalmas volt, arányban van a természet és a nevezetességek Idegenvezető: Szuper. Mindent átfoglaló, izgalmas vezetés Autóbusz: Nagyon kényelmes Szállás: Tiszta, rendes szállás, egy hűtő nem ártana

 • 4.5
Horváth Réka Csenge
Pécs
2017.08.11

Idegenvezető: Jól felkészült, maxinálisan szolgálatra kész

 • 5.0
Albert Mónika
Szeged
2017.08.11

 • 5.0
Nagy Ildikó

2017.08.09

 • 5.0
Takács Marianna

2017.08.09

Program: Jól összeállított, tartalmas Idegenvezető: Felkészült, figyelmes Autóbusz: Kényelmes

 • 4.5
Radovics-Méder Lili
Debrecen
2017.08.09

Program: Magyar történelmi helyek Idegenvezető: Nagy tudás Autóbusz: Kényelmes Szállás: Célnak megfelelt

 • 5.0
Dr. Pelle Istvánné
Gyöngyös
2017.08.07

Program: Nagyon jól meg volt tervezve Idegenvezető: Nagyon jó volt

 • 4.8
Karancsi Dénesné
Pécs
2017.08.07

Idegenvezető: Felkészült, udvarias, kedves, barátságos

 • 4.5
Kovács Lászlóné

2017.08.05

Idegenvezető: Teljes körű tájékoztatás a programokban szereplő látnivalókról Autóbusz: Klíma kissé zajos Szállás: Tiszta

 • 4.5
Lingné Rajz Borbála
Nyíregyháza
2017.08.05

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Felvidék városai és a Magas-Tátra úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona
Június 11. 7 nap 223 000 Ft
Gyerekprogramok az iskolaszünetben
Kalandpark - Csokoládégyár - Dinópark - Bécs
Június 16. 4 nap 72 000 Ft
Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse - Waltice
Május 28. 5 nap 119 500 Ft
Június 26. 5 nap 119 500 Ft

Utazások hasonló árban

Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 13. 3 nap 69 950 Ft
Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Április 30. 4 nap 85 000 Ft
Június 04. 4 nap 85 000 Ft
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc
Április 30. 4 nap 69 500 Ft
Május 21. 4 nap 69 500 Ft
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Április 30. 4 nap 55 500 Ft
Május 21. 4 nap 55 500 Ft
Páratlan adventi páros
Zágráb és Ljubljana ünnepi fényei
December 06. 3 nap 56 000 Ft