Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 02 - 06.
299 000 Ft
Szeptember 01 - 05.
279 000 Ft
Az út áttekintése

·  Színvonalas belvárosi szállás Schladmingban
·  Hegyi gokartozási lehetőség
·  Túrázások mesés tájon, gyönyörű környezetben
·  4 alkalommal is ingyenes felvonózás

Törzsutasaink kérésére olyan új, pénztárcabarát programot állítottam össze, mely során kevés az utazás, a szállás egy helyen van, és a felvonók többségét ingyen használhatjuk és mindemellett még látványos is.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – RAX – SCHLADMING

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé folytatjuk utunkat. Soproni határátlépésünk után első programunk a Rax hegynél kezdődik. Ez Alsó-Ausztria második legmagasabb hegye. Felvonóval 1.546 m magasra jutunk fel, ahol színpompás alpesi növénytakaróval borított hegyoldalon túrázunk. Ennek során érintjük az Otto-házat, az alpesi kertet és a keresztet. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat a szállásunkig, mely Schladming belvárosában lesz. Este fakultatív vacsora.

2. NAP: HOCHWURZEN – BODENSEE – SCHLADMING

Busszal utazunk a közelben lévő Rohrmoos településre, ahonnan 10 fős gondolákkal megyünk fel 1.852 m magasra. A Nagy Hochwurzen turistaúton teszünk egy közel másfél órás kirándulást. Ezt utána kipihenhetjük a hegyállomás hüttéjében, ahonnan mesés a kilátás a környező hegyekre, völgyekre. Aki akar innen mountaincar-ral (mely egy 3 kerekű hegyi gokart) jöhet le a hegyről. A lejövetel jól kiépített 7 km hosszú hegyi murvás úton történik. Természetesen arra is van lehetőség, hogy felvonóval menjünk vissza a völgyállomásra. A felvonóért se ma, se a további napokon nem kell fizetni, de a mountaincar használata fizetős. Délutáni programunk a Bodenseenél lesz. Egy csodaszép panoráma úton jutunk fel az 1.157 m magasan lévő tengerszemhez. Itt is túrázunk, melynek során megkerüljük a tavat, közben kitérőt teszünk egy fantasztikus vízeséshez. Ezt követően, aki akar, kis pihenőt tarthat a hegyi hüttében, majd visszamegyünk buszunkhoz, és a 15 km-re lévő szállásunkra utazunk. Este fakultatív vacsora.

3. NAP: REITERALM – RIESACHFÄLLE – SCHLADMING

Reggeli után autóbusszal megyünk fel a Reiteralm felvonóig. Innen a négyszemélyes gondola 1.780 m-re visz fel. Az osztrákok számára is ez az egyik legnépszerűbb kirándulóhely, mivel tiszta időben a teljes Dachstein vonulatra pazar a rálátás. Fent több kirándulási lehetőségből választhatunk. Mindenki eldöntheti, hogy milyen hosszúságú és nehézségű túrát választ. Délután a környék legnagyobb vízeséséhez utazunk. A Riesachfälle egy többlépcsős zuhatag, melynek tetején függőhíd és ennek közelében egy tengerszem található. Ez a túra az ínyencek számára is kihívást jelent. A teljes program közel 3,5 órás. Estére érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: DACHSTEIN – SÜDWANDHÜTTE – SCHLADMING

Reggel indulunk buszunkkal a Hühnerkogel felvonó aljáig, majd innen nagykabinos gondolával közel 2.700 m-re megyünk fel. Természetesen ez felvonó is benne van az út elején kapott ingyenes kártyában. Feljutva a Dachstein hegyvonulathoz – mely a Világörökségek között is szerepel –, lefényképezhetjük az Alpok legkeletebbre lévő gleccserét. Ebben alakították ki a jégpalotát, ahová egy látványos függőhídon keresztül lehet bejutni. Különleges élmény végig sétálni a hídon, miközben mesés a kilátás. (A függőhíd és a jégpalota használatáért, illetve megtekintéséért a helyszínen külön kell fizetni.) Programunk végeztével felvonóval lemegyünk a völgyállomásra, és innen kezdjük túránkat a Südwandhüttéhez. A hegy oldalában kanyargó utunkat páratlan panoráma színesíti. A „menedékházhoz” megérkezve ebédelési lehetőség. Ugyanezen az úton jövünk vissza a buszparkolóhoz, majd Schladmingba megyünk a szállásunkhoz. Ekkor választhatnak utasaink, vagy a szálloda által nyújtott szolgáltatásokat élvezik, vagy a nagyon közel található városközpontban sétálnak, nézelődnek, vásárolnak.

5. NAP: SCHLADMING – PLANAI – BUDAPEST

Reggelit követően a szállodánk közelében lévő Planai-hegyre megyünk fel. A csúcs 1.906 m magas. A hegyállomásról indulva tehetünk egy csodálatos gyalogos körtúrát, miközben a tájban és a hegyi virágokban is gyönyörködhetünk. Az utolsó napi kirándulással maximálisan kihasználjuk a kártya által biztosított, ingyenes felvonózási lehetősége-ket. Programunk végén visszamegyünk autóbuszunkhoz, és hazaindulunk. Sopron – Győr útvonalon haladva érkezünk – terveink szerint –, 21 óra ± 30 perc Budapestre. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Rax felvonó31 €
Mountencar20 €
Függőhíd + jégpalota10 €
behajtási díj5 €
Helyi és idegenforgalmi adó10 €

Belépők ára: kb.: 76 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Kátai István, Kátainé Fadgyas Katalin
Budaörs
2023.09.22

Jól átgondolt, jó arányérzékkel összeállított szép út. Ildikó szépen fogalmaz, érdekes dolgokról beszél. Nyugodt, együttműködő, biztonságérzetet ad. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A buszvezető gyakorlott, nyugodt, barátságos. a szállás kényelmes, korrekt, tiszta. Az ételek változatosak. Jó lenne első este egy rövid bemutatkozó kör.

 • 5.0
Horváth József, Horváthné Beke Violetta Judit
Komárom
2023.09.21

A program változatos, érdekes, a csapat teherbíróképességének megfelelő. Az idegenvezető határozott, kedves, humoros, sokoldalú, kiváló vezető. A busz tiszta, kényelmes, kifogástalan. Az autóbuszvezető profi, az utasokkal nagyon jó a kapcsolata, készséges. A szállás minden igényt kielégítő, kiváló. Az ételek változatosak, bőségesek, finomak - ízletesek. Javasolnám, hogy az utazás elején/során az idegenvezető adja meg telefonos elérhetőségét vészhelyzet esetére.

 • 5.0
Seszták Béláné, Seszták Béla
Sátoraljaújhely
2023.09.20

Érdeklődési körünknek maximálisan megfelelő. Kellemes, teljes körű tájékoztatás mindenről, a legapróbb részletekig. Jó szervezés. A busz kényelmes, megfelelő az üléstávolság, tiszta. A buszvezető inteligens, nagy szakmai tudással rendelkezik. A szállás tiszta, jó hangulatú, barátságos. Az ételek változatosak és bőségesek.

 • 5.0
Gyarmatiné Szádoczki Julianna
Budapest
2023.09.19

Minden tökéletes volt, csillagos ötöst érdemel az út az indulásától a végéig.

 • 5.0
Dr Falusi Mária, Dr Nádai Tamás Gyula
Szolnok
2023.09.19

Mindennel nagyon meg vagyunk elégedve! Megbízható, színvonalas, profi! Maximális odafigyelés, utasközpontúság. Rugalmas, alkalmazkodik az egyedi igényekhez is. Köszönjük! :)

 • 5.0
Kiss Gábor, Tancsár Ildikó
Budapest
2023.09.18

Ildi és Zoli már megjelenésükkel szimpátiát keltenek, ápoltak, csinosak.

 • 5.0
FERENCI MALGORZATA (GOSIA)
Budapest
2023.09.15

PROFIK :)

 • 5.0
Frányó Ferenc, Frányó Ferencné
Szeged
2023.09.15

Igényes programok, igényes szállás és idegenvezetés.

 • 5.0
Pataki István, Pataki Istvánné
Debrecen
2023.09.12

Az autóbusz sofőr és az étkezés csillagos ötösök.

 • 5.0
Kanyar Ottóné
Kaposvár
2023.09.11

Az utóbbi években nem utaztam mással.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Irány az Alpok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

55 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

239 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

227 000 Ft-tól
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

40 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

215 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
3
NAP

Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.

259 000 Ft-tól
Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

47 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól
Nagy spanyol körutazás
Nagy spanyol körutazás
8
NAP

4.8

35 értékelés

10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.

648 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Csúcs napok
Csúcs napok
6
NAP

4.9

49 értékelés

Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.

319 000 Ft-tól
A lovagok szigete - Málta
A lovagok szigete - Málta
6
NAP

4.9

30 értékelés

Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!

369 000 Ft-tól
Ciprus, a szerelem szigete
Ciprus, a szerelem szigete
6
NAP

4.9

30 értékelés

Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.

369 000 Ft-tól
Skandinávia Velencéje - Stockholm
Skandinávia Velencéje - Stockholm
3
NAP

4.9

13 értékelés

Bár magyar nyelvújításkori neve Istókhalma, ma mégis Stockholmként ismerjük a várost, mely 14 szigetre épült. A kisebb-nagyobb szigeteket 53 híd köti össze. Bár a város történelmi emlékhelyekben is rendkívül gazdag, területének harmada vízi utakból áll, harmadát parkok és kertek teszik ki.

245 000 Ft-tól
London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

18 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

365 000 Ft-tól