Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 18 - 24. 182 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 24 - 30. 182 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

· Amsterdam gyémántjai és hajókirándulás
· Az elegancia megtestesítője, Luxembourg  
· Tavasszal több millió tulipán Keukenhofban
· Kirándulás Belgiumba: Antwerpen, Gent, Brügge

"Kis országok, mégis nagyhatalmak. Mindegyiknek megvan a maga karaktere, egyedi és érdekes kultúrával, lüktető, pezsgő mindennapi élettel."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1.     NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – PASSAU

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépés után utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgonája is. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Természetesen felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne. Különleges élmény a földnyelv végén állva egyszerre látni a 3 folyót: Duna, Inn, Ilz. Nürnberg közelében lévő szállásunkon fakultatív vacsora.

2.     NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM

Utazás Németországon keresztül, Luxembourgba. Kb. 2 órás gyalogos városnézésünk során gyönyörködhetünk az elegáns városban. Először a város különleges fekvése tűnik fel. Látjuk milyen meredek fal biztosította a város védelmét az évszázadok során. Ezt követően elmegyünk a Miasszonyunk Katedrálisába, ahova mai napig temetkezik a Nagyhercegi család. Kormányzati épületeket és a Nagyhercegi palotát is érintjük sétánk során. Lesz szabadprogram, amikor emléktárgyakat lehet vásárolni, hogy később is emlékezzünk erre a kicsi, de hangulatos városra. Szállás már Brüsszel közelében (2 éj).

3.     NAP: ANTWERPEN – GENT – BRÜGGE

Ezen a napon, aki akar, önállóan sétál, nézelődik Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy tartalmas fakultatív kirándulást Belgium leglátványosabb városaiba. Antwerpeni városnézéssel kezdjük programunkat. Megtekintjük a Shelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a hét hajós, fantasztikus gótikus katedrálist ahol hatalmas, Rubens által festett szárnyasoltárokban gyönyörködhetünk. Ezt követően Gentbe utazunk. A városnézés alatt felkeressük a gótikus Szt. Bravo katedrálist, melyben a „Bárány imádása” szárnyasoltár is található, mely korszakalkotó volt az olajfestmények tekintetében. A közelében lévő óratornyot és a városházát is lefényképezhetjük. Nagyon szép a szobrokkal díszített városháza. Séta Graslei és Korenlei hangulatos épületei közt. Genti városnézésünk után folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A városháza épülete és a Harangtorony a központ ékességei. A várost behálózzák a kis csatornák. Szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Ezt követően, aki gondolja, felkeresheti a közelben lévő templomot, melyben egy Michelangelo szobor is látható. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándulás (1 belépővel): 35 €. Szállás, mint előző nap.

4.     NAP: DELFT – HÁGA – KEUKENHOF (ROTTERDAM)

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelánok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb holland kisváros. A városkát nemcsak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni, hanem a látványos főtere is emlékezetes marad. Folytatjuk utunkat a 10 km-re lévő Hága városába, mely az ország 2. legnépesebb települése. Hága nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Az okáról beszél idegenvezetőnk. Séta a belvárosban és a parlament környékén. Ezt követően megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét és a „Béke lángját”. Hágánál van az egyik legszebben kiépített tengerparti szakasza Hollandiának. Természetesen ide is elmegyünk, sőt aki akar, begázolhat az Atlanti-óceán hűs habjai közé. A délutáni programunk különbözik a tavaszi ill. a nyári csoport esetén. Az áprilisi és a májusi kirándulásunk utasai ezen a délutánon a Keukenhof virágparkot tekintik meg. Ez egy mesés virágkiállítás, ahol 30 hektáron több millió (!) tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk. Leírhatatlan a látvány, fantasztikus élmény. A nyári csoportunk programja változik – mivel ekkor már nincs nyitva a tulipánpark –, ezért ekkor felkeressük Hollandia 3. legnagyobb városát, Rotterdamot. A várost fontos tengerparti kikötője miatt a II. világháborúban a németek porig bombázták. Az újjáépítés során egy modern világvárost emeltek a romok helyén. Az ország legmagasabb kilátójából, az Euromast toronyból kitekintve láthatjuk Rotterdam híres kikötőjét és a belvárost is. Szállás Utrecht körzetében. Fakultatív vacsora.

5.     NAP: AMSTERDAM – BELGIUM

Reggel bemegyünk Amsterdamba. Felkeresünk egy gyémántcsiszoló üzemet, ahol elmagyarázzák, és bemutatják, hogy lesz a gyémántból briliáns. A végén árubemutató és vásárlási lehetőség. Ezt követően lesz lehetőségük Rembrandt híres „Éjjeli őrjárat” című festményének megtekintésére a Rijks Múzeumban azoknak, akiket ez érdekel. Fakultatív hajókirándulással folytatjuk amsterdami programunkat. A város csatornáin halad kb. 1 órán keresztül a sétahajó. Kora délutántól gyalogos városnézés: Rokin, Dam, Hansa-házak, rengeteg hajózható csatorna, több száz híd, a híres Piros lámpás negyed, Begijn-udvar. Szabadprogram után egy fapapucsműhelyt és egy sajtüzemet keresünk fel, ahol kedvező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termékekből. (A belépés és a bemutatók ingyenesek.) A programok után elhagyjuk Hollandiát. Szállás Brüsszel közelében.

6.     NAP: BRÜSSZEL – TRIER – NÉMETORSZÁG

Reggeli után városnézés Brüsszelben. Először busszal járjuk körbe a fő látványosságokat: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, királyi palota, bíróság épülete… Ezt követő sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudule székesegyházat stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost. Németországba érve megállunk az egyik legősibb német városban, Trierben. Nézelődés a csodaszép épületekkel, műemlékkel rendelkező városban. Ezekből több az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Szép színfoltja a kirándulásnak Trier, ez a gyöngyszem. Továbbutazás, szállás Mannheim közelében. Fakultatív vacsora.

7.     NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggeli után utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Amszterdami hajózás15 €
Keukenhof (időszakos)19 €
Rotterdam Euromast (ha nincs Keukenhof)11 €
Rijks Múzeumban (egyénileg)20 €

Belépők ára: kb.: 53 € (áprilisi csoport), 46 €+ fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Jászberény Le/felszálló kb. reggel 5:00 Piac tér, Kossuth u. 14.
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Császi Erika
Tatabánya
2021.07.25

Tegnap érkeztünk haza a "Tulipánok országa Hollandia" buszos körutazásról, melyről csak a legeslegfelsőbb szinteken tudok nyilatkozni. A program összeállítása fantasztikus, rengeteg mindent láttunk, csodálatos városokat ismerhettünk meg, hajókáztunk, sokat sétáltunk, ehhez persze a fantasztikus időjárás is segítségünkre volt, mely az egy hét alatt végig kísért minket. Az idegenvezetőnk Gulyás Miklós egy hihetetlenül felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező, jó humorérzékkel felvértezett ember, aki végig mindenben a csoport segítségére volt, magas színvonalon végezte a munkáját, ahogy a két gépkocsivezetőnk Attila és István is. A csoportunk csupa-csupa csodálatos emberből tevődött össze, tehát minden adott volt ahhoz, hogy ez az egy hét annyira fantasztikusan teljen el, mint ahogy ez meg is történt. Nem először utaztunk már az irodával, de nem is utoljára...Köszönünk mindent!

 • 5.0
Tóth Mária
Budapest
2018.08.30

Nagyon változatos volt a program! Az idegenvezető kedves, humoros és odafigyelő. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a vezetők segítőkészek és figyelmesek. Biztonságban éreztük magunkat! Nagyon jól választották ki a szállodákat, bőséges reggelit kaptunk. A szervezés precíz, megbízható volt.

 • 5.0
Hamburger Kata
7621 Pécs Perczel Miklós u. 36. 2/7
2018.08.25

Hiányos a kérdőív! A jelzőket kérem kiegészíteni: Csillagos ötös! És én mindegyikre CSILLAGOS ÖTÖST adok.Tizenegyedik alkalommal utaztunk a Prokoval. Minden alkalommal úgy jövünk haza, hogy "Ez még a tavalyinál is jobb volt". De amint az ábra mutatja, mindent lehet még überelni. Már a következő három évre is kiválasztottuk az utazásunkat. Terveink megvalósításának csak az egészségi állapotunk, és az anyagi lehetőségeink szabnak határokat. A Proko minden dolgozójának köszönjük tökéletes, kifogástalan munkáját, és további sikeres közreműködést kívánok!

 • 5.0
Kózolné Oláh Kinga
Kistarcsa
2018.08.24

A program színes, változatos és különleges, látnivaló-központú. Az idegenvezető jól felkészült, humoros, türelmes és határozott. Az autóbusz nagyon kényelmes. A gépkocsivezetők napra/órára kész útvonaltervvel rendelkeznek. Udvariasak, segítőkészek és nyugodtak; szuper sofőrök! A szállások jó helyen voltak. Bőséges reggelt kaptunk, melyek változatos helyi jellegzetességekből álltak.

 • 5.0
Dr. Fekete Antal János
Nyíregyháza
2018.08.19

Gazdag, sokszínű program. Az idegenvezető informatív, szellemes, figyelmes és segítőkész. Az autóbusz tiszta és kényelmes, vezetői pedig profik, udvariasak és figyelmesek. Biztonságban éreztük magunkat! A szállás kifogástalan volt: tiszta, kényelmes és jól felszerelt. Az étkezés bőséges, minden igényt kielégítő. Gazdag választékot kaptunk reggelire. Nagy pozitívum, hogy a vidéki transzfert megoldják!

 • 5.0
Endre
Szeged
2018.08.16

Hihetetlen mennyiségű információt, élményt kaptunk utunk során. Kádár Zsolt idegenvezetőnk egyfolytában információkkal *terhelt* bennünket, mindent ismert, mindenről tudott olyasmit amit nem lehet olvasással megismerni. Egyetlen gondot az okozta nekünk, hogy az Atomiumba nem mehettünk fel idő hiányában. Kimondottan jó volt a busz, a vezetők profik, és előzékenyek voltak. Szállások, étkezés kitűnőek voltak, és a belga holland sörök is.

 • 5.0
Kovács Árpád
Budapest
2016.05.17

Profin megszervezett út, remek programmok (még a buszon is vetélkedőkkel fűszerzve), hatalmas élmény volt!!! És akkor még nem is említettem az idegenvezető hihetetlen felkészültségét!!! Köszönjük a szép utat!!! Kovács Árpád és Árpádné

 • 5.0
Weiner Imréné
Budakeszi
2016.05.17

Rövid idő alatt több országot is megismerhettünk. Idegenvezetőnk kitűnő helyismerettel rendelkezett és kimerítő tájékoztatást adott mindenről. Külön értékeltem, hogy úgy volt megszervezve az út, hogy nem kellett a buszon aludni, minden estére volt szállásfoglalásunk. Én kicsit többet bámészkodtam volna egy-egy helyszínen, de az utat így is 5*-re értékelem.

 • 5.0
Kormányos Terézia
Szeged
2016.05.12

Első utam ezzel az utazási irodával, de azt garantálhatom, hogy nem az utolsó. Párommal a prospektusukat lapozgatva már a nyaralásunkat tervezgetjük. Remek volt az idegenvezetés, néha még túl sok információ is elhangzott, már, ha ez lehetséges. A busz kényelmes és tiszta volt. Egy hibát találtam, nem volt hűtő a szobákban, de persze erről az iroda nem tehet. Köszönjük az új élményeket!

 • 4.8
Német Istvánné
Budapest
2015.05.09

Nagyon jól érzetük magunkat a kiránduláson. Külön kiemelném Gulyás Miklós idegenvezetőt, akit egy felkészült, udvarias, figyelmes és nagy tudású úriembernek ismerhettünk meg. Az utazás programja nagyszerű volt. Köszönöm!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Tulipánok országa Hollandia úthoz hasonló utazások