Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal tavasszal is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  4 belga és 4 holland város megtekintése
·  Amszterdam gyémántjai és hajókirándulás
·  Luxembourg a nagyhercegség fővárosa
·  Sajtüzem és fapapucsműhely látogatás

"Kis országok, mégis nagyhatalmak. Mindegyiknek megvan a maga karaktere, egyedi és érdekes kultúrával, lüktető, pezsgő mindennapi élettel."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (17)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – AUSZTRIA – PASSAU

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgo­nája is. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a bel­városnak. Természetesen felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefo­lyásának helyszíne. Különleges élmény a földnyelv végén állva egyszerre látni a 3 folyót: Duna, Inn, Ilz. Nürnberg közelében lévő szállásunkon fakultatív vacsora.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM

Utazás Németországon keresztül, Luxembourgba. A kb. 2 órás gyalogos városnézésünk során gyönyörködhetünk az elegáns városban. Először a város különleges fekvése tűnik fel. Látjuk milyen meredek fal biztosította a város védelmét az évszázadok során. Ezt követően elmegyünk a Miasszonyunk Katedrálisába, ahova mai napig temetkezik a Nagyhercegi család. Kormányzati épületeket és a Nagyhercegi palotát is érintjük gyalogos sétánk során. A szabadprogram során vásárlási lehetőség is lesz, hogy később is emlékezzünk erre a kicsi, de hangulatos városra. Szállás már Brüsszel közelében (2 éj).

3. NAP: ANTWERPEN – GENT – BRÜGGE

Ezen a napon, aki akar, önállóan sétál, nézelődik Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy tartalmas fakultatív kirándu­lást Belgium leglátványosabb városaiba. Antwerpeni város­nézéssel kezdjük programunkat. Megtekintjük a Shelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a hét hajós, fan­tasztikus gótikus katedrálist ahol hatalmas, Rubens által fes­tett szárnyasoltárokban gyönyörködhetünk. Ezt követően Gentbe utazunk. A városnézés alatt felkeressük a gótikus Szt. Bravo katedrálist, melyben található a „Bárány imádása” szárnyasoltár, mely korszakalkotó volt az olajfestmények tekin­tetében. A közelében lévő óratornyot és a városházát is lefény­képezhetjük. Nagyon szép a szobrokkal díszített városháza. Séta Graslei és Korenlei hangulatos épületei közt. Genti város­nézésünk után folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A városháza épülete és a Harangtorony a központ ékességei. A várost behálózzák a kis csatornák. Szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Ezt követően, aki gondolja, felkeresheti a közelben lévő templomot, melyben egy Michelangelo szobor is látható. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándulás (1 belépővel): 30 €. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: DELFT – HÁGA – ROTTERDAM – AMSTERDAM

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelá­nok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb hol­land kisváros. A városkát nemcsak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni, hanem a látványos főtere is emléke­zetes marad. Folytatjuk utunkat a 10 km-re lévő Hága város­ába, mely az ország 2 legnépesebb települése. Hága nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Az oká­ról beszél idegenvezetőnk. Séta a belvárosban és a parlament környékén. Ezt követően megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét és a „Béke lángját”. Hágánál van az egyik legszebben kiépített tengerparti szakasza Hollandiának. Természetesen ide is elmegyünk, sőt aki akar, begázolhat az Atlanti-óceán hűs habjai közé. A délutáni programunk különbözik a tava­szi ill. a nyári program esetén. Az áprilisi és a májusi csoport ezen a délután kb. 3 órát tölt a Keukenhof virágparkban és gyönyörködik a több millió szál virágban, főkét tulipánokban. A nyári programunk változik – mivel ekkor már nincs nyitva a tulipánpark –, ezért ekkor felkeressük Hollandia 3. legna­gyobb városát, Rotterdamot. A várost fontos tengerparti kikö­tője miatt a II. világháborúban a németek porig bombázták. Az újjáépítés során egy modern világvárost emeltek a romok helyén. Az ország legmagasabb kilátója az Euromast torony, melyről letekintve elénk tárul a belváros és Rotterdam híres kikötője is. Szállás Amsterdamnál.

5. NAP: AMSTERDAM – BELGIUM

Reggel bemegyünk Amsterdamba. Elmegyünk egy gyémánt­csiszoló üzembe. Itt bemutatják hogyan lesz a gyémántból meseszép briliáns. Az ismertető után, gyári áron lehet éksze­reket vásárolni. Ezt követően, akiket érdekel, azoknak lesz lehe­tőségük megtekinteni Rembrandt híres „Éjjeli őrjárat” című festményét a Rijks Múzeumban. A kora délutáni órákban fakul­tatív hajókirándulás, mely során a várost behálózó csatorná­kon haladva gyönyörködünk a főként XVI – XVIII. században, cölöpökre épült házakban, palotákban. Kb. 1 órán keresztül hajózunk a városban. (jelentkezés a helyszínen). Kora délután­tól gyalogos városnézés Amsterdamban: Sétálunk a főutcán, a Rokin, fényképezhetünk a város szívében lévő főtéren, a Damon, rengeteg Hansa-házat látunk, miközben több csatornán is átsé­tálunk. A Begina-udvar a város meseszép csendes zuga. Ide is betekintünk. Szabadprogramunk a hatalmas virágpiacnál kez­dődik, ahol tulipánhagymák mellett még más virághagymák és -magok százaiból válogathatunk. Szabadprogram után egy Amsterdam környéki sajtüzemet majd egy fapapucsműhelyt keresünk fel, ahol kedvező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termékekből. (Belépés és a bemutatók ingyenesek). A programok után elhagyjuk Hollandiát. Szállás Belgiumban.

6. NAP: BRÜSSZEL – TRIER – NÉMETORSZÁG

Reggeli után városnézés Brüsszelben. Először busszal járjuk körbe a fő látványosságokat: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, Királyi palota, Bíróság épü­lete… Sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főte­rét: a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat, stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost. Németországba érve megállunk az egyik legősibb német városban, Trierben. Nézelődés a csodaszép épületekkel, műemlékkel rendelkező központban. Ezekből több az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Szép színfoltja a kirándulásnak Trier, ez a gyöngyszem. Továbbutazás, szállás.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggeli után utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Amszterdami hajózás15 €
Virágárverés (időszakos)7 €
Rotterdam Euromast (na nincs Keukenhof)10 €
Gent - katedrális5 €
Rijks Múzeum (egyénileg)18 €

Belépők ára: kb.: 48 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Tóth Mária
Budapest
2018.08.30

Nagyon változatos volt a program! Az idegenvezető kedves, humoros és odafigyelő. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a vezetők segítőkészek és figyelmesek. Biztonságban éreztük magunkat! Nagyon jól választották ki a szállodákat, bőséges reggelit kaptunk. A szervezés precíz, megbízható volt.

 • 5.0
Hamburger Kata
7621 Pécs Perczel Miklós u. 36. 2/7
2018.08.25

Hiányos a kérdőív! A jelzőket kérem kiegészíteni: Csillagos ötös! És én mindegyikre CSILLAGOS ÖTÖST adok.Tizenegyedik alkalommal utaztunk a Prokoval. Minden alkalommal úgy jövünk haza, hogy "Ez még a tavalyinál is jobb volt". De amint az ábra mutatja, mindent lehet még überelni. Már a következő három évre is kiválasztottuk az utazásunkat. Terveink megvalósításának csak az egészségi állapotunk, és az anyagi lehetőségeink szabnak határokat. A Proko minden dolgozójának köszönjük tökéletes, kifogástalan munkáját, és további sikeres közreműködést kívánok!

 • 5.0
Kózolné Oláh Kinga
Kistarcsa
2018.08.24

A program színes, változatos és különleges, látnivaló-központú. Az idegenvezető jól felkészült, humoros, türelmes és határozott. Az autóbusz nagyon kényelmes. A gépkocsivezetők napra/órára kész útvonaltervvel rendelkeznek. Udvariasak, segítőkészek és nyugodtak; szuper sofőrök! A szállások jó helyen voltak. Bőséges reggelt kaptunk, melyek változatos helyi jellegzetességekből álltak.

 • 5.0
Dr. Fekete Antal János
Nyíregyháza
2018.08.19

Gazdag, sokszínű program. Az idegenvezető informatív, szellemes, figyelmes és segítőkész. Az autóbusz tiszta és kényelmes, vezetői pedig profik, udvariasak és figyelmesek. Biztonságban éreztük magunkat! A szállás kifogástalan volt: tiszta, kényelmes és jól felszerelt. Az étkezés bőséges, minden igényt kielégítő. Gazdag választékot kaptunk reggelire. Nagy pozitívum, hogy a vidéki transzfert megoldják!

 • 5.0
Endre
Szeged
2018.08.16

Hihetetlen mennyiségű információt, élményt kaptunk utunk során. Kádár Zsolt idegenvezetőnk egyfolytában információkkal *terhelt* bennünket, mindent ismert, mindenről tudott olyasmit amit nem lehet olvasással megismerni. Egyetlen gondot az okozta nekünk, hogy az Atomiumba nem mehettünk fel idő hiányában. Kimondottan jó volt a busz, a vezetők profik, és előzékenyek voltak. Szállások, étkezés kitűnőek voltak, és a belga holland sörök is.

 • 5.0
Kovács Árpád
Budapest
2016.05.17

Profin megszervezett út, remek programmok (még a buszon is vetélkedőkkel fűszerzve), hatalmas élmény volt!!! És akkor még nem is említettem az idegenvezető hihetetlen felkészültségét!!! Köszönjük a szép utat!!! Kovács Árpád és Árpádné

 • 5.0
Weiner Imréné
Budakeszi
2016.05.17

Rövid idő alatt több országot is megismerhettünk. Idegenvezetőnk kitűnő helyismerettel rendelkezett és kimerítő tájékoztatást adott mindenről. Külön értékeltem, hogy úgy volt megszervezve az út, hogy nem kellett a buszon aludni, minden estére volt szállásfoglalásunk. Én kicsit többet bámészkodtam volna egy-egy helyszínen, de az utat így is 5*-re értékelem.

 • 5.0
Kormányos Terézia
Szeged
2016.05.12

Első utam ezzel az utazási irodával, de azt garantálhatom, hogy nem az utolsó. Párommal a prospektusukat lapozgatva már a nyaralásunkat tervezgetjük. Remek volt az idegenvezetés, néha még túl sok információ is elhangzott, már, ha ez lehetséges. A busz kényelmes és tiszta volt. Egy hibát találtam, nem volt hűtő a szobákban, de persze erről az iroda nem tehet. Köszönjük az új élményeket!

 • 4.8
Német Istvánné
Budapest
2015.05.09

Nagyon jól érzetük magunkat a kiránduláson. Külön kiemelném Gulyás Miklós idegenvezetőt, akit egy felkészült, udvarias, figyelmes és nagy tudású úriembernek ismerhettünk meg. Az utazás programja nagyszerű volt. Köszönöm!

 • 5.0
Kiss Sándorné és Kiss Kata
Budapest
2015.04.30

Most először utaztunk Önökkel. Április 21-27. között voltunk Hollandiában. Fantasztikus élményekkel tértünk haza. Gratulálunk a szervezéshez, élményekben gazdag programokhoz. Köszönet és dicséret Jászay Tamás idegenvezetőnek, aki profi szintű felkészültségével nagyban hozzájárult az út minőségéhez. Kedvességét és figyelmességét folyamatosan éreztük. Mindig kifogástalan külsejével méltán képviseli Irodájukat. Köszönet Zolinak és Csabának is a két udvarias, munkájukat precízen végző sofőröknek. A szállások minősége kifogástalan, a reggeli pedig maximálisan kielégítő volt.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Tulipánok országa Hollandia úthoz hasonló utazások