Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 13 - 19. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Április 29 - Május 05. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Amsterdami gyémántok és hajókirándulás
·  Hamisítatlan holland szélkerekek
·  Luxemburg, a Nagyhercegség fővárosa
·  Belgium bejárása: Brüsszel, Antwerpen, Gent

Kis országok, mégis nagyhatalmak. Mindegyiknek megvan a maga karaktere, egyedi és érdekes kultúrával, lüktető, pezsgő mindennapi élettel.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa


Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – PASSAU

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után hegyeshalmi határátlépéssel utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő han­gulatos városban. Felkeressük híres dómját, melyben található a világ egyik legnagyobb orgonája, első királynénk, Gizella kápol­náját és a három folyó összefolyásának helyszínét is. Különleges élmény a földnyelv végén állva egyszerre látni a 3 folyót: Duna, Inn, Ilz. Nürnberg közelében lévő szállásunkon fakultatív vacsora.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM

Utazás Németországon keresztül, Luxembourgba. Kb. 2 órás gyalogos városnézésünk során gyönyörködhetünk az ele­gáns városban. Látjuk milyen meredek fal biztosította a város védelmét az évszázadok során. Sétánk során megtekintjük a Miasszonyunk Katedrálist, ahova mai napig temetkezik a nagy­hercegi család, és a Nagyhercegi Palotát is. A szabadprogram során lesz lehetőség olyan emléktárgyakat vásárolni, amelyek később is eszünkbe juttatják ezt a kicsi, de hangulatos várost. Szállás Brüsszel közelében (2 éj).

3. NAP: ANTWERPEN – GENT – BRÜGGE

Ezen a napon, önálló program Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy tartalmas fakultatív kirándulást Belgium leglátvá­nyosabb városaiba. Antwerpeni városnézéssel kezdjük progra­munkat. Megtekintjük a Shelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a héthajós, fantasztikus gótikus katedrálist, ahol hatalmas, Rubens által festett szárnyasoltárokban gyönyör­ködhetünk. Ezt követően Gentbe utazunk, ahol a városnézés alatt felkeressük a gótikus Szent Bavo katedrálist, az órator­nyot majd a Leie folyó menti díszes épületsorokat vesszük szemügyre. Délután folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet kis csatornáival sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A Városháza épülete és a Harangtorony a központ ékességei. A szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipké­ből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sör­ből. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándulás (1 belépővel): 40 €.

4. NAP NYÁRON: DELFT – HÁGA – KINDERDIJK

A nyári időszakban (amikor már nem nyílnak a tulipánok) Delft és Hága után nem Keukenhof tulipánparkját nézzük meg, hanem egy talán még különlegesebb helyet, Kinderdijk-et keressük fel. A területet az 1700-as évek közepén alakították ki és a szélmal­mok gazdasági felhasználását mutatja be. Egymáshoz közel 19 szálmalom található itt. Fakultatív hajózási lehetőség a mal­mok közötti csatornákon. Ezt a látványosságot az UNESCO bevá­lasztotta a Világörökségek közé. Az érdekes látványosság után elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: AMSTERDAM – BELGIUM

Reggel bemegyünk Amsterdamba. Felkeresünk egy gyémánt­csiszoló üzemet, ahol elmagyarázzák, és bemutatják, hogy lesz a gyémántból briliáns. A végén árubemutató és vásárlási lehe­tőség. Ezt követően szabadprogram alatt el lehet látogatni a Van Gogh Múzeumba, vagy Rembrandt híres „Éjjeli őrjárat” című festményéhez a Rijks Múzeumban. (Javasolt a belépő­jegyek előzetes internetes megvásárlása. Ebben – kérés ese­tén – irodánk segítséget nyújt.) Programunkat 1 órás fakultatív hajókirándulással folytatjuk, mely során Amsterdam csatornáin utazunk. Kora délutántól gyalogos városnézés a belvárosban: Rokin, Dam, Hansa-házak, Begijn-udvar. A híres Piros lámpás negyedet egyedül kell megtekinteni, mert tilos benne a cso­portvezetés. Szabadprogram után egy fapapucsműhelyt és egy sajtüzemet keresünk fel, ahol kedvező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termékekből (a belépés és a bemutatók ingyenesek). A programok után elhagyjuk Hollandiát. Szállás Brüsszel közelében.

6. NAP: BRÜSSZEL – TRIER – NÉMETORSZÁG

Reggeli után városnézés Brüsszelben. Fotóstopokkal haladunk: Európai Parlament épülettömbje, Királyi Palota, Bíróság… Ezt követő sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főte­rét, a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudula szé­kesegyházat is. Brüsszelt elhagyva megállunk az egyik legősibb német városban, Trierben, melynek csodaszép épületeiből, műemlékeiből több az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Este érkezünk Mannheim közeli szállásunkra. Fakultatív vacsora.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül, Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.4. NAP MÁJUSI IDŐPONTNÁL: DELFT – HÁGA – KEUKENHOF

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelá­nok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb hol­land kisváros. A városkát nemcsak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni, hanem a látványos főtere is emléke­zetes marad. Folytatjuk utunkat a közeli Hágába, mely hivata­losan nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Buszos városnézésünket követően, megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét, a „Béke lángját” és egész Hollandia talán leg­szebb tengerparti szakaszát, ahol, megmárthatjuk lábunkat az Atlanti-óceán hűs habjaiba. Délutáni programunk különbözik a tavaszi, ill. a nyári csoportok esetén. A májusi kirándulásunk utasai ezen a délutánon a Keukenhof virágparkot tekintik meg. Ez egy mesés tulipánbemutató, ahol 30 hektáron több millió (!) tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk. Leírhatatlan a látvány, fantasztikus élmény. A park bejárása után szállá­sunkra buszozunk.

LátnivalóBelépődíj
Amszterdami hajózás15 €
Keukenhof (tavasszal)19 €
Kinderdijk hajózás (kb.)30 €
Rijks Múzeum (egyénileg)20 €
Helyi és idegenforgalmi adók15 €

Belépők ára: kb.: május: 69 € nyár: 80 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Hegyaljai Béla, Maksa Katalin
Szentes
2023.08.17

Tartalmas, sokoldalú, színes program. A szolgáltatások színvonala magas. Az idegenvezető rengeteg információt adott át, az utasok igényeit figyelemmel kíséri. Az autóbusz kényelmes! Jól felszerelt, tágas, stb. A gépkocsi vezetők PROFIK! Maximálisan biztonságban éreztük magunkat végig! A hotelben tágas, jól felszerelt szobák voltak, bőséges s finom volt az étel, a vacsi ismétlődött többször.

 • 4.8
Kócsi György, Kócsi-Krivián Ágnes
Debrecen
2023.08.13

Az utazási összefoglalóba érdemes lenne a szállás pontos nevét feltüntetni. Így tudnánk készülni a várható felkészültségre, és a környékbeli látnivalókra.

 • 5.0
Albert Anikó, Papp Zalán
Kocs
2023.08.13

A program néhol kicsi feszített volt tempóban, de szép és érdekes helyeken jártunk. Az idegenvezető néha kicsit bizonytalannak tűnt a helyszín elérését illetően, nem feltétlenül ott kaptunk több szabadidőt ahol jó lett volna. A buszsofőrök kedvesek, viccesek, nagyszerű a helyismeretük, a buszban működött minden, ahogy kellett. A hockenheimi szállás az előzőekhez képest gyengébb volt, diákszálló hangulatú. Vacsorát nem kértünk, de a reggelik megfelelőek voltak.

 • 4.5
Reizinger László, Reizinger Lászlóné
Lébény
2023.08.11

A Rijks Múzeumba történő látogatást előzetes felmérés alapján kellett volna megszervezni, és a jegyeket előre megrendelni, mint a fakultatív vacsorát. A brüsszeli esti sétát az idegenvezető jelenlétével képzeltük volna el. Az autóbusz az igényünknek megfelelő volt, a sofőrök dícséretet érdemelnek, a nagyon jó vezetésért. A szállások, az utolsó kivételével, nagyon jók voltak. A reggeli és a vacsora bőséges, választékos volt, szintén az utolsót kivéve.

 • 5.0
Krucli Józsefné
Budapest
2023.07.28

Jó időbeosztás a programoknál, kiváló idegenvezetők. Az IBIS hotel azért hagy kivetnivalót maga után, pl. szűk szobák, a többi megfelelő volt.

 • 4.8
Bóta Zsuzsanna
Szolnok
2023.05.28

Jól szervezett, az időpontokat egyeztették, kihozták a maximumot, szuper volt. Nagyon jó utak, jó programok, jó idegenvezetés. Az idegenvezető az eddigi legjobb! Kulturált, ismereteit megosztotta, humoros, türelmes, ápolt. Az autóbusz kényelmes volt, tökéletes egy ilyen utazásra. A sofőrök kedvesek, udvariasok, ápoltak, jól vezetnek, türelmesek az utasokkal. Az első szállás jó volt, de az IBIS nem volt túl megfelelő, a hely is kissé szűkös volt. Az étkezés jó volt, kivéve a 2. napot amikor eléggé későn szolgálták fel a vacsorát. Kádár Zsoltot javaslom az év idegenvezetője címre.

 • 4.5
Viziné Vincze Zsuzsanna
Szombathely
2023.05.27

Nagyon jól összeállított program, felkészült idegenvezető. Nagyon tartalmas, feszített program. Kissé fárasztó volt, ezt erre számítottunk is. Nagyon segítőkész, jó humorú, idegenvezető, jó hangulatban telt az út. A busz tiszta, a sofőrök jól vezetnek, a DVD-ről való vetítést kissé hiányoltam. A szállás mindenütt nagyon jó volt, egyedül a reptér melletti volt egy kissé kényelmetlenes. Nagyon jó, bőséges, finomak voltak az ételek mindenütt.

 • 5.0
Bielik Ildikó
Szeged
2023.05.21

Tartalmas program. Szerintem a gyémántcsiszoló megtekintése helyett egy kiállítás szervezett megtekintése nagyobb élményt adott volna. Az idegenvezető tájékozott, sokoldalú, élvezetes hallgatni, rugalmas a tudása, felkészültsége kiemelkedő. Az autóbusz tiszta (rövidlábúak előnyben) :) Mindegyik szálloda tiszta volt, stílusában a reptéri szálloda 5*. A vacsora az amszterdami nap estéjén kissé későn volt, és rögtönzöttnek mutatkozott, de egyébként a többi az 5-ös.

 • 4.8
Versicsné Forray Zsuzsanna Andrea
Budapest
2023.05.17

A program kiemelkedő volt (a gyémántcsiszolón kívül). Az idegenvezető rendkívül felkészült, élvezetes, nagy tárgyi tudású, humoros. A sofőrök udvariasok, kedvesek bár a busz inkább szűkös volt. Az utolsó nap kivételével minden szálloda és étkezés kiváló volt. Az utolsó vacsora kissé ad hoc jellegű volt.

 • 4.5
Vajda Attila, Vajda Attiláné
Pilis
2023.05.13

Gazdagon összeállított volt a program. ☺ Zsolt nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik, és a tudását megosztotta velünk is (köszönjük). ☺ A busz tiszta és kényelmes, a sofőröknek hála biztonságban érezhettük magunkat. Az egyik szálláson nem lehetett az ablakot lecsukni és a légkondi nem működött elég jól. A reggeliknél volt, hogy a kiszolgálás lassú volt.

 • 4.5
Hollandia repülővel
Amsterdam nem csak a sajtjairól és a fapapucsiról ismert. Látogasson el velünk a híres Keukenhof virágkiállításra.
Április 08. 4 nap Ár: december közepén
Április 22. 4 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Tulipánok országa, Hollandia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Hollandia repülővel
Amsterdam nem csak a sajtjairól és a fapapucsiról ismert. Látogasson el velünk a híres Keukenhof virágkiállításra.
Április 08. 4 nap Ár: december közepén
Április 22. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló időpontban

A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.
Április 14. 8 nap Ár: december közepén
Április 21. 8 nap Ár: december közepén
Nagy erdélyi körutazás
7 nap alatt végig járjuk Erdély épített és természeti kincseit, Mátyás király szülőházától, a Drakula kastélyon át a Gyilkos-tóig. Közben akár egy hangulatos vacsorás esten is részt vehetünk a csángóknál.
Április 13. 7 nap Ár: december közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Május 22. 8 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Barcelona adventkor
Katalónia fővárosa, a közel ötmilliós Barcelona decemberben is mindenkit vár szeretettel. Gaudi mester munkái igazi ékkövei a metropolisznak. Újdonság, hogy idén először világították ki a Sagrada Familia bazilika evangélistákról elnevezett négy új tornyát.
December 16. 3 nap 239 000 Ft
Baltikumi panoráma
Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Április 14. 5 nap Ár: december közepén
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Április 30. 5 nap Ár: december közepén