Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 01 - 07. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 03 - 09. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 25 - 31. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Amsterdami gyémántok és hajókirándulás
·  Tavasszal Keukenhof tulipánpark
·  Belgium bejárása: Brüsszel, Antwerpen, Gent

Kis országok, mégis nagyhatalmak. Mindegyiknek megvan a maga karaktere, egyedi és érdekes kultúrával, lüktető, pezsgő mindennapi élettel.
Prónay Gyula – A Proko Travel tulajdonosa


Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – PASSAU

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után hegyeshalmi határátlépéssel utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. Felkeressük híres dómját, melyben található a világ egyik legnagyobb orgonája, első királynénk, Gizella kápolnáját és a három folyó összefolyásának helyszínét is. Különleges élmény a földnyelv végén állva egyszerre látni a 3 folyót: Duna, Inn, Ilz. Nürnberg közelében lévő szállásunkon fakultatív vacsora.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM

Utazás Németországon keresztül, Luxembourgba. Kb. 2 órás gyalogos városnézésünk során gyönyörködhetünk az ele­gáns városban. Látjuk milyen meredek fal biztosította a város védelmét az évszázadok során. Sétánk során megtekintjük a Miasszonyunk Katedrálist, ahova mai napig temetkezik a nagyhercegi család, és a Nagyhercegi Palotát is. A szabadprogram során lesz lehetőség olyan emléktárgyakat vásárolni, amelyek később is eszünkbe juttatják ezt a kicsi, de hangulatos várost. Szállás Brüsszel közelében (2 éj).

3. NAP: ANTWERPEN – GENT – BRÜGGE

Ezen a napon, önálló program Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy tartalmas fakultatív kirándulást Belgium leglátványosabb városaiba. Antwerpeni városnézéssel kezdjük programunkat. Megtekintjük a Shelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a héthajós, fantasztikus gótikus katedrálist, ahol hatalmas, Rubens által festett szárnyasoltárokban gyönyörködhetünk. Ezt követően Gentbe utazunk, ahol a városnézés alatt felkeressük a gótikus Szent Bavo katedrálist, az óratornyot majd a Leie folyó menti díszes épületsorokat vesszük szemügyre. Délután folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet kis csatornáival sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A Városháza épülete és a Harangtorony a központ ékességei. A szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándulás (1 belépővel): 35 €

4. NAP TAVASSZAL: DELFT – HÁGA – KEUKENHOF

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelánok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb holland kisváros. A városkát nemcsak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni, hanem a látványos főtere is emlékezetes marad. Folytatjuk utunkat a közeli Hágába, mely hivatalosan nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Buszos városnézésünket követően, megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét, a „Béke lángját” és egész Hollandia talán legszebb tengerparti szakaszát, ahol, megmárthatjuk lábunkat az Atlanti-óceán hűs habjaiba. Délutáni programunk különbözik a tavaszi, ill. a nyári csoportok esetén. A májusi kirándulásunk utasai ezen a délutánon a Keukenhof virágparkot tekintik meg. Ez egy mesés tulipánbemutató, ahol 30 hektáron több millió (!) tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk. Leírhatatlan a látvány, fantasztikus élmény. A park bejárása után szállásunkra buszozunk.

4. NAP NYÁRON: DELFT – HÁGA – KINDERDIJK

A nyári időszakban (amikor már nem nyílnak a tulipánok) Delft és Hága után nem Keukenhof tulipánparkját nézzük meg, hanem egy talán még különlegesebb helyet, Kinderdijk-et keressük fel. A területet az 1700-as évek közepén alakították ki és a szélmalmok gazdasági felhasználását mutatja be. Egymáshoz közel 19 szálmalom található itt. Fakultatív hajózási lehetőség a malmok közötti csatornákon. Ezt a látványosságot az UNESCO beválasztotta a Világörökségek közé. Az érdekes látványosság után elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: AMSTERDAM – BELGIUM

Reggel bemegyünk Amsterdamba. Felkeresünk egy gyémántcsiszoló üzemet, ahol elmagyarázzák, és bemutatják, hogy lesz a gyémántból briliáns. A végén árubemutató és vásárlási lehetőség. Ezt követően szabadprogram alatt el lehet látogatni a Van Gogh Múzeumba, vagy Rembrandt híres „Éjjeli őrjárat” című festményéhez a Rijks Múzeumban. (Javasolt a belépőjegyek előzetes internetes megvásárlása. Ebben – kérés esetén – irodánk segítséget nyújt.) Programunkat 1 órás fakultatív hajókirándulással folytatjuk, mely során Amsterdam csatornáin utazunk. Kora délutántól gyalogos városnézés a belvárosban: Rokin, Dam, Hansa-házak, Begijn-udvar. A híres Piros lámpás negyedet egyedül kell megtekinteni, mert tilos benne a csoportvezetés. Szabadprogram után egy fapapucsműhelyt és egy sajtüzemet keresünk fel, ahol kedvező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termékekből (a belépés és a bemutatók ingyenesek). A programok után elhagyjuk Hollandiát. Szállás Brüsszel közelében.

6. NAP: BRÜSSZEL – TRIER – NÉMETORSZÁG

Reggeli után városnézés Brüsszelben. Fotóstopokkal haladunk: Európai Parlament épülettömbje, Királyi Palota, Bíróság… Ezt követő sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét, a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudula székesegyházat is. Brüsszelt elhagyva megállunk az egyik legősibb német városban, Trierben, melynek csodaszép épületeiből, műemlékeiből több az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Este érkezünk Mannheim közeli szállásunkra. Fakultatív vacsora.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül, Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Amszterdami hajózás15 €
Keukenhof (május)19 €
Floriade Expo (nyár)35 €
Rijks Múzeum (egyénileg)20 €
TAX10 €

Belépők ára: kb.: május: 55 €, nyár: 80 € + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Császi Erika
Tatabánya
2021.07.25

Tegnap érkeztünk haza a "Tulipánok országa Hollandia" buszos körutazásról, melyről csak a legeslegfelsőbb szinteken tudok nyilatkozni. A program összeállítása fantasztikus, rengeteg mindent láttunk, csodálatos városokat ismerhettünk meg, hajókáztunk, sokat sétáltunk, ehhez persze a fantasztikus időjárás is segítségünkre volt, mely az egy hét alatt végig kísért minket. Az idegenvezetőnk Gulyás Miklós egy hihetetlenül felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező, jó humorérzékkel felvértezett ember, aki végig mindenben a csoport segítségére volt, magas színvonalon végezte a munkáját, ahogy a két gépkocsivezetőnk Attila és István is. A csoportunk csupa-csupa csodálatos emberből tevődött össze, tehát minden adott volt ahhoz, hogy ez az egy hét annyira fantasztikusan teljen el, mint ahogy ez meg is történt. Nem először utaztunk már az irodával, de nem is utoljára...Köszönünk mindent!

 • 5.0
Tóth Mária
Budapest
2018.08.30

Nagyon változatos volt a program! Az idegenvezető kedves, humoros és odafigyelő. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a vezetők segítőkészek és figyelmesek. Biztonságban éreztük magunkat! Nagyon jól választották ki a szállodákat, bőséges reggelit kaptunk. A szervezés precíz, megbízható volt.

 • 5.0
Hamburger Kata
7621 Pécs Perczel Miklós u. 36. 2/7
2018.08.25

Hiányos a kérdőív! A jelzőket kérem kiegészíteni: Csillagos ötös! És én mindegyikre CSILLAGOS ÖTÖST adok.Tizenegyedik alkalommal utaztunk a Prokoval. Minden alkalommal úgy jövünk haza, hogy "Ez még a tavalyinál is jobb volt". De amint az ábra mutatja, mindent lehet még überelni. Már a következő három évre is kiválasztottuk az utazásunkat. Terveink megvalósításának csak az egészségi állapotunk, és az anyagi lehetőségeink szabnak határokat. A Proko minden dolgozójának köszönjük tökéletes, kifogástalan munkáját, és további sikeres közreműködést kívánok!

 • 5.0
Kózolné Oláh Kinga
Kistarcsa
2018.08.24

A program színes, változatos és különleges, látnivaló-központú. Az idegenvezető jól felkészült, humoros, türelmes és határozott. Az autóbusz nagyon kényelmes. A gépkocsivezetők napra/órára kész útvonaltervvel rendelkeznek. Udvariasak, segítőkészek és nyugodtak; szuper sofőrök! A szállások jó helyen voltak. Bőséges reggelt kaptunk, melyek változatos helyi jellegzetességekből álltak.

 • 5.0
Dr. Fekete Antal János
Nyíregyháza
2018.08.19

Gazdag, sokszínű program. Az idegenvezető informatív, szellemes, figyelmes és segítőkész. Az autóbusz tiszta és kényelmes, vezetői pedig profik, udvariasak és figyelmesek. Biztonságban éreztük magunkat! A szállás kifogástalan volt: tiszta, kényelmes és jól felszerelt. Az étkezés bőséges, minden igényt kielégítő. Gazdag választékot kaptunk reggelire. Nagy pozitívum, hogy a vidéki transzfert megoldják!

 • 5.0
Endre
Szeged
2018.08.16

Hihetetlen mennyiségű információt, élményt kaptunk utunk során. Kádár Zsolt idegenvezetőnk egyfolytában információkkal *terhelt* bennünket, mindent ismert, mindenről tudott olyasmit amit nem lehet olvasással megismerni. Egyetlen gondot az okozta nekünk, hogy az Atomiumba nem mehettünk fel idő hiányában. Kimondottan jó volt a busz, a vezetők profik, és előzékenyek voltak. Szállások, étkezés kitűnőek voltak, és a belga holland sörök is.

 • 5.0
Kovács Árpád
Budapest
2016.05.17

Profin megszervezett út, remek programmok (még a buszon is vetélkedőkkel fűszerzve), hatalmas élmény volt!!! És akkor még nem is említettem az idegenvezető hihetetlen felkészültségét!!! Köszönjük a szép utat!!! Kovács Árpád és Árpádné

 • 5.0
Weiner Imréné
Budakeszi
2016.05.17

Rövid idő alatt több országot is megismerhettünk. Idegenvezetőnk kitűnő helyismerettel rendelkezett és kimerítő tájékoztatást adott mindenről. Külön értékeltem, hogy úgy volt megszervezve az út, hogy nem kellett a buszon aludni, minden estére volt szállásfoglalásunk. Én kicsit többet bámészkodtam volna egy-egy helyszínen, de az utat így is 5*-re értékelem.

 • 5.0
Kormányos Terézia
Szeged
2016.05.12

Első utam ezzel az utazási irodával, de azt garantálhatom, hogy nem az utolsó. Párommal a prospektusukat lapozgatva már a nyaralásunkat tervezgetjük. Remek volt az idegenvezetés, néha még túl sok információ is elhangzott, már, ha ez lehetséges. A busz kényelmes és tiszta volt. Egy hibát találtam, nem volt hűtő a szobákban, de persze erről az iroda nem tehet. Köszönjük az új élményeket!

 • 4.8
Német Istvánné
Budapest
2015.05.09

Nagyon jól érzetük magunkat a kiránduláson. Külön kiemelném Gulyás Miklós idegenvezetőt, akit egy felkészült, udvarias, figyelmes és nagy tudású úriembernek ismerhettünk meg. Az utazás programja nagyszerű volt. Köszönöm!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Tulipánok országa, Hollandia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Felvidék városai és a Magas-Tátra
Magyar történelmi emlékek, tutajozás, felvonózás, borovička, sztrapacska, kofola. Szlovákiában mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Június 09. 4 nap Ár: január közepén
Július 11. 4 nap Ár: január közepén
Párizs ínyenceknek
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Május 02. 5 nap Ár: január közepén
Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Június 09. 7 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Baltikum, Szentpétervár
Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben… És ha ez még nem lenne elég, megkoronázzuk az orosz kultúra és művészet városával.
Június 23. 38 nap Ár: január közepén
Szeptember 11. 8 nap Ár: január közepén
Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárja a Dolce vita érzés.
Május 19. 4 nap Ár: január közepén
Június 04. 4 nap Ár: január közepén
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Június 13. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 12. 5 nap Ár: január közepén
A hegyi doktor újra rendel
Utazásunk alatt végre személyesen is láthatjuk a népszerű sorozat helyszíneit, miközben intenzív túrákat is tehetünk
Június 11. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 26. 5 nap Ár: január közepén
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 7 nap Ár: január közepén