Készülődés a tavaszi felfrissülésre

2019.12.27.

A december 22-ei téli napfordulót elhagyva egyre hosszabbodnak a nappalok, ami azt is jelenti, hogy napról-napra egyre közelebb kerülünk a tavaszhoz. A hideg hónapokat követően mindenkinek jól esik egy kis szabadban töltött feltöltődés. Ehhez hoztam most Önöknek néhány kedvelt úti célt, amelyre kollégáim kíséretében látogathatnak el.

Tavaszi utak foglalása már decemberben?

Talán korainak találja, hogy így az ünnepeket követően a tavaszi utakról mesélek, azonban már most, decemberben vannak olyan ajánlataink, amelyekre nem tudunk további jelentkezőket fogadni, mert beteltek. Továbbá az októberben megjelent tél-tavasz katalógusunkban található programok jelentős részére igaz az is, hogy indulásuk biztos, mivel már annyian lefoglalták helyüket. Ezért találtam fontosnak, hogy felhívjam kedves törzsutasaink figyelmét a tavaszi desztinációk népszerűségére, így megelőzve, hogy esetleg lemaradjanak álmaik kirándulásáról.

Egzotikus desztinációk tavasszal

Évzáró meetingünk során arra az elhatározásra jutottunk, hogy bővíteni fogjuk egzotikus útjaink palettáját, hiszen az a visszajelzés jött törzsutasainktól, hogy az ilyen típusú, felfedezési lehetőségeket keresik. Továbbá ezt az igényt erősítette idei - Látványosságok az Egyenlítő mentén, Keresztül Dél-Amerikán és az indokínai - útjaink sikeressége is, amelyről ősszel, élményekkel gazdagodva tértek haza csoportjaink.

Zájed sejk mecsek - Abu Dhabi - Egyesült Arab EmírségekA hasonló, tavaszi desztinációk közül is vannak olyanok, amelyeknek már biztos az indulásuk. Az épített, sivatagi csodaország, Dubai is ezek közé tartozik. Ez az ország kifejezetten megosztónak számít. Valaki vagy szereti vagy nem szereti. Véleményem szerint azonban egyszer mindenkinek látnia kell az utánozhatatlan építészeti kincseket, égig érő felhőkarcolókat, mecseteket és palotákat. Továbbá többek között a fűszerpiac is olyan élményeket tartogat az utazó számára, amelyben máshol nem lehetne része. Egy másik, a mi kultúránktól merőben különböző úti cél Marokkó, ami történelméből adódóan szintén híres gyümölcsös-fűszeres bazárairól. Itt nem csak a színes portékák fogják meg az ember tekintetét, hanem például a Jemaa El Fna tér akrobatái, kígyóbűvölői és zenészei is megtesznek mindent annak az érdekében, hogy az odalátogató autentikus élményekkel gazdagodhasson. Jordánia is egyre népszerűbb célponttá válik az utazók körében, hiszen olyan ősi értékeket rejteget, amelyekre máshol nem lelhetnénk. A holt-tengeri fürdőzés mellett számomra a legkedvesebb Petra lenyűgöző sziklavárosa, amely egykor egy arab törzs virágzó fővárosának számított. Ezt a többezeréves múltra visszatekintő desztinációt mindenkinek javaslom, hiszen itt tényleg eláll a lélegzetük.

Engedjék meg, hogy két mondat erejéig visszakanyarodjak Marokkóhoz. Sajnos az elmúlt hónapban megszűntették a légitársaságok a közvetlen járatokat Magyarország és az említett helyszín között, amely plusz egy átszállást, valamint egy esetleges áremelkedést jelenthet az utazók számára. Ezt a Proko Travelnél úgy oldottuk meg, hogy utasainkat átbuszoztatjuk Bécsbe – amelynek költségét átvállalja irodánk- majd onnan repülünk Marrakech-be. A visszaút hasonlóan, Bécs érintésével történik. Ez is mutatja az ilyen távoli utak komplexitását, hiszen annyi tényező játszik szerepet ezeknél, hogy az utazásszervezők állandó aktualizálására van szükség.

Kedvenc európai úticélok

A mediterrán úticélok is kedveltnek számítanak utazóink körében. Nem véletlen, hogy a spanyol-portugál vidékek felfedezésére 12 különböző ajánlatot találhatnak tavaszi katalógusunkban. Ezek közül nagyon népszerűnek számít például a Nagy spanyol körutazás, amely során Spanyolország jelentős nagyvárosait ismerhetik meg az utazók. A fürdőzést előnyben részesítők is találnak olyan desztinációkat az ajánlatok között, mint például a kanári-szigeteki utazás, amely során akár már májusban is mártózhatnak az óceánban. Fekvéséből és időjárásából adódóan Portugália is rejteget hasonló meglepetéseket. Itt például a Madeirai vakáció és Lisszabon elnevezésű utunk alkalmával a portugál főváros megismerése mellett egy varázslatos élővilágot fedezhetnek fel az utazók, valamint lehetőségük nyílik bálna és delfinlesen is részt venni.

Portugália utazás - Porto városaA fentiektől egy kicsit különböző, kedvelt úti cél szokott lenni Hollandia is, tavaszi tulipánvirágzásával. Ez a program azért különleges, mert ilyenkor több millió tavaszi virág pompázik Keukenhof kertjében, amelyben az évnek csak ebben az időszakában gyönyörködhetünk. Továbbá azért különleges ez az út, mert ugyan ősszel meghirdetésre szokott kerülni, azonban az évszakból adódóan ilyenkor a fenti program helyett más kerül a listára. Mindenképpen ajánlom az összes férfi törzsutasunknak, hogy ha valami különleges utazással lepné meg feleségét vagy lányát, akkor erre essen választása, hiszen ezzel biztosan jó pontot szerezhet náluk.

Remélem meghoztam kedvüket a tavaszi felfrissüléshez, és már az Önök fejében is elkezdett motoszkálni egy álom úti cél, amelyet idén biztosan meglátogatnak. Ha azonban még nem tudják, hogy hova mennének, akkor böngésszék oldalunkat, hiszen ott a tavaszi utakon túl már a nyári ajánlatok egy része is megtalálható.  Sőt, aki a keresgélés során beleszeret egy desztinációba, az akár már most, előzetesen lefoglalhatja helyét, annak érdekében, hogy biztosan ne maradjon le kiszemelt úti céljáról. Az ilyen típusú foglalások nem vonnak maguk után semmilyen kötelezettséget, így, ha útközben meggondolják magukat és egy másik helyszínt vagy időpontot választanak, akkor február 20-áig ingyenesen lemondhatják előzetes foglalásukat.

Azok számára, akik szeretik egyben, kinyomtatva szeretik látni az ajánlatokat, javaslom, hogy igényeljenek egyet maguknak nyári katalógusunkból, amelyet vagy az alábbi linken, vagy az info@prokotravel.hu email címen keresztül tehetnek meg.  Ezek előreláthatólag február közepén fognak megérkezni postai úton Önökhöz.

Remélem sok utazás elnyeri majd a tetszésüket és hogy egy újam helyszínt fedezhetünk fel közösen. Addig pedig kellemes időtöltést kívánok az ünnepekre!

Vissza