Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Balkán  /  Albánia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 24 - 28.
299 000 Ft (-19 100 Ft)
279 900 Ft
Augusztus 05 - 09.
369 000 Ft
Szeptember 02 - 06.
329 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Last minute akció
Az út áttekintése

·  Utazás közvetlen repülőjárattal Bp. – Tirana – Bp. útvonalon
·  Nyaralás a lassan mélyülő, homokos tengerparton
·  Fakultatív kirándulási lehetőségek Albániában
·  Színvonalas szállás, félpanziós ellátással

A Proko Travel körútjai kedveltek az utazók körében. Most kicsit módosítottunk ezen, mert tengerparti nyaralást szerveztünk, de ezt kiegészítettük fakultatív kirándulásokkal.
Süli Dorottya - Az albán utak szakreferense

Utasaink véleménye

4.5

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)

1. NAP: BUDAPEST – TIRANA – DURRES

Menetrend függvényében repülés Budapestről Tiranába. Ezután Durresbe megyünk, amely Albániának tenge­részeti szempontból is az egyik legfontosabb települése és az ország egyik legkedveltebb üdülővárosa. Itt lesz a szállásunk is (4 éj), este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS VAGY KRUJE – DURRES

Ezen a napon vagy pihennek a homokos tengerparton, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra, amely során elő­ször Szkander bég szülővárosába, Krujába utazunk. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törökök ellen har­colt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. Ezt követően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. Ahogy sétálunk le a hegyről, az utca két oldalán helyi szőtteseket, kézzel készített fém eszközöket árusító üzleteket láthatunk. A bazár érdekes­sége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat. Itt lesz lehetőség helyi termékek és emléktárgyak vásárlására is. Visszaérkezve Durresbe, gyalogos városnézés a központban. Sétánk legérdekesebb részei, az Amfiteatrum – mely kb. 15.000 néző befogadására volt alkalmas –, és a ten­gerparti sétány. Kruje – Durres fakultatív kirándulás (belépővel): 35 €. Visszamegyünk szállodánkhoz és délután második felében pihenés, napozás Durresben a tengerparton.

3. NAP: PIHENÉS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a tenger­parti strandon. Durresnél a tengerpart széles, homokos föven­nyel rendelkezik. A tenger viszonylag lassan mélyülő. Ebédre javasoljuk, hogy a tengerparti éttermek egyikében a helyi specialitásokból próbáljanak ki valami különlegességet. Szállás, mint előző napokon.

4. NAP: PIHENÉS VAGY BERAT – APOLLONIA

Pihenési lehetőség a szállodában vagy a tengerparton. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirándulásra, mely során Beratot, az „Ezerablakos várost” tekintjük meg. Ez a múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző házakat tekinthetünk meg, többek között az Osum folyó partján. Meglátogatjuk az itt található fellegvárat, a Kala-t, ami egy köves dombra épült, 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetet és a Gorica-hídat is lefényképezhetjük. Délutáni programunk Apollonia megtekintése, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostorkertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A város­ban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. A látványosságok megtekintése után visszautazunk Durresbe. Berat – Apollonia fakulta­tív kirándulás (belépővel): 55 €.

5. NAP: DURRES – TIRANA – BUDAPEST

Reggeli után Tiranába buszozunk. A nap többi részét a fővá­ros felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol lát­hatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony talál­ható. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E’them Bey mecsetet is. Késő délután transzfer a repülőtérre, visszarepülünk Budapestre. Érkezés menetrendnek megfelelően, várhatóan a késő esti órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Belépők nincsenek, csak fakultatív programok, melyeknek ára összesen: 90 €.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.2
Ellátás
3.8
Gyakori kérdések
Bali Istvánné, Bali István
Budapest
2023.09.22

Idegenvezető 5*, maximálisan jó program. Kruja, Berat, Apollonia gyönyörű, idegenvezetőnk nagyon felkészült, maradandó élmény. Az idegenvezető az első pillanattól az utolsóig figyelmes, segítőkész. Nagyon érthetően adja át az ismereteit. A busz kényelmes, légkondis, időben érkezett. A sofőrök udvariasak, illedelmesek. A szálloda jobba, mint ***, tágas szoba, kényelmes fekhely. A szakácsok jó ízűen főztek. Jó volt a program, de ahogyan mi is, a társaság az idősebb korosztályhoz tartozott. Jobbnak tartanám, ha Tirana és Kruja közé, illetve Berat és a hazaindulás közé is beraknának 1-1 szabadnapot. (6 éjszaka, 7 nap). Máshol is jól éreztük magunkat, ez most nagyon jó volt.

 • 5.0
Zivák Ildikó, Zivák Józsefné
Miskolc
2023.09.21

Bucsi Ágnes idegenvezető személyisége, felkészültsége, az emberekhez való viszonyulása rendkívül kiemelkedő.

 • 5.0
Egervári Gábor, Egerváriné Barok Erika
Budapest
2023.09.20

A program jól átgondolt, nem volt megterhelő, volt idő pihenésre. Az idegenvezető figyelmes, mindenre és mindenkire kiterjedt a figyelme. Jól kézben tartotta a csoportot, nagyon felkészült, rátermett, sok tudása van. A szálláson a fürdőszobában nem voltak polcot, és nem vitték el a szemetet. Az ételek elég egyhangúak voltak, a húsra vadászni kellett.

 • 4.5
Dr. Horváth Judit, Gyenge Sándorné
Budapest
2023.09.19

Egy nappal meg kéne hosszabbítani az utat. A hosszú kirándulás miatt (Berat) kéne egy nap pihenő.

 • 4.0
Dr. Lakárdy Berrnadett
Budapest
2023.09.16

Az idegenvezető: 5***** Kis választék volt az ételek között, ha elfogyott, nem pótolták, de jó ízű volt. 6 napos utazás + 1 pihenőnappal még jobb lenne.

 • 4.3
Vargáné Berki Vera
Budapest
2023.09.15

Szuper, ilyen tudású és felkészült idegenvezetővel nem utaztunk még. Javaslatom: egy nappal több lehetett volna.

 • 4.3
Kovácsné Pécsy Katalin, Kovács János, Kovács Dóra
Nagyvenyim
2023.09.13

Jók voltak a programok, de jobb lett volna ha minden nap fele program, és a másik felében tudtunk volna pihenni. De összességében nem volt megterhelő, nem kellett korán kelni a programok miatt. Az étkezések időpontja nem volt megfelelő.

 • 4.3
Dr. Pálfi Márta
Budapest
2023.09.13

Az idegenvezetés 5*****, az ételek terén kevés volt a választék. Lehetne +1 pihenőnap.

 • 4.3
Tóth László József, Tóthné Bődi Mária
Pécel
2023.09.12

Az ételek kissé egyhangúak voltak, de ízletesek.

 • 4.8
Brúder Péter
Buc
2023.09.13

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.3
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Nyaralás az albán tengerparton úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Ahol még Ön sem járt - Albánia
7
NAP

4.8

35 értékelés

A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.

199 000 Ft-tól
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

494 000 Ft-tól
A sasok földjétől a Meteorákig
A sasok földjétől a Meteorákig
9
NAP

Ha egy tartalmas, több országot érintő dél-balkáni kirándulást keres, akkor arra ez kitűnő választás.

319 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
5
NAP

4.8

62 értékelés

A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.

207 000 Ft-tól
Lengyelország gazdagon
Lengyelország gazdagon
6
NAP

5.0

30 értékelés

Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…

239 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól
A Nápolyi-öböl titkai
Garantált indulásGarantált indulás
A Nápolyi-öböl titkai
4
NAP

4.7

21 értékelés

A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.

369 000 Ft-tól
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
3
NAP

Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.

259 000 Ft-tól
Nagy erdélyi körutazás
Nagy erdélyi körutazás
7
NAP

4.9

88 értékelés

7 nap alatt végig járjuk Erdély épített és természeti kincseit, Mátyás király szülőházától, a Drakula kastélyon át a Gyilkos-tóig. Közben akár egy hangulatos vacsorás esten is részt vehetünk a csángóknál.

249 000 Ft-tól