Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Június 04 - 06.
305 000 Ft
Augusztus 08 - 10.
245 000 Ft
Az út áttekintése

·  Hagyományörző óváros, többszáz éves utcákkal
·  Két különleges múzeum megtekintése
·  Észak-Európa leglátványosabb piaca

A világ első skanzenja Stockholmban nyílt meg. Ennek segítségével bepillanthatunk az északi népek életébe télen és nyáron.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)

1. NAP: BUDAPEST – STOCKHOLM

Várhatóan a reggeli órákban találkozás az idegenvezetővel a reptéren, majd becsekkolás és utazás Budapestről Stockholmba repülővel. Express vonattal belvárosi szállodánkhoz megyünk, ahol letesszünk csomagjainkat. Stockholmot gyalog a legcél­szerűbb bebarangolni, mivel méreteit tekintve emberléptékű, a legfontosabb látnivalók viszonylag közel vannak egymáshoz. Idegenvezetőnkkel kezdjük a városnézést. Első programunk a Városháza megtekintése a Malaren-tó partján. Ebben az épü­letben tartják a Nobel-díj átadás utáni fogadásokat is. Kiváló fotókat lehet készíteni innen az Óvárosról és több szigetről is. Stockholmban javasolt egy hajókirándulása szigetek között. A kb. 1 órás hajózás során más perspektívából látjuk a várost. Gyalogos városnézésünk folytatásaként további látnivalók a modern városrészben a Sergel Torget üvegobeliszkje, a Hötorget nagy piaci forgataga a mindig kiabáló árusokkal, a Konserthuset épülete, itt adják át minden évben a Nobel-díjakat. A program befejezése után szabadprogram, mely során lehet vásárolni, nézelődni. Este vacsorázási lehetőség a városban.

2. NAP: STOCKHOLM – VÁROSNÉZÉS

Egésznapos idegenvezetéses közös séta a városban. Gramla Stan (Óváros), a sok sziget egyike, Stockholm legkorábbi településré­szeként Európa egyik legnagyobb és legjobb állapotban megőr­zött történelmi belvárosa. A középkori észak-német építészetet tükröző Gamla Stan és a hozzá kapcsolódó Riddarholmen-sziget olyan, akár egy élő, szabadtéri múzeum, melyben egymást érik a látnivalók, az éttermek, a kávézók, bárok és üzletek. Szintén itt található a királyi palota épülete, mely Európa egyik legna­gyobb palotája (több mint 600 szobával) ez a svéd király hivata­los rezidenciája. A palota előtti téren van naponta délben a díszes őrségváltás. Lehetőség van ennek az eseménynek a megtekinté­sére, majd azt követően a királyi rezidencia szobáit is felkereshetik azok, akik így döntenek. A palota közelében található katedrális több évszázadon keresztül a koronázási ünnepségek helyszíne is volt. Az Óvárosi-szigeten megnézzük még a Parlament épületét és a minisztériumoknak helyt adó hatalmas épületegyüttest is és a belváros színes palotáit. A Vesterlanggatan vásárolhatunk aján­déktárgyakat, emléktárgyakat. Innen átsétálunk a Lovagok szige­tére, ahol a királyi család temetkezési helyéül szolgáló templomot is megtekinthetjük. Ezt követően szabadprogram az óvárosban.

3. NAP STOCKHOLM – BUDAPEST

Reggeli után ezt a napot a múzeumok látogatásának szentel­jük, utazás tömegközlekedéssel. A Vasa Múzeum Svédország leglátogatottabb kiállítása. Egy 1628-ban, az első útján elsül­lyedt vitorlás hadihajót 1961-ben emelték ki a hullámsírból. Csaknem 50 év kellett ahhoz, hogy a hajót olyan állapotba hoz­zák, amilyen eredetileg volt. Ezt követően átsétálunk a közelben található Skanzenhez. Stockholmban 1891-ben alakították ki a világ első Skanzenjét. Nagy területen sok látványosságot nyújt a múzeum. Több helyen használatban is bemutatják a régi esz­közöket. Ezt követően szabadprogram a belvárosban. Várhatóan a kora esti órákban, a szállodától utazunk ki a reptérre, ahonnan hazarepülünk Budapestre. Várható érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - Városháza120 SEK
Stockholm - Királyi palota190 SEK
Stockholm - Nagytemplom75 SEK
Stockholm - Vasa múzeum220 SEK
Stockholm - Skanzen245 SEK
Hajózás - Under the bridge330 SEK

Belépők ára: kb.: 1180 SEK + a repülőtér és a belváros közti vonattranszfer ára (kb. 340 SEK)

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Zarándok-Reiter Krisztina
Székesfehérvár
2023.07.07

Egy teljes, és két fél napot töltöttünk a városban és ez alatt minden látnivalóra jutott idő. Bár első nap kicsit sietős volt, én örültem, hogy a kisiklott vonat miatt nem maradtunk le a városházáról. :)

A szálloda a legjobb helyen volt, a szoba tiszta és kényelmes, a reggeli fantasztikus. Teljes mértékben meg voltam vele elégedve. Ez volt az első szervezett utazásom, nehéz ennyi emberhez alkalmazkodni, de minden látnivalót megtekinthettünk és épp elég szabad programra is volt lehetőség. így biztosan utazni fogok még a Proko Travellel.

 • 5.0
Kis Antal, Kis Antalné
Eger
2023.07.02

A program láttán választottam az utazást. Az idegenvezető felkészült, jó kedélyű, türelmes, segítőkész, kompromisszumképes. A szálloda 3*-osként volt feltüntetve, de annál sokkal színvonalasabb volt. A szállodában kapott reggeli kifogástalan, a nap közben ellátás (kávé, tea, gyümölcs) szintén.

 • 5.0
Zarándok Jánosné
Székesfehérvár
2023.06.18

Az utazás minden percében program várt ránk, felkészült idegenvezetésben részesültünk. A szállás nagyon jó helyen található, jól felszerelt, kényelmes szobában aludtunk és rendkívül bőséges reggeliben részesültünk. Nagyon felkészült idegenvezetőkkel dolgoznak.

 • 5.0
MÉSZÁROS SÁNDOR ZOLTÁN
Budaörs
2023.06.17

A reptérre javaslom busz foglalását oda-vissza.

 • 4.8
Rimer Mária
Vértestolna
2023.06.14

Megbízható

 • 5.0
Dr. Sárváry Enikő, Bihari Ferenc
Budapest
2023.06.11

Az idegenvezető fiatal még, több gyakorlatra és tapasztalatra van szükség, de nagy tudású, kedves, segítőkész, jó ismereteket szolgáltat. :)

 • 5.0
Pechtol Csilla
Budapest
2023.06.10

Egy helyi viking, zenei vagy esetleg Nobel-díj múzeum jó lett volna. Az idegenvezető nagy tudással rendelkezik, mindenről tudott mesélni, mindent frappánsan megoldott. Bőséges volt a reggeli, központi helyen, kényelmes szobával. Az idő rövidsége miatt érdemes lenne nem a gyaloglással tölteni az időt, hanem igénybe venni a helyi tömegközlekedést. Nagyon köszönjük ennek a 3 útnak a megszervezését.

 • 4.8
Varga László, Ádám Ilona
Budapest
2023.06.10

A tempó néha egy kicsit gyors volt. A szállás hibátlan volt, az étkezés jobb nem is lehetett volna. Stockholm város még egy napot elbírna, jó lett volna az ABBA múzeum, de nem a skanzen helyett.

 • 4.8
Dr. Nám Lóránt
Budapest
2023.06.09

Törődnek az utasokkal.

 • 5.0
Naszvadi Henriett
Szekszárd
2023.06.12

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Skandinávia Velencéje - Stockholm úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
9
NAP

4.9

32 értékelés

9 ország 8 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!

419 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Zeusz földjén
Zeusz földjén
7
NAP

4.7

29 értékelés

A Meteóráktól az Olümposzig, Thesszaloniki szépségei és a hívogató homokos tengerpart, kockás abroszos tavernákkal, jéghideg ouzo és tsipuro. Jamasz!

299 000 Ft-tól
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
7
NAP

4.7

30 értékelés

Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

306 000 Ft-tól
Ismerjük meg Berlint
Ismerjük meg Berlint
3
NAP

4.9

14 értékelés

Berlin az EU egyik legnépesebb városa, ahol egymást váltják a történelem ikonikus helyszínei, emlékei. Egyszerre a politika, tudomány és a kultúra európai központja.

204 500 Ft-tól
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
8
NAP

4.9

31 értékelés

8 napos utunk során felkeresünk két fővárost, teszünk egy nagy kört Romániában és egy látogatást az eddig ismeretlen Moldáviában. A program egyik ékköve a hajózási lehetőség a Duna-deltában.

289 000 Ft-tól
Koppenhága és Roskilde
Koppenhága és Roskilde
3
NAP

Koppenhága a XV. század elején lett Dánia fővárosa. Mára egész Skandinávia legmeghatározóbb városa, hiszen elismerten az egyik legkörnyezetbarátabb és legmagasabb életminőséget kínáló település.

267 000 Ft-tól