Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 03 - 07. 159 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Utazás egyedülálló felvonókon
·  Túrázás 3.000 m magasságban
·  Európa legmagasabban lévő függőhídja
·  Séták hangulatos kisvárosokban

"Az egy dolog, hogy az ember feljut 2.000 – 3.000 méterre is akár. De a feljutás módja az ami igazán különlegessé teszi ezt az utat. Páratlan élmények."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KITZBÜHEL

Hegyeshalmi határátlépés után nyugati irányába utazunk. Tirolban tartunk egy hosszabb pihenőt, ahol Kitzbühelt nézzük meg. Az egykori bányászváros mára az egyik legismertebb téli sportcentruma Ausztriának, de sok történelmi és művészettör­téneti érdekességgel is büszkélkedik. Három értékes temploma mellett a régi városrészt késő gótikus, reneszánsz és barokk stí­lusú épületek sorozata teszi rendkívül hangulatossá. Innen szál­lásunkra megyünk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

2. NAP: SCHWYZ – STANSERHORN – STANS

Reggeli után indulunk Svájcba. Először a szövetségi állam névadóját keressük fel. A kantoni székhely, Schwyz, fontos sze­repet tölt be a svájci történelemben és kultúrában, mert nem­csak nevét, hanem zászlaját is adta Svájcnak. Sétát teszünk a XVII. és XVIII. századi épületek által övezett óvárosban. A főtéren lévő városháza homlokzatát festett csatajelenet díszíti. A közel­ben lévő Betlehem-ház mely a XIII. sz. óta lakóház és az egyik legrégebbi faház Európában. A középkor hangulatát idéző város megtekintése után tovább buszozunk, hogy a természet szép­ségeiben is gyönyörködhessünk. Technikai bravúr az a felvonó, amivel 1.900 m magasra jutunk fel, ez a híres Stanserhorn. De először egy nosztalgia felvonóra ülünk fel, majd erről a vilá­gon egyedülálló Cabrio felvonóra szállunk át, mely az egyet­len nyitott tetejű emeletes felvonó a világon. Így zavartalanul gyönyörködhetünk a hegyek nyújtotta panorámában, lélegzet­elállító élmény, közvetlen kapcsolatba kerülni az alpesi tájjal. Fentről fantasztikus panoráma tárul elénk az Alpok csúcsaira, tavaira. Kb. 1 órás túrázásra is lesz lehetőségünk a kilátó köze­lében. Felvonókkal jövünk vissza Stans városába. Ezután folytat­juk utunkat Közép-Svájcban lévő szállásunkra. (2 éj).

3. NAP: SCHYNIGE PLATTE – INTERLAKEN – BRIENZ

Reggeli után a svájciak kedvelt kiránduló helyét keressük fel. Wilderswilben fogaskerekű nosztalgiavonatra szállunk. Így jutunk fel a Schynige Platte 2.000 m magas fennsíkjára, ahonnan hihetetlen panoráma nyílik a környék tavaira és az Eiger, Mönch, Jungfrau hegyeire. Közép-Svájc leghíre­sebb három hegyének lábainál van a kirándulóvonatunk végállomása, innen tiszta időben csodás fényképek készít­hetők az UNESCO Világörökségeihez tartozó fehér óriásokról. Az állomás közelében lévő botanikus kertben megismerhet­jük az alpesi növényeket és virágokat. Lehetőségünk lesz egy kb. 2 órás hegyi túrázásra is. Az útvonal változatos terepen halad, közben gyönyörködhetünk a 4.000 m-es csúcsokban. Felejthetetlen a tavakkal tarkított csodaszép völgyek látvá­nya is. Túránk után kisvonattal érkezünk vissza Wilderswilbe a kora délutáni órákban, majd buszra szállunk, és a közeli Interlaken városába utazunk. Itt a szabadidő alatt lesz lehető­ség ajándéktárgy és csokoládévásárlásra. Ezután a Brienzi-tó északi partjának idilli falucskáin keresztül érkezünk meg a tópart legfontosabb városába, Brienzbe, mely a svájci fafara­gás központja. Ezért is készültek az itteni faházak különleges díszítéssel. Délután a mesés látványt nyújtó Brünig-hágón át megyünk vissza szálláshelyünkre.

4. NAP: TITLIS – TRÜBSEE – ENGELBERG

A nap nagy részét még Svájcban töltjük. Reggeli után Engelbergbe indulunk. Itt felvonókra szállunk, hogy az Alpok egyik leglátogatottabb csúcsához, a Titlishez feljuthassunk. Először a modern 8 fős, kabinos gondolákkal kezdjük meg emelkedé­sünket. A középállomásnál történő átszállás után az út máso­dik felében a Rotair nagykabinos felvonó szállít bennünket a csúcsra. Ez a világ első és eddig egyetlen forgó lanovkája, amely a közel 5 perces útján 360 fokos körpanorámát bizto­sít, mivel menet közben lassan forog. Így érünk fel 3.020 m magasságba, a Titlis lábaihoz. Lenyűgöző a panoráma az Alpok csúcsaival, völgyeivel, tavaival. Itt számos különlegesség fokozza eddigi élményeinket. Kicsi jégpalotán átsétálva felme­gyünk a kilátóba, majd Európa legmagasabban lévő függőhíd­ján lépkedünk tovább. A 3.041 m magasságban megépített 98 m hosszú fémszerkezetről felejthetetlen látvány nyílik az alatta lévő 500 m-es mélységbe és a környező hegyekre. Akik akarnak, ezután ülőliftekre szállhatnak, melyek a gleccserhez viszik őket, ahol lehet szánkózni is. Itt nyáron is havas terepen sétálhatnak, így fontos a vízálló túracipő. A hegyi élmények után a már ismert különleges körbeforgó lanovkával indu­lunk lefelé, de a kabinos gondolák középső megállójánál pihe­nőt tartunk, hogy egy csodálatos tengerszemnél, a Trübseenél túrázhassunk. Sétálunk a tó partján, 1.800 m magasságban, majd élményekben gazdagon folytatjuk felvonózásunkat az alsó végállomásig. Még mindig 1.000 m-es magasságon töl­tünk egy kis időt Engelberg üdülőfalujában. A település sok szállodával rendelkezik, de a XII. századi bencés kolostora, valamint sajtgyártása is nevezetes. Délután indulunk Ausztria irányába, majd az esti órákban érkezünk tiroli szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL – BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak soro­zata teszik látványossá. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvo­nalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Stanserhorn - nosztalgia; Cabrio felvonó62 CHF
Schynige Platte52 CHF
Engelberg- felvonó; Rotair függővasút; Ülőlift70 CHF

Belépők ára: kb.: 184 CHF + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Pataki Pálné
Szeged
2019.07.14

Hires Felvonók Svájcban kiránduláson vettünk részt a párommal. Ildi az idegen vezető nagyon nagy tudással és profi szervezéssel minden igényt ki elégitve vezette a csoportot. Busz vezető Boros Zoltán kitűnően pontosan vezetett, biztonságban éreztük magunkat. Az úton felmerülő hibát is hibátlanul meg oldották. Köszönet a jól szervezett útért: Pataki Pálné

 • 5.0
Szabó Tiborné és Kovács Zoltán
Kecskemét
2018.09.17

Fantasztikus úton vettünk részt augusztus 12--16-ig. Idegenvezetőnk Prónay Ildikó és buszvezetőnk Boros Zoli mindent megtett azért, hogy mindenki jól érezze magát és felejthetetlen élményekkel térjen haza. A programok, a szállások, a reggelig, vacsorák minden szuper volt és még az időjáráshoz is szerencsénk volt. Ildikó (mint mindég) szuper túrákat vezetett nekünk, Zoli pedig biztonságban elvitt minket mindenhova. Külön köszönet a Luzernben levő szállásért ami a belvárosban volt. Így aki akart akár egyénileg vagy csoportosan is 2 csodálatos estét eltölthetett vacsora után ebben a csodálatos, gyönyörű városba. Mindenkinek aki szeret a természetben kint lenni és túrázni, fantasztikus felvonókon utazni, vagy csak úgy gyönyörködni a hegyekben egy kilátóteraszon, nagyon ajánlom ezt az utat. Nem fog csalódni! Remélem még sok ilyen úton vehetünk részt a Proko Travellal! Nagyon köszönjük az élményeket! Klári és Zoli Kecskemétről

 • 5.0
Buris Mária
Debrecen
2018.08.22

Változatos program! Nagyon-nagyon felkészült az idegenvezető, színes tudást adott át. Az autóbusz kényelmes, minden igényt kielégít. Udvarias sofőr, aki nagyon biztonságosan vezet. Professzionális az egész szervezés és az utazás lebonyolítása is!

 • 5.0
Fejér Ádám
Budapest
2018.08.20

Nagyon érdekes program volt kitűnő idegenvezetővel! Biztonságosan és kényelmesen utaztunk. Finom, ízletes ételeket kaptunk kifogástalan szálláson.

 • 4.8
Tóth Jenőné
Kiskunfélegyháza
2018.08.17

Nagyon tetszett a program! Az idegenvezető is nagyszerű volt. Kényelmes volt az autóbusz és a vezető kiválóan végezte a dolgát. Jók voltak a szállások és az étkezés is.

 • 5.0
Gál József
Budapest
2018.08.16

Kiváló idegenvezetés, nagyon kedves volt a sofőr is és jó a szállás.

 • 5.0
Botka Ildikó
Kiskunhalas
2017.08.24

Egy varázslatosan szép utazáson vettünk részt augusztus 13-17. között édesanyámmal. Az időjárás remek volt, nem esett, nem fújt és nem havazott, mint ahogyan azt az Alpokban az előző években már több ízben is megtapasztaltuk. A napsütésben a hegyek teljes valójukban megmutatták magukat, csodálhattuk fenséges látványukat és mi, az Alpok szerelmesei csodáltuk is. Nagyon jól összeállított program volt, rengeteg látnivalóval, remek túrákkal, nosztalgia vonatokkal, felvonókkal, a Cabrio felvonóval, függővasúttal, forgó lanovkával és ülőlifttel, mind-mind hatalmas kaland. Alföldi lakosként (123 m tengerszint feletti magasság), túrázni 2000 méteren, 3041 méteres magasságban átsétálni egy függőhídon, ahol úgy imbolyogtunk, mint egy részeg tengerész, leírhatatlan élmény. Egy plusz látnivalót is kaptunk, az Arlberg hágót, mert szerencsénkre felújítás miatt az alagút le volt zárva. A hangulatos városok, ahol megálltunk vagy csak áthaladtunk virágos házakkal és régi fából készült épületekkel szemet gyönyörködtettek. Az út sikerében természetesen nagy része volt Prónay Ildikónak,; aki méltán lett 2016. Év Idegenvezetője. Ez az út is az Ő "gyermeke" volt, profizmusa, kedvessége, türelme, problémamegoldó képessége minden percben megmutatkozott. Hatalmas tudással, ismerettel bír erről a régióról. Sok-sok hasznos és érdekes dolgot tudtunk meg tőle Ausztriáról és Svájcról. Boros Zoli, mint eddig mindig, most is biztos kézzel fogta a volánt, gondoskodott a tiszta, kulturált utazásunkról, kedves és előzékeny volt mindenkivel. Ildinek és Zolinak meg tudtuk köszönni ezt a csodálatos öt napot, amit most itt, ezen a fórumon is megismétlek, köszönet Nekik, és köszönet a háttérben dolgozó egész Proko csapatnak.

 • 5.0
Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Híres felvonókon Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft