Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 20 - 24. 163 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Utazás különleges építésű Felvonókon
·  Európa legmagasabban lévő függőhídja
·  Vonatozás a híres Jungfraujoch kilátóhoz
·  Városnézések hangulatos svájci kisvárosokban

"Az egy dolog, hogy az ember feljut 2.000 – 3.000 méterre is akár. De a feljutás módja az ami igazán különlegessé teszi ezt az utat. Páratlan élmények."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (17)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KITZBÜHEL

Hegyeshalmi határátlépés után nyugati irányába utazunk. Tirolban tartunk egy hosszabb pihenőt, ahol Kitzbühelt nézzük meg. Az egykori bányászváros mára az egyik legismertebb téli sportcentruma Ausztriának, de sok történelmi és művészettör­téneti érdekességgel is büszkélkedik. Három értékes temploma mellett a régi városrészt késő gótikus, reneszánsz és barokk stí­lusú épületek sorozata teszi rendkívül hangulatossá. Innen szállásunkra megyünk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

2. NAP: SCHWYZ – STANSERHORN – STANS

Reggeli után indulunk Svájcba. Először a szövetségi állam név­adóját keressük fel. A kantoni székhely, Schwyz, fontos szere­pet tölt be a svájci történelemben és kultúrában, mert nemcsak nevét, hanem zászlaját is adta Svájcnak. Sétát teszünk a XVII. és XVIII. századi épületek által övezett óvárosban. A főtéren lévő városháza homlokzatát festett csatajelenet díszíti. A közel­ben lévő Betlehem-ház mely a XIII. század óta lakóház és az egyik legrégebbi faház Európában. A középkor hangulatát idéző város megtekintése után tovább buszozunk, hogy a ter­mészet szépségeiben is gyönyörködhessünk. Technikai bra­vúr az a felvonó, amivel 1.900 m magasra jutunk fel, ez a híres Stanserhorn. De először egy nosztalgia felvonóra ülünk fel, majd erről a világon egyedülálló Cabrio felvonóra szállunk át, mely az egyetlen nyitott tetejű, emeletes felvonó a világon. Így zavar­talanul gyönyörködhetünk a hegyek nyújtotta panorámában. Lélegzetelállító élmény közvetlen kapcsolatba kerülni az alpesi tájjal. Fentről fantasztikus látvány tárul elénk az Alpok csúcsaira, tavaira. Kb. 1 órás túrázásra is lesz lehetőségünk a kilátó közelé­ben. Felvonókkal jövünk vissza Stans városába. Ezután folytat­juk utunkat Közép-Svájcban lévő szállásunkra. (2 éj).

3. NAP: JUNGFRAUJOCH – INTERLAKEN – BRIENZ

Reggeli után lánynézőbe megyünk; irány a „Fiatalasszony – a Jungfrau”. Ezt az UNESCO 2001-ben felvette a Világörökségek listájára. Lauterbrunnenig busszal, onnan vonattal utazunk (átszállással) a közel 3.450 méter magas Jungfraujochra, amely kontinensük legmagasabban lévő vasútállomása a hegy belsejé­ben és turisztikai látványosság. A kilátó a Jungfrau és a Mönch közötti „nyergen” található. Ezek a hegyek 4.000 m felettiek. Itt a jégpalotát és a Szfinx kilátót nézzük meg, melyekhez liftekkel és mozgólépcsőkkel jutunk el. A kilátóról rátekintünk kontinen­sünk legnagyobb gleccserére, az Aletsch-gleccserre. Ezt követően a szabadban akár hógolyózhatunk is (meleg öltözet szükséges). Reméljük, az időjárás lehetővé teszi, hogy a teraszokról láthas­suk Közép-Svájc több tucat hófödte csúcsát. Fogaskerekűvel jövünk vissza is buszunkhoz, és a közeli Interlaken városába uta­zunk. Itt a szabadidő alatt lesz lehetőség ajándéktárgy és cso­koládévásárlásra. Ezután a Brienzi-tó északi partjának idilli falucskáin keresztül érkezünk meg a tópart legfontosabb város­ába, Brienzbe, melynek különlegességét az adja, hogy a svájci fafaragás központja. Ezért is készültek az itteni faházak külön­leges díszítéssel. Programunk után a mesés látványt nyújtó Brünig-hágón át megyünk vissza szálláshelyünkre.

4. NAP: TITLIS – TRÜBSEE – ENGELBERG

A nap nagy részét még Svájcban töltjük. Reggeli után Engelbergbe indulunk. Itt felvonókra szállunk, hogy az Alpok egyik leglátogatottabb csúcsához, a Titlishez feljuthassunk. Először a modern 8 fős, kabinos gondolákkal kezdjük meg emelkedé­sünket. A középállomásnál történő átszállás után az út máso­dik felében a Rotair nagykabinos felvonó szállít bennünket a csúcsra. Ez a világ első és eddig egyetlen forgó lanovkája, amely a közel 5 perces útján 360 fokos körpanorámát bizto­sít, mivel menet közben lassan forog. Így érünk fel 3.020 m magasságba, a Titlis lábaihoz. Lenyűgöző a panoráma az Alpok csúcsaival, völgyeivel, tavaival. Itt számos különlegesség fokozza eddigi élményeinket. Kicsi jégpalotán átsétálva felme­gyünk a kilátóba, majd Európa legmagasabban lévő függőhíd­ján lépkedünk tovább. A 3.041 m magasságban megépített 98 m hosszú fémszerkezetről felejthetetlen látvány nyílik az alatta lévő 500 m-es mélységbe és a környező hegyekre. Akik akarnak, ezután ülőliftekre szállhatnak, melyek a gleccserhez viszik őket, ahol lehet szánkózni is. Itt nyáron is havas terepen sétálhatnak, így fontos a vízálló túracipő. A hegyi élmények után a már ismert különleges körbeforgó lanovkával indu­lunk lefelé, de a kabinos gondolák középső megállójánál pihe­nőt tartunk, hogy egy csodálatos tengerszemnél, a Trübseenél túrázhassunk. Sétálunk a tó partján, 1.800 m magasságban, majd élményekben gazdagon folytatjuk felvonózásunkat az alsó végállomásig. Még mindig 1.000 m-es magasságon töl­tünk egy kis időt Engelberg üdülőfalujában. A település sok szállodával rendelkezik, de a XII. századi bencés kolostora, valamint sajtgyártása is nevezetes. Délután indulunk Ausztria irányába, majd az esti órákban érkezünk tiroli szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL – BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak soro­zata teszik látványossá. Ezután Salzburg, Linz, Bécs útvona­lon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Stanserhorn - nosztalgia; Cabrio felvonó62 CHF
Jungfrau - Lauterbrunnenből160 CHF
Engelberg- felvonó; Rotair függővasút; Ülőlift70 CHF

"Belépők ára: kb.: 292 CHF + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:00 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Szalmen Edit, Vas Réka
Miskolc
2020.07.21

Örültünk, hogy Innsbruckban a szállás a belvárosban volt!

 • 5.0
Sándor Pál és neje
Szeged
2020.07.20

Azt kaptuk, amit vártunk. Boros Zoltán sofőrrel bárhová elmennénk. Szépen berendezett szállodáink voltak. A svájci kaja miatt csak 4-es, az ausztriai nagyon jó volt.

 • 4.8
Siposné P. Ilona
Makó
2020.07.19

Boros Zoltán kiemelkedő figyelemmel kísért biztonsági vezetése!!! Ausztriában bőséges, Svájcban egy kicsit visszafogottabb volt az ételek mennyisége.

 • 4.8
Kiss Judit
Kecskemét
2019.09.02

Életem első felvonóélményét a Prokoval éltem át. Svájc nem olcsó, de minden pénzt megér.

 • 5.0
Kutassy Mária és Péter
Herceghalom
2019.07.20

Ez volt a negyedik utunk a Prokoval, de biztos nem az utolsó. Az elejétől a végéig jól megszervezett az út, lélegzetelállító tájakat láttunk hat nap alatt. Az idegenvezető személye, hatalmas tudása, tájékozottsága felejthetetlenné tette az utat. A buszsofőr rutinosan vezetett, jó helyismerettel rendelkezett. Kényelmes, igényes volt a szállásunk is, finomakat ettünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük.

 • 5.0
Takács Mátyásné
Kozármisleny
2019.07.18

A Híres felvonókon Svájcban egy nagyon gazdag program, nincs benne üresjárat, sok élménnyel lettünk gazdagabb az utazás során. Eddig még sosem utaztam ilyen felvonókkal, felejthetetlen élmények voltak. Rengeteg érdekes információt kaptunk az alaposan felkészült idegenvezetőtől. A busz, a szállások és étkezések is teljesen rendben voltak, jól megszervezett a program.

 • 5.0
K. László
Abony
2019.07.15

Nem először utazom a Proko Travellel, de eddig nem írtam élménybeszámolót. Ez az út tömény hegyvidéki gyönyör. Le vagyok nyűgözve.

 • 5.0
Pataki Pálné
Szeged
2019.07.14

Hires Felvonók Svájcban kiránduláson vettünk részt a párommal. Ildi az idegen vezető nagyon nagy tudással és profi szervezéssel minden igényt ki elégitve vezette a csoportot. Busz vezető Boros Zoltán kitűnően pontosan vezetett, biztonságban éreztük magunkat. Az úton felmerülő hibát is hibátlanul meg oldották. Köszönet a jól szervezett útért: Pataki Pálné

 • 5.0
Szabó Tiborné és Kovács Zoltán
Kecskemét
2018.09.17

Fantasztikus úton vettünk részt augusztus 12--16-ig. Idegenvezetőnk Prónay Ildikó és buszvezetőnk Boros Zoli mindent megtett azért, hogy mindenki jól érezze magát és felejthetetlen élményekkel térjen haza. A programok, a szállások, a reggelig, vacsorák minden szuper volt és még az időjáráshoz is szerencsénk volt. Ildikó (mint mindég) szuper túrákat vezetett nekünk, Zoli pedig biztonságban elvitt minket mindenhova. Külön köszönet a Luzernben levő szállásért ami a belvárosban volt. Így aki akart akár egyénileg vagy csoportosan is 2 csodálatos estét eltölthetett vacsora után ebben a csodálatos, gyönyörű városba. Mindenkinek aki szeret a természetben kint lenni és túrázni, fantasztikus felvonókon utazni, vagy csak úgy gyönyörködni a hegyekben egy kilátóteraszon, nagyon ajánlom ezt az utat. Nem fog csalódni! Remélem még sok ilyen úton vehetünk részt a Proko Travellal! Nagyon köszönjük az élményeket! Klári és Zoli Kecskemétről

 • 5.0
Halmágyi Tibor
Jakabszállás
2018.08.28

Nagyon változatos programon vettünk részt, minden részletét élveztük! Nagyon felkészült az idegenvezetőnk, színesen, érdekesen adja át a tudását. Az autóbusz is kényelmes, udvarias volt a sofőr, s nagyon biztonságosan vezetett. Professzionális az egész szervezés és az utazás lebonyolítása is!

 • 4.8
Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 18. 4 nap 348 000 Ft

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)
Október 08. 6 nap 206 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Híres felvonókon Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)
Október 08. 6 nap 206 000 Ft
Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 18. 4 nap 348 000 Ft