Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Augusztus 08 - 12.
194 000 Ft (-25 000 Ft)
169 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Last minute akció
Az út áttekintése

·   Kusturica egyedi rönkházai Mokra Gora Parkban
·   Természeti csodák az Uvac-folyó völgyében
·  Útközben Belgrád és Újvidék megtekintése
·  Meseház a Drina-folyóban

„Nyugat-Szerbia a Balkán elfeledett gyöngyszeme, gazdag történelemmel és érintetlen természettel. Gyönyörű tájak, friss levegő, egyedi hegyvidéki falvak, autentikus ételek és szívmelengető vendéglátás.”
Süli Dorottya, a szerbiai utak referense

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BP. – SZEGED – BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán hala­dunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség, majd határátlépés Szerbiába. Belgrádba érkezésünket követően a nándorfehérvári erődnél kezdünk, amely drámaian magasodik a Száva és a Duna összefolyása fölött. Az I. és a XVIII. század között épült erőd jelentős védelmi csaták tanúja volt. Megnézzük a Viktor-emlékművet, a Zindan-kaput, a Szent Petka-kápolnát, az Órakaput és az Óratornyot is. Ezután megkezdjük városnézésünket Új-Belgrádban, ahol olyan figyelemre méltó épületeket fogunk látni, mint a Kommunista Párt volt központi bizottságának székháza, a Szövetségi Palota, a Genex-torony vagy Belgrád nyugati kapuja és még sok díszes épület. Új-Belgrád után Zimonyt látogatjuk meg, Belgrád északi részét, amelyre jellemző a közép-európai megjelenés, a hangu­latos negyedek, a macskaköves utcák és a Duna-parti éttermek. A kanyargós utcácskák és a kis házak azt a benyomást keltik, hogy Zimony a mediterrán és a közép-európai kultúrák olvasz­tótégelye. Az este folyamán fakultatív programlehetőségként ellátogathatunk a Skadarlija bohém negyedbe, amelyet gyak­ran hasonlítanak a párizsi Montmartre-hoz, mind megjelené­sében, mind művészi hangulatában. Ez tökéletes alkalom arra, hogy jobban megismerkedjünk a hagyományos szerb konyhával és a híres belgrádi éjszakai élettel. Szállás Belgrádban.

2. NAP: BELGRÁD – MOKRA GORA – ZLATIBOR

Reggeli után útnak indulunk Nyugat-Szerbia felé, amely vad és érintetlen természetéről, ízletes konyhájáról, valamint ven­dégszerető lakóiról ismert. Első megállónk egy meghökkentő látványosság, „Ház a Drina folyóban". Képzeljenek el egy kicsi sziklát a folyóban melyen egy színes faház áll. Ezt fotózhatjuk le, egy hangulatos étteremnél lévő kilátópontról. Kis pihenő után folytatjuk utunkat a híres Sargan-nyolcashoz mely egyedülálló keskeny nyomtávú vasút. Ez ma már csak a turizmust szolgálja. A fából készült ülésekkel, fatüzelésű kályhákkal és jellegzetes zörgő hangokkal ellátott nosztalgikus kisvonat visszarepít min­ket 1925-be, amikor ezt a vasutat üzembe helyezték, azzal a cél­lal, hogy összeköttetést teremtsenek Belgrád és az Adriai-tenger között. Utunk során mesés kilátás nyílik Mokra Gora hegyvonu­latra és völgyekre. Drvengradban (Favárosban) szállunk fel és le a kisvonatról. A híres rendező, Emir Kusturica az „Az élet egy csoda” című filmjének forgatása során döntött úgy, hogy meg­építi ezt a „városkát”. Romos faházakat szállított ide a hegyek­ből, helyreállította őket, és így alakult ki a „Faváros”. Napunkat Zlatiborban fejezzük be, ahol a szállásunk is lesz (2 éj). Zlatibor híres népi építészetéről, gazdag és változatos etnikai örökségé­ről, széles körben ismert kulináris különlegességeiről. A szállo­dánkban vacsorázunk.

3. NAP: ZLATIBOR – UVAC – ZLATIBOR

Reggeli után elindulunk Zlatiborból az Uvaci „Különleges Természetvédelmi Terület”-re. Egyórás utazást követően az Uvac kanyon szépségében találjuk magunkat. Ez Európa har­madik legnagyobb és legmélyebb völgye, ahol a folyó évszá­zadok óta utat tör magának a hegyeken keresztül, mély kanyarulatokat hagyva maga után, miközben barlango­kat hoz létre. A táj sok turistát vonz. A terület védelmet nyújt 219 egyedi növényfajnak, 24 különböző halnak és 130 ritka madárfajnak, köztük a fakó keselyűnek is. Ha szerencsénk van, láthatjuk ezt a hatalmas madarat, amelynek Uvacban élő populációja a legnagyobb Európában. Ezt követően hajókázási lehetőségünk lesz a kanyargó Uvac folyón és gyönyörködhe­tünk a lenyűgöző tájban. Nem hagyhatjuk el a rezervátumot, amíg nem készítünk néhány fantasztikus fotót a kanyonra néző kilátópontokról. Amikor visszaérünk Zlatiborba, aki, ha szeretné, felszállhat Gold Gondola Liftre (fakultatív). Ez a leg­hosszabb panorámás felvonó a világon. A délután további részében szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: ZLATIBOR – SIROGOJNO – STOPICA – GOSTILJE-VÍZESÉS – BELGRÁD

Reggeli után ellátogatunk Sirogojno faluba, amely a néprajzi múzeumáról és a nyers gyapjúból készült sirogojnói pulóverek­ről híres. Megtekintjük a szabadtéri múzeum néprajzi kiállítá­sát, mely Öregfalu néven ismert. Ezt követően meglátogatjuk a Stopica-barlangot, amely egyedülálló geológiai jellegzetesség­gel rendelkezik. Egy monumentális bejáraton keresztül érjük el a mészkőbarlangot, mely számos különböző méretű és mély­ségű mészkő kádnak ad otthont. Ezek a legnagyobbak közé tartoznak Európában a maguk nemében, némelyikük akár hét méter mély is lehet. A mai napi programunk következő hely­színe a Gostilje-vízesés. Ezt a népszerű piknikezőhelyet egy 20 méter magas vízesés uralja, amely festői miniatűr vízesé­sek sorozatává alakul, amelyekhez lépcsőkön és gyaloghidakon keresztül lehet eljutni. A nap során fakultatív, hagyományos, Zlatibor környéki specialitásokból készült ebédet fogyaszthat­nak el azok, akik ezt választják. A nap során tapasztalt kivéte­les élmények után visszautazunk Belgrádba, ahová késő délután érkezünk meg és elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: BELGRÁD – KARLÓCA – ÚJVIDÉK – BUDAPEST

Reggeli után irány Újvidék. Szerbia második legnagyobb városa felé haladva, útközben megállunk Karlovácon, amely a XVIII. században a szerb kultúra központja volt. A festői város macskaköves utcáin sétálva eljutunk az első szerb gimnázium­hoz, amely számos nagy írót és költőt adott a szerb népnek. Felkeressük a régi pátriárkai udvart és a teológiai komplexumot is. Mivel egy híres borvidék szívében vagyunk, meglátogatunk egy nagyhírű borospincét. Megkóstoljuk a környék leghíre­sebb termékét, a Bermet bort. Következő állomásunk a Duna második legnagyobb erődje, Pétervárad. Az osztrák-magyar és az Oszmán Birodalom közötti örökös háború egyik legfonto­sabb stratégiai pontja volt. Megismerkedünk a földalatti jára­tok (katakombák) legendáival, mielőtt tovább utazunk Újvidék belvárosába. Nevezetes kulturális intézmények és történelmi épületek között sétálunk, miközben ellátogatunk a város leg­régebbi részébe, a Zmaj Jovina sétálóövezetbe. Itt megismer­kedünk Újvidék gazdag történelmével, megnézzük Svetozar Miletic emlékművét, majd a híres katedrálist és a püspöki temp­lomot. Ezután folytatjuk utunkat, – határátlépés függvényé­ben –, Szeged érintésével érkezünk az esti órákban Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Mokra Gora250 RSD
Sirogojno150 RSD
Gold Gondola felvonó1200 RSD
Stopica barlang250 RSD
Gostilje vízesés200 RSD
Nándorfehérvár idegenvezetés300 RSD
Hajózás az Uvac folyón25 EUR
Borkóstoló10 EUR

Belépők ára: kb.: 2350 RSD + 35 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 7:45 Auchan parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:15 M5 melletti OMV benzinkút
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:00 Rókusi körúti Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Szerbia rejtett vidékein úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

A szomszéd hegye mindig zöldebb
A szomszéd hegye mindig zöldebb
5
NAP

5.0

36 értékelés

Közkedvelt, intenzív csillagtúránk, mely keretében minden nap lehet túrázni az Alpok különböző pontjain.

298 000 Ft-tól
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

41 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

205 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

56 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

229 000 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

37 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

147 000 Ft-tól
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
5
NAP

4.8

65 értékelés

A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.

195 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

207 000 Ft-tól
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

198 000 Ft-tól