Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Tengerparti szálloda sok szolgáltatással
·  Látogatás a Krka Nemzeti Parkban
·  Trogir és Split a mediterrán kultúra fellegvárai

"Üdítő érzés volt Splitben belépni a Szent István-templomba, ahol Diocletianus palotájának nyüzsgése után mérhetetlen nyugalom és béke fogadott."
Gyuris-Karancsi Dóra – 6 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (9)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – SIBENIK – PRIMOSTEN

Reggel indulás autóbusszal Horvátország felé. Délután meg­állunk Sibenikben, séta az Óvárosban. Két reneszánsz épület a fő látványosság, az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Szt. Jakab székesegyház és az árkádos városháza. A 3 hajós kated­rális 1505-ben épült. A városfalak a XVII. századból valók, melyek egyes részei ma is láthatók. Továbbindulva az esti órákban érke­zés Primostenbe, a nagyon kellemes Hotel Zora szállodába (4 éj). https://hotelzora-adriatiq.com/hu/hotel-zora. A szállodában felár ellenében tudunk ****-os szobákat is biztosítani (korláto­zott számban). Szálláshely elfoglalása, mely 50 m-re van a ten­gerparttól és 500 m a városközponttól. Felszereltség: medence, fitneszterem, tenisz, vízi sportok. Légkondicionált, komfortos szo­bák, TV-vel és hajszárítóval. Étkezés: büfé reggeli és vacsora.

2. NAP: PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés, napozás a tengerparton.

3. NAP: TROGÍR – SPLIT

Ezen a napon vagy tovább pihennek, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra. Először a „kis Velenceként” is emlegetett Trogirba utazunk, mely a középkori mediterrán kultúra valósá­gos emlékkönyve. Óvárosa rendkívül gazdag múltról tanúskodik, ugyanis római, görög és velencei hatás is érződik a városban. Az óváros tulajdonképpen a szárazföldhöz nagyon közel elhe­lyezkedő kis szigeten terül el. Szűk, kanyargós utcái miatt Közép- Európa egyik leglátványosabb középkori városkája. Nem véletlen, hogy az UNESCO világörökség része. Továbbutazva a déli órákban érkezünk Splitbe, mely a horvát tengerpart legnagyobb városa és az ország 2. legnépesebb települése. Kiváló mediterrán hőmér­sékletét a várost övező hegyek biztosítják. A történelmi belváros szűk utcáin és széles sétányain pezseg az élet. Az egyik legjelen­tősebb látnivaló a világviszonylatban is egyedinek számító fehér márványból készült, római kori Diocletianus-palota (UNESCO Világörökség). Városnézésünk után lesz szabadprogram is a köz­pontban, majd a délutáni órákban indulunk vissza szállásunkra. Fakultatív Trogir – Split kirándulás (2 belépővel): 30 €.

4. NAP: PIHENÉS

Egész napos pihenés, napozás, fürdőzési lehetőség.

5. NAP: KRKA – LETENYE – BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Útközben megállunk a Krka Nemzeti Parknál, megtekintünk egy hangulatos vízesést. Folytatva utunkat, Letenyénél lépünk Magyarországra, az esti órákban érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Krka Nemzeti Park 200 HRK

Belépők ára 200 HRK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Somogyi Éva
Budapest
2018.06.30

Mivel pihenni is szerettünk volna, a programok időbeosztása számunkra tökéletes volt. Az idegenvezető érdekes, rengeteg információt kaptunk tőle. Az autóbusz tiszta és kellemes hőmérsékletű volt az egész út folyamán. A sofőr figyelmes, nyugodt volt, példásan vezetett. A szállás tiszta, minden nap takarítottak, kellemes volt a hőmérséklet. Bőséges, finom és változatos volt az étkezés. Eddig csak Önökkel utaztam, és mivel meg vagyok elégedve a szolgáltatással, nem nézem másik iroda utazásait.

 • 5.0
Mátyusné Putnoki Edit
Gesztely
2018.06.27

Kellemes az összhang a pihenés és a kultúrprogram között. Nagyon sok információt kaptunk az idegenvezetőtől kedves és humoros előadásban. Az autóbusz kényelmes és mindennel felszerelt. Biztonságban éreztük magunkat a vezető kezei közt.

 • 5.0
Szőllősi Margit
Hajdúszoboszló
2018.06.25

Színvonalas és precíz szervezést kaptunk. Az idegenvezető kedves és segítőkész. Kényelmes volt az utazás!

 • 5.0
Bodnár Bálint
Békéscsaba
2018.06.24

Azt kaptuk a programtól, amit vártunk. Az idegenvezető felkészült, intelligens és kedves. Kényelmesen utaztunk, és biztonságban éreztük magunkat végig. A szállás tiszta és kényelmes volt, tengerre néző szobákat kaptunk. Az étkezés is minden igényt kielégítő volt. A szervezés teljes mértékben utascentrikus!

 • 5.0
Nagy Tibor és Nagy Tiborné
Szeged
2015.09.12

Nagyon jól éreztük magunkat, szívesen maradtunk volna még. Éppen ezért az út lehetne egy nappal hosszabb, hiszen mind a program, mind pedig a hely csodálatos. Köszönjük!

 • 5.0
Ratinlandné
Pécs
2015.07.03

Megköszönöm a gyönyörű Dalmát utat. Június 21-25-ig voltam Önökkel a pillanatképek és nyaralás Dalmáciában úton. Szuper volt a busz, a sofőr, az idegenvezető (a helyi is), a szálloda és az ellátás. Csak csupa jót írhatok, nem először voltam Önökkel, remélem nem is utoljára. Augusztus 30-án újra megyek ugyanide most nem a barátnőmmel hanem a férjemmel. Ági idegenvezetőt megszerettem, talán Ő lesz akkor is? Önöknek minden jót kívánok! Mindenért köszönet: Ratinlandné

 • 5.0
Boroncsok Tímea
Budapest
2015.07.03

Már harmadik alkalommal utaztunk Önökkel. Ismét nagyon szép úton vehettünk részt, köszönjük! Alig várjuk a következő utazást!

 • 5.0
Keresztesi Andrea
Budapest
2015.07.01

Összességében nagyon jó volt a kirándulás, azonban egy kicsivel több szabadidőt kellene biztosítani, akár plusz egy nap pihenést betenni a programba. Emellett az idegenvezető, a szállás és az étkezés is kifogástalan volt.

 • 4.8
Makráné Valika
Győr
2015.06.29

Gyönyörű helyeken jártunk! Az utazás tartalmas volt, de nagyon jó, hogy voltak olyan napok is, amikor pihenni tudtunk. Az idegenvezető részletes volt, nagyon hozzáértő munkát végzett. Jövőre is önöket választjuk!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap) úthoz hasonló utazások