Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 01 - 05. 98 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Tengerparti szálloda sok szolgáltatással
·  Látogatás a Krka Nemzeti Parkban
·  Trogir és Split a mediterrán kultúra fellegvárai

"Üdítő érzés volt Splitben belépni a Szent István-templomba, ahol Diocletianus palotájának nyüzsgése után mérhetetlen nyugalom és béke fogadott."
Gyuris-Karancsi Dóra – 7 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – SIBENIK – PRIMOSTEN

Reggel indulás autóbusszal Horvátország felé. Délután megállunk Sibenikben, séta az Óvárosban. Két reneszánsz épület a fő látványosság, az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Szt. Jakab székesegyház és az árkádos városháza. A három hajós katedrális 1505-ben épült. A városfalak a XVII. századból valók, melyek egyes részei ma is láthatók. Tovább haladva a csoport az esti órákban érkezik Primostenbe, a szállodába (4 éj) Hotel Zora***.  Szálláshely – mely 50 m-re van a tengerparttól és 500 m a város­központtól –, elfoglalása. Felszereltség: medence, fitneszterem, tenisz, vízi sportok. Légkondiciónált komfortos szobák, TV-vel és hajszárítóval. Étkezés: büfé reggeli és vacsora.

2. NAP: PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés, napozás a tengerparton.

3. NAP: TROGÍR – SPLIT

Ezen a napon vagy tovább pihennek, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra. Először a „kis Velenceként” is emlege­tett Trogirba utazunk, mely a középkori mediterrán kultúra valóságos emlékkönyve. Óvárosa rendkívül gazdag múltról tanúskodik, ugyanis római, görög és velencei hatás is érződik a városban. Az óváros tulajdonképpen a szárazföldhöz nagyon közel helyezkedő kis szigeten terül el. Szűk, kanyargós utcái miatt Közép-Európa egyik leglátványosabb középkori város­kája. Nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökség részéhez tartozik. Az óváros a XIII. században épített városfalakon belül alakult ki. Védelmi rendszerének fő részei a Kamerlengo citadella és a Szent Márk torony. Mindkét építmény a XV. században készült el. Köztük a klasszicista stílusú gloriett áll. A város főte­rén található a Szent Lőrinc-székesegyház, mely a XV. században épült román-gótikus stílusban. Keresztelőkápolnája különö­sen figyelemre méltó. Főkapuja Dalmácia egyik legértékesebb épületszobrászati alkotása. Tovább utazva a déli órákban érkezünk Splitbe, mely a horvát tengerpart legnagyobb városa és az ország 2. legnépesebb települése. Kiváló mediterrán hőmérsékletét a várost övező hegyek biztosítják. A történelmi bel­város szűk utcáin és széles sétányain pezseg az élet. Az egyik legjelentősebb látnivaló a világviszonylatban is egyedinek számító fehér márványból készült, római kori Diocletianus-palota (UNESCO Világörökség). Diocletianus császár visszavonulása után, 305‑ben építette a 300 ezer m2 területű luxus palotát. A császár itt töltötte élete utolsó éveit és itt található mauzó­leuma is. A palota 4 kapun keresztül közelíthető meg: a Tengeri Kapun, az Ezüstkapun, a Vaskapun és az Aranykapun, mely a főbejárata volt. A palotában található a Peristilium, egy korinthoszi oszlopokkal díszített udvar, ahol Diocletianus vendégeit fogadta. Sveti Duje székesegyház, a császár egykori mauzóle­uma, a VII. századtól keresztény templomként működik. Split védőszentjéről, Szent Dujmóról kapta a nevét. A templomban a főkapu felett lévő két kőkoporsóban van elhelyezve IV. Béla magyar király lányainak, Katalinnak és Margitnak a földi maradványai. Városnézésünk után lesz szabadprogram is a köz­pontban, majd a délutáni órákban indulunk vissza szállásunkra. Fakultatív Trogir – Split kirándulás (2 belépővel): 35 €

4. NAP: PIHENÉS

Egész napos pihenés, napozás, fürdőzési lehetőség.

5. NAP: KRKA – LETENYE – BUDAPEST

A mai nap délelőttjén még egy látványos program vár ránk. Megállunk a Krka Nemzeti Parknál. A fő látványosság egy hatalmas és hosszú vízesésrendszer. A Krka vízesés teljes hossza 800 méter, szélessége 200 és 400 méter között változik. A szint­különbség 48 méter. Egy gyalogos útvonalon körbe lehet járni az egész vízesésrendszert. A Nagy vízesés (Skradinski buk) a fő attrakció. A teljes vízesésrendszerből ez a vízesés 100 méte­res szakaszt fed le. Ez Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Krka Nemzeti Parkot elhagyva folytatjuk utunkat és Letenyénél lépünk át Magyarországra, az esti órákban érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Krka Nemzeti Park 75 HRK

Belépők ára kb. 75 HRK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb reggel 8:00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
G. Jánosné
Bugyi
2019.07.08

Nagyon szép idő volt, a szálloda a tengerparti elhelyezéssel csillagos ötös. Nagyon jó hogy ellehetett menni kirándulni és nem kellett minden nap a tengerparton feküdni. Máskor is utazunk Önökkel.

 • 5.0
Gyekiczki Dániel
Szarvas
2019.07.04

Kicsit csaltam, a szabadprogramos napon átbuszoztam Splitbe, onnan átkompoztam Brac szigetre. Szeretem azokat a Proko utakat, ahol van "szabad nap".

 • 4.8
Máté Jolán
Tiszaújváros
2018.09.25

Remek programon vettünk részt, az a jó ebben az útban, hogy pihenésre, nyaralásra is van lehetőség, de vannak benne városlátogatások, látnivalók is. Külön köszönet Ági idegenvezetőnknek, aki nagyon felkészült volt, sokat tett hozz az amúgy is szépségekkel teli úthoz. A szálloda is remek volt, közvetlen tenderparti, kényelmes szobákkal, bőséges reggelivel. Lehet, hogy jövőre ismét ugyanide megyünk.

 • 4.5
Somogyi Éva
Budapest
2018.06.30

Mivel pihenni is szerettünk volna, a programok időbeosztása számunkra tökéletes volt. Az idegenvezető érdekes, rengeteg információt kaptunk tőle. Az autóbusz tiszta és kellemes hőmérsékletű volt az egész út folyamán. A sofőr figyelmes, nyugodt volt, példásan vezetett. A szállás tiszta, minden nap takarítottak, kellemes volt a hőmérséklet. Bőséges, finom és változatos volt az étkezés. Eddig csak Önökkel utaztam, és mivel meg vagyok elégedve a szolgáltatással, nem nézem másik iroda utazásait.

 • 5.0
Mátyusné Putnoki Edit
Gesztely
2018.06.27

Kellemes az összhang a pihenés és a kultúrprogram között. Nagyon sok információt kaptunk az idegenvezetőtől kedves és humoros előadásban. Az autóbusz kényelmes és mindennel felszerelt. Biztonságban éreztük magunkat a vezető kezei közt.

 • 5.0
Szőllősi Margit
Hajdúszoboszló
2018.06.25

Színvonalas és precíz szervezést kaptunk. Az idegenvezető kedves és segítőkész. Kényelmes volt az utazás!

 • 5.0
Bodnár Bálint
Békéscsaba
2018.06.24

Azt kaptuk a programtól, amit vártunk. Az idegenvezető felkészült, intelligens és kedves. Kényelmesen utaztunk, és biztonságban éreztük magunkat végig. A szállás tiszta és kényelmes volt, tengerre néző szobákat kaptunk. Az étkezés is minden igényt kielégítő volt. A szervezés teljes mértékben utascentrikus!

 • 5.0
Nagy Tibor és Nagy Tiborné
Szeged
2015.09.12

Nagyon jól éreztük magunkat, szívesen maradtunk volna még. Éppen ezért az út lehetne egy nappal hosszabb, hiszen mind a program, mind pedig a hely csodálatos. Köszönjük!

 • 5.0
Ratinlandné
Pécs
2015.07.03

Megköszönöm a gyönyörű Dalmát utat. Június 21-25-ig voltam Önökkel a pillanatképek és nyaralás Dalmáciában úton. Szuper volt a busz, a sofőr, az idegenvezető (a helyi is), a szálloda és az ellátás. Csak csupa jót írhatok, nem először voltam Önökkel, remélem nem is utoljára. Augusztus 30-án újra megyek ugyanide most nem a barátnőmmel hanem a férjemmel. Ági idegenvezetőt megszerettem, talán Ő lesz akkor is? Önöknek minden jót kívánok! Mindenért köszönet: Ratinlandné

 • 5.0
Boroncsok Tímea
Budapest
2015.07.03

Már harmadik alkalommal utaztunk Önökkel. Ismét nagyon szép úton vehettünk részt, köszönjük! Alig várjuk a következő utazást!

 • 5.0
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Szeptember 02. 7 nap 183 000 Ft

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Szeptember 10. 4 nap 98 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Szeptember 10. 4 nap 98 500 Ft
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Szeptember 02. 7 nap 183 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Október 01. 5 nap 135 000 Ft
Leonardo szülőföldjén
Firenze – Pisa – Cinque Terre – Modena
Október 01. 5 nap 132 000 Ft
Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Október 01. 5 nap 129 000 Ft
Október 01. 5 nap 110 000 Ft

Utazások hasonló árban

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Augusztus 23. 4 nap 99 500 Ft
Október 14. 4 nap 99 500 Ft
Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Augusztus 23. 4 nap 89 500 Ft
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Szeptember 10. 4 nap 98 500 Ft
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Szeptember 24. 4 nap 96 500 Ft
Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Október 01. 5 nap 129 000 Ft
Október 01. 5 nap 110 000 Ft