Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 25 - Július 01. 529 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Másfél napos városnézés Párizsban
·  Négy Loire-menti kastély megtekintése
·  Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél
·  Az italok világában fogalom: Cognac és Bordeaux

A francia kastélyok és azok parkjai világhírűek. Ezek megtekintését egészítettük ki egy kis nyugat-francia körúttal.
Csécsei Barbara – Francia utak szakreferense

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (9)
 • Hasonló utak

ÚJDONSÁG 2023 - HOGYAN SZÜLETETT MEG EZ A PROGRAM?

Franciaország páratlan kulturális gazdagsága és történelmi emlékei miatt a körutazások terén kihagyhatatlan célpont. Irodánk alapítása óta utaztatunk Párizsba, az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővítettük francia kínálatunkat. Előbb délre, Provance és a francia Riviéra, a Cote d’Azur felé, majd Normandia és Bretagne felfedezése következett. Ami mindezidáig váratott magára, az az Atlanti-part és Bordeaux fantasztikus vidéke. 2023-ban elindítjuk a Párizs és a Loire-menti kastélyoktól induló új programunkat, mely olyan városokat jár végig Nyugat-Franciaországban, melyek igazi kuriózumnak számítanak: Angers, Nantes és La Rochelle. Az épített kulturális kincsek felfedezése után pedig jönnek a kulináris élmények, a világhírű ital központja, Cognac és Franciaország legjobb bortermő vidéke Bordeaux-nál. Anikó és Bogi idegenvezetőinkkel együtt szívünket-lelkünket beleraktuk ebbe a programba, hogy egy újabb Proko Specialitást hozzunk össze.


1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS

Menetrend függvényében, várhatóan a dél körüli órákban uta­zás Párizsba. A reptéren vár autóbuszunk. Elhelyezkedünk benne és irány a belváros. Buszos és gyalogos városnézésünk főbb lát­nivalói: Tuileriák Palotája, Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Luxemburg-kert, Opera, Champs-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartre-ra. Sétát teszünk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus lát­vány a kivilágított városra. A Montmartre-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szál­lásunkra buszozunk (2 éj).

2. NAP: PÁRIZS

Egész napos párizsi városnézés. Közlekedés metroval és gyalog. Gyalogos sétánkat, a Cité-szigetén kezdjük. Lefényképezhetjük a leégett Notre Dame-ot, és a szintén ezen a szigeten talál­ható Conciergerie-t és a St. Chapelle templomot. Átsétálunk a Városházához, majd a Louvre érintésével megyünk a Champ- Elysées-éhez. A világ egyik legismertebb főutcáján szabadprog­ram. Ezt követően az Eiffel-tornyot keressük fel (a felmenetel lehetősége, a várakozás nagyságától függ). A közelben található Napoleon síremléke, ide is elsétálunk. A nap során lesz szabadprogram is, majd késő délután hajózási lehetőség a Szajnán. Szállás mint előző nap.

3. NAP : PÁRIZS – ORLÉANS – CHAMBORD – BLOIS

Reggeli után kezdjük francia körutazásunkat. Először a Loire folyó völgyében lévő várost, a régió egyik központját, Orléans-t keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. századból valók. Szép főterének közepén az Orléans-i szűz lovasszobra áll. Városi sétánk után folytatjuk utunkat és a Chambord kastélyt keressük fel. A Chambord kastély számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Ahogy az erdő­ből kibukkan ez a szép parkkal körbevett épülettömb, egyből az ember csodálatát váltja ki. Ez is, mint a kirándulásunk során fel­keresendő összes Loire-völgyi kastély az UNESCO listáján sze­replő látványosság. Ezután Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város, kastélya azonban különbözik a Loire-völgyben találhatóaktól, hiszen az a belváros pompás ékköve. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Megérkezésünk után csak a belvá­rosban sétálunk, majd szállásunkra buszozunk (2 éj).

4. NAP: BLOIS – AMBOISE – CHENONCEAU – TOURS

Reggeli után bemegyünk Blois belvárosába és megtekintjük az ott található reneszánsz kastélyt. Ez a palota 7 királynak és 10 királynénak volt a rezidenciája. A királyi apartmanok külö­nösen látványosak. Kastélylátogatásunk után mindenki eldönt­heti, hogy marad Blois belvárosában egésznap, vagy folytatja egy fakultatív kirándulás keretében a Loire-völgy megisme­rését. Ez utóbbi esetben beülünk az autóbuszba, és elhagyjuk Blois-t. Először Amboise reneszánsz kastélyát tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a kastélyban. A következő csodá­nak, a Chenonceau kastélynak nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A „Hölgyek Kastélya” azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Programunk zárásaként a régió másik központját Tours-t keressük fel. Katedrálisa és bel­városa különösen szép. Este megyünk vissza szálláshelyünkre. Amboise – Chenonceau – Tours fakultatív kirándulás (2 belépővel) : 75 €

5. NAP: VILLANDRY – ANGERS – NANTES

Reggeli után folytatjuk utunkat nyugat felé. A legpompásabb kerttörténeti stílus: a franciakert. Ennek talán legszebb példája a 3 szintes Villandry-kastély parkja. Nyírott sövények, formára metszett gyümölcsfák, labirintusok, virágágyak, konyha-, gyógy­növény- és rózsakertek, tavak, csatornák teszik látványossá a par­kot. A park megtekintése után folytatjuk utunkat Angersbe mely „Franciaország kulturális és történelmi városa” címet viseli, mivel több mint 2.500 éves. A várkastély a XIV. században épült, csak­úgy, mint a Saint-Maurice katedrális. Még ezeknél is régebbi a Saint-Aubin torony. Sétálunk és gyönyörködünk a városban, majd tovább indulunk a bretagne-i régió egykori fővárosába, a Loire partján fekvő Nantes-ba. Itt található a környék legmagasabb egyházi épülete, a Szent Péter és Szent Pál katedrális. Belvárosi városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

6. NAP: NANTES – LA ROCHELLE – COGNAC – BORDEAUX

Reggeli után elhagyjuk Nantes-t és délre fordulunk. Az Atlanti-óceán mentén haladunk és betérünk a környék legismertebb tengerparti városába. La Rochelle, melyet az Atlanti-óceán gyöngyének is neveznek, a középkori tornyok városa. Már a régi kikötőnél láthatóak azok a tornyok, melyek évszázadokon át védelmet nyújtottak a városnak. Ezek közelében található az Óratorony és a Városháza is. A belvárosban a hangulatos kisven­déglők mellett láthatjuk a Tőzsde, a Bíróság és a Szépművészeti Múzeum épületét. Szabadprogrammal fejezzük be La Rochelle-i városnézésünket. Következő megállónk egy ismert nevű telepü­lésen, Cognac-ban lesz. Ennek a kb. 20.000 fős városnak a veze­tői elérték, hogy csak az itt készült konyaknak lehet cognac az elnevezése, az összes többit brandy-nek kell nevezni. Itt megál­lunk egy konyakkóstolásra. (Ennek összegét nem tartalmazza a részvételi díj). A végén vásárolni is lehet a kiváló, de nem olcsó italokból. Folytatjuk utunkat a Garonne folyó tölcsértorkolatá­nál elhelyezkedő Bordeaux városa felé. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: BORDEAUX – BUDAPEST

Reggeli után Bordeaux belvárosába megyünk. A város leg­szebb része a régi kikötő, a Hold Kikötője negyed, mely beke­rült az UNESCO Világörökségei közé. A 109 m magas Szt. Mihály Torony Dél-Franciaország legmagasabb építménye. További érde­kességek: az Érseki palota, a Tőzsde épülete; a Nagyszínház és a közelében található árkádos házak. A város lélegzetelállító modern épülete a Bormúzeum, különlegessége mindenkit meg­lep. Városnézésünket követő szabadprogramunk után transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Párizs tömegközlekedés (1 metrojegy)2 EUR
Párizs tömegközlekedés 1 nap14 EUR
Eiffel-torony (3. emelet) (idő függvényében)29 EUR
St. Chapelle + Concierge19 EUR
Hajózás a Szajnán16 EUR
Chambord kastély14 EUR
Blois kastély14 EUR
Villandry-kastély park10 EUR
Cognac - kóstoló22 EUR
Kastély tárlatvezetés engedély5 EUR
Bordeaux tömegközlekedés napijegy5 EUR
Helyi és idegenforgalmi adó12 EUR

Belépők ára: kb.: 160 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Oláhné Farkas Ilona
Jászberény
2023.07.25

Újdonság volt, jól összeállított program. Az idegenvezetés SZUPER! Maximális tudással, kedvességgel, mindent az utasokért mentalitással. ♡ Nagyon jó busz, ügyes vezető, nagyszerű, hogy lehet vizet vásárolni a buszon. A szállás a besorolásnak megfelelő, a legjobb a bordeaux-i volt! Az étkezés során minden nagyon jó volt, a reggeli és vacsora is egyaránt.

 • 5.0
FARKASNÉ LÁSZLÓ SZERÉNA
Jászberény
2023.07.21

Csodálatos út volt, amire számítottam mindazt megkaptam. Maximális tájékoztatásban részesültünk, nagyon kedves hölgy az idegenvezető, az utasokkal sokat foglalkozik. Remek autóbusz. Nagyon jó vezető volt a buszsofőr és segítőkész. A szállások a besorolásuknak megfelelők. Minden étkezésnél nagyon ízletes és finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Barta Alexandra Éva, Mágori Tünde Mária
Szeged
2023.07.18

Lelkiismeretes, segítőkész, talpraesett idegenvezető, hihetetlen tudással rendelkezik, és intelligens. A buszvezető is lelkiismeretes, tájékozott. Több idő jó lett volna egy-egy helyen, a busz, az étkezés és a szállás is megfelelő színvonalú volt.

 • 4.3
Hegedűs György
Budapest
2023.07.13

Minden bőséges és finom volt. Szerintem több időt kellene szánni egyes programokra. Rendkívül magas színvonalú az idegenvezetés.

 • 5.0
Kerekes Zsuzsanna
Vecsés
2023.07.09

Az idegenvezetés és az autóbusz is tökéletes. A kevesebb néha több, Párizsban a két foglalt időponthoz való alkalmazkodás megtöri a programokat.

 • 4.8
Kertész József, Kertész N. Ildikó
Erdőkertes
2023.07.08

Az idegenvezető briliáns! A párizsi program túlzsúfolt, az élmények rovására megy, és az ottani hotel színvonala sem a legmegfelelőbb.

 • 4.5
Gábor Lőrinc, Gáborné Kardos Judit
Győr
2023.07.04

Az idegenvezető nagyon nagy tudású, empatikus személyiség :) A túlszervezés miatt felmerült néhány bizonytalanság Párizsban, 2 napot legalább igényeltünk volna ott. Tiszta, rendezett járművel utaztunk, a hely viszont kisség szűkös volt. A szállások rendben voltak, az utolsó napi lehetett volna tágasabb, viszont az ottani étkezés 5/5 volt.

 • 4.0
Barabás István, Barabás Istvánné
Budapest
2023.07.03

Igen széles tudásvágyú idegenvezető, törődik mindenkivel. Lehet, hogy a program így egy kissé túlfeszített. A párizsi gépkocsivezető lehetett volna felkészültebb.

 • 5.0
DR. SZABÓ GÁBOR
Budapest
2023.08.28

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív
December 06. 3 nap 249 000 Ft
December 13. 3 nap 249 000 Ft

Elzász adventi pompában
Bázel - Colmar- Mulhouse
December 08. 3 nap 239 000 Ft
December 15. 3 nap 229 000 Ft

Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Október 04. 5 nap 354 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Párizstól Bordeaux-ig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív
December 06. 3 nap 249 000 Ft
December 13. 3 nap 249 000 Ft
Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Október 04. 5 nap 354 000 Ft
Elzász adventi pompában
Bázel - Colmar- Mulhouse
December 08. 3 nap 239 000 Ft
December 15. 3 nap 229 000 Ft