Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Szeptember 17 - 23.
559 000 Ft
Az út áttekintése

·  Másfél napos városnézés Párizsban
·  Az italok világában fogalom a Bordeaux-i vörösbor
·  Négy Loire-menti kastély megtekintése
·  Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél

A francia kastélyok és azok parkjai világhírűek. Ezek megtekintését egészítettük ki egy kis nyugat-francia körúttal.
Csécsei Barbara – Francia utak szakreferense

Utasaink véleménye

4.6

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)

1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS

Menetrend függvényében, várhatóan a kora délutáni órákban érkezés Párizsba. A reptéren vár autóbuszunk. Elhelyezkedünk benne és irány a belváros. Buszos és gyalogos városnézésünk főbb látnivalói: Tuileriák Palotája, Városháza, Concorde tér, Opera, Champs-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Este foglaljuk el szállásunkat. (2 éj).

2. NAP: PÁRIZS

Egész napos párizsi városnézés. Közlekedés metróval és gya­log. Reggel felmegyünk a Montmart-ra. Sétát teszünk a művé­szek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a városra. Sétánkat a Cité-szigetén folytatjuk. Lefényképezhetjük a leégett Notre Dame-ot, és a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-t és a St. Chapelle templomot. Átsétálunk a Városházához, majd a Louvre érintésével megyünk a Champ-Elysées-éhez. A világ egyik legismertebb főutcáján szabadprogram. Ezt követően az Eiffel-tornyot keressük fel (a felmenetel lehetősége a várakozás nagyságától függ). A nap során lesz szabadprogram is, majd késő délután hajózási lehetőség a Szajnán. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: PÁRIZS – ORLEANS – CHAMBORD – BLOIS

Reggeli után kezdjük francia körutazásunkat. Először a Loire folyó völgyében lévő várost, a régió egyik központját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. századból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz lovasszobra áll. Városi sétánk után folytatjuk utunkat és a Chambord-kastélyt keressük fel. A Chambord-kastély számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Ahogy az erdőből kibukkan ez a szép parkkal körbevett épülettömb, egy­ből az ember csodálatát váltja ki. Ez is, mint a kirándulásunk során felkeresendő összes Loire-völgyi kastély az UNESCO listá­ján szereplő látványosság. Ezután Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város volt, ahol szintén van egy szép kastély. Ez annyiban különbözik a Loire-völgyben található kastélyok többségétől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Megérkezésünk után csak a belvárosban sétálunk, majd szállásunkra buszozunk (2 éj).

4. NAP: BLOIS – AMBOISE – CHENONCEAUX – TOURS

Reggeli után bemegyünk Blois belvárosába és megtekintjük az ott található reneszánsz kastélyt. Ez a palota 7 királynak és 10 királynénak volt a rezidenciája. A királyi apartmanok külö­nösen látványosak. Kastélylátogatásunk után mindenki eldönt­heti, hogy marad Blois belvárosában egész nap, vagy folytatja egy fakultatív kirándulás keretében a Loire-völgy megisme­rését. Ez utóbbi esetben beülünk az autóbuszba, és elhagyjuk Blois-t. Először Amboise reneszánsz kastélyát tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a kastélyban. A következő csodá­nak, a Chenonceaux kastélynak nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A „Hölgyek Kastélya” azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Programunk zárásaként a régió másik központját Tours-t keressük fel. Katedrálisa és bel­városa különösen szép. Este megyünk vissza szálláshelyünkre. Amboise – Chenonceau – Tours fakultatív kirándulás (2 belépővel): 75 €.

5. NAP: VILLANDRY – ANGERS – NANTES

Reggeli után folytatjuk utunkat nyugat felé. A legpompásabb kerttörténeti stílus: a franciakert. Ennek talán legszebb pél­dája a 3 szintes Villandry-kastély parkja. Nyírott sövények, for­mára metszett gyümölcsfák, labirintusok, virágágyak, konyha-, gyógynövény- és rózsakertek, tavak, csatornák teszik látvá­nyossá a parkot. A park megtekintése után folytatjuk utun­kat Angersbe mely „Franciaország kulturális és történelmi városa” címet viseli, mivel több mint 2500 éves. A várkastély a XIV. században épült, csakúgy, mint a Saint-Maurice katedrá­lis. Még ezeknél is régebbi a Saint-Aubin Torony. Sétálunk és gyönyörködünk a városban, majd tovább indulunk a bretag­ne-i régió egykori fővárosába, a Loire partján fekvő Nantes-ba. Itt található a környék legmagasabb egyházi épülete, a Szent Péter és Szent Pál katedrális. A történelmi belvárosban a modernebb, klasszicista palotákat, is le tudjuk fényképezni. Belvárosi városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

6. NAP: NANTES – LA ROCHELLE– BORDEAUX

Reggeli után elhagyjuk Nantes-t és délre fordulunk. Az Atlanti-óceán mentén haladunk és betérünk, környék legismertebb tengerparti városába. La Rochelle, melyet az Atlanti-óceán gyöngyének is neveznek, a középkori tornyok városa. Már a régi kikötőnél láthatóak azok a tornyok, melyek évszázadokon át védelmet nyújtottak a városnak. Ezek közelében található az Óratorony és a városháza is. A belvárosban a hangulatos kisven­déglők mellett láthatjuk a Tőzsde, a Bíróság és a Szépművészeti Múzeum épületét. Szabadprogrammal fejezzük be La Rochelle-i városnézésünket, majd folytatjuk utunkat a Garonne folyó töl­csértorkolatánál elhelyezkedő Bordeaux városa felé. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: BORDEAUX – BUDAPEST

Reggeli után Bordeaux belvárosába megyünk. A város leg­szebb része a régi kikötő, a Hold Kikötője negyed, mely bekerült az UNESCO Világörökségei közé. A 109 m magas Szent Mihály Torony a Dél-Franciaország legmagasabb építménye. További érdekességek; az Érseki palota, a Tőzsde épülete; a Nagyszínház és a közelében található árkádos házak. A város lélegzetelál­lító modern épülete a Bormúzeum, különlegessége minden­kit meglep. Városnézésünket követő szabadprogramunk után transzfer a repülőtérre és átszállással hazarepülünk Budapestre. Érkezés menetrend függvényében a késő esti órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

LátnivalóBelépődíj
Párizs tömegközlekedés (1 metrojegy)2 €
Párizs tömegközlekedés 1 nap14 €
Eiffel-torony (3. emelet) (idő függvényében)29 €
St. Chapelle + Conciergerie19 €
Hajózás a Szajnán18 €
Chambord kastély16 €
Blois kastély14 €
Villandry-kastély park10 €
Cognac - kóstoló0 €
Kastély tárlatvezetés engedély5 €
Bordeaux tömegközlekedés napijegy5 €
Helyi és idegenforgalmi adó12 €

Belépők ára: kb.: 144 € + 75 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.4
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Szabó Béla János
Budapest
2023.09.20

Jók voltak a programok. Jól felkészül, kedves, türelmes idegenvezető, aki nem csak a száraz tényekre hagyatkozik.

 • 4.8
Dr. Orbán László és Dr. Czibere Katalin
Budapest
2023.09.15

A program és az idegenvezető is príma! A szállás megfelelt a 3*-nak.

 • 4.5
Dr. Moldoványi István
Balatonalmádi
2023.09.13

Kifogástalan, precíz, pontos, nagy tudású idegenvezető! Nagyon jó a program, kicsit túlzsúfolt, "kevesebb több alapon" lehetne szelektálni a néznivalókat. A busz megfelelő volt, a sofőr jól vezetett, de elég udvariatlan és rugalmatlan volt. Az Ibis hotelek tiszták, reggeli - vacsora jó. A szobák tiszták, szépek, de kicsik, a bőröndöt se lehet kinyitni. A reggelik választéka nem túl bőséges, de megfelelő. A vacsorák rendben, főleg az utolsó pazar volt.

 • 4.3
Polyák Ildikó
Budapest
2023.09.10

Dr. László Boglárka nagy tudású idegenvezető, kiváló helyismerettel, segítőkészséggel. A program megfelelt a várakozásoknak és a leírásnak. A sofőr barátságtalan volt, bár nem feladata a barátkozás. A szállások ár-érték arányban jók. A 3. és 4. vacsora meglehetősen fantáziátlan volt.

 • 4.5
Oláhné Farkas Ilona
Jászberény
2023.07.25

Újdonság volt, jól összeállított program. Az idegenvezetés SZUPER! Maximális tudással, kedvességgel, mindent az utasokért mentalitással. ♡ Nagyon jó busz, ügyes vezető, nagyszerű, hogy lehet vizet vásárolni a buszon. A szállás a besorolásnak megfelelő, a legjobb a bordeaux-i volt! Az étkezés során minden nagyon jó volt, a reggeli és vacsora is egyaránt.

 • 5.0
FARKASNÉ LÁSZLÓ SZERÉNA
Jászberény
2023.07.21

Csodálatos út volt, amire számítottam mindazt megkaptam. Maximális tájékoztatásban részesültünk, nagyon kedves hölgy az idegenvezető, az utasokkal sokat foglalkozik. Remek autóbusz. Nagyon jó vezető volt a buszsofőr és segítőkész. A szállások a besorolásuknak megfelelők. Minden étkezésnél nagyon ízletes és finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Barta Alexandra Éva, Mágori Tünde Mária
Szeged
2023.07.18

Lelkiismeretes, segítőkész, talpraesett idegenvezető, hihetetlen tudással rendelkezik, és intelligens. A buszvezető is lelkiismeretes, tájékozott. Több idő jó lett volna egy-egy helyen, a busz, az étkezés és a szállás is megfelelő színvonalú volt.

 • 4.3
Hegedűs György
Budapest
2023.07.13

Minden bőséges és finom volt. Szerintem több időt kellene szánni egyes programokra. Rendkívül magas színvonalú az idegenvezetés.

 • 5.0
Kerekes Zsuzsanna
Vecsés
2023.07.09

Az idegenvezetés és az autóbusz is tökéletes. A kevesebb néha több, Párizsban a két foglalt időponthoz való alkalmazkodás megtöri a programokat.

 • 4.8
Gábor Lőrinc, Gáborné Kardos Judit
Győr
2023.07.04

Az idegenvezető nagyon nagy tudású, empatikus személyiség :) A túlszervezés miatt felmerült néhány bizonytalanság Párizsban, 2 napot legalább igényeltünk volna ott. Tiszta, rendezett járművel utaztunk, a hely viszont kisség szűkös volt. A szállások rendben voltak, az utolsó napi lehetett volna tágasabb, viszont az ottani étkezés 5/5 volt.

 • 4.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Párizstól Bordeaux-ig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizs ínyenceknek
Párizs ínyenceknek
7
NAP

4.8

33 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

389 000 Ft-tól
Elzász adventi pompában
Elzász adventi pompában
3
NAP

4.8

8 értékelés

A mai Elzász területe már több mint 7400 évvel ezelőtt is lakott volt. A vidék többször is gazdát cserélt az évszázadok alatt, talán ennek is köszönheti sokszínűségét. Utunk során felkeressük: Bázel - Colmar - Mulhouse.

Ár: hamarosan
Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

429 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
3
NAP

4.8

29 értékelés

Egykoron a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek erre a vidékre, innen származik a név: Őrség.

82 000 Ft-tól
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
3
NAP

4.8

31 értékelés

Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.

92 500 Ft-tól
London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

19 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

365 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Marokkó mesés kincsei
8
NAP

4.8

34 értékelés

Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.

629 000 Ft-tól
Viva Espana
Viva Espana
7
NAP

4.7

26 értékelés

Spanyolország legjavát járjuk végig 7 napban. A tengertől indulunk és a szárazföld közepén fejezzük be utunkat, de csak egyszer kell költözni közben.

469 000 Ft-tól
Kanári-szigetek
Kanári-szigetek
7
NAP

4.8

32 értékelés

A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

684 000 Ft-tól
Párizs - London
Garantált indulásGarantált indulás
Párizs - London
7
NAP

4.5

1 értékelés

Két európai fővárost kapcsolunk össze ebben a pár napban, és ehhez a Csalagúton vonatozunk át valamivel több, mint 2 óra alatt! Francia borok vagy egy pint angol ale. Melyik a finomabb?

629 000 Ft-tól
Lappföld: Jeges kalandok
Lappföld: Jeges kalandok
5
NAP

A Mikulás otthona, ahol a szánokat kutyák és rénszarvasok húzzák, és ahol mindennapos vendég az Sarki fény. Roppant különleges élmények gyakorlott utazóknak.

599 000 Ft-tól