26 város, amit Önnek is látnia kell! – 1. rész

2019.05.10.

Mindenkinek van kedvenc városa. Kedvenc, mert egy kedves emlék fűzi hozzá, legyen az egy emlékezetes kirándulás, egy fantasztikus sportesemény, vagy az első út, ahova az unoka is elkísérte a nagyszülőket. Azonban egy város lehet favorit azért is, mert tartogat valamit számunkra, amiért még el kell mennünk oda. Facebook oldalunkon korábban kérdeztük Önöket kedvenc városaikról, ahová rengeteg válasz érkezett, így most mi is elmondjuk 26 évnyi utazási tapasztalatunk alapján melyik a mi 26 kedvenc városunk.

Jelen írásunkban 13 várost mutatunk be, majd soron következő blogbejegyzésünkben a következő 13 városról olvashatnak.

Párizs, a szerelem fővárosa

Párizst egyszer mindenkinek látnia kell. Nemcsak a szerelmes jelképek miatt, hanem mert minden szegletében tartogat látnivalót az utazók számára. Párizs utcáin megelevenedik a történelem és életre kel a művészet, ezzel szellemi felüdülést adva az oda látogatóknak. Habár a Notre Dame-i tűzeset egy nagyon értékes látnivalótól fosztotta meg a nagyérdeműt, a Mona Lisa és a Milói Vénusz a Louvre-ban, valamint az Eiffel-torony csak Önre vár, hogy aztán egy finom kávé és croissant társaságában válogathassa ki a legjobban sikerült fotóit a világ egyik legszebb városáról.

Eiffel torony - Párizs utazás

Szófia

Amikor a kedvenc városról kérdeztük Önöket, viszonylag kevesen említették Bulgária fővárosát, azonban úgy gondoljuk helye van a 26 legfontosabb város között utazási szempontból. Itt ugyanis a kultúra és a pihenés találkozik. A Nevszki-székesegyház, vagy a Szent Zsófia templom mellett Kelet-Európa művészeti értékeit bemutató múzeumok sokasága várja az érdeklődőket.

Bulgária - Szófia utazás

Lisszabon

Listánkra Portugália fővárosa, és egyben legnagyobb városa is felkerült. Főnixként éledt újjá a 250 évvel ezelőtti földrengés után. A művészi csempékkel díszitett kozmopolita város történelmi háttere nagymértékű, amely kettősségnek köszönhetően olyan hangulat jellemzi a várost, amellyel máshol nem találkozhatunk.

Portugália - Lisszabon utazás

Praca do Comercio Lisszabon

Stockholm

A 14 szigetre épült várost, 53 híd köti össze. Már ez is igazán különleges, nem beszélve arról, hogy Stockholm Svédország kulturális, politikai és gazdasági központja. Ha egy nem mindennapi élményre vágyik, ez a város Önt várja. A skandináv elegancia és egyszerűség központja.

Stockholm Svédország  - utazás

Bologna

A kitűnő gasztronómiájáról híres Bologna is bekerült válogatásunkba a maga olaszos temperamentumával. Az Olaszországi statisztikák szerint itt a legjobb az életminőség az olasz városok között, amit mi nagyon könnyen el is fogadunk, hiszen ahol finomakat lehet enni, rossz hely már nem lehet ?. Emellett nem mehetünk el szó nélkül a látnivalók és a gyönyörű óváros mellett sem, így mindenkinek ajánljuk.

Olaszország - Bologna

Piazza Maggiore, Bologna

München

Ha már szóba került a gasztronómia és a finom ízek, akkor bizony nem lehet kihagyni a sorból Bajorország fővárosát sem, amely minden évben otthont ad kontinensünk talán legnagyobb „bulijának”, az Oktoberfestnek. Aki szereti a sört, a kolbászt, a perecet, vagy Európa nagyvárosait garantáltan imádni fogja ezt a várost is.

München - Németország utazás - Bajorország

Firenze

Mediciek, Michelangelo, Leonardo…. csak néhány név, amely jellemző a városra. Reneszánsz épületeivel, a világ 3. legnagyobb keresztény templomával, többszázéves szobraival Firenze, az egyik legszebb város, ahová művészet és történelem kedvelőknek egyszer mindenképp el kell látogatniuk.

Firenze utazás

Jereván

A csodálatos Örményország fővárosa az egyik legrégebbi város a világon. A város és egész Kaukázus vidéke olyan, mintha kicsit megállt volna az idő. Évezredek pompája összpontosul eme fenséges városban. Ennek is köszönhető, hogy útjaink között is megtalálható a kincsekkel teli örmény város.

Jereván  - Örményország utazás

Jeruzsálem

A Júdeai-hegység fennsíkján, a Földközi-tenger és a Holt-tenger között fekszik Jeruzsálem, a páratlan vallási emlékhelyekkel rendelkező város. A zsidó, a keresztény és az iszlám vallás prófétái és szent emberei is itt tevékenykedtek ezért mindhárom vallás szent helynek tekinti. Látnivalói között 1204 zsinagóga, 158 templom és 73 mecset található, így a különböző vallások iránt érdeklődők számára látnivalók tekintetében az egyik leggazdagabb város, amelyet velünk, a Proko Travellel is meglátogathatnak.

Jeruzsálem utazás

Templomhegy, Jeruzsálem

Barcelona

A tengerpart és az építészet kedvelőire is gondoltam a felsorolás készítése során, így helyet kapott az egyik személyes kedvencem, Antoní Gaudí mester otthona, Barcelona. A Sagrada Família vagy a Güell Park olyan mestermunkák, melyek mindenkire nagy hatással vannak. Középkori, romantikus, modern, lüktető. Csak néhány jelző, melyek ezt a sokarcú várost jellemzik.

Barcelona utazás

Szentpétervár

Észak Velencéje, a világ legészakibb városa, amelyet az UNESCO Világörökség részének is nyilvánítottak, méltán népszerű, így egyértelmű volt, hogy helyet kap listámon, ahogyan foglalható útjainkon is. Önök közül is sokan bakancslistás helyként jelölték meg a zene, a színház és a balett egyik fellegvárát.

Oroszország  - Szentpétervár utazás

Rio De Janeiro

A 2016-os olimpiai játékok helyszíne, az UNESCO világörökség része kivételes természeti környezetével és szépségével. A Rioi karnevál és a szamba otthona, nemcsak a táncosok közkedvelt úticélja, hanem mindenkié, aki kedveli a homokos tengerpartot és a nem mindennapi természeti csodákat.

Rio De Janeiro

Marrakesh

Marokkó mesés kincseinek egyike Marrakesh, amelyet a „Dél Gyöngyeként” is szokás emlegetni. Itt található Afrika legnagyobb piaca, ahol az év minden napján kígyóbűvölők, akrobaták és zenészek szórakoztatják az arra járókat. Ezt a forgatagot egyszer át kell élni.

Marokkó - Marrakesh utazás

Koutuobia mecset

Reméljük rövid összeállításunk segített Önnek is megtalálni a következő álomhelyét. Ha tetszett, ossza meg a cikket barátaival. Hamarosan jelentkezem a másik 13 bakancslistás várossal, így érdemes továbbra is követni oldalamat.

Vissza