Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  Sri Lanka
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Augusztus 15 - 26.
1 127 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Jeep szafari az elefántok földjén
·  Buddhista Templomok és szentélyek
·  Finom homokos óceánpart, kristálytiszta víz
·  Kandy Perahera – a Buddhisták legfontosabb ünnepe

Különleges ország, gazdag, több mint 2.500 éves történelemmel, lenyűgöző természeti szépségekkel, kedves mosolygó helyiekkel.
Farkas Miklós - Sri Lankára specializálódott idegenvezető

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 és 5 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – ISZTAMBUL

Elutazás Budapestről várhatóan a délutáni órákban Isztam­bulba. Átszállás után repülünk Colombóba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: COLOMBO – PINNAWALA – SIGIRIYA

Sri Lankára érkezés a délelőtti órákban. Ezt követően a Pin­nawala elefánt árvaházhoz utazunk. A hely 1975 óta működik, az eltelt időszakban 20 elefántborjú is született itt. Megtekint­jük az etetésüket és lemehetünk a folyóhoz megnézni, ahogy fürdenek. Hatalmas élmény ezek között a fenséges állatok között tartózkodni. Elbúcsúzunk tőlük, majd Sigiriyaba buszo­zunk és elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora (3 éj).

3. NAP: POLONNARUWA – MINNERIYA

Reggeli után egy világörökségi helyszínre, Polonnaruwába uta­zunk. Sétát teszünk az archeológiai területen, a régi palota, a királyi fogadóterem, sztúpák és pihenő Buddha szobrok között, megfigyelve a hatalmas kőfaragványokat. Innen folytatjuk utunkat Minneriyaba. A vadvilág szerelmeseinek ez lesz a para­dicsom, ebben az időszakban, ha az időjárás engedi, van esély arra, hogy egyidőben akár 2-300 elefánt is érkezik a vízpartra és a zsenge hajtásokból táplálkoznak. Jeep-el közelítjük meg őket óvatosan, és csendben félrehúzódva fantasztikus felvételeket készíthetünk a hatalmas állatokról. Délután visszatérünk szállo­dánkba, ahol vacsora.

4. NAP: SIGIRIYA

Délelőtt Sigiriya-ba utazunk. Sigiriya és a környező települések Kashyapa királynak köszönhetik létezésüket, fejlődésüket. Ő volt Sri Lankán a Moriya királyi dinasztia második királya. Sigiriya egy nagy szikla, ahol minden irányban akadálytalan volt a kilá­tás, ezért is választották egykori fővárosnak. A hatalmas orosz­lán szikla nevét onnan kapta, hogy egy téglaoroszlán ült a szikla oldalsó teraszán, a csúcsra való feljutás egy lépcsővel kezdődött, amely az oroszlán mancsai között, a száján át vezetett a magasba. Az oroszlán azóta már eltűnt, megmaradt azonban a mancsa és pár eredeti lépcsőfok. Visszatérünk a szállodába, ahol pihenés, vagy aki szeretne az idegenvezetővel bemehet a faluba és részt vehet egy főző bemutatón. A főzőprogram ára: 30 USD.

5. NAP: MATALE – PERADENIYA – KANDY

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és Kandy irányába indu­lunk. Útközben megállunk Mataleban, ahol egy fűszerker­tet látogatunk meg. A fűszereken kívül ízelítőt kapunk, hogy a fűszernövényeket, az ételek ízesítésén kívül mi mindenre hasz­nálják az Ayurvedikus gyógyászatban. Egy rövid ayurvedi­kus masszázst is kipróbálhatunk és a vendégeket megkínálják egy teával vagy igazi kakaóból készült csokoládéval. Folytatjuk utunkat Kandybe, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Kandy a budd­hizmus egyik szent helye, az ország kulturális központja, városi templomkörzete az UNESCO része. Tartózkodásunk egybeesik az ESALA Perahera fesztivál idejével, így a délután és az este folya­mán megtekinthetjük a díszes felvonulást. Az ünnepség meg­tartására 38 törvényt állapítottak meg, ami alapján a várost fel kellett díszíteni. A település lakóinak rizst, virágokat és olajlám­pákat kell felajánlani, és a szent ereklyét kell a városban körbe­hordozni 5 napon át. Mi szerencsések leszünk és az utolsó napok legnagyobb eseményeibe csöppenünk bele. Zenészek, tánco­sok és feldíszített elefántok felvonulását nézhetjük meg. Biztos, hogy a látnivalók felejthetetlen élményt fognak nyújtani min­denkinek. Szállásunk ma Kandyben lesz.

6. NAP: KANDY – PERADENIYA – NUWARA ELIYA

Reggeli után a Kandyhez nagyon közeli, Ázsia talán legszebb bota­nikus kertjét látogatjuk meg. A Peradeniya Királyi botanikus kert kedvező időjárási körülményeinek köszönhetően hatalmas orchi­dea gyűjteménnyel rendelkezik, de találhatunk itt fűszer-és gyógy­növényeket és pálmákat is. Programunk után utazunk tovább Nuwara Eliyaba, a fények városába, „Kis Angliába”, a „Tea orszá­gába”. Közel 2.000 méter magasan fekvő város hűvös klímája miatt az angolok népszerű üdülőhelyévé vált. Gyógyfürdővel, hatal­mas zöldség- és gyümölcskerttel, és a világ egyik legszebb, ma is működő golfpályájával hamar népszerű lett. Az út nagy részét – ha van rá lehetőség –, akkor vonattal tesszük meg Peradeniya és Nanu Oya között. Szállásunk ma már Nuwara Eliyaban lesz.

7. NAP: NUWARA ELIYA – PASSIKUDHA

A mai napon elutazunk az óceánpartra, úközben teaüzemet és tea­ültetvényt is felkeresünk. Szállásunk Passikudhaban lesz egy csodás hotelben, ahol a következő napokat pihenéssel töltjük.

8 – 9 – 10. NAP: PASSIKUDHA

Ezen a három napon pihenés az óceán parton. Az Indiai-óceán a különleges halak tekintetében a leggazdagabb a világon. Ezt mi is megtapasztalhatjuk. Sri Lanka keleti partján ebben az időszakban van a főszezon, az időjárás ilyenkor a legkedvezőbb. Az óceánpart finom homokos, a víz kristálytiszta.

11. NAP: PASSIKUDHA – DAMBULLA – NEGOMBO

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és Negomboba utazunk. Útközben megállunk Dambulla sziklatemplománál, mely egy újabb UNESCO Világörökségi helyszín. A sziklafal alatti hasadék­ban 5 barlangszentélyt alakítottak ki, amit mintegy 150 darab álló és fekvő Buddha szobor díszít. A sziklatemplomhoz felve­zető lépcsősor alján található Arany Templom ma múzeumnak ad otthont. Szállásunk ma este Negomboban lesz. A halászfalu mintegy 40 km-re fekszik Colombotól, a repülőtér közelében, így következő reggel rövid transzferrel érjük el a repteret. Este egy utolsó séta a tengerparton.

12. NAP: COLOMBO – BUDAPEST

Kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre, és isztambuli átszál­lással hazautazunk. Érkezés Budapestre várhatóan az esti órákban.

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Belépők ára a program szerint: kb. 250 $ /fő + 30 $ fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 180 $ /fő.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Sri Lanka varázsa a fesztiválok idején úthoz hasonló utazások