Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 02 - 10.
399 000 Ft
Július 15 - 23.
419 000 Ft
Augusztus 11 - 19.
429 000 Ft
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Különleges északi táj erdőkkel, tavakkal
·  Hajózás meseszép tájakon
·  9 országot érintünk, 8 fővárost keresünk fel
·  Észak-Európa csodája, a fehér éjszakák

Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és megcsodáljuk a balti-tengeri naplemente misztikus végtelenségét.
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – VARSÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva – parassapusztai határátkelést követően –, utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt, rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII. században alapították. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruálták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Az épületek egységes barokk stílusúak. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ – TRAKAI – VILNIUS

Reggeli után elhagyjuk Lengyelországot és Litvániába utazunk. Első programunk Trakai, mely az ország egyik leglátványosabb területe. A tájat 61 tó színesíti, így nem csoda, hogy az egész környék mennyire nyugodt, békés. Megtekintjük a várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat a fővárosba, Vilniusba, ahova a kora esti órákban érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat. A fakultatív vacsora után esti séta a litván fővárosban.

3. NAP: VILNIUS – RUNDALE – RIGA

Reggeli után megkezdjük vilniusi városnézésünket. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Régen itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Ezt követően elhagyjuk a litván fővárost és Lettországba utazunk. Határátlépésünk után nem sokkal megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme ez a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Folytatva utunkat, délután érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát, a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük – többek közt –, a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik, így ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos, középkori emléket láthatunk, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA – TURAIDE– TALLINN

Reggel elhagyjuk Rigát és folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük Gauja folyó bal partjára, épült Turaide várat. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekinteni a nemzeti park területén. Ezt követően elhagyjuk Lettországot és Litvániába érkezünk. Délután Tallinnban városnézés. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a Városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: TALLINN – HELSINKI – TURKU – KOMP

Reggel hajóra szállunk, elhagyjuk Tallinnt, két és fél óra múlva Finnország fővárosába, Helsinkibe érkezünk, ahol buszos és gyalogos városnézés. Ez alatt megcsodáljuk a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épületét, a Sibelius-emlékművet, mely egy női szobrászművész különleges munkája, a Szenátus teret, melyen található a város legnagyobb temploma is. További érdekességek: kikötő a nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik legszebb alkotása. Délután elhagyjuk Helsinkit és a régi egyetemi városba, Turkuba buszozunk. A kikötő felé haladva láthatjuk Finnország legnagyobb várát, melynek építését az 1200-as évek végén kezdték el. A turkui kikötőben hajóra szállunk, kompátkelés Svédországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban. (A 4 ágyas kabin esetében pl. 2 házaspár is kerülhet egy kabinba.) A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. Az utazás első szakaszában a hajó fedélzetéről gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok ezer szigetben és a Balti-tengerben. Ekkor kiváló lehetőség nyílik arra, hogy megcsodáljuk, hogy a Napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. A hajóút során érintjük Ålandot, amely egy Finnországhoz tartozó, mintegy 6.500 szigetből álló autonóm terület. Erre az estére a vacsorát külön lehet rendelni.

6. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón, mielőtt kikötünk Stockholmban. Egész napos városnézés a svéd fővárosban. Az óváros, melynek a neve a Gamla Stan, egy szigeten található, épületei többszáz évesek. Közelben található a parlament. Megcsodáljuk itt még a Királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és egy érdekes finn kápolna is. A stockholmi Városháza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványosságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. Késő délután elhagyjuk Stockholmot és a szálláshelyünkre utazunk.

7. NAP: SVÉDORSZÁG – KOPPEHÁGA – KOMP

Reggeli után folytatjuk utunkat Svédországon keresztül. Délután érkezünk Koppenhágába, miután átmentünk az Öresund hídon. A dán fővárosban gyalogos és buszos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Strøget, a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Az esti órákban visszautazunk Európa leghosszabb hídján Svédországba, ahonnan 23 óra tájt indul a hajónk. Ezen az estén is van fakultatív vacsora lehetőség, és erre az éjszakára is igényehető 2 ágyas kabin, felár ellenében.

8. NAP: BERLIN

Kora reggel kötünk ki. Ezt követően déli irányba haladunk Németországban, így érkezünk Berlinbe, ahol az autóbuszos és gyalogos városnézés. Programunk során megismerjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), a híres Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, már az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. De látjuk még a Vörös-Városháza, a hatalmas berlini dóm épületét is. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elválasztó fal mementóit is. Késő délután a Drezda környéki szállásunkra buszozunk.

9. NAP: NÉMETORSZÁG – VALTICE – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Délelőtt elhagyjuk Németországot. Csehországban haladva, megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Valticei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide gótikus várkastélyt. Ez volt az úri család téli rezidenciája. Megtekintjük a kastélyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. Különösen szépek a freskók és a falakat díszítő festmények. A kastély megtekintése után Szlovákia érintésével utazunk haza. Rajkai határátlépés után, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - Királyi Palota220 SEK
Stockholm - Vasa Múzeum220 SEK
Stockholm - Dóm (csak kártyával lehet fizetni)75 SEK
Stockholm - Lovagok temploma40 SEK
Tallinn - Szentlélek-templom2 €
Tallinn - Dóm kupola3 €
Riga - Dóm5 €
Riga - Szent Péter templom + torony9 €
Rundale - audiojegy 1 €
Rundale kastély13 €
Turaide vár6 €
Helsinki - Sziklatemplom5 €

Belépők ára: kb.: 44 € + 555 SEK

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Leszálló M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Budaörs Leszálló MOL benzinkút, McDonalds mellett
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Heirich Tamás, Kulcsár Viktória
Pécs-Hird
2023.07.07

Jól megszervezett, gördülékeny, minden benne volt. Az idegenvezető pontos és informatív, néhány esetben az audio guide rosszul volt hallható. A buszra sötétített ablak praktikus lett volna, egyéként tiszta, kulturált. A gépkocsi vezetők gyorsak, pontosak. A szállások tiszták, jól felszereltek. Ízletesek voltak a fogások, az Ibis Hotel esetében egy kicsit gyengébbek, de összességében így is 5-ös.

 • 5.0
Németh Nikoletta, Bódai Zsolt
Pápa
2023.07.05

Érdekes, nagyon jó program. Stockholmban sajnos kevés volt az idő az indulás miatt. Az idegenvezető felkészült, érdekes információkat ad át, humoros. A buszon a leghátsó üléseken nem tudtuk hátra hajtani az ülés támláját. A gépkocsivezetők segítőkészek, balesetmentesen vezetnek. Szép, jó helyen lévő szállások, sajnos a stockholmi nagyon külvárosi részen volt. Finom és bőséges volt a reggeli.

 • 5.0
Benkovics László, Benkovics Lászlóné
Felsőzsolca
2023.07.03

Mi mindennel elégedettek voltunk.

 • 5.0
Szendrő Dénes János
Isaszeg
2023.07.02

Megbízható.

 • 5.0
Rogács Magdolna, Argat Julianna
Budapest
2023.07.02

Rendkívül felkészült, tájékozott, mindenre és mindenkire odafigyelő idegenvezető, igazi vezér! Az autóbuszról a lábtartót nagyon hiányoltuk. A buszvezetők biztos kezűek, akik mellett nyugodtak voltunk, segítőkészek és jó humoruk is van.

 • 5.0
Elek Erzsébet
Bükkábrány
2023.06.30

Probléma esetén legyen megadva az iv. szoba vagy kabinszáma. Minden más ok!

 • 4.8
Birtalan Ildikó, Csuma Judit
Szálka
2023.06.27

Ilyen hosszú útra kényelmetlen, ha nincs lábtartó a buszon.

 • 5.0
Fejes Sándor
Orosháza
2023.06.27

Jól szervezett programok. Az idegenvezető profi módon felkészült, nagyon jól tájékozódott. A busz kényelmes, kellemes utazást biztosít. A buszvezető ruházata kifogásolt, a felkészültsége rendben van. Kiváló, kellemes utas-tér. Az ételek változatosak.

 • 4.8
Dr. Baranyi Ildikó
Püspökladány
2017.07.12

Program: Program érdekes volt. Idegenvezető: Határozott, profi, polihisztor Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Mindenütt jó volt.

 • 5.0
Szentkirályi Zsolt
Budapest
2017.07.09

Program: Alaposan megmutattak mindent. Köszönünk mindent, szép élmény volt és maradandó. Idegenvezető: Maximálisan felkészült, tájékozott, mindenre figyelt. Szállás: 1-1 kivétellel nagyon jó volt

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Fehér éjszakák úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Hanza városok és Dánia - repülővel
Hanza városok és Dánia - repülővel
5
NAP

4.8

6 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

499 000 Ft-tól
Közép-európai körkép
Közép-európai körkép
6
NAP

4.8

31 értékelés

Nyugat-Csehország és Bajorország városain halad utazásunk. Közben felkeresünk várakat, bájos óvárosi utcákon sétálhatunk és összehasonlíthatjuk a világhírű bajor, illetve cseh söröket, elleshetjük a likőrkészítés fortélyait, hajózhatunk a Königssee-n.

199 000 Ft-tól
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
6
NAP

Cseh kastély, a prágai vár, Zwinger, az egyik leggazdagabb német múzeum, meisseni porcelán, hajózás, igazán gazdag program, mely mégsem megerőltető.

199 900 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Alpesi őrjárat
Alpesi őrjárat
5
NAP

4.9

26 értékelés

Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.

259 000 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

36 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

157 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

18 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

375 000 Ft-tól
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
7
NAP

4.6

6 értékelés

Igazi "kulturális koktél" ez az utazásunk. 4 ország csodás látnivalói, de a csúcspont Elzász. Colmar kis utcáin mellett felkeressük Strasbourg modern EU-s épületeit is.

319 000 Ft-tól
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól
Isztambultól Kappadókiáig
Isztambultól Kappadókiáig
10
NAP

4.8

10 értékelés

Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.

499 000 Ft-tól