Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 15 - 23. 228 000 Ft Autóbusszal Hajóval Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  9 országot érintünk és 6 fővárost keresünk fel
·  Különleges északi táj, erdőkkel, tavakkal
·  Varázslatos fehér éjszakák
·  Vilniusból hazarepülési lehetőség

"Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és ráeszmélünk a Balti-tengerre bukó naplemente misztikus végtelenségére."
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – CSEHORSZÁG – DREZDA

Reggeli indulás után utazás Szlovákián és Csehországon keresz­tül Németországba. Először Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. Sétánk során a II. világháború után gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg: a Semperopert, a Miasszonyunk-templomát, a Brühl-teraszt. Érdekes, hogy az Elba partjánál végzett modernizálások – egy autópályahíd épí­tése – miatt az UNESCO elvette a várostól a világörökség kitün­tető címet. Szállásfoglalás Drezdánál *** hotelben.

2. NAP: BERLIN – ROSTOCK/TRAVEMÜNDE – TRELLEBORG

Reggel továbbindulunk, a déli órákban betérünk egy buszos városnézésre Berlinbe. TV torony, városháza, Brandenburgi kapu, Arany Angyal. Folytatjuk utunkat Rostockba. Egy esti séta keretében ismerkedünk az egykori Hanza-város neve­zetességeivel, majd kimegyünk a kikötőbe, ahol hajóra szál­lunk és elhagyjuk Németországot. Előfordulhat kompolás Travemündéből is, ez esetben a rostocki városnézés elma­rad. Éjszaka kompátkelés a Balti-tengeren. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. Ezen a napon a kompolás miatt nem vacsora, hanem ebéd lesz Berlinben, azoknak, akik fakultatív vacsorát kértek.

3. NAP: MALMÖ – GRÄNNA – STOCKHOLM

Kb. 6 órakor érkezés Svédországba. Korai reggeli a hajón. Kikötés után Malmönek, az ország harmadik legnépesebb településé­nek megtekintése. Láthatjuk a Malmöhus erődítményét, a Szent Péter-templomot, valamint Svédország legmagasabb épüle­tét. Folytatjuk utunkat a főváros felé. Útközben egy rövid sétát teszünk és megtekintünk egy műhelyt a cukorkák városában: Grännában. Szállás már Stockholmnál lesz.

4. NAP: STOCKHOLM – TURKU

Reggeli után egész napos városnézés Stockholmban. Megcsodáljuk többek között a királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és az érdekes finn templom. Az óváros, a Gramla Stan egy szigeten található, épületei többszáz évesek. Közelükben található a parlament. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállí­tották. Este ismét hajóra szállunk és elindulunk Finnország felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. A hajó fedélzetén vannak székek, ekkor van lehetőség megcso­dálni, hogy a napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. Erre a napra a vacsorát külön lehet rendelni.

5. NAP: TURKU – HELSINKI

Reggel érkezés Turkuba. Kezdjük is egyből a városnézést. Az ország első egyetemét, a Turkui Királyi Egyetemet itt alapí­tották. Folytatjuk utunkat a finn fővárosba, Helsinkibe. A déli órákban érkezünk meg. Buszos és gyalogos városnézésünk során megcsodáljuk többek között a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épü­letét. A Sibelius-emlékmű egy női szobrászművész különle­ges alkotása. A Szenátus téren található a város legnagyobb temploma. További érdekességek: kikötő nagy forgatagú piac­cal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik legszebb alkotása. Programunk befejezése után a központ köze­lében található kikötőben hajóra szállunk és elhagyjuk a skandi­náv térséget és a Baltikum felé vesszük az irányt. A kompátkelés során gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok szigetben és a Balti-tengerben. Észtországba, Tallinnba érkezésünk után szállás ***-os hotelben.

6. NAP: TALLINN – TURAIDA – RIGA

Reggeli után városnézés Tallinnban. Az óváros várfallal volt kör­bevéve, ennek több emléke látszik: ágyútorony, városfal, kör­bástyák… A Nyevszkij-székesegyház, a városháza és a belváros, mind-mind megkapó látványosság. Láthatjuk, milyen fino­man elegáns város Tallinn. Szabadprogram után déli irányba indulunk és elhagyjuk Észtországot és Lettországba lépünk át. Először a Turaida várat keressük fel, mely egy természetvédelmi parkban található. A többszáz éves erődöt szépen felújították. Továbbutazva Rigában elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: RIGA – RUNDALE – VILNIUS

A reggelit követően megismerhetjük a Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárost. A régi keres­kedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa-időkben városfal védte. Városnézésünk során ennek lőportornyát, a dómot (XIII. századi), a Szt. Péter-templomot és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg. A történelmi belváros az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható. Délután tovább­indulunk Litvánia felé. Útközben megállunk a Balti álla­mok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Az esti órákban érkezés a szállásra, Vilniusba mely ***-os hotelben lesz.

8. NAP: VILNIUS – LENGYELORSZÁG REPÜLŐSÖKNEK: VILNIUS – BUDAPEST

Reggel városnézés a litván fővárosban. A gyalogos sétánk alatt megtekintjük a hangulatos óváros mellett a gótikus Szent Anna-templomot és a barokk Péter Pál-templomot. Az ezt követő szabadprogram idején lehet emléktárgyakat is vásá­rolni. Az augusztusi csoportnál délután, aki azt választja, Vilniusból átszállással hazarepülhet Budapestre. A buszos uta­sokkal elhagyjuk Litvániát és továbbutazunk Lengyelországba. Az esti órákban szállásfoglalás **** hotelben, Kielcénél.

9. NAP: KIELCE – SELMECBÁNYA – BUDAPEST

Lengyelországon és Szlovákián keresztül hazautazunk. Útközben rövid sétára megállunk a világörökség listán is szereplő Selmecbányán és a belvárosban nézelődünk: Óvár, plébániatemplom, városháza. Folytatjuk utunkat, Parassapusztánál lépünk be hazánk területére. Budapestre érkezés az esti órák­ban. Ezután utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - Királyi Palota180 SEK
Stockholm - Vasa Múzeum150 SEK
Stockholm - Dóm60 SEK
Tallinn - Szentlélek-templom2 €
Tallinn - Dóm + torony5 €
Riga - Dóm5 €
Riga - Szent Péter templom9 €
Rundale - audiojegy (20 € / CSOP, KB. 0,5 € / FŐ)0,5 €
Rundale kastély13 €
Turaida vár6 €
Helsinki - Sziklatemplom3 €

Belépők ára: kb.: 44 € + 390 SEK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budaörs Felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Dr. Baranyi Ildikó
Püspökladány
2017.07.12

Program: Program érdekes volt. Idegenvezető: Határozott, profi, polihisztor Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Mindenütt jó volt.

 • 5.0
Heinczinger Éva
Nagymaros
2017.07.11

 • 5.0
Nagy-Demjén Lívia
Fehérgyarmati
2017.07.11

 • 5.0
Dr. Tóth Zsuzsanna
Budapest
2017.07.10

 • 5.0
Szentkirályi Zsolt
Budapest
2017.07.09

Program: Alaposan megmutattak mindent. Köszönünk mindent, szép élmény volt és maradandó. Idegenvezető: Maximálisan felkészült, tájékozott, mindenre figyelt. Szállás: 1-1 kivétellel nagyon jó volt

 • 4.5
Tamásné Bakos Erzsébet

2017.07.09

Program: A program jó, de nagyon fárasztó. Idegenvezető: Nagyon felkészült, figyelt mindenre. Autóbusz: Kényelmes, semmi probléma nem merült fel. Mindig nagy tisztaság volt.

 • 4.5
Székelyi Anikó
Tolna
2017.07.08

 • 5.0
Vattai Andrea
Debrecen
2017.07.07

Idegenvezető: Tudása szerteágazó, helyismerete remek, humora fenomenális :)

 • 5.0
Rutkai Jánosné
Szikszó
2017.07.05

Program: Nagyon tartalmas, betekinthetünk több ország kultúrájába.

 • 4.8
Buczkó Tibor

2017.07.04

Program: Sok élményt szereztem

 • 5.0
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Augusztus 19. 5 nap 119 500 Ft
Szeptember 04. 5 nap 119 500 Ft

További 1 időpont

Hajóval Passauba
Komárom - Bős vízlépcső - Pozsony - Dévény
Szeptember 16. 5 nap 132 800 Ft

Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse
Augusztus 20. 5 nap 114 500 Ft
Szeptember 12. 5 nap 114 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Fehér éjszakák úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse
Augusztus 20. 5 nap 114 500 Ft
Szeptember 12. 5 nap 114 500 Ft
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Augusztus 19. 5 nap 119 500 Ft
Szeptember 04. 5 nap 119 500 Ft
Hajóval Passauba
Komárom - Bős vízlépcső - Pozsony - Dévény
Szeptember 16. 5 nap 132 800 Ft

Utazások hasonló időpontban

A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Augusztus 15. 9 nap 232 000 Ft
Augusztus 16. 7 nap 325 000 Ft
Gasztronómiai élmények Bolognában és környékén
Balzsamecet, parmai sonka, parmezán és Ferrari gyár
Augusztus 19. 5 nap 115 000 Ft
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Augusztus 19. 5 nap 119 500 Ft
Szeptember 04. 5 nap 119 500 Ft

Utazások hasonló árban

Vulkánok nyomában - Lipari-szigetek és Szicília
Catania- Lipari sziget - Stromboli - Etna - Taormina - Messina - Savoca
Szeptember 26. 6 nap 284 000 Ft
A lovagok szigete - Málta
Középkori városok - Kék barlang - Lovagkori hangulat
Szeptember 14. 6 nap 298 500 Ft
Szeptember 14. 6 nap 273 000 Ft
A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Augusztus 15. 9 nap 232 000 Ft
Augusztus 16. 7 nap 325 000 Ft
Észak Velencéje, Szentpétervár
Szeptember 03. 5 nap 228 000 Ft
Szeptember 03. 5 nap 189 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo
Szeptember 07. 8 nap 326 000 Ft
Szeptember 07. 8 nap 282 000 Ft