Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 09 - 13. 112 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 08 - 12. 112 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 02 - 06. 112 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 18 - 22. 112 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 19 - 23. 112 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Garda-tó, Comói-tó és a Lago Maggiore
·  A divat központjai: Milano és Vicenza
·  Varázslatos szigetek: Isola Bella és Pescatori
·  Svájcban, Locarnoban fogaskerekezünk a hegyre

"Elbűvölő a hegyek, a tavak, a természeti szépségek miatt. Olaszország igazi északi arca ez a vidék, letisztult és mégis autentikus."
Zilzer Zsuzsa – 20 éve olasz utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (56)
 • Hasonló utak

1  NAP: BUDAPEST - SZLOVÉNIA – VICENZA

Reggeli indulás után folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délután érkezünk Olaszországba és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO világ­örökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit, melyek nagyrészt Andrea Palladio tervei alapján készültek. Ilyen például a Bazilika Palladiana. Gyalogos sétánk után a várost elhagyva Verona melletti ****-os szállásunkra utazunk.

2. NAP: SIRMIONE – BARDOLINO – TORRI DEL BENACO – TOSCOLANO-MADERNO

Reggelit követően a Garda-tó felé indulunk. Első megál­lónk Sirmione lesz. A Garda-tó gyöngyszemeként tartják szá­mon ezt a csodaszép tóparti várost, mely nyáron a nyaralni, pihenni vágyók kedvelt célállomása. Sirmione jelképes bejá­rata a Rocca Scaligeri vár, mely a város leghíresebb látványos­sága. A középkori erődítmény mellett az óváros szűk utcáival, apró üzleteivel és nyüzsgésével belevésődik az ember emléke­zetébe. Szabadprogram, mely során, aki akar, egy csónakkirán­dulást tehet a Garda-tavon. Következő állomásunk Bardolino lesz. A szőlőművelésről híres városban a Bazilikát és San Zeno templomot látogatjuk meg, majd a város virágos sétányán közvetlenül a tóparton élvezzük a feledhetetlen hangulatot. Torri del Benaco citrusligetein áthaladva érjük el a kikötőt és komphajóval megyünk át a Garda-tavon Toscolano-Maderno városába. Élmény ez a hajózás, mert közben látjuk a csoda­szép tóparti városokat és a mediterrán vegetációt. Innen már csak szállásunknál állunk meg, mely *** hotelben lesz a milá­nói régióban.

3. NAP: COMO – SVÁJC – CSOKIGYÁR – LOCARNO – OLASZORSZÁG

Ma a tórendszer másik három tagjával ismerkedünk meg. A Comói-tó lesz első állomásunk. A selyemvárosként ismert Comóba teszünk látogatást. A város legfőbb látványossága a dóm, melynek gótikus homlokzata és a XVII. századból származó kupolája lenyűgöző. Comót elhagyva ismét egy szép tavat érin­tünk. A Locarnói-tó már Svájcban van. Egy híd vezet át a tavon, melyen áthaladunk, miközben gyönyörködünk a tavat körbe­ölelő hegyekben. Ezután egy pici kitérőt teszünk és felkere­sünk egy csokoládégyárat. Ha Svájc, akkor csokoládé. Itt egy kis bemutató, kóstoló mellett gyári áron tudunk csokit vásárolni. Innen tovább utazunk és egy eddig még nem érintett tóhoz érkezünk. A Maggiore-tó svájci oldalánál, Locarnot keressük fel. A magnóliáktól és hortenziáktól illatozó város hegyen lévő zarán­dokhelye a Madonna del Sasso kegyhely, mely az 1408-ban történt Szűz Mária-megjelenésnek állít emléket. Erről a kis kilá­tóról csodás látvány tárul elénk a tóra és az azt övező hegyekre. Programunk után visszatérünk Olaszországba és elfoglaljuk szál­lásunkat egy ***-os hotelben a Lago Maggiore-tó közelében.

4. NAP: ISOLA BELLA – ISOLA PESCATORI – MILÁNÓ

Reggelit követően a Borromeo család két szigetét tekintjük meg, melyek a Lago Maggiore tóban találhatóak, fakultatív hajókirán­dulás keretében. Bavenoból indulunk és először az Isola Pescatori szigetet keressük fel. Ezt ma is halászszigetként ismerik. Festői kis sziget, mely megmaradt a múltat idéző hangulatban. Folytatjuk hajókirándulásunkat a tavon. Az Isola Bella sziget már teljesen más látványt nyújt. Felkeressük a sziget közepén talál­ható csodálatos, teraszos kertjéről ismert kastélyt, melynek több terme látogatható. Ablakaiból varázslatos kilátás nyílik a tóra és a sziget gondozott parkjaira. A kertben szobrok és virágok váltják egymást, felejthetetlen élményt nyújtva. Hajókirándulásunkat Stresaban fejezzük be. Fakultatív hajó-kirándulás a Lago Maggiore-n, kastélybelépővel: 40 €. A hajóból kiszállva, elhelyezkedünk buszunkban és Milánóba utazunk, ahol a bel­városban gyalogosan teszünk rövid sétát. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait: a Dómtól a II. Victor Emanuel-sétányon haladva jutunk el a Scala épületéhez. Továbbutazunk és az esti órákban érjük el Verona környéki **** os szállásunkat.

5. NAP: DUINO – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggel folytatjuk olaszországi programunkat és felkeressük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a ten­gerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, láthat­juk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lép­jük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Sirmione9,00 €
Komp9,00 €
Sikló7,00 €
Milánói dóm tetőterasz13,00 €
Milánói dóm - múzeum3,00 €
Comoi dóm1,00 €
Csokigyár2,00 €
Duino kastély8,00 €
IFA8,00 €

Belépők ára: kb. 60 € valamint fakultatív programok.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Balogh Mónika, Szikora György
Budapest
2019.05.20

Fantasztikus napokat töltöttünk el az iroda szervezésében Olaszországnak ezen a szemét lelket gyönyörködtető vidéken. Idegenvezetőnk Kámán József kimagasló lexikális tudásával számtalan új ismeretet, érdekességet osztott meg velünk az út során, melyet ezúton szeretnénk ismételten megköszönni Neki! Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a csoportunkat. Az út során megtekintett városok, látnivalók, tájak azonban elfeledtették az eső és szél okozta kellemetlenségeket. Szálláshelyeink, és a kapott ellátás magasabb színvonalú volt, mint azt korábbi olasz utazásainkon tapasztaltuk. A sofőrök nagy rutinnal rendelkező, nyugodt , biztonságos vezetéssel járultak hozzá utunkhoz. Reméljük mielőbb újabb utazáson vehetünk részt az Önök szervezésében. További sikeres munkát kívánunk!

 • 5.0
Báráczné Késics Mária
Mohács Bartók B u .
2018.09.06

Gyönyörű 5 napot töltöttünk Olaszországban, élményekkel telve, feltöltődve érkeztünk haza. Nem csalódtunk. Programok nagyon jók voltak, idegenvezetőnk is nagyon hozzáértő, jó humorú, közvetlen volt. Szállásunk a programból kifolyólag mindig máshol volt, nagyon szép színvonalas szállodák voltak, a Verbánia városában lévőt kivéve, de ott sem a színvonallal volt a baj, hanem mivel a főút mellett van, borzalmas zajos az utcafronti rész, itt csak füldugóval lehet aludni. Autóbusz kellemes, tiszta, a sofőr pedig nagy rutinnal rendelkező, nagyon ügyes pilóta volt. Mi barátnőmmel először utaztunk a Proko Travellal , de bátran merjük ajánlani mindenkinek!

 • 4.8
Kajatiné Mezei Enikő
Sátoraljaújhely
2018.06.29

Csodálatos 5 napot töltöttünk Önökkel. Mindennel tökéletesen meg voltunk elégedve. Az idegenvezetőnk Józsi egy tökéletes utat tárt elénk, minden egyes mondatát nagy odaadással hallgattuk, nagyon sok mindent tudtunk meg tőle. A szállás nagyon megfelelt, az étkezés is tökéletes volt. Minden program nagyon tetszett, azt kaptuk amire nem is számítottunk.

 • 5.0
Tatár Zsolt Ferencné
Balmazújváros
2018.06.11

Minden program megvalósult, ami a prospektusban szerepelt. Végtelenül kedves, türelmes az idegenvezető, érződött az alapos tudás és gyakorlat. Segítőkész, kedves vezetők, biztos és nyugodt vezetés. Nagyon pozitív, hogy több felszállási lehetőség is van.

 • 5.0
Kajattné Mezei Enikő
Budapest
2018.06.10

Mindent megkaptunk, amit a programban leírtak. Az idegenvezető egy "lexikon", nagyon sok információval rendelkezett. A sofőrök biztonságosan vezettek, segítőkészek és kedvesek voltak. Mind a négy nap jó volt a szállás, minden megfelelt. Elegendő volt az étel.

 • 5.0
K. Éva
Budapest
2018.06.07

Gondosan összeállított, jó program. Nagy szakmai tudással rendelkező idegenvezető. Kényelmes autóbusz biztonságos vezetéssel.

 • 4.8
Kovács Erzsébet
Kisvárda
2018.06.06

Nagyon részletes idegenvezetés egy remek és kedves idegenvezetőtől. Kényelmes autóbusz segítőkész és kedves vezetőkkel.

 • 4.5
Győri Gabriella
Demecser
2018.06.04

Sokoldalú tájékoztatást kaptunk, korrekt utaskiszolgálás, emberileg is tökéletes idegenvezető. A vezetők mindenben készségesek, jó hangulatot biztosítanak.

 • 4.8
Sudányiné Bajnok Friderika
Budapest
2018.06.03

Köszönöm a választékosan és részletesen előadott úti tájékoztatást!

 • 4.5
Dr. Nagy Béla József
Miskolc
2018.06.02

Csodálatos tájakat, városokat, tóvidéket láttunk! Magas színvonalú, történelmi, művészettörténeti ismereteket kaptunk az idegenvezetőtől. Udvarias és segítőkész volt. Biztonságos, kényelmes, klímával rendelkező autóbusz, rutinos, biztonságos, segítőkész vezetőkkel. Nagy pozitívum, hogy megoldják a vidéki transzfert.

 • 4.8
Az adventi Róma

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 09. 3 nap 86 000 Ft + ill.

Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

November 29. 3 nap 69 950 Ft
December 13. 3 nap 69 950 Ft

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Október 31. 4 nap 85 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Október 31. 4 nap 85 000 Ft
Az adventi Róma

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 09. 3 nap 86 000 Ft + ill.
Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

November 29. 3 nap 69 950 Ft
December 13. 3 nap 69 950 Ft

Utazások hasonló időpontban

Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Október 20. 4 nap 52 000 Ft
Október 31. 4 nap 52 000 Ft
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Kufstein
Szeptember 26. 5 nap 105 000 Ft
Október 19. 5 nap 105 000 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Október 19. 5 nap 117 500 Ft

Utazások hasonló árban

Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Kufstein
Szeptember 26. 5 nap 105 000 Ft
Október 19. 5 nap 105 000 Ft
Szilveszter Erdélyben
Szilveszter Marosvásárhelyen, Kolozsvár, sóbánya Tordán

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 29. 4 nap 98 500 Ft
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Október 31. 4 nap 85 000 Ft
Barcelona adventkor

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 07. 3 nap 118 000 Ft + ill.
Szilveszteri mulatság a Vajdaságban

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 29. 4 nap 89 500 Ft