Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 12 - 16. 126 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 10 - 14. 126 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 11 - 15. 126 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 14 - 18. 126 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Garda-tó, Comói-tó és a Lago Maggiore
·  Hajózás festői mediterrán környezetben
·  Reflektorfényben a divat: Milánó és Vicenza
·  Svájcban, Locarnoban fogaskerekezünk a hegyre

"Elbűvölő a hegyek, a tavak, a természeti szépségek miatt. Olaszország igazi északi arca ez a vidék, letisztult és mégis autentikus."
Csorba Klára – 14 éve Olaszország szakreferense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (57)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – VICENZA

Reggeli indulás után folyamatos utazás Szlovénián keresz­tül. Délután érkezünk Olaszországba és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO Világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit. A városban 23 olyan épületet találunk, melyet a híres Palladio tervezett. Az óváros centrumában felkeressük a Piazza dei Signorit. Figyelmet érdemel a 82 méter magas Torre dei Piazza, a városházához tartozó Loggia del Capitano, melyet a híres építész, Palladio épített 1571-ben. Palladio főműve, a Basilica Palladiana. A tanácsteremnek készült épületben jelen­leg a Palladio Múzeum található. Sétánk után a várost elhagyva Verona melletti ****-os szállásunkra utazunk.

2. NAP: SIRMIONE – BARDOLINO – TORRI DEL BENACO – TOSCOLANO-MADERNO

Reggelit követően a Garda-tó felé indulunk. Első megállónk Sirmione lesz. A Garda-tó gyöngyszemeként tartják számon ezt a csodaszép tóparti várost, mely nyáron a nyaralni, pihenni vágyók kedvelt célállomása. Sirmione jelképes bejárata a Rocca Scaligeri vár, mely a város leghíresebb látványossága. A középkori erődít­mény mellett az óváros szűk utcáival, apró üzleteivel és nyüzsgésével belevésődik az ember emlékezetébe. Szabadprogram, mely alatt, aki akar, egy csónakkirándulást tehet a Garda-tavon, vagy kávézhat, fagylaltozhat a tóparton. Következő állomásunk Bardolino lesz. A szőlőművelésről híres városban a San Zeno templomot látogatjuk meg, majd Lungolago di Bardolinon, a város virágos sétányán, közvetlenül a tóparton, élvezzük a feled­hetetlen hangulatot. Torri del Benaco citrusligetein áthaladva érjük el a kikötőt és komphajóval megyünk át a Garda-tavon Toscolano-Maderno városába. Élmény ez a hajózás, mert látjuk a csodaszép tóparti városokat és a mediterrán vegetációt, miköz­ben kiváló fotókat készíthetünk. Innen már csak szállásunknál állunk meg, mely *** hotelben lesz.

3. NAP: COMO – SVÁJC – CSOKIGYÁR – LOCARNO – OLASZORSZÁG

Ma a glaciális tórendszer másik három tagjával ismerkedünk meg. A Comói-tó névadó városában, a selyemvárosként ismert Comóba lesz első megállónk. A város legfőbb látványossága a dóm, melynek gótikus homlokzata és a XVII. századból szár­mazó kupolája lenyűgöző. A történelmi belváros szíve a Piazza San Fedele, ahol szintén sétálni fogunk. Comót elhagyva ismét egy szép tavat érintünk. A Locarnói-tó már Svájcban van. Egy híd vezet át a tavon, melyen áthaladunk, miközben gyö­nyörködünk a tavat körbeölelő hegyekben. Ezután egy pici kité­rőt teszünk és felkeresünk egy csokoládégyárat. Ha Svájc, akkor csokoládé. Itt egy kis bemutató, kóstoló mellett gyári áron tudunk csokit vásárolni. Innen tovább utazunk és egy eddig még nem érintett tóhoz érkezünk. A Maggiore-tó svájci olda­lánál, Locarnot keressük fel. A magnóliáktól és hortenziáktól illatozó város hegyen lévő zarándokhelye a Madonna del Sasso kegyhely, mely az 1408-ban történt Szűz Mária-megjelenésnek állít emléket. Funiculare-val (fogaskerekű siklóval) megyünk fel a hegy kilátópontjához. Erről csodás látvány tárul elénk a tóra és az azt övező hegyekre. Programunk után visszatérünk Olaszországba és elfoglaljuk szállásunkat egy ***-os hotelben.

4. NAP: ISOLA BELLA – ISOLA PESCATORI – MILÁNÓ

Reggelit követően, aki úgy dönt, azokkal egy fakultatív hajó­kirándulás keretében a Borromeo család két szigetét tekint­hetjük meg. Ezek a Lago di Maggiore-tóban találhatóak. Bavenoból indulunk és először az Isola Pescatori szigetet keres­sük fel. Ezt ma is halászszigetként ismerik. Festői kis sziget, mely megmaradt a múltat idéző hangulatban. Folytatjuk hajókirándulásunkat a tavon. Az Isola Bella sziget már teljesen más látványt nyújt. Felkeressük a sziget közepén található csodála­tos, teraszos kertjéről ismert kastélyt, melynek több terme láto­gatható. Ablakaiból varázslatos kilátás nyílik a tóra és a sziget gondozott parkjaira. A kertben szobrok és virágok váltják egy­mást, felejthetetlen élményt nyújtva. Hajókirándulásunkat Stresaban fejezzük be. Fakultatív hajókirándulás a Lago di Maggiore-n, kastélybelépővel: 40 € A hajót elhagyva Milánóba utazunk, ahol a belvárosban teszünk rövid sétát. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait. Ezek közül a legis­mertebb, a Dóm, mely az 1300-as évek végén épült, 135 csip­kézett tornyocskával és 3400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény, felmenni a toronyba, és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel) azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 8.000,-Ft. A Dómtól a II. Victor Emanuel-sétányon haladva jutunk el a Scala épüle­téhez. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerkezet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készítette, aki a nyitás előtt két nappal lezuhant az építéshez felszerelt állványról, és életét vesztette. A galéria nemhiába érdemelte ki a „milánóiak szalonja" címet. Végig elegáns üzle­tek, luxus éttermek sora látható. A milánói opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg. Programunk befejezése után elhagyjuk Milánót és kelet felé folytatjuk utunkat. Az esti órák­ban érjük el Verona környéki ****-os szállásunkat.

5. NAP: DUINO – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggel, olaszországi nézelődésünk következő állomásaként fel­keressük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetle­nül a tengerparton lévő sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, láthatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátás­ban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lépjük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Sirmione11 €
Garda-tó komp10 €
Locano - sikló8 €
Milánói dóm - múzeum3 €
Comoi dóm1 €
Csokigyár 2 €
Duino kastély8 €
Vicenza - Teatro Olimpico (fak.)12 €

"Belépők ára: kb.: 43 € + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Győrfi Tamás
Gödöllő
2019.10.25

Kedves Proko Travel! Szuper volt és köszönjük! 2019.10.19-23 között utaztunk. Az idegenvezetőnk, Gőgh Tibor bá egy élő lexikon. Nagyon jó fej és elképesztően türelmes. Remélhetően, a következő utazásunk során is őt kapjuk. A milánói metrózás meg kifejezetten érdekes volt. Örültünk, hogy így alakult. Üdvözlettel, Győrfi Tomi és Márti

 • 5.0
Balogh Mónika, Szikora György
Budapest
2019.05.20

Fantasztikus napokat töltöttünk el az iroda szervezésében Olaszországnak ezen a szemét lelket gyönyörködtető vidéken. Idegenvezetőnk Kámán József kimagasló lexikális tudásával számtalan új ismeretet, érdekességet osztott meg velünk az út során, melyet ezúton szeretnénk ismételten megköszönni Neki! Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a csoportunkat. Az út során megtekintett városok, látnivalók, tájak azonban elfeledtették az eső és szél okozta kellemetlenségeket. Szálláshelyeink, és a kapott ellátás magasabb színvonalú volt, mint azt korábbi olasz utazásainkon tapasztaltuk. A sofőrök nagy rutinnal rendelkező, nyugodt , biztonságos vezetéssel járultak hozzá utunkhoz. Reméljük mielőbb újabb utazáson vehetünk részt az Önök szervezésében. További sikeres munkát kívánunk!

 • 5.0
Báráczné Késics Mária
Mohács Bartók B u .
2018.09.06

Gyönyörű 5 napot töltöttünk Olaszországban, élményekkel telve, feltöltődve érkeztünk haza. Nem csalódtunk. Programok nagyon jók voltak, idegenvezetőnk is nagyon hozzáértő, jó humorú, közvetlen volt. Szállásunk a programból kifolyólag mindig máshol volt, nagyon szép színvonalas szállodák voltak, a Verbánia városában lévőt kivéve, de ott sem a színvonallal volt a baj, hanem mivel a főút mellett van, borzalmas zajos az utcafronti rész, itt csak füldugóval lehet aludni. Autóbusz kellemes, tiszta, a sofőr pedig nagy rutinnal rendelkező, nagyon ügyes pilóta volt. Mi barátnőmmel először utaztunk a Proko Travellal , de bátran merjük ajánlani mindenkinek!

 • 4.8
Kajatiné Mezei Enikő
Sátoraljaújhely
2018.06.29

Csodálatos 5 napot töltöttünk Önökkel. Mindennel tökéletesen meg voltunk elégedve. Az idegenvezetőnk Józsi egy tökéletes utat tárt elénk, minden egyes mondatát nagy odaadással hallgattuk, nagyon sok mindent tudtunk meg tőle. A szállás nagyon megfelelt, az étkezés is tökéletes volt. Minden program nagyon tetszett, azt kaptuk amire nem is számítottunk.

 • 5.0
Tatár Zsolt Ferencné
Balmazújváros
2018.06.11

Minden program megvalósult, ami a prospektusban szerepelt. Végtelenül kedves, türelmes az idegenvezető, érződött az alapos tudás és gyakorlat. Segítőkész, kedves vezetők, biztos és nyugodt vezetés. Nagyon pozitív, hogy több felszállási lehetőség is van.

 • 5.0
Kajattné Mezei Enikő
Budapest
2018.06.10

Mindent megkaptunk, amit a programban leírtak. Az idegenvezető egy "lexikon", nagyon sok információval rendelkezett. A sofőrök biztonságosan vezettek, segítőkészek és kedvesek voltak. Mind a négy nap jó volt a szállás, minden megfelelt. Elegendő volt az étel.

 • 5.0
K. Éva
Budapest
2018.06.07

Gondosan összeállított, jó program. Nagy szakmai tudással rendelkező idegenvezető. Kényelmes autóbusz biztonságos vezetéssel.

 • 4.8
Kovács Erzsébet
Kisvárda
2018.06.06

Nagyon részletes idegenvezetés egy remek és kedves idegenvezetőtől. Kényelmes autóbusz segítőkész és kedves vezetőkkel.

 • 4.5
Győri Gabriella
Demecser
2018.06.04

Sokoldalú tájékoztatást kaptunk, korrekt utaskiszolgálás, emberileg is tökéletes idegenvezető. A vezetők mindenben készségesek, jó hangulatot biztosítanak.

 • 4.8
Sudányiné Bajnok Friderika
Budapest
2018.06.03

Köszönöm a választékosan és részletesen előadott úti tájékoztatást!

 • 4.5
A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 16. 4 nap 238 000 Ft

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Július 06. 5 nap 292 000 Ft
Július 06. 8 nap 352 000 Ft

További 2 időpont

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 20. 9 nap 309 500 Ft
Augusztus 02. 9 nap 328 000 Ft

További 1 időpont

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás
Június 12. 5 nap 152 500 Ft
Július 20. 5 nap 152 500 Ft

Az olasz csizma sarka, Puglia
Aqueila - Bologna - San Marino - Bari- Matera
Szeptember 02. 7 nap 195 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Július 06. 5 nap 292 000 Ft
Július 06. 8 nap 352 000 Ft
Olasz művészet és gasztronómia
Balzsamecet, parmai sonka, parmezán és Ferrari gyár
Augusztus 05. 5 nap 117 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Május 28. 4 nap 173 000 Ft
Július 26. 4 nap 162 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Budapest másként
Augusztus 14. 1 nap 10 000 Ft
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Skodra – Durres – Tirana – Kruja
Május 16. 7 nap 144 000 Ft
Június 25. 7 nap 144 000 Ft
A szomszéd hegye mindig zöldebb
Grossglockner Hochalpenstrasse, túrázás az Alpokban
Augusztus 10. 5 nap 135 000 Ft

Utazások hasonló árban

Élmények a Fekete hegyek országában
Újvidék - Kotor - Szarajevó - Mostar - Durmitor Nemzeti Park
Május 11. 6 nap 130 000 Ft
Június 18. 6 nap 145 500 Ft
Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó
Július 01. 6 nap 105 000 Ft
Augusztus 05. 6 nap 105 000 Ft
Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 18. 6 nap 135 000 Ft
Július 01. 6 nap 135 000 Ft
Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Június 04. 5 nap 116 000 Ft
Június 04. 5 nap 135 000 Ft
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Skodra – Durres – Tirana – Kruja
Május 16. 7 nap 144 000 Ft
Június 25. 7 nap 144 000 Ft