Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 16 - 20.
249 000 Ft
Augusztus 15 - 19.
289 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Varázslatos szurdokok, mesés falvak
·  Hegyi túrák időjárástól függetlenül
·  Felvonók költsége a részvételi díjban
·  Tirolban 4 éj egy hegyi szállodában

Kedves Túratársaim! Tirol kevésbé ismert természeti tájaira hívlak Benneteket. Ahogy ígértem változatos túrák lesznek minden nap.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (34)

1. NAP: BUDAPEST – LOFER – TIROL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé haladunk és hegyeshalmi határátlépést követően délután érke­zünk meg első túrahelyünkhöz. A Vorderkaserklamm egy vadre­gényes, 80 méter mély szurdok Lofer közelében, amit többezer éven át alakított ki a víz ereje. A hossza csak 400 méter, de felfelé 51 fapalló és 35 lépcsősor teszi sportértékűvé a feljutást. Nemcsak a teljesítmény ösztönző, hanem a páratlan sziklaszoros és az alat­tunk zubogó folyó látványa, hangulata is. Az utunk során ez az egyetlen felvonó, ahol belépőt kell fizetni, mert az összes többi felvonó költségét a részvételi díj tartalmazza. Kellemesen elfá­radva szállunk fel ismét buszunkra, és kb. egy órás utazással érjük el tiroli szállásunkat, vacsora. Időpont alapján lehet választani szállás kategóriát. A júniusi csoport háromcsillagos, az augusz­tusi csoport négycsillagos szállodában lesz elhelyezve. Az öt nap programja azonos mindkét időpontnál.

2. NAP: AUFFACH – KUNDLERKLAMM

A mai napot a közelben lévő látványosságok felfedezésével tölt­jük. Először Schatzbergre kirándulunk, ahová a kártyánkkal ingye­nesen igénybe vehető 8 személyes kabinos felvonókkal jutunk fel. 1.780 m magasságban kezdjük meg a 2 és fél órás hegyi túrán­kat. Először egy kilátóponthoz kaptatunk fel, ahonnan szép rálá­tás lesz a közeli hegyekre, völgyekre és a környék számtalan alpesi legelőjére. A tájat még különlegesebbé teszik a körülöttünk béké­sen legelésző tehenek látványa. Lesétálunk a közeli víztározóhoz, majd a hegyoldalon lévő túraúton indulunk vissza a felvonók­hoz. A hegyről leérkezve Auffach falujában lesz szabadprogram és ebédelési lehetőség. Ez a kicsi tiroli település mesés környe­zettel rendelkezik, emellett kulturális értékei is vannak, mint pél­dául a műemlékvédelem alatt álló plébániatemplom és temetője. Délután egy könnyen bejárható szurdoksétával kezdünk, ahová egy érdekes járművel jutunk el. Ez a vonat formájú, de gumikere­keken mozgó Bummelzug erdők, völgyek között szállít bennünket 20 perc alatt a Kundlerklamm bejáratához. Ennek költségét kár­tyánk nem tartalmazza. Megérkezésünk után kellemes, relaxáló sétát teszünk a szurdokban rohanó folyó mentén, melynek med­rét sokszínű kövek látványa teszi különlegessé. A túraút végén vár autóbuszunk és szállásunkra utazunk, majd vacsora.

3. NAP: WIEDERSBERGERHORN – ALPBACH

Reggeli után a pazar Alpbachtalba utazunk, ami a túrázók para­dicsoma. A felvonók 1.850 m magasra visznek fel bennünket, ahonnan egy csodás panoráma úton meg lehet kerülni a hegyet, vagy aki komolyabb kihívásra vágyik, az felmehet a 2.128 m magas Wiedersbergerhorn csúcsán lévő kereszthez. Ezek a túrák több, mint 2 órát vesznek igénybe. A felvonó hegyi állomásához visszaérkezve megpihenhetünk a szomszédos hüttében, ahol ebédelhetünk is. Sőt, aki akarja, a közeli bobpályán élvezheti a sebesség varázsát is. Délután érkezünk vissza a felvonó völgyál­lomásához, ahol buszra szállunk és felkeressük az Alpbachtal legszebb települését, Alpbachot, mely Ausztria legvirágosabb települése is volt. A város mesés hangulatát a 120-nál is több régi, barnára pácolt faház adja, szebbnél szebb virágokkal díszítve. Sétát teszünk ebben a közel 1.000 m magasan lévő elbűvölő falu­ban, ahol tradicionális és helyi termékekből is vásárolhatunk. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: NIEDERAU – TIEFENBACHKLAMM

Reggeli után Niederau felvonójával indulunk délelőtti hegyi túránkra. A Markbachjochbahn 6 fős kabinjaival megyünk fel 1500 m magasra. Kellemes erdei úton kezdjük meg fenti kirán­dulásunkat, melynek végén egy tradicionális tiroli sajtkészítőhöz érkezünk. Itt a kézműves házi termékekből vásárolhatunk is. Ezt követően több túrázási lehetőség közül választhatnak uta­saink, melyek közt a könnyű, kényelmes séta és a kemény túrá­zás is megtalálható. Kora délután érkezünk vissza Niederauba. Következő programunkhoz először buszra szállunk, így érjük el rövid utazással a Tiefenbachklamm szurdok bejáratát. A közel 2 órás túrázásunk, a gyorsfolyású Brandenberger Ache patak men­tén hidakon, erdei utakon, változó magasságokban vezet, legma­gasabb pontján egy kilátóról gyönyörködhetünk a víz lenyűgöző erejével kialakított sziklaformákban. Ugyanezen az úton gyalo­golunk vissza, így több alkalommal lesz lehetőségünk a legszebb részek fényképezésére. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: GREIN – BUDAPEST

Elhagyjuk Tirolt, majd délután a Duna kanyarulatánál található, különleges fekvésű városkában, Greinben tartunk pihenőt. Rövid sétát teszünk a középkori hangulatú belvárosban, közben megte­kintjük a történelmi városi színházat és a főteret. A város híres a különleges fagylaltjairól is, melyet mi is megkóstolhatunk. Szép felvételek készülhetnek a Duna partjáról. Ezt követően folytatjuk utunkat hazafelé. Hegyeshalmi határátlépés után terveink szerint 21 óra ±30 perc érkezünk Budapestre, majd a vidéki utasainkat felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Vorderkaserklamm7 €
Bummekzug8 €
Wiedersbergerhorn20 €
Albach20 €
Helyi és idegenforgalmi adók14 €

Belépők ára: kb.: 69 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:50 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Stallenberger Józsefné
Budapest XVIII.
2023.08.23

Először utaztunk a Prokotravel Irodával. Professzionális élményekben volt részünk: mesebeli tájjal, a turisták által kevésbé ismert természeti értékekkel találkozhattunk. A természet szépsége mellett lenyűgöző volt a szervezés: pontos, precíz programok, tiszta szállás jó étkezési lehetőséggel. Minderre még hab a tortán Ildikó szakmailag jól felkészült, empatikus személyisége: mindent megtett az utasok kényelme, ismeretekkel, élményekkel való gazdagodása érdekében. Úgy gondolom, rendszeres visszatérők leszünk!

 • 5.0
Szele Tibor, Szele Tiborné
Nyíregyháza
2023.07.22

A siker kulcsa: Ildikó és Zoli tökéletes együttműködése. A program sportos és mozgalmas, Ildikó nagyon nagyon felkészült és segítőkész. PROFI röviden. Zoli = biztonság, megbízhatóság, segítőkészség. A szállás jó helyen volt, kedves és segítőkész személyzettel. Finom és bőséges reggelivel indult a nap.

 • 5.0
Zigó Istvánné
Tata
2023.07.06

Jól megszervezett, gördülékeny, az idegenvezetés professzionális. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a gépkocsi vezetők udvariasok és biztonságosan vezetnek. A szállás is kényelmes és tiszta, az ételek pedig ízletesek és elégségesek voltak.

 • 5.0
Győri Imre és Imréné
Kisbajcs
2023.07.02

Ildikó a csúcs idegenvezető! + Zoli 5*!

 • 5.0
Jakocs Gabriella
Dorog
2023.07.01

Kedvelt ulticélunk az Alpok bármely térsége, de különösen Tirolt szeretjük. Sokat túrázunk év közben is, de kimondott kirándulós szervezett programon még nem voltunk eddig, bár más úton is voltunk a Proko Travellel.. Nem csalódtunk, az út nagyszerű, minden percét élveztük! Ildikó remek idegenvezető, és nagyon jókat túráztunk együtt. A hegyek és szurdokok, melyeken jártunk, lenyűgözök. Ami még különösen tetszett, hogy nem a felkapott, zsúfolt helyeken, hanem kevésbé ismert részeken jártunk, távol a tömegtől, igazán lehetett élvezni a kirándulást a csodás környezetet. A szállásunk is nagyon tetszett, a kedves, segítőkész személyzettel, jó és bőséges étellel. Auffach pedig bájos kis falu, de minden este találtunk még felfedezni valót a vacsora utáni sétán. Egy dolgot hiányoltunk, a tájékoztatóból kimaradt, hogy a szálláson van medence. A túrák után, a hőségben, jól esett volna egy kis pancsolás is. De ezt leszámítva minden tökéletes volt. Külön kiemelném még a buszsofőrünk, Zoli munkáját, aki mindig biztonságosan, eljuttatott minket az ulticélhoz, és közben ő is amiben tudott segített, és még kirándult is néhányszor. Már most tervezgetjük, hogy jövőre is egy túrázós programra fogunk jelentkezni, csak ajánlani tudom mindenkinek!

 • 5.0
Molnárné Karsai Julianna
Kiskunfélegyháza
2023.07.01

Minden tökéletes volt.

 • 5.0
Wenhardt Csaba, Molnár Judit
Pogány
2023.06.30

Csak így tovább!

 • 5.0
Zakar István, Zakarné Székely Julianna
Verőce
2023.06.29

Program: jól felépített, élvezetes, sok szép látnivaló

Idegenvezetés: igényes, színes, körültekintő, segítő

Autóbusz: kényelmes, tiszta

Gépkocsi vezető(k): udvarias, az autóbuszt tisztán tartja, kedves, jó vezető

Szállás: tiszta, kényelmes, minden jó volt

Étkezés: mennyiségileg megfelelő, ízletes

 • 5.0
Körösiné Dósa Ilona
Gödöllő
2023.06.28

Ildikó nagyon sok érdekes információt közöl. Udvarias, segítőkész, kedves és humoros. A busz mindig tiszta volt, Zoli udvariassága, segítőkészsége mintaszerű.

 • 4.5
Horváth Zsuzsanna
Csengőd
2023.06.28

Nagyon sok érdekes, színvonalas információ volt, az iroda ha hibázott, átvállalta a plusz költséget.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Vadregényes Ausztria túrázóknak úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

56 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

229 000 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

37 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

147 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól