Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 27 - Július 01. 158 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 27 - 31. 158 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 14 - 18. 158 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·   A hegyi doktor TV sorozat helyszínei
·  Az osztrák Dunakanyar megismerése
·  Zillertal gleccsere és csodaszép völgye
·  4 éjszaka egy ****-os szálláson

"Ausztria egyik legszebb gleccserének megtekintése után 3.440 méteren elkortyolni egy kávét Tirol káprázatos hegyeiben gyönyörködve, életre szóló élmény."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – WACHAU – TIROL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után az UNESCO Világörökségi Listán is szereplő Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelentős állomása Dürnstein. Itt tart­juk első megállónkat. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával rendelkezik. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézműves termékeit: lekvárokat, borokat, pálinkákat. Továbbsétálva a zegzugos falucs­kában kívülről lefényképezhetjük a barokk apátsági épületegyüt­test, közben fentről szép rálátás lesz a Dunára is. Visszasétálunk buszunkhoz, és haladunk tovább a Duna bal partján. Elhagyva Alsó-Ausztriát, autópálya pihenőkben tartott megállók után érjük el a tiroli szállásunkat, mely tipikus osztrák hangulatot biztosít. Szállás Kitzbühel közelében ***-os szállodában.

2. NAP: KITZBÜHEL – KITZBÜHELER HORN – KUFSTEIN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romantikus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu pati­nás épületeiben. Ezután a környék legmagasabb hegyére indu­lunk. A feljutás először 6 fős kabinos felvonókkal kezdődődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el a hegyi állomást, a Kitzbüheler Hornt (1.996 m). Tiszta időben fantasz­tikus panorámát nyújtanak a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések, alpesi legelők. Onnan lehet még feljebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a középállomá­sig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a kereszt­kilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A közép­állomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érkezünk le a parkolóhoz. A délután második felét a környék legnevesebb településén töltjük. Kufstein a magyar történelemből is ismert, mert több híres magyar ember raboskodott az itteni várbör­tönben (pl. Kazinczy, Telki Blanka, Batsányi, Wesselényi, Rózsa Sándor…). Megtekintjük ezt a várat és sétálunk a belvárosban. Szállásunk, mint előző nap. A felvonók, működése függ az idő­járástól, de előfordulhat váratlan karbantartási szünet is. Ez a programunkat módosíthatja.

3. NAP: GOING – ELLMAU – ST. JOHANN

Reggeli után a „Hegyi doktor” sorozat forgatási helyszínére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, a filmből ismert sárga temploma, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsolnak. Megnézzük a filmsorozatban sokszor látható fogadót. Ezután a Scheffau közelében lévő felvonók a közel 1.600 m magasan lévő Kaiser Welt parkjához visznek fel bennünket. Innen kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján – egy bájos kis tavat érintve –, a közeli 1.520 m magasságban lévő kirán­duló és kilátó helyre, a Hartkaiserre. Kiváló éttermében ebéde­lési lehetőség. Itt a panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, csúcsok, tavacskák húzódnak meg. Ezt köve­tően ismét felvonókba szállunk, és leereszkedünk Ellmauba. Itt látogatást teszünk a „hegyi doktor” rendelőjénél, mely cso­dás környezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ez a tipi­kus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben található. Buszunk itt vár bennünket. A nap bezárásaként Tirol egyik leg­érdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá. A hangulatot csak fokoz­zák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: HINTERTUX – INNSBRUCK

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgy­ben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux telepü­lését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak fel bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A pano­ráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete. Köröttünk még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síe­lünk, de lehet fent sétálni és fényképezni. Visszaúton felke­ressük Innsbruckot. Rövid belvárosi sétát teszünk, mely során megnézzük az Aranytetős házat, Főteret, és a sétálóutcát. A Katedrálist és a Burgot kívülről tekintjük meg. Este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: SZURDOK – BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk Ausztria természeti csodáinak megtekin­tését. Egy látványos szurdokot keresünk fel. Meredek sziklafalak alatt kanyarog a gyors folyású patak. Kellemes túra mindenki számára. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvonalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ellmau felvonó24 €
Kitzbüheler Horn23 €
Hintertux38 €
Kufstein vár13 €

"Belépők ára: kb.: 98 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 7.00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:45-9.00 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30-7.45 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.30 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40-2.00 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Fejér Zoltán Györgyné
Budapest
2020.09.29

Az utolsó napi városnézés nem volt érdekes, cserét javaslok. Az idegenvezető alapos, figyelmes, kedves és a sofőr gyors, pontos, kedves.

 • 4.8
Mészáros Éva
Szeged
2020.09.18

Minden alkalommal csodálatos élményeket kaptunk. Kedves Ildikó! Az első pillanattól kezdve az utolsóig élveztük a kedves, bájos társaságát, tudását, az idegenvezetését. A busz biztonságos, tiszta, kényelmes! Zoli nagyon kedves! Köszönjük a kedves, gondoskodó, mindenre oda figyelését!! Mindkét szálláshely a várakozásunkat is felülmúlta. Finom, bőséges, rendkívül változatos volt az ellátás. Amióta megismertük a Proko Travelt, csak abban gondolkodunk, hogy továbbra is Önöket választjuk. Mindenkinek csak ajánlani fogjuk!

 • 5.0
D. és Á.
Siófok
2020.09.08

Köszönjük, hogy fel tudtunk töltődni, kellemesen éreztük magunkat.

 • 5.0
Olasz Antalné
Kunszentmiklós
2020.09.07

Minden rendben volt, így tovább!

 • 5.0
Janoczkó Éva
Budapest
2020.09.05

Gyönyörű tájak, változatos élményekkel. Jó, hogy választási lehetőség volt, túl nehéz lett volna a túra. Ildikó mosolygós, kedves, segítőkész, nagy tudású és rugalmas. Zoltán udvarias és segítőkész sofőr. A szállás tiszta, kényelmes, kellemes, szép helyen. A reggeli bőséges és változatos. Vacsorakor jó, hogy több féléből lehetett választani.

 • 5.0
Hegedűs Zsuzsanna
Edelény
2020.09.03

Kiváló összeállítás, főleg természet csodálás. Profi szakmai felkészültség, tisztelet, udvariasság és alázat az idegenvezető részéről. A busz tiszta és a sofőr udvarias, szolgálatkész.

 • 5.0
Damsitsné Andi
Székesfehérvár
2020.09.03

Éves óta vágytam a filmből ismert helyszínekre. Nagyon jól sikerült, a természet szépsége lenyűgözött. Szép Szállás ok, isteni ellátás, kedves idegenvezető, figyelmes autóbusz vezető. Köszönöm Proko Travel.

 • 5.0
Paska Mihály és Mihályné
Kelebia
2020.09.02

Színes és változatos kirándulás volt. Ildikó nagyon kedves, segítőkész és érdekes idegenvezető. A busz tiszta, kellemes hőfok, nagyon jó volt a klíma. A sofőr biztonságosan vezetett. A szállás gyönyörű, tiszta és egy élmény volt megszállni. Változatos, bőséges finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Klári és Zoli
Kecskemét
2020.09.02

Fantasztikus 5 napot (2020.08.26--30.) töltöttünk Ausztriában. Felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Köszönjük Ildikónak a profi idegenvezetést, a szuper jó túrákat és a csodálatos látnivalókat. Zoltánnak meg a biztonságos vezetést, tiszta, kényelmes buszt és a finom kávékat. Kedvességük az utasok felé maximális. A szállások és az ellátás is nagyon jó volt. Ajánlom ezt az utat azoknak, akik imádják a természetet és szeretnek túrázni, kirándulni a hegyekbe. Köszönjük PROKO TRAVEL!

 • 5.0
Puskás Klára
Budapest
2020.08.09

5*

 • 5.0
A szomszéd hegye mindig zöldebb
Grossglockner Hochalpenstrasse, túrázás az Alpokban
Augusztus 10. 5 nap 135 000 Ft

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 27. 5 nap 128 000 Ft
Október 01. 5 nap 128 000 Ft

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Augusztus 19. 5 nap 148 000 Ft

Bécs, Pozsony és Dél-Csehország
Bécs - Pozsony - Cezké Budejovice - Telc
Szeptember 14. 5 nap 105 000 Ft
Október 01. 5 nap 105 000 Ft

Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 19. 5 nap 158 800 Ft

Kinyomtatom a programot
A hegyi doktor újra rendel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Augusztus 19. 5 nap 148 000 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 27. 5 nap 128 000 Ft
Október 01. 5 nap 128 000 Ft
Bécs, Pozsony és Dél-Csehország
Bécs - Pozsony - Cezké Budejovice - Telc
Szeptember 14. 5 nap 105 000 Ft
Október 01. 5 nap 105 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Augusztus 27. 4 nap 56 500 Ft
Október 14. 4 nap 56 500 Ft
A Monarchia hangulatos látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana
Augusztus 27. 5 nap 127 000 Ft
Október 01. 5 nap 127 000 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 27. 5 nap 128 000 Ft
Október 01. 5 nap 128 000 Ft

Utazások hasonló árban

Az olasz csizma sarka, Puglia
Aqueila - Bologna - San Marino - Bari- Matera
Szeptember 02. 7 nap 195 000 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 27. 5 nap 128 000 Ft
Október 01. 5 nap 128 000 Ft
Barangolás a toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Volterra
Szeptember 24. 7 nap 184 000 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Szeptember 14. 5 nap 126 000 Ft
Október 09. 5 nap 126 000 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Október 01. 5 nap 135 000 Ft