Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 26 - 30. 154 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 04 - 08. 142 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  A hegyi doktor TV sorozat helyszínei

·  Az osztrák Dunakanyar megismerése
·  Tirol legmagasabb csúcsa, vízesése
·  Ausztria legmagasabban lévő kilátója

"Ausztria egyik legszebb gleccserének megtekintése után 3.440 méteren elkortyolni egy kávét Tirol káprázatos hegyeiben gyönyörködve, életre szóló élmény."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – WACHAU – TIROL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után az UNESCO Világörökségi listán is szereplő Wachau felé tartunk. Első meg­állónkat az osztrák Duna-kanyar egyik jelentős állomásán, a folyó partjára épült, gyönyörű panorámával rendelkező tele­pülésen, Dürnsteinben tartjuk. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézműves termé­keit: lekvárokat, borokat, pálinkákat. Továbbsétálva a zegzu­gos falucskában kívülről lefényképezhetjük a barokk apátsági épületegyüttest közben fentről szép rálátás is lesz a Dunára is. Visszasétálunk buszunkhoz és haladunk tovább a Duna bal part­ján. Elhagyva Alsó-Ausztriát, autópálya pihenőkben tartott megállók után érjük el a tiroli szállásunkat (augusztusi csoport 2 éjt, a szeptemberi csoport 4 éjt tölt ebben a szállodában), mely tipikus osztrák hangulatot biztosít.

2. NAP: KITZBÜHEL – ELLMAU – ST. JOHANN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romanti­kus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu patinás épületeiben. Ezután a „Hegyi doktor” sorozat forgatási helyszínére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, a filmből ismert sárga temploma, díszes, virágos házai mindenkit elva­rázsolnak. Megnézzük a filmsorozatban sokszor látható foga­dót. Ezután a Scheffau közelében lévő felvonók a közel 1.600 m magasan lévő Kaiser Welt parkjához visznek fel bennünket. Innen kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján – egy bájos kis tavat érintve –, a közeli 1.520 m magas­ságban lévő kiránduló és kilátó helyre, a Hartkaiserre. Kiváló éttermében ebédelési lehetőség. Itt a panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomit­tömbje mellett mesés völgyek, csúcsok, tavacskák húzódnak meg. Ezt követően ismét felvonókba szállunk és leereszkedünk Ellmauba. Itt látogatást teszünk a „hegyi doktor” rendelőjénél, mely csodás környezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ez a tipikus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben talál­ható. Buszunk itt vár bennünket. A nap zárásaként Tirol egyik legérdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá. A hangulatot csak fokoz­zák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: KITZBÜHELER HORN – ÖTZTAL – (KIRCHBERG)

Reggeli után a környék legismertebb hegyének a közel 2.000 m magas csúcsára indulunk. Ez a Kitzbüheler Horn (1.996 m), ahonnan tiszta időben fantasztikus panorámát nyújt a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések, alpesi lege­lők látványa. A feljutás először 6 fős kabinos felvonókkal kez­dődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el az 1.970 m magasan lévő hegyi állomást. Onnan lehet még fel­jebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a közép­állomásig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a keresztkilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A középállomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érke­zünk le a parkolóhoz.

Innentől különbözik az augusztusi és a szeptemberi csoport prog­ramja.

Az augusztusi csoporttal délután folytatjuk tiroli utun­kat az Ötztalba. Programunkban a tartomány legnagyobb vízesése következik. A Stuibenfall nevet viselő zuhatag aljá­hoz kb. 20 perces gyaloglással jutunk el. Ezután a vízesés mel­lett kiépített, lépcsőkkel tarkított ösvényen haladunk a 159 m magasságból lezúduló vízesés mellett. Sportértéke is van a túrának, hiszen folyamatosan felfelé haladva jutunk el a zuha­tag közelébe, de a látvány feledteti a fáradtságot. Ez a túra azért is egyedülálló, mert útközben érintünk egy különleges függő­hidat is, amely inkább függőlépcső, mivel lépcsősorként ível át a völgy felett. Ezen lehet a vízesés fölé jutni. (A függőlépcső igénybevétele természetesen nem kötelező). Hegyi kirándulá­sunk után a parkolóba megyünk vissza és elindulunk a Nyugat- Tirolban levő szállásunk felé (2 éj).

A szeptemberi csoport kora délután visszamegy a szállásra. Ezt követően mindenki választhat, hogy a szálloda wellness rész­legében kikapcsolódik, vagy az idegenvezetővel közös kirán­dulásra indul. A településen lévő ülőlifttel jutunk fel 1.264 m magasra. Innen szép rálátásunk lesz a völgyre, ahová gyalogtú­rával jutunk vissza. Szállásunk, mint előző nap.

A felvonók, vonatok működése függ az időjárástól, de előfordulhat váratlan karbantartási szünet is. Ez a programunkat módosíthatja.

4. NAP: AUGUSZTUSI CSOPORT: PITZTAL – IMST

Az augusztusi csoporttal délelőtt Tirol legmagasabban lévő gleccseréhez indulunk. A rövid buszos utazást követően Mittelbergnél egy speciális vonatra szállunk, amely közel 4 km hosszan – a hegy gyomrában –, 8 perc alatt az örök hó birodal­mába visz bennünket. 2.840 m magasságban szállunk ki vona­tunkból. Itt rövid séta, fotózás, majd Ausztria legmagasabban közlekedő 8 fős kabinos felvonóiban még 600 m-t emelkedünk. Így jutunk fel Ausztria legmagasabban lévő kávézójához, kilá­tójához és gleccseréhez 3.440 m-re. Tiszta időben a panoráma leírhatatlan, hiszen itt nyáron is vannak hófoltok és a környező hegyek pedig hóval borítottak. Fontos a megfelelő öltözet! Ugyanezen az útvonalon jutunk vissza a völgybe. Délután, aki akar, a szálloda wellness szolgáltatásait veheti igénybe, vagy a hangulatos falucskában nézelődhet, sétálhat. A kemény túrára vágyóknak van egy ajánlatunk. Jöjjenek velünk Imstbe, ahová kb. félórás buszozással jutunk el. A város nem túl látványos, de a központjából indul a Rózsakert szurdok túraútvonala. A kb. 5 km hosszú gyaloglásunk során először egy szurdokban haladunk, melyet több alkalommal szikla- és falépcsők nehezítenek és víz­esések tesznek változatossá. A program romantikus, izgalmas és látványos, de emellett igen komoly sportértéke is van, mivel a túra során 200 m szintkülönbséget kell megtennünk felfelé is és lefelé is. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

A SZEPTEMBERI CSOPORT: HINTERTUX – INNSBRUCK

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgyben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux települését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A panoráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete. Köröttünk még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síelünk, de lehet fent sétálgatni és a panorámateraszról fény­képezni. Egy jégpalotát is kialakítottak a gleccserben, ezt is meg­nézzük. Ezután a már ismert kabinokkal tesszük meg az 1.750 m szintkülönbséget a parkolóig, ahol buszra szállunk. Visszaúton fel­keressük Innsbruckot. Rövid belvárosi sétát teszünk, mely során megnézzük az Aranytetős erkélyt, Főteret. A Katedrálist és a Burgot kívülről tekintjük meg. Este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL – BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak sorozata teszik látványossá. Híres a település likőrüzeme. Ebbe is bepillan­tunk, vásárlási lehetőségünk is lesz. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvonalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ellmau felvonó23,00 €
Kitzbüheler Horn24,00 €
Pitztal felvonók - augusztus37,00 €
Hintertux - szeptember37,00 €

Belépők ára: kb.: 84 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 7.00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30-7.45 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Damsitsné Andi
Székesfehérvár
2020.09.03

Éves óta vágytam a filmből ismert helyszínekre. Nagyon jól sikerült, a természet szépsége lenyűgözött. Szép Szállás ok, isteni ellátás, kedves idegenvezető, figyelmes autóbusz vezető. Köszönöm Proko Travel.

 • 5.0
Klári és Zoli
Kecskemét
2020.09.02

Fantasztikus 5 napot (2020.08.26--30.) töltöttünk Ausztriában. Felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Köszönjük Ildikónak a profi idegenvezetést, a szuper jó túrákat és a csodálatos látnivalókat. Zoltánnak meg a biztonságos vezetést, tiszta, kényelmes buszt és a finom kávékat. Kedvességük az utasok felé maximális. A szállások és az ellátás is nagyon jó volt. Ajánlom ezt az utat azoknak, akik imádják a természetet és szeretnek túrázni, kirándulni a hegyekbe. Köszönjük PROKO TRAVEL!

 • 5.0
Orsi
Vértestolna
2019.09.18

Nagyon jól sikerült út van mögöttünk! Gratulálok Ildikónak a színvonalas idegenvezetésért. Fáradhatatlan volt a hegyekben! :-) Sofőrünk, Zoltán is fantasztikusan teljesített! A szállásokon a recepciós és a pincérek beszéltek magyarul, sok utastársunknak nagy segítség volt. Igazán szép élményekkel tértünk haza, és még a jó időjárás is kedvezett nekünk! Csak így tovább, Proko Travel!

 • 5.0
Spitz János
Somberek
2018.09.16

Több útjukon voltam már,mindegyik nagyon tetszett,jó lenne ,ha szerveznének utat Zillertall-ba.Köszönöm előre is.

 • 4.5
Agárdi László és neje
Szeged
2018.07.30

Természeti szépségekben gazdag program. Az idegenvezető maximális tájékoztatással szolgált a történelemről és a természetről egyaránt. Kényelmes, tiszta autóbusz, megbízható vezetés, a sofőr udvarias és figyelmes. Kényelmes szállások finom ételekkel és friss péksüteményekkel.

 • 5.0
Czepeczaver Ferencné
Budapest
2018.07.27

Színvonalas, megfelelő program. Pontos és megbízható idegenvezető. Tiszta, rendezett és pontos autóbusz, a sofőr megbízható, udvarias. Az elvárásoknak megfelelő szállás, minőségi és változatos étkezés.

 • 5.0
Pál Petra
Szank
2018.07.25

Fantasztikusak voltak a programok! Nagyon tetszettek a túrák és a természeti csodák. Ildikó nagyon kedves volt, nagyon sok érdekes információt mondott el. Nem unatkoztam. Az autóbusz kényelmes és rendkívül igényes volt. A sofőr, Zoli mindig segítőkész és türelmes volt, biztonságban éreztem magam az egész úton. Szuperek voltak a szállások. A túrák után jól esett mindkét szállodában a pihenés. Nagyon finomak voltak az ételek. A kiszolgálás páratlan volt, a pincérek rugalmasak voltak.

 • 5.0
Nagy László Béláné
Budapest
2018.07.24

Felkészült, profi, mindenre odafigyelő idegenvezető. Kényelmes, tiszta autóbusz, Zoli stabil vezetési stílusa bizalmat sugárzó. Profi szállások.

 • 5.0
Gecse Éva
Budapest
2018.07.22

Nagyon jó volt a program, megegyezett a katalógusban szereplőkkel. A szállás jobb volt, mint amire számítottam, nagy ételválasztékkal.

 • 5.0
Petz Ildikó Judit
Szeged
2018.07.21

Szuper program, fantasztikus idegenvezetés, tiszta rendes autóbusz, udvarias profi vezető, kiváló szállás, választékos étkezés!!

 • 5.0
Advent Steyrben és környékére
Melk-Amstetten-Steyr-Mayerling-Laxenburg

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 04. 3 nap 69 500 Ft

Adventi csillogás
Bécs, Pozsony adventi vásárai és Mariazell

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 04. 3 nap 59 500 Ft

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Október 07. 5 nap 129 500 Ft

Több mint Bécs
Schönbrunn, Hajózás a Dunán, Melki apátság
Október 22. 4 nap 85 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A hegyi doktor újra rendel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adventi csillogás
Bécs, Pozsony adventi vásárai és Mariazell

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 04. 3 nap 59 500 Ft
Advent Steyrben és környékére
Melk-Amstetten-Steyr-Mayerling-Laxenburg

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 04. 3 nap 69 500 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Október 07. 5 nap 129 500 Ft