Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  A hegyi doktor TV sorozat helyszínei
·  Az osztrák Dunakanyar megismerése
·  Tirol legmagasabb csúcsa, vízesése
·  Ausztria legmagasabban lévő kilátója

"Ausztria egyik legszebbb gleccserének megtekintése után 3.440 méteren elkortyolni egy kávét Tirol káprázatos hegyeiben gyönyörködve, életre szóló élmény."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (8)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – WACHAU – DÜRNSTEIN – TIROL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába és az UNESCO világörökségi listán is szereplő Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelen­tős állomása Dürnstein. Itt tartjuk első megállónkat. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával ren­delkezik. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismer­hetjük a környék kézműves termékeit – lekvár, borok, pálinkák –, de a zegzugos falucska legértékesebb látnivalója a barokk apátsági épületegyüttes, ezt is láthatjuk a különleges kék-fehér tornyos plébániatemplommal. A szabadidő során lesz lehetőség a helyi termékekből, emléktárgyakból vásárolni is. Ezt közvetően haladunk tovább a Duna bal partján. Elhagyva Alsó-Ausztriát autópálya pihenőkben tartott megállók után érjük el a tiroli szállásunkat, mely tipikus osztrák hangulatot biztosít. Itt töltünk el 2 éjszakát. Este vacsora.

2. NAP: KITZBÜHEL – ELLMAU – ST. JOHANN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romantikus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu pati­nás épületeiben. Ezután a „Hegyi doktor” sorozat forgatási hely­színére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsol. Megnézzük a filmből jól ismert foga­dót. Ezután Ellmauban látogatást teszünk a „hegyi doktor” rende­lőjénél, mely csodás környezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ez a tipikus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben talál­ható. Ezután modern, új felvonókkal indulunk az 1.520 m magas­ságban lévő kiránduló és kilátó helyre, a Hartkaiserre. Itt a panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, csúcsok, tavacskák húzódnak meg. Kiváló éttermében ebédelési lehe­tőség. Pihenőnk után a „Varázslatos Világ” hegyi útján elgya­logolhatunk egy bájos kis tóhoz és a szomszédos Kaiser Welt parkjához. Ezt a kb. 2 órás túrázást követően ismét felvonókba szállunk, és Scheffau közelében érkezünk le. Buszunk itt vár ben­nünket. A nap bezárásaként Tirol egyik legérdekesebb szurdoká­ban túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi roman­tikussá, a hangulatot csak fokozzák a kisebb függőhidak, szikla­meredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: KITZBÜHELER HORN – ÖTZTAL

Reggeli után a környék legismertebb hegyének a közel 2.000 m magas csúcsára indulunk. Ez a Kitzbüheler Horn (1.996 m), ahonnan tiszta időben fantasztikus panorámát nyújt a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések, alpesi lege­lők látványa. A feljutás 6 fős kabinos felvonókkal történik egy­szeri átszállással. Így érjük el az 1.970 m magasan lévő hegyi állomást. Onnan lehet még feljebb túrázni. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a középállomásig tartó utat. Ismét felvonózunk a parkolóig, ahonnan busszal folytatjuk tiroli utunkat az Ötztalba. Programunkban a tartomány legnagyobb vízesése következik. A Stuibenfall nevet viselő zuhataghoz kb. 20 perces gyaloglás­sal jutunk el. Ezután a vízesés mellett kiépített, lépcsőkkel tarkí­tott ösvényen haladunk a 159 m magasságból lezúduló vízesés mellett. Sportértéke is van a túrának, hiszen folyamatosan fel­felé haladva jutunk el a zuhatag közelébe, de a látvány feledteti a fáradtságot. A parkolóba ugyanazon az úton megyünk vissza, majd elindulunk a Nyugat-Tirolban levő szállásunkra (2 éj).

4. NAP: PITZTAL – IMST – ROSENGARTEN-SZURDOK

Tirol legmagasabban lévő gleccseréhez indulunk délelőtt. A rövid buszos utazást követően Mittelbergnél egy speciális vonatra szál­lunk, amely közel 4 km hosszan – a hegy gyomrában –, 8 perc alatt az örök hó birodalmába visz bennünket. 2.840 m magasság­ban szállunk ki vonatunkból. Itt rövid séta, fotózás, majd Ausztria legmagasabban közlekedő 8 fős kabinos felvonóiban még 600 m-t emelkedünk. Így jutunk fel Ausztria legmagasabban lévő kávézójához, kilátójához és gleccseréhez 3.440 m-re, a panoráma leírhatatlan Ugyanezen az útvonalon jutunk vissza a völgybe. Délután Imstbe utazunk, sétálunk a hangulatos belvárosban. A mai napi gyalogos túránk innen, Imst központjából indul. A 1,5 km hosszú szurdokban szép erdei úton haladunk, amit több helyen szikla- és falépcsők tesznek változatossá. A túra romanti­kus, izgalmas és látványos, de emellett igen komoly sportértéke is van, mivel 200 m szintkülönbséget kell megtennünk. A kék-barlang megtekintése után jövünk vissza egy másik útvonalon a kiindulási helyre. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: MONDSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Itt gyönyörködünk a belvárosban, megtekintjük a külön­leges templomot, majd sétálunk a szépen kialakított tóparton. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ellmau felvonó24,00 €
Kitzbüheler Horn23,00 €
Pitztal felvonók36,00 €
IFA8,00 €

Belépők ára összesen kb. 91 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Orsi
Vértestolna
2019.09.18

Nagyon jól sikerült út van mögöttünk! Gratulálok Ildikónak a színvonalas idegenvezetésért. Fáradhatatlan volt a hegyekben! :-) Sofőrünk, Zoltán is fantasztikusan teljesített! A szállásokon a recepciós és a pincérek beszéltek magyarul, sok utastársunknak nagy segítség volt. Igazán szép élményekkel tértünk haza, és még a jó időjárás is kedvezett nekünk! Csak így tovább, Proko Travel!

 • 5.0
Spitz János
Somberek
2018.09.16

Több útjukon voltam már,mindegyik nagyon tetszett,jó lenne ,ha szerveznének utat Zillertall-ba.Köszönöm előre is.

 • 4.5
Agárdi László és neje
Szeged
2018.07.30

Természeti szépségekben gazdag program. Az idegenvezető maximális tájékoztatással szolgált a történelemről és a természetről egyaránt. Kényelmes, tiszta autóbusz, megbízható vezetés, a sofőr udvarias és figyelmes. Kényelmes szállások finom ételekkel és friss péksüteményekkel.

 • 5.0
Czepeczaver Ferencné
Budapest
2018.07.27

Színvonalas, megfelelő program. Pontos és megbízható idegenvezető. Tiszta, rendezett és pontos autóbusz, a sofőr megbízható, udvarias. Az elvárásoknak megfelelő szállás, minőségi és változatos étkezés.

 • 5.0
Pál Petra
Szank
2018.07.25

Fantasztikusak voltak a programok! Nagyon tetszettek a túrák és a természeti csodák. Ildikó nagyon kedves volt, nagyon sok érdekes információt mondott el. Nem unatkoztam. Az autóbusz kényelmes és rendkívül igényes volt. A sofőr, Zoli mindig segítőkész és türelmes volt, biztonságban éreztem magam az egész úton. Szuperek voltak a szállások. A túrák után jól esett mindkét szállodában a pihenés. Nagyon finomak voltak az ételek. A kiszolgálás páratlan volt, a pincérek rugalmasak voltak.

 • 5.0
Nagy László Béláné
Budapest
2018.07.24

Felkészült, profi, mindenre odafigyelő idegenvezető. Kényelmes, tiszta autóbusz, Zoli stabil vezetési stílusa bizalmat sugárzó. Profi szállások.

 • 5.0
Gecse Éva
Budapest
2018.07.22

Nagyon jó volt a program, megegyezett a katalógusban szereplőkkel. A szállás jobb volt, mint amire számítottam, nagy ételválasztékkal.

 • 5.0
Petz Ildikó Judit
Szeged
2018.07.21

Szuper program, fantasztikus idegenvezetés, tiszta rendes autóbusz, udvarias profi vezető, kiváló szállás, választékos étkezés!!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
A hegyi doktor újra rendel úthoz hasonló utazások