Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 13 - 19.
249 000 Ft
Július 03 - 09.
299 000 Ft
Szeptember 10 - 16.
299 000 Ft
Az út áttekintése

·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián
·  Olümposz, az istenek hegye
·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
·  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteora kolostorainak megtekintése, de az életszemlélet átélése is szükséges.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda,3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autó­pályán haladunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelé­ben található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza és az elötte lévő főtér. Folytatjuk városnézésün­ket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, meg­tekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar sze­cesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújították. Városnézésünk után keresztül utazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – THESSZALONIKI – PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország leg­nagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látvá­nyossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszel­ték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paraliaban lévő ***-os szál­lodánkhoz 5 éjszakára. Szállásunk szép központi fekvésű hotel, közvetlen környéke telis-tele van éttermekkel, ahol változato­san tudnak vacsorázni. A szállodától kb. 350 m-re van a homo­kos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tengerparton, illetve a szállodánkban. Este elegendő jelentkező esetén részt vehetünk egy zenés-táncos görög esten, ahol megismer­kedhetünk a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 35 €.

4. NAP: PARALIA – OLIMPOSZ – PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését. Autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy meg­tekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve for­málódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás sze­rint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természe­tesen azt is lehet, ők kellemesen tölthetik napjukat a tengerpar­ton. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a strandon. A helyszíni kirándulások, programok sorrendje módo­sulhat a helyi partner szervezésének megfelelően.

5. NAP: PARALIA – METEORÁK – PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavasla­tunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolos­torok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszon­négy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándok­hellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehe­tett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel prog­ramunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába. Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 35 €.

6. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tenger­parton, illetve a szállodánkban.

7. NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk Észak-Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépések időtartamá­nak függvényében Szeged után Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szál­lítunk.

Belépő nincs, csak fakultatív programok, melyeknek ára összesen: 70 €

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Süveg József Miklós és Dr Kovács Julianna
Bordány
2023.09.27

A pihenés és a kirándulási programok aránya tökéletes volt! Az idegenvezetés csillagos 5!! Maximális szakmai felkészültség, figyelmes, jó tempójú idegenvezetés. A busszal mint mindig, most is minden rendben volt!

 • 5.0
Czine János, Czinéné Krakkó Valéria
Nagyhódos
2023.09.26

Profi szervezés, nagyon jól szervezett úticélok. Csak a leg-leg-leg jelző illeti. Ekkora lexikális tudás elismerésre méltó. Az autóbusz kényelmes és biztonságos volt. A gépkocsi vezető biztonságosan, precízen vezetett, segítőkész. A szállás kényelmes, gyönyörű volt a kilátás.

 • 4.8
Gottl Frigyes és Kokas Éva
Budapest
2023.09.23

Tartalmas, de nem fárasztó a program. Az idegenvezetés szuper volt!! Az autóbusz nagyon jó, kényelmes. A gépkocsi vezető nagyon jó, biztonságos, udvarias volt. A szállás jó helyen volt, az étkezésnél viszont rosszul hozzáférhető a pult.

 • 4.8
Fehér István és Fehér Istvánné
Pécs
2023.09.23

Fakultatív és szabad program is volt egyaránt, minőséges. Idegenvezető magas tudású, érthető és intenzív, kiváló tájékoztatás., A busz tiszta és kényelmes volt. A sofőr profi és tapasztalt , helyismerettel. A hotel kitűnő választás volt (és hűtő is volt) . Reggelizés korrekt volt, a környéken "magyarul" is ehettünk.

 • 5.0
Szilágyi Ildikó és Bodócs Attila
Deszk
2023.09.23

Izgalmas, változatos, élményekben dús program, az idegenvezető széleskörű tudással rendelkezett, sok új információt adott át, kedves , barátságos. A sofőr, Attila megbízható, rutinos, nem ma kezdte látszik. A szállás modern, tiszta volt, a reggelinél a tojásrántotta, bundáskenyér nem volt teljesen friss.

 • 4.5
Knapp Ferenc és Knapp Ferencné
Mosonmagyaróvár
2023.09.20

A program szervezett-pontos volt. Az idegenvezető kiválló szaktudású-segítőkész. A busz kényelmes-biztonságos. A sofőr rutinos-megfontolt. A szállás kényelmes-tiszta, a reggeli kicsit egyhangú volt.

 • 4.5
Dr. Albert Melinda
Budapest
2023.07.31

A görög csodák és tengerparti pihenés csodás ötvözete. Tudásból, emberségből, bölcsességből, humorból az idegenvezető kiváló. A busz is 4 keréken guruló csoda volt (légkondi, kávé, hideg víz). A sofőr pontos, precíz, barátságos volt. A szállás görögös, kifejezetten jó volt ez a távolabbi szálloda, ahol nem volt zsúfoltság. Nagyon ízletes volt minden (gyümölcs kevés)

 • 5.0
Tardi Evelin
Bükkábrány
2023.07.27

Kellemes nyaralós körút, jut idő a pihenésre és a normális (nem szabadidős) étkezésre. Rengeteg információt és érdekességet tudhadtunk meg az idegenvezetőtől az út során. Kedves, segítőkész és jó a humora. Az autóbusz tiszta és kényelmes volt. A busz sofőr kedves és segítőkész , jó csapatot alkot az idegenvezetővel. Tapasztalt, gyorsan haladtunk a határoknál is. A szálláson tiszta, rendezett, kényelmes szobák voltak. Nagyon jó helyen volt a görög szállás, a tengerparthoz közel, a város zajától távol. Bőséges reggelik és vacsorák, ízletes görög ételek a szálláson. Jó ötlet volt Paráliára bemenni busszal ebédekhez

 • 5.0
Orosz István és László Andrea
Nyírkércs
2023.07.25

Kielégítő program mennyiség. Az idegenvezető magas lexikális tudással rendelkezett, pontos, kedves, megbízható személy. A busz kényelmes, biztonságos vezetővel. A szállás tiszta és kényelmes volt, az ételek finomak, változatosak.

 • 5.0
Bundschuh Attila, Kitka Klára, Primusz Szilárd
Nyergesújfalu
2023.07.25

Minden olyan volt mint ahogy vártuk, talán a görög esttől többet vártunk. Nagyon felkészült volt Ádám, az információ átadásban és a napi rutin lebonyolításában is. A busz az utazáshoz tökéletesen alkalmas volt, a sofőr udvarias, elkötelezett a szakmájához. A szállásra ha lehetne 6 pontot adnék, mert jobb volt mint a meghirdetett :-)

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Zeusz földjén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Görög csobbanás
Görög csobbanás
5
NAP

A csodás főváros megtekintése mellett lesz időnk fürdőzésre, hajókázásra Dél-Görögország legszebb tájain.

299 000 Ft-tól
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
7
NAP

4.7

32 értékelés

Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.

359 000 Ft-tól
Az ókori Hellász szépségei
Az ókori Hellász szépségei
9
NAP

4.7

32 értékelés

Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!

375 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia legszebb tájain
4
NAP

4.9

78 értékelés

Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

179 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

229 000 Ft-tól
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
8
NAP

4.7

20 értékelés

Átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évet ült a trónján.

715 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Nyaralás az albán tengerparton
Nyaralás az albán tengerparton
5
NAP

4.5

10 értékelés

Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

279 900 Ft-tól
Barangolás a toszkán tájakon
Barangolás a toszkán tájakon
7
NAP

4.8

43 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

259 000 Ft-tól
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
7
NAP

4.7

30 értékelés

Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

306 000 Ft-tól
Görög csobbanás
Görög csobbanás
5
NAP

A csodás főváros megtekintése mellett lesz időnk fürdőzésre, hajókázásra Dél-Görögország legszebb tájain.

299 000 Ft-tól
Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

55 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

239 000 Ft-tól