Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 04 - 10. 148 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Nyaralás a homokos, görög tengerparton
·  Olümposz, az istenek hegye
·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
·  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

"Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteóra kolostorainak megtekintése, de az életszemlélet átélése is szükséges."
Dr. Balogh Ádám – Balkán-specialista

Utasaink véleménye

4.6

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – BELGRÁD – NIS

Reggeli indulás után Szeged-Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, nézelődés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelében található a Palicsi-tó. Megtekintjük a városok fő nevezetességeit. A városháza díszterme és a tornyának kilátója különösen szép. Folytatjuk városnézésünket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, megtekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagó­gát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a szecesszió, a magyar szecesszió stílusában álmodták meg. Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – GÖRÖGORSZÁG – THESSZALONIKI – OLIMPIC BEACH

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország leg­nagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látvá­nyossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszel­ték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezs­gőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paralia központjában lévő szállásunkra, mely a Hotel Principal New Leisure *** lesz (5 éj). A modern, szép hotel, köz­ponti fekvésű, közvetlen környéke telis-tele van éttermekkel, ahol változatosan tudnak vacsorázni. Egy sarokra, kb. 100 m-re van a homokos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton. Ezen a napon lesz idejük körbejárni a hangulatos tengerparti várost, és néhány helyi finomságot is kipróbálni, mint például a gyrost, vagy a bátrabbak a tenger gyümölcseit is megkóstolhatják.

4. NAP: HOTEL – METEORÁK – HOTEL

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavasla­tunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszon­négy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándok­hellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak valójában a szerzetesek. Hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hida­kon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése sze­repel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Délután Kalambakában séta, nézelődés. Visszaúton megállunk a Tempi-völgyben. Itt az Aphrodithe forrásnál megszépülhe­tünk. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába. Garantált fakultatív Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 25 €

5. NAP: HOTEL – OLIMPOSZ – HOTEL

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését, autóbuszunk­kal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy megtekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve formálódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori val­lás szerint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természe­tesen azt is lehet. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a tengerparton.

6. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tengerparton, illetve a szállodánkban.

7. NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk Észak-Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések időtartamának függvényében – az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Belépő nincs, csak fakultatív program.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.3
Gyakori kérdések
Tóth Katalin
Érd
2017.08.11

Program: Tartalmas, izgalmas, sok program a természetben, de mégsem zsúfolt. Idegenvezető: Tökéletes szervezés, kedvesség, türelem, sok-sok történet az út menti láványosságokkal kapcsolatban Autóbusz: Biztonságos és tiszta Szállás: Kényelmes szobák, szép hotelek, gyönyörű környezet.

 • 4.5
Királyné Gabriella

2017.08.10

Program: természetjáró, hegyvidéki utat maximálisan teljesítette Idegenvezető: Rengeteg információ. Megismertük az út országait Autóbusz: Kényelmes és tiszta.

 • 4.8
Dr. Halmi Franciska

2017.08.09

Idegenvezető: csillagos

 • 4.5
Titz Józsefné

2017.08.06

Idegenvezető: Kiváló, kedves, segítőkész. Sokat tanultunk általa.

 • 4.5
Fekete Gyula

2017.07.30

Idegenvezető: Tökéletes, mint mindig

 • 4.8
Hajnal Enikő
Budapest
2017.07.28

Program: Nagyon gondosan összeállított. Idegenvezető: Kitűnő, informatív, kedves Autóbusz: Első osztályú

 • 4.5
Kiss László
Nagykanizsa
2015.08.02

Először utaztam Önökkel, és azt kell hogy mondjam, le a kalappal. Nagyon jó volt ez az út. Aki szereti a látnivalókat, meg nyaralni is akar egyben, azoknak csak ajánlani tudom az ilyen nyaralásos körutakat. Nagyon jól éreztem magam és sok új emberrel megismerkedtem. A buszvezető úrral és az idegenvezetővel (Ádámmal) is meg voltam elégedve. Biztos, hogy még utazni fogok Önökkel :) Minden jót és további jó munkát kívánok Önöknek. Üdvözlettel: Kiss László

 • 5.0
Kelemen Ottó
Balatonfüred
2014.07.13

Az egész család rendkívül jól érezte magát a Zeusz földjén c. útnál. Ajánlom mindenkinek, hogy menjen el a Meteorákhoz, mert egy életre szóló élmény, valamint a világ kulturális világörökségének részeként olyan képet fest a látogató elé, amellyel sehol máshol a világon nem találkozhat. Ajánlom, hogy aki arra jár, vegyen részt fakultatív kiránduláson, mert utólag bánni fogja, ha kihagyja. Sok sikert kívánok a jövőre, a mi bizalmunkat már elnyerték!

 • 5.0
Vincze Zsuzsanna
Budapest
2014.07.10

Nemrég értünk haza a Zeusz földjén című útról! Nagyon tetszett az idei nyaralás. Összességében nehéz az utakat összehasonlítani, mindegyikben van valami különleges, amiért jó, de ezért is vagyunk törzsutasok, amiért évről-évre a Prokot választjuk. Minden úton megtaláljuk azt a különlegességet, amitől egyedi lesz az utazás. Jövőre irány Spanyolország, reméljük jövőre is indul a Viva Espana út, mert akkor arra már van két fix utasuk!

 • 5.0
Gyuris Noémi
Szeged
2012.01.20

Üdvözlet! Már két alkalommal a Proko Travellel utaztunk görög tengerpartra és nagyon meg vagyunk a csapattal elégedve! Idén is őket választjuk, mert megbízható csapat! Előre is köszönjük az idei nyaralást!

 • 5.0
Az ókori Hellász szépségei
Belgrád - Thesszaloniki - Paralia - Olümpia - Athén - Mükéné
Augusztus 23. 9 nap 248 000 Ft

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Athén - Kréta - Knosszosz - Heraklion - Szamaria szurdok
Szeptember 03. 7 nap 309 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Zeusz földjén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az ókori Hellász szépségei
Belgrád - Thesszaloniki - Paralia - Olümpia - Athén - Mükéné
Augusztus 23. 9 nap 248 000 Ft
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Athén - Kréta - Knosszosz - Heraklion - Szamaria szurdok
Szeptember 03. 7 nap 309 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

A lovagok szigete - Málta
Középkori városok - Kék barlang - Lovagkori hangulat
Szeptember 05. 6 nap 254 000 Ft
Szeptember 05. 6 nap 349 000 Ft
Túrázás Ausztria zöld szívében
Erlaufsee, Puchberg, Mariazell - Ötschergraben
Szeptember 04. 5 nap 121 000 Ft

Utazások hasonló árban

Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Szófia - Plovdiv - Fekete-tenger - Várna
Július 18. 7 nap 175 500 Ft
Szeptember 04. 7 nap 175 500 Ft
Túrázás Ausztria zöld szívében
Erlaufsee, Puchberg, Mariazell - Ötschergraben
Szeptember 04. 5 nap 121 000 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Július 10. 5 nap 126 000 Ft
Augusztus 11. 5 nap 126 000 Ft
Élmények a Fekete hegyek országában
Újvidék - Kotor - Szarajevó - Mostar - Durmitor Nemzeti Park
Július 28. 6 nap 162 000 Ft
Szeptember 10. 6 nap 145 500 Ft
Tulipánok országa Hollandia
Antwerpen – Brüsszel – Brügge – Delft – Amsterdam – Trier
Július 18. 7 nap 182 000 Ft
Szeptember 24. 7 nap 182 000 Ft