Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!


·  Mindhárom balti főváros megtekintése
·  Csatlakozás magyar buszos csoporthoz
·  Látnivalókban gazdag program, kevés buszozás

"A három Balti ország hasonló történelmi múlttal rendelkezik, mára azonban mégis, mintha három külön világ lenne."

Márk László – Az orosz turizmus szakértője

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – VILNIUS

Reggel egyénileg becsekkolás és átszállással repülés Vilniusba. Kora délutáni megérkezés után az irodánk által szervezett transz­ferrel utazás a szállodába. Szobafoglalás, majd szabadprogram a buszos csoport érkezéséig. A szállás belvárosi, a központ rövid sétával könnyen elérhető. A közös városnézés előtt a szállodában csatlakozhatnak a magyar csoporthoz. (Forgalom függvényében, a kora esti órákban érkezik ez a buszos csoport Vilniusba.) A han­gulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban.

2. NAP: VILNIUS – RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik, így ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céhháza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látvá­nyos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. A délután második felében szabad­program vagy múzeumlátogatási lehetőség. Szállás Rigában.

3. NAP: RIGA – SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos városnézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszem­ben, Szentpéterváron. A város alig több mint 300 éves. Ízelítőként a látnivalókból: Péter Pál erőd és székesegyház, Admiralitás épü­lete, Néva-parti paloták, Nagy Péter lovasszobor. Délután fakul­tatív program keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk stí­lusú Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo meg­tekintése belépővel: 25.000,- Ft. Estére érke­zünk vissza Szentpétervárra, szállásunkra.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC

Délelőtt folytatjuk a városnézést. Belvárosi látnivalók megte­kintése, többek közt a Palota téren látható Téli Palota. Ebben található a híres Ermitázs Múzeum. Ezt is magyar nyelvű veze­téssel tudjuk megtekinteni. Délután fakultatív program kere­tében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait keres­sük fel. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Megtekintjük a palota belsőt és sétálunk a csoda­szép parkban, így láthatjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 24.000,- Ft Kora délután érke­zünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt a híres főutca), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív programokra a helyszínen nem tudunk jelentke­zést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk. Az oroszországi tartózkodás során a nyitvatartások függvényé­ben, a programok sorrendje változhat.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát majd az Auróra cirkálót tud­juk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Véren megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymaku­polái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat az Izsák-székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

7. NAP: TALLINN – BUDAPEST

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Kora délután transzfer a reptérre és varsói átszállással egyénileg hazautaznak repülős uta­saink. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az esti órákban.

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Szentpétervár - Ermitázs25 €
Riga katedrális 5 €
Szentpétervár - Izsák székesegyház 10 €
Szentpétervár - Véren Megváltó10 €
Szentpétervár - Péter-Pál erőd10 €
Tallinn - Szentlélek-templom + torony5 €

Belépők ára: kb.: 65 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Baltikumi panoráma repülővel úthoz hasonló utazások