Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 05 - 11. 339 000 Ft (-10 000 Ft)
329 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Szentpétervár helyi magyar idegenvezetővel
·  Mindhárom balti főváros megtekintése
·  Hanza-városok építészeti remekművei
·  Magyar buszos csoporthoz csatlakozás

"Repülőről is látni a Balti-tengert körbeölelő vidéket, de a természeti és kulturális látnivalók sokasága mellett finom ételek és kedvező árak is fogadnak bennünket."
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – VILNIUS

Reggel egyénileg bechekkolás és repülés Vilniusba, várhatóan Varsón keresztül. Kora délutáni megérkezés után transzfer a szállodába, majd szabadprogram a magyar buszos csoport érke­zéséig. A belvárosi szállásról a központ gyalogosan is könnyen elérhető. A közös városnézés előtt tudnak csatlakozni a magyar csoporthoz. (Forgalom függvényében, a kora esti órákban érke­zik ez a buszos csoport Vilniusba.) A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot a barokk Péter Pál-templomot. A főtér katedrálisa és harangtor­nya szintén látványos. Szállás Vilniusban.

2. NAP: VILNIUS – RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa idők­ben városfal védte. Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. sz-i), a Szt. Péter-templomot, a Fekete fejek házát és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zeg­zugos óvárosi utcákon. Ezt követően szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség az óvárosban. Szállás Rigában.

3. NAP: RIGA – SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos város­nézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítőként a látnivalókból: Admiralitás épü­lete, Néva-parti paloták, Nagy Péter-lovasszobor, Palota tér, Téli Palota. Ezt követően az Ermitázs megtekintésével (belépő) foly­tatódik szentpétervári programunk. Délután fakultatív program keretében Carszkoe Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 21.000,- Ft. Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondo­zott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 19.500,- Ft. Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív programokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát és az Auróra cirkálót tudjuk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehe­tőség. Szentpétervári programunkat a Péter Pál erőd és székes­egyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

7. NAP: TALLINN – LETTORSZÁG

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hansa időkben várfal védte, melyből a mai napig marad­tak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óváros­ban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Kora dél­után transzfer a reptérre és várhatóan varsói átszállással egyé­nileg hazautaznak repülős utasaink. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az esti órákban.

 

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Ebben az esetben, már jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Ermitázs15 €
Riga katedrális5 €
Szentpétervár - Izsák székesegyház5 €
Szentpétervár - Vérző Megváltó350 RUB
Szentpétervár - Péter-Pál erőd550 RUB
Tallin Dóm2 €
Tallinn Szentlélek templom2 €
Tallinn dóm torony3 €

Belépők ára: kb.: 32 € + 900 RUB.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Baltikum, Szentpétervár
Varsó – Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 10 nap 279 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Baltikum, Szentpétervár repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Baltikum, Szentpétervár
Varsó – Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 10 nap 279 000 Ft

Utazások hasonló árban

Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben

Előfoglalási kedvezmény!

Március 19. 5 nap 397 000 Ft
Petrától a Holt-tengerig
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger

Előfoglalási kedvezmény!

Április 21. 5 nap 355 000 Ft
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 9 nap 299 500 Ft
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Verona – Monaco – Barcelona – Avignon – Genf – Bern

Előfoglalási kedvezmény!

Június 09. 11 nap 255 000 Ft
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!
A világ legmagasabb épülete, Abu Dhabi, Jeep safari

Előfoglalási kedvezmény!

Április 01. 5 nap 368 000 Ft