Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 26 - Október 04. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése


Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.NAP: BUDAPEST-BELGRÁD-PREDEJANE

Reggel indulás Budapestről, Határátlépés és néhány órás buszozás után megérkezünk Belgrádba. Rövid séta keretében megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erődítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456ban. Belgrád után még 300 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Vacsora.

2. NAP: PREDEJANE-THESSALONIKI- PARALIA

A reggeli után buszra szállunk, majd két határátlépés és kicsit hosszabb utazás után Thesszalonikibe érkezünk, a központban buszos és gyalogos városnézést tartunk. Megismerhetjük milyen sűrű, zsongó, de mégis szép város Thessaloniki.  Megnézhetjük a város nevezetességeit, a Fellegvárat, Dimitriosz-bazilikát, Galeriusz diadalívet és a Fehér-toronyot, mely a történelem során számos különböző nevet viselt. Leginkább börtönként funkcionált, de a XX. században ez a funkciója megszűnt, és továbbá a város politikai és kulturális központja lett.  Ezt követően szálláshelyünkre utazunk ez  egy tengerparti város, Paralia közelében lesz. Aki szeretne este még megmártózhat a tengerben, sétálhat a tengerparton, vagy kipróbálhat valamilyen helyi specialitást.

3. NAP:PARALIA - METEORÁK - PÁTRA

Reggeli indulás után első megállóhelyünk a méltán híres Meteóra kolostorok lesznek. Itt huszonnégy bizánci kolostor található, ebből mi csak kettőt tekintünk meg. Érdekesség, hogy 1920-ig a kolostorokat csak létrákon lehetett megközelíteni, azonban a második világháború után már lépcsőket is építettek, így a látványosságok könnyebben megközelíthetővé váltak. Programunk befejeztével buszra szállunk és a szálláshelyünkre megyünk, ami Pátra közelében lesz.

4. NAP:PATRAS- OLÜMPIA

Reggel átkelünk a monumentális hídon a Korinthoszi-öböl felett, így érkezünk a Peloponnészoszi-félszigetre, ahol első megállónk Patras városa lesz. A város már az ókori időkben is jelentős volt, és manapság is pezsgő idegenforgalommal bír. Számos szálloda és szórakozóhely épült az idők során, ami a turisták igényeit szolgálja. A város egyik legnagyobb nevezetessége a török időkből ottmaradt erőd, amit átalakítottak, és ma kulturális színházi előadás színhelyéül szolgál. A város védőszentje Szent András, akinek tiszteletére hatalmas bazilikát emeltek. Ez Görögország legnagyobb görög ortodox temploma. Belsejét csodásan megfestett ikonok és megművelt csillárok díszítik. Következő megállónk Olümpia lesz. Ez a város volt az ókor egyik legfontosabb eseményének, az olimpiai játékoknak a színhelye. Megtekintjük az ókori arénát, futópályákat, sőt idegenvezetőnk megmutatja azt a helyet is, ahol négyévente meggyújtják az olimpiai lángot. Ezután megnézzük a város múzeumát, aminek legjelentősebb darabja Hermésznek, az istenek hírnökének szobra. Programunk végeztével a szállásunkra megyünk ami Olümpia közelében lesz.

5. NAP: KORININTOSZ – MÜKÉNE – NAPFLION - EPIDAVROSZ

A reggelit követően a festői Rio-Antirio híd mellett elhaladva, a kortinthoszi-öböl déli partján, egy panorámaúton haladunk az ókori Korinthosz városáig. A városban Pál apostol is megfordult, sőt az itt élőkhöz írta híres levelét. Az ókor egyik kereskedelmi központja után a 3500 éves város, Mükéne megtekintése következik, amely fellegvárával uralta a környéket. Az újkori Görögország első fővárosának, Napflionnak az érintésével haladunk a legépebben megmaradt ókor színház, és szanatórium: Epidavrosz felé. A színházban a remek akusztikát is ki lehet próbálni. Argoliszi körutunk végét a korinthoszi-csatorna zárja, amely után közeli szállásunkra utazunk. 

6.NAP: ATHÉN

Reggel a görög fővárosba, Athénba indulunk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a várossal. Megtekintjük többek között az Újkori Olimpiai Stadiont, az Akadémiát, a Dionüszosz színházat és Zeusz templomát. A látnivalók visszavezetnek minket Archimedes korába. Természetesen bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és annak környékét is. Az akropolisz szó jelentése felső város, ami valójában a létesítmény városban elhelyezkedő helyzetére utal. Görögországban számos Akropolisz épült, de ez az athéni a legnagyobb és legjelentősebb. Meglátogatjuk az Új Akropolisz Múzeumot is, ami számos ókori görög emléket rejt magában. Szabadidőnk során lesz lehetőség a vásárlásra is, és megkostolhatjuk a görgök egyik legismertebb ételét a gyrost is. Szállásunk Athénban lesz.

7. NAP: DELPHOI- OLÜMPOSZ- THESSALONIKI

A reggelit követően Apollón híres jóshelyére, Delphoiba látogatunk el. A jóshely helyszínét azért választották ki éppen itt, mivel egy kábító gázokat árasztó nyílás fölé épült, így a jósoknak könnyebb volt elérniük a megfelelő elmeállapotot. Ezek a gázok a hidelem szerint a Föld méhéből áradtak. Az archaikus időkben a települést a Föld köldökének” tartották, ez volt a világ közepe. Az Apollón templom szívében égett az örökmécses, melynek lángját Prométeusz lopta el az Olümposzról az embereknek. Többek között eme templom és az ókori színház romjai között fogunk sétálni. A hangulat magával ragadó lesz. Mitológiai és vallási emlékek tucatjával ismerkedhetünk meg. Folytatjuk utunkat, majd Paralia közelében elfoglaljuk szállásunkat. 

8. NAP: SZKOPJE

Reggeli után már Magyarország felé haladva megállunk a macedón fővárosban, Szkopjéban. A város, nem túlságosan ismert, pedig valódi kis gyöngyszem. Sétát teszünk a Vardar folyó partján, mely egy nem túl széles folyó, mégis számtalan hidat építettek fölé.A legrégebbi híd a Kőhíd, ami az ezernégyszázas évek végén épült, és máig használatban van és a Macedónia teret köti össze a bazárral. Itt lesz lehetőség még ajándékok vásárlására. A bazárban meglátogatjuk a Musztafa Pasa mecsetet is. Az épület egyike azon kevés mecseteknek, amikhez az építésük óta gyakorlatilag hozzá sem nyúltak. Kevesen tudják, de Teréz anya Szkopjéban született. Számára emlékhelyet állítottak a városban. Este lesz lehetőség még a városban sétálni. Szállás Szkopjéban.

9. NAP: SZKOPJE- SZERBIA-BUDAPEST

Reggeli indulás után átlépjük a macedón- szerb határt, majd rövid megálókkal az esti órákban, Szeged érintésével érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítjuk.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Szeptember 19. 7 nap Ár: január végén

Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Június 26. 7 nap 168 000 Ft
Augusztus 27. 7 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Az ókori Hellász szépségei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Június 26. 7 nap 168 000 Ft
Augusztus 27. 7 nap Ár: január végén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Szeptember 19. 7 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

Vulkánok nyomában - Lipari-szigetek és Szicília
Szeptember 26. 6 nap Ár: január végén
Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Jasna-tó - Túrázás
Szeptember 29. 5 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Barcelonai kiruccanás
Augusztus 23. 3 nap Ár: január végén
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Augusztus 27. 7 nap Ár: január végén
Párizs - London
Augusztus 07. 7 nap Ár január végén!
Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Július 20. 6 nap Ár: január végén
Augusztus 10. 6 nap Ár: január végén
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Július 24. 5 nap Ár: Január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: Január végén