Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 18 - 26. 342 000 Ft (-13 000 Ft)
329 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 17 - 25. 342 000 Ft (-13 000 Ft)
329 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 10 - 18. 352 000 Ft (-13 000 Ft)
339 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  A misztikus Delphoi és a Meteora kolostorok
·  Európa kulturális bölcsői: Mükéné és Athén
·  Megmártózhatunk a békés Égei-tengerben
·  Természeti kincsek az Olümposztól Korinthoszig

Utazásunkon olyan híres helyeket keresünk fel, amelyek átfogó képet nyújtanak az ókor történelméből. Mindezt változatos környezetben, a nagyvárosoktól a hegyeken át a tengerpartokig.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán hala­dunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség majd határátlépés Szerbiába. Néhány órás buszozás után megérkezünk Belgrádba. Rövid séta keretében megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erő­dítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456 ban. Belgrád után még 300 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Vacsora.

2. NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – PARALIA

A reggeli után buszra szállunk, majd kicsit hosszabb utazás és két határátlépés után Görögországba érkezünk. Folytatjuk utunkat déli irányba és a délutáni órákban megérkezünk szál­lásunkra. Ez egy tengerparti város, Paralia közelében lesz. Aki szeretne délután még megmártózhat a tengerben, sétálhat a tengerparton, vagy kipróbálhat valamilyen helyi specialitást.

3. NAP: PARALIA – METEORÁK – PÁTRAS

Délelőtt, az első megállóhelyünk a méltán híres Meteora kolostorok lesznek. Itt huszonnégy bizánci kolostor található, ebből mi csak kettőt tekintünk meg. Érdekesség, hogy 1920-ig a kolosto­rokat csak létrákon lehetett megközelíteni, azonban a második világháború után már lépcsőket is építettek, így a látványossá­gok könnyebben megközelíthetővé váltak. Programunk befejez­tével buszra szállunk és a szálláshelyünkre megyünk. Átkelünk a monumentális hídon a Korinthoszi-öböl felett, így érkezünk a Peloponnészoszi-félszigetre, ahol első megállónk Patras városa lesz. A város már az ókori időkben is jelentős volt és manapság is pezsgő idegenforgalommal bír. Itt lesz a szállásunk is.

4. NAP: PÁTRAS – OLÜMPIA

Pátras védőszentje Szent András, akinek tiszteletére hatalmas bazilikát emeltek. Ez Görögország legnagyobb görög ortodox temploma. Belsejét csodásan megfestett ikonok és megmű­velt csillárok díszítik. Ennek megtekintésével kezdjük napun­kat. Következő megállónk Olümpia lesz. Ez a város volt az ókor egyik legfontosabb eseményének, az olimpiai játékoknak a színhelye. Megtekintjük az ókori játékok helyszínét, több ezer éves épületek romjait, a futópályát, sőt idegenvezetőnk meg­mutatja azt a helyet is, ahol négyévente meggyújtják az olim­piai lángot. Ezután megnézzük a város múzeumát, aminek legjelentősebb darabja Hermésznek, az istenek hírnökének szobra. Programunk végeztével a szállásunkra utazunk, amely Olümpia közelében lesz.

5. NAP: MÜKÉNE – NAPFLION – EPIDAVROSZ

Olümpiából a Peloponnészosz-félszigeten keresztül a 3.500 éves városhoz, Mükénéhez utazunk. Érkezésünk után megtekintjük a fellegvárát, amely uralta a környéket. Az újkori Görögország első fővárosának, Napflionnak az érintésével haladunk a legépeb­ben megmaradt ókori színház és szanatórium: Epidavrosz felé. A színházban a remek akusztikát is ki lehet próbálni. Argoliszi körutunk végén szállásunkra utazunk.

6. NAP: ATHÉN

Reggel a görög főváros, Athén központjába indulunk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a várossal. Megtekintjük többek között az Újkori Olimpiai Stadiont, az Akadémiát, a Dionüszosz színházat és Zeusz temp­lomát. A látnivalók visszavezetnek minket Archimédesz korába. Természetesen bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és annak környékét is. Az akropolisz szó jelentése felső város, ami való­jában a létesítmény városban elhelyezkedő helyzetére utal. Görögországban számos Akropolisz épült, de ez az athéni a legnagyobb és legjelentősebb. Meglátogatjuk az Új Akropolisz Múzeumot is, ami számos ókori görög emléket rejt magá­ban. Szabadidőnk során lesz lehetőség a vásárlásra is és meg­kóstolhatjuk a görögök egyik legismertebb ételét a gyrost is. Szállásunk Athénban lesz.

7. NAP: DELPHOI – OLÜMPOSZ

A reggelit követően Apollón híres jóshelyére, Delphoiba láto­gatunk el. A jóshely helyszínét azért választották ki éppen itt, mivel egy kábító gázokat árasztó nyílás fölé épült, így a jósoknak könnyebb volt elérniük a megfelelő elmeállapotot. Ezek a gázok a hiedelem szerint a Föld méhéből áradtak. Az archaikus időkben a települést a „Föld köldökének” tartották, ez volt a világ közepe. Az Apollón templom szívében égett az örökmécses, melynek lángját Prométeusz lopta el az Olümposzról az embereknek. Többek között eme templom és az ókori színház romjai között fogunk sétálni. A hangulat magával ragadó lesz. Mitológiai és vallási emlékek tucatjával ismerkedhetünk meg. Folytatjuk utun­kat és elfoglaljuk szállásunkat.

8. NAP: THESSZALONIKI – SZERBIA

Reggeli után Thesszaloniki központjában buszos és gyalogos városnézést tartunk. Megismerhetjük milyen sűrű, zsongó, de mégis szép város Thesszaloniki. Megnézhetjük a város neve­zetességeit, a Fellegvárat, Dimitriosz-bazilikát, Galeriusz-diadalívet és a Fehér-tornyot, mely a történelem során számos különböző nevet viselt. Leginkább börtönként funkcionált, de a XX. században ez a funkciója megszűnt, és a későbbiek­ben a város politikai és kulturális központja lett. Thesszalonikit elhagyva határátlépések után érkezünk a szerbiai szállásunkra.

9. NAP: SZENDRŐ – SZEGED – BUDAPEST

Reggel folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben megállunk és megtekintjük a Duna jobb partján található Szendrő várát. A dél­vidék jelentős erődje volt már a törökidőkben is. A több bástyát is emeltek nagy erődítményhez. A vár megtekintése után folytat­juk utunkat, – határátlépés függvényében –, Szeged érintésével érkezünk az esti órákban Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Nándorfehérvár helyi idegenvezetés3 €
Mükéné12 €
Athén - Akropolis23 €
Akropolis múzeum12 €
Akropolis helyi idegenvezető4 €
Athén - Stadion5 €
Meteórák6 €
Korinthos8 €
Olümpia12 €
Olümpia helyi idegenvezető6 €
Delphoi12 €
Delphoi helyi idegenvezető4 €
Epidaurosz12 €
Szkopje helyi idegenvezető2 €
Helyi és idegenforgalmi adók23 €

Belépők ára: kb.: 144 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.5
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Nagy Józsefné
Budapest
2022.09.28

Az idegenvezetés jól megszervezett, tisztelettudó személyzet.

 • 5.0
Stefanich Fanni
Vác
2022.09.28

Utazásunk programja: minden benne volt, amit ebbe a kilenc napba bele lehetett sűríteni, akár még több is. "Teljes imádat volt." Idegenvezetés: csak köszönetet mondhatunk neki a türelméért, a szervezésért. Új ismeretekkel és élményekkel tértünk haza, hála neki. Autóbusz: kényelmes, tiszta. Gépkocsivezetők: mindig nagyon szép, tiszta busz várt minket, hála nekik. A finom kávéval és humorral sokszor felrázták a csapatot. Szállás: azok a szállások, amelyek nem Görögországban voltak a 3 vagy 4 csillagos beosztás ellenére nem voltak azon a színvonalon. Étkezés: a nem görögországi szállások étkezései nem a stílusunknak megfelelő volt.

 • 4.5
Tanácsné Tar Brigitta
Hódmezővásárhely
2022.09.27

Utazásunk programja: a programok alapján választottuk az utazást, tökéletesen meg voltunk elégedve. Köszönjük. Idegenvezetés: az idegenvezetőnk egy tökéletesen felkészült nagy tudású ember, nem kívánhattunk volna jobbat. Gépkocsivezetők: kedves, szimpatikus emberek és nagyon ügyesen vezettek mindketten. ,

 • 4.8
R Szabó Lajos Sándorné
Miskolc
2021.09.08

Idegenvezetés: nagy tudású, helyismerettel rendelkező, nyelvet beszélte, figyelme mindenre kiterjedt, segítőkész, szóval szuper. Autóbusz: mindig tiszta, kényelmes,. Gépkocsivezetők: nagyon figyelmesek, jól vezetnek, idősek leszállásánál segítettek, biztonságban éreztük magunkat. Szállás: az első szállodában lift probléma. Étkezés: bőséges, finom, változatos.

 • 5.0
Maksa Katalin
Demecser
2021.09.06

Sokrétű, élményekben gazdag, tartalmas, látványos út. Az idegenvezető korrekt, kitűnő, professzionális, sok-sok ismerettel gazdagodtunk. Az autóbusz: tágas, kényelmes. Gépkocsivezetők: profi vezetés, udvariasak. Biztonságban éreztük magunkat. Szállás: 6 szállás kitűnő, 2 szállásnál némi kivetni való volt, a pici fürdőszoba végett. Étkezés: 7 hely kitűnő, 1 hely (Patros) csapnivaló volt.

 • 4.8
Sebők Aranka
Budapest
2021.09.06

Idegenvezetés: Ádám tudása, történetei nagy mértékben hozzájárultak az utazás pozitív élményeihez.

 • 4.5
Fehér Béláné dr.
Kecskemét
2021.09.04

Utazásunk programja: felölelte az ókori látnivalókat. Idegenvezetés: körültekintő, alapos, biztos tudás, szép beszéd. Autóbusz: szép, tiszta. Gépkocsivezető: figyelmes, udvarias. Szállás: a klíma nem mindenütt működött megfelelően, egyébként rendben. Étkezés: jó ellátás, ízletes, korszerű.

 • 4.8
Knerczerné Csendes Gabriella Irén
Szeged
2021.09.03

Nagyon gazdag program, sok szép látnivalóval. Széleskörű tudással rendelkező, jól, élvezetesen tájékoztató, kiválóan felkészült idegenvezető. Tiszta, rendezett, kényelmes autóbusz. A gépkocsivezetők: rutinosak, jól vezetnek, udvariasak, segítőkészek. Szállás: az athéni kivételével kifogástalanok. Az étkezés igényeinknek megfelelő.

 • 4.8
Fekete Ilona
Szeghalom
2021.09.03

Utazásunk programja: változatos, érdekes. Idegenvezetés: nagyon nagy tudással, részletes elmondással. Autóbusz: tiszta, megbízható. Gépkocsivezetők: nagyon ügyesek voltak, a buszt nagyon tudják kezelni. Szállás: csak azért 4-es, mert a 3*-os szállodák étkeztetése kifogásolható. Étkezés: a 4*-os szállóban minden jó volt, a 3*-os már kifogásolható.

 • 4.5
Papp Marianna
Alsózsolca
2021.09.03

Utazásunk programja: színes, változatos, sokoldalú program. Idegenvezetés: REMEK, széles látókör. Előadás módja, élvezetes, lebilincselő. Megállás nélkül dolgozott. Autóbusz: Kényelmes, tiszta. Gépkocsivezetők: udvariasak, segítőkészek, s ami a legfontosabb, biztonságosan vezettek. Étkezés: bőséges, minden igényt kielégítő.

 • 5.0
Athén, az európai kultúra bölcsője
Athén, egykoron a világ vezető szellemi, kulturális és tudományos központja, ma minden szeglete a velünk élő történelem. Amikor Az Akropolisz kövein üldögélünk és letekintünk a városra, egyszerre láthatjuk a mai kozmopolita metropoliszt és az ókori városállamot.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 01. 3 nap 237 000 Ft
Július 27. 3 nap 217 000 Ft

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 24. 7 nap 409 000 Ft
Július 11. 7 nap 410 000 Ft

További 2 időpont

Zeusz földjén
A Meteóráktól az Olümposzig, Thesszaloniki szépségei és a hívogató homokos tengerpart, kockás abroszos tavernákkal, jéghideg ouzo és tsipuro. Jamasz!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 7 nap 189 000 Ft
Július 05. 7 nap 219 000 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Az ókori Hellász szépségei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Athén, az európai kultúra bölcsője
Athén, egykoron a világ vezető szellemi, kulturális és tudományos központja, ma minden szeglete a velünk élő történelem. Amikor Az Akropolisz kövein üldögélünk és letekintünk a városra, egyszerre láthatjuk a mai kozmopolita metropoliszt és az ókori városállamot.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 01. 3 nap 237 000 Ft
Július 27. 3 nap 217 000 Ft
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 24. 7 nap 409 000 Ft
Július 11. 7 nap 410 000 Ft
Zeusz földjén
A Meteóráktól az Olümposzig, Thesszaloniki szépségei és a hívogató homokos tengerpart, kockás abroszos tavernákkal, jéghideg ouzo és tsipuro. Jamasz!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 7 nap 189 000 Ft
Július 05. 7 nap 219 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 03. 8 nap 419 000 Ft
Június 03. 5 nap 339 000 Ft
London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 19. 4 nap 284 000 Ft
Június 07. 4 nap 269 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 19. 4 nap 235 000 Ft
Június 04. 4 nap 235 000 Ft

Utazások hasonló árban

Tulipánok országa, Hollandia
Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 01. 7 nap 314 000 Ft
Augusztus 03. 7 nap 267 000 Ft
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 6 nap 307 000 Ft
Június 15. 7 nap 268 000 Ft
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, partjainak hossza közel 2.000 km. Lakói évszázadok óta halászatból és pásztorkodásból élnek. Saját nyelvet is beszélnek, így nem véletlenül lett kedvelt, izgalmas úticél. Repülős utazásunk végig egy helyen lakik, így kényelmesen vehetünk részt akár hajókiránduláson, akár szárd lakomán.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 12. 5 nap 294 000 Ft
Szeptember 11. 5 nap 299 000 Ft
London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 19. 4 nap 284 000 Ft
Június 07. 4 nap 269 000 Ft
Spanyol királyi városok
Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 22. 6 nap 399 000 Ft
Szeptember 23. 6 nap 399 000 Ft