Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 23 - 31. 248 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  A misztikus Meteora kolostorok
·  Megmártózhatunk az Égei-tengerben
·  Látogatás a görög fővárosban, Athéban
·  Világhírű ókori történelmi emlékhelyek felkeresése

"Utazásunkon olyan híres helyeket keresünk fel, amelyek átfogó képet nyújtanak az ókor történelméből. Mindezt változatos környezetben, a nagyvárosoktól a hegyeken át a tengerpartokig."
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BP. – SZEGED – BELGRÁD

Reggel indulás Budapestről. Határátlépés és néhány órás buszozás után megérkezünk Belgrádba. Rövid séta keretében megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erő­dítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456‑ban. Belgrád után még 300 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Vacsora.

2. NAP: THESSZALONIKI – PARALIA

A reggeli után buszra szállunk, majd két határátlépés és kicsit hosszabb utazás után Thesszalonikibe érkezünk. A központban buszos és gyalogos városnézést tartunk. Megismerhetjük milyen sűrű, zsongó, de mégis szép város Thesszaloniki. Megnézhetjük a város nevezetességeit, a Fellegvárat, Dimitriosz-bazilikát, Galeriusz-diadalívet és a Fehér-tornyot, mely a történelem során számos különböző nevet viselt. Leginkább börtönként funkcio­nált, de a XX. században ez a funkciója megszűnt, és a későbbi­ekben a város politikai és kulturális központja lett. Ezt követően szálláshelyünkre utazunk. Ez egy tengerparti város, Paralia közelé­ben lesz. Aki szeretne este még megmártózhat a tengerben, sétál­hat a tengerparton, vagy kipróbálhat valamilyen helyi specialitást.

3. NAP: PARALIA – METEORÁK – PÁTRA

Reggeli indulás után első megállóhelyünk a méltán híres Meteora kolostorok lesznek. Itt huszonnégy bizánci kolostor található, ebből mi csak kettőt tekintünk meg. Érdekesség, hogy 1920-ig a kolostorokat csak létrákon lehetett megközelíteni, azonban a második világháború után már lépcsőket is építet­tek, így a látványosságok könnyebben megközelíthetővé váltak. Programunk befejeztével buszra szállunk és a szálláshelyünkre megyünk, ami Pátra közelében lesz.

4. NAP: PATRAS – OLÜMPIA

Reggel átkelünk a monumentális hídon a Korinthoszi-öböl felett, így érkezünk a Peloponnészoszi-félszigetre, ahol első megállónk Patras városa lesz. A város már az ókori időkben is jelentős volt és manapság is pezsgő idegenforgalommal bír. Számos szálloda és szórakozóhely épült az idők során, ami a turisták igényeit szolgálja. A város egyik legnagyobb nevezetes­sége a török időkből ottmaradt erőd, amit átalakítottak és ma kulturális programoknak és színházi előadás színhelyéül szolgál. A város védőszentje Szent András, akinek tiszteletére hatalmas bazilikát emeltek. Ez Görögország legnagyobb görög ortodox temploma. Belsejét csodásan megfestett ikonok és megmű­velt csillárok díszítik. Következő megállónk Olümpia lesz. Ez a város volt az ókor egyik legfontosabb eseményének, az olimpiai játékoknak a színhelye. Megtekintjük az ókori arénát, a futó­pályákat, sőt idegenvezetőnk megmutatja azt a helyet is, ahol négyévente meggyújtják az olimpiai lángot. Ezután megnézzük a város múzeumát, aminek legjelentősebb darabja Hermésznek, az istenek hírnökének szobra. Programunk végeztével a szállá­sunkra utazunk, amely Olümpia közelében lesz.

5. NAP: KORINTHOSZ – MÜKÉNE – NAPFLION – EPIDAVROSZ

A reggelit követően a festői Rio-Antirio híd mellett elhaladva, a korinthoszi-öböl déli partján, egy panorámaúton haladunk az ókori Korinthosz városáig. A városban Pál apostol is megfor­dult, sőt az itt élőkhöz írta híres levelét. Az ókor egyik kereske­delmi központja után a 3.500 éves város, Mükéne megtekintése következik, amely fellegvárával uralta a környéket. Az újkori Görögország első fővárosának, Napflionnak az érintésével hala­dunk a legépebben megmaradt ókori színház és szanatórium: Epidavrosz felé. A színházban a remek akusztikát is ki lehet pró­bálni. Argoliszi körutunk végét a Korinthoszi-csatorna zárja, amely után közeli szállásunkra utazunk.

6. NAP: ATHÉN

Reggel a görög fővárosba, Athénba indulunk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a város­sal. Megtekintjük többek között az Újkori Olimpiai Stadiont, az Akadémiát, a Dionüszosz színházat és Zeusz templomát. A látni­valók visszavezetnek minket Archimédesz korába. Természetesen bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és annak környékét is. Az akropolisz szó jelentése felső város, ami valójában a létesít­mény városban elhelyezkedő helyzetére utal. Görögországban számos Akropolisz épült, de ez az athéni a legnagyobb és legje­lentősebb. Meglátogatjuk az Új Akropolisz Múzeumot is, ami szá­mos ókori görög emléket rejt magában. Szabadidőnk során lesz lehetőség a vásárlásra is és megkóstolhatjuk a görögök egyik leg­ismertebb ételét a gyrost is. Szállásunk Athénban lesz.

7. NAP: DELPHOI – OLÜMPOSZ – THESSALONIKI

A reggelit követően Apollón híres jóshelyére, Delphoiba látoga­tunk el. A jóshely helyszínét azért választották ki éppen itt, mivel egy kábító gázokat árasztó nyílás fölé épült, így a jósoknak könnyebb volt elérniük a megfelelő elmeállapotot. Ezek a gázok a hiedelem szerint a Föld méhéből áradtak. Az archaikus időkben a települést a „Föld köldökének” tartották, ez volt a világ közepe. Az Apollón templom szívében égett az örökmécses, melynek lángját Prométeusz lopta el az Olümposzról az embereknek. Többek között eme templom és az ókori színház romjai között fogunk sétálni. A hangulat magával ragadó lesz. Mitológiai és vallási emlékek tucatjával ismerkedhetünk meg. Folytatjuk utun­kat, és Paralia közelében elfoglaljuk szállásunkat.

8. NAP: SZKOPJE

Reggeli után már Magyarország felé haladva megállunk a mace­dón fővárosban, Szkopjéban. A város nem túlságosan ismert, pedig valódi kis gyöngyszem. Sétát teszünk a Vardar folyó part­ján, mely egy nem túl széles folyó, mégis számtalan hidat épí­tettek fölé. A legrégebbi híd a Kőhíd, ami az ezernégyszázas évek végén épült és máig használatban van, és a Macedónia teret köti össze a bazárral. Itt lesz lehetőség még ajándékok vásárlására. A bazárban meglátogatjuk a Musztafa Pasa mecsetet is. Az épü­let egyike azon kevés mecseteknek, amikhez az építésük óta gyakorlatilag hozzá sem nyúltak. Kevesen tudják, de Teréz anya Szkopjéban született. Számára emlékhelyet állítottak a városban. Este lesz lehetőség még a városban sétálni. Szállás Szkopjéban.

9. NAP: SZKOPJE – SZERBIA – SZEGED – BUDAPEST

Reggeli indulás után átlépjük a macedón-szerb határt, majd rövid megállókkal az esti órákban, Szeged érintésével érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Mükéné12 €
Athén - Akropolis20 €
Akropolis múzeum10 €
Akropolis helyi idvez3 €
Meteórák6 €
Korinthos8 €
Olümpia12 €
Olümpia helyi idvez3 €
Delphoi12 €
Delphoi helyi idvez3 €
Epidaurosz12 €

Belépők ára: kb.: 101 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyakori kérdések
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Athén - Kréta - Knosszosz - Heraklion - Szamaria szurdok
Szeptember 04. 7 nap 309 000 Ft

Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Szeptember 04. 7 nap 148 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Az ókori Hellász szépségei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Athén - Kréta - Knosszosz - Heraklion - Szamaria szurdok
Szeptember 04. 7 nap 309 000 Ft
Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Szeptember 04. 7 nap 148 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

A hegyi doktor újra rendel
Wachau- Tirol - Ötztal - Innsbruck
Augusztus 27. 5 nap 158 500 Ft
A Monarchia hangulatos látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana
Augusztus 27. 5 nap 127 000 Ft
Október 01. 5 nap 127 000 Ft
Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin
Augusztus 23. 9 nap 247 000 Ft

Utazások hasonló árban

A lovagok szigete - Málta
Középkori városok - Kék barlang - Lovagkori hangulat
Szeptember 05. 6 nap 254 000 Ft
Szeptember 05. 6 nap 349 000 Ft
Az olasz csizma sarka, Puglia
Aqueila - Bologna - San Marino - Bari- Matera
Szeptember 02. 7 nap 195 000 Ft
Olaszország legszebb látnivalói
Aqueila - Firenze - Pisa - Róma - Orvieto - Assisi - San Marino - Bologna - Miramare kastély
Szeptember 22. 9 nap 243 000 Ft
Baltikum, Szentpétervár
Varsó – Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn
Szeptember 04. 10 nap 296 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo
Szeptember 13. 8 nap 326 000 Ft
Szeptember 13. 8 nap 299 000 Ft