Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 23. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 01 - 06. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 10 - 15. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 10 - 15. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Klosterneuburg csodaszép kolostora
·  Hangulatos cseh városok és várak
·  5 bajor város megtekintés
·  Hajózási lehetőség a Königseen

"Letűnt korok patinás csillogását ma is büszkén magukon viselő városokban a világi és szakrális kincsek között maga a gyönyörűség egy kis nosztalgia!"
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KLOSTERNEUBURG – CESKY KRUMLOV – CESKE BUDEJOVICE

Reggeli indulás, utazás hegyeshalmi határátlépéssel Ausztriába. Első megállónk Klosterneuburgban lesz. Az itt található apátság alapjai a XIII. századig vezethetőek vissza. Nagyon látványos barokk templomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Csehországba. A délutáni órákban érünk Český Krumlovba, amely szerepel a Világörökségek Listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen tárulkozó páratlan panorámát. Ezt követően folytatjuk utunkat Česke Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően, sétálunk a belvárosban. A főtéren és környékén megtekintjük a városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostor, majd elfoglaljuk szállásunkat. 

2. NAP: HLUBOKA – PLZEN – REGENSBURG

Reggeli után Hlubokára megyünk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb vára. Barokk és angol gótikus stílusjegyek keverednek a vár épületében. Megtekintjük a belső termeket is. Folytatva utunkat a másik híres „sörvárost”, Plzent keressük fel. Itt van egy látványos múzeum, ahol láthatjuk a plzeni sör történetét és kóstolhatunk is a híres nedűből. Ezt követően rövid séta a központban és indulunk tovább Németországba. Délután érkezünk Regensburgba. Átsétálunk a Kőhídon, melynek alapjai a XII. századig vezethetőek vissza. Középkorban, a Dunán az egyik legfontosabb átkelőhely volt ez a híd. A nagy forgalom miatt érthető, hogy komoly fejlődésnek indult a város. Beérve a központba kezdjük városnézésünket. A legszebb látnivalóik: dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi városháza. 2006-ban az óvárost a világörökség részének nyilvánították. Regensburgi programunk befejezése után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

3. NAP: NÜRNBERG – WÜRZBURG - ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe utazunk. Sok német-római császár választotta tartózkodási helyéül a várost. Az 1470-1530 közötti időszak számít a város virágkorának. Gazdagságát kiváló kézművesiparának és a kereskedelem szempontjából kedvező fekvésének köszönhette. Az ezekkel kapcsolatos emlékeket is felkeressünk. Ízelítő a legfőbb látnivalókból: Szent Lőrinc-templom, Főpiac tér, Miasszonyunk temploma, Ó-városháza, Felsőváros. Dürer-ház, vár (kívülről). Folytatjuk bajorországi nézelődésünket és Würzburgba utazunk. Először felkeressük az Érseki Palotát mely az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel. Csodaszép barokk szobái, freskói megérik, hogy eltöltsünk itt kb. 1 órát. A palotához egy nagyon szép gondozott park is tartozik. Folytatjuk a Majna-parti város megismerést a városközponttal. Itt a fő ékesség a román alapokra épült Dóm. Az ezt követő szabadprogram után a mesebeli középkori városkába, Rothenburgba megyünk. A belvárost többszáz éves városfal veszi körül. Először megtekintjük a város főbb látnivalóit, a Spital-bástyát, a főteret és a gótikus Szt. Jakab-templomot. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

4. NAP: AUGSBURG – MÜNCHEN

Reggeli után Augsburgba visz utunk. Programunkat a belváros megtekintésével kezdjük. Nagyon szép a Városháza épülete. Megtekintjük a monumentális dómot, és a központot. Ezt követően elmegyünk a Fuggerei-hoz. A híres bankárról nevezték el, a negyedet. Fugger szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. században. Ezt követően a bajor fővárosba, Münchenbe buszozunk. Dél-Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Neve a német Mönch szóból ered – mely magyarul szerzetest jelent –, és alakja a város címerében is megtalálható. Városnézés: belváros, Miasszonyunk temploma, városháza, gótikus kapuk, Maximilian utca szecessziós épületei. Látjuk, hogy Németország egyik legelegánsabb és leggazdagabb városa München. Lesz szabadprogram is a központban. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: MÜNCHEN – SALZBURG – KÖNIGSEE – AUSZTRIA

Reggel elhagyjuk a bajor fővárost és továbbindulunk Salzburgba, a templomok városába és kora délutánig a napunkat a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik, ahol a hangulatos utcák díszes cégérekkel díszítettek. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják a templomok városának Salzburgot. A város fölé magasodik a Hohensalzburg vára, melyben múzeum található. Akinek kedve van, azokkal felmegy az idegenvezető a várba, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. A szabadprogram alatt lesz lehetőségünk az emléktárgyak mellett a híres marcipános Mozart csokigolyókból is vásárolni. Salzburgot elhagyva folytatjuk utunkat a Königseehez. A tó közelében egy encián likőrkészítő üzemet, látogatunk meg. Itt beszélnek az elkészítési módról, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Ezt követően egy hajókirándulást tehetünk a Königsee-n. Az Alpok vonulatai ölelik körbe ezt a tengerszemet. Akinek kedve van az velünk tart és hajózik St. Bartolome kikötőig. Kiszállás után itt egy templomot is meg lehet tekinteni, majd visszahajózunk. Ezt követően ausztriai szállásunkra buszozunk. (Erre a napra Salzburg helyett Berchtesgadennél a Kehlsteinhaus, a „Sasfészek” volt betervezve, de idén májusban a látogatóközpont jelezte, hogy 1 éves felújítás miatt a Sasfészket bezárták. Várható nyitás 2021 tavasza.)

6. NAP: KREMSMÜNSTER – MAYERLING – BUDAPEST

Reggeli után Kermsmünsterbe indulunk, melynek apátsági templomát tekintjük meg. Nagyon szép freskókkal díszített. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben még megállunk Mayerlingben. Megtekintjük azt az emlékhelyet, melyet Rudolf trónörökös emlékére emeltetett Sisi. Jelenleg múzeum is üzemel ott ahol az a vadászkastély állt, melyben öngyilkos lett Rudolf és szeretője.  Programunk befejezése után hazafelé indulunk. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Hluboka - kastély270 CZK
Nürnberg - katedrális3,00 €
Salzburg - Hohensalzburg vár12,40 €
Klosterneuburg - apátság15,50 €
Cesky Krumlov - vár320 CZK
Plzen - múzeum90 CZK
Würzburg8,00 €
Königsee hajó14,00 €
Kremsmünster - apátság7,00 €
Rothenburg - Szt. Jakab templom2,00 €
Mayerling - vadászkastély6,50 €

Belépők ára: kb.: 70 € + 680 CZK

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Szekrényes Andrásné
Markaz Szent lászló út 35.
2020.07.27

Csodálatos volt az út, a sok információtól csak kapkodtuk a fejünket. Kicsit félve indultunk el a vírus miatt, de bűn lett volna kihagyni. Nekünk minden tetszett: a sok szép város, vidék . A csehországi várak meglepően érdekesek voltak, úgy éreztük, hogy vissza kell még majd egyszer menni. A csoport összetétele, kis létszáma családias hangulatot teremtett, amely Kámán József idegenvezetőnek is volt köszönhető. És itt kell megemlítenem az idegenvezetőt, akiről csak szuperlatívuszokban tudok írni, mert fenomenálisnak bizonyult: nagy tudású, empatikus, segítőkész, jó humorú és a sofőrrel együtt kiváló szervezőkészségről tett tanúbizonyságot. Ha lehetőségünk lesz rá, évente kétszer is szeretnénk utazni a párommal a Proko Travellel.

 • 5.0
Fekete Zoltán
Miskolc
2019.08.01

A párommal az egy éves évfordulónk alaklmábol választottuk az utat. Csodás helyeken jártunk, talán kicsit sok is volt a látnivaló a hat nap alatt. Kálmán Józsi idegenvezetése egyszerűen felülmúlhatatlan. Nagy élmény volt Vele az idegenvezetés. Odaitélném az év idegenvezető díjat a részére. Biztos, hogy találkozunk még. *****

 • 4.3
Szegedi Péter
Budapest
2017.08.07

Párommal együtt vettünk részt az utazáson és csak jót tudunk mondani róla. A szervezés kiváló, rengeteg helyen fordultunk meg, a szállásra sem lehet panasz. Külön kiemelnénk az idegenvezetőnket, Józsit, aki úgy vélem, a maximumot hozta ki az utazásból, rendkívül felkészült volt. Egy élmény volt, köszönjük!

 • 5.0
Székely Lászlóné
Budapest
2017.06.07

Kifejezetten színes program jellemzi az utat, sok városban, még több látnivalóval. Őszintén szólva nem lehet okunk panaszra, idegenvezetőnk utasközpontú, széleskörű tudással rendelkezett. A busz kényelmes volt, a sofőr pedig udvarias és figyelmes. A reggeli és a vacsora változatos volt, sok minden közül lehetett választani, bár számomra néha sós volt. Köszönjük az új élményeket, már nagyon várom a lengyel körutazást.

 • 5.0
Tráser Mária
Győr
2016.08.28

Az Császárvárosok út programja, az étkezés és szállás remek volt! Nagyon örülök, hogy a Proko-val világörökségeket is megtekinthetünk, mivel ezek olyan csodálatos nevezetességek, vagy természeti csodák, amelyeket mindenkinek látnia kell. Nagyon tapasztalt idegenvezetőnk volt, neki külön gratulálok! Nem kérdés, hogy jövőre melyik irodával utazok, csak is a Proko Travel-lel!

 • 5.0
Gonda Lászlóné
Miskolc
2016.08.17

Most értem haza a Császárvárosok c. útról. Kellemes volt a városlátogatások tempója, nem kellett rohanni, volt idő bámészkodni és fotózni. A sofőrök készségesek, türelmesek. A program összeállítása is nagyon tetszett! Világéletemben nagy utazó voltam, több irodával is utaztam már. Azonban el kell ismernem, hogy a legmagasabb színvonalú irodák közé tartozik a Proko Travel!

 • 5.0
Törőcsik Emese
Szeged
2016.08.11

Már utaztam pár utazási irodával, de az idegenvezető felkészültsége, illetve a programok szervezettsége messze itt a legjobb. Az úton a gépkocsivezető tapasztaltságának köszönhetően végig biztonságban éreztem magam, külön dicséret jár azért, mert sehol sem tévedtünk el. Hihetetlen, hogy ennyi nevezetességet jártunk be 5 nap alatt, a sörkóstolások pedig csak emelték az alapvetően jó hangulatot. További jó munkát és sok sikeres utat kívánunk a Proko csapatának!

 • 5.0
Vajda Ferenc
Budapest
2015.08.17

Köszönjük a bp-i iroda munkatársainak a segítségét, akik maximális szaktudással és kedvességgel intézik külföldi útjainkat. Évek óta visszajárunk, eddig még nem csalódtunk! Jövőre Németország és Csehország helyett valószínűleg távolabbra, Spanyolországba vagy Portugáliába tervezzük az utat! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk az irodát! Sok sikert kívánunk! Üdvözlettel, Vajda Ferenc és Vajda-Nagy Klára

 • 5.0
Egri Katalin
Budapest
2015.07.07

Rengeteg új információval tértem haza, idegenvezetőnk felkészültsége minden területen lenyűgöző, akár zenéről, akár irodalomról kérdeztük, mindig pontos, kielégítő választ kaptunk. Az étkezésre nem panaszkodhatom, hiszen változatos és bőséges volt, habár én több helyi specialitást is kipróbáltam volna. A transzfer Budapestre rendkívül jó dolog, nagyon megkönnyítette az utazást. Remélem még sok ilyen jól megszervezett úton vehetünk részt Önökkel!

 • 4.8
P. Kis Virág Melinda
Vecsés
2013.08.03

Ismét egy jól tervezett, szervezett, hibátlan úton vettem részt 2013.07.12-16.Császárvárosok és gyógyvizek nyomában, igényes szállásokkal. Kámán József idegenvezetőnk személye teljes biztonságot adott az úton. Felkészült, jól tájékozott, precíz, mindenre-mindenkire kiterjedt figyelme. Változatos vezetése (zene, vers több alkalommal is, meglepetés-helyek bemutatása) élménydússá tette az utat. Kiválóan és higgadtan, megnyugtatóan kezelte az utasok kéréseit. Méltó képviselője az irodának. Teljes megelégedéssel és köszönettel: Kis Virág Melinda

 • 5.0
Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin
Június 02. 9 nap Előzetes helyfoglalás
Június 20. 9 nap Előzetes helyfoglalás

További 2 időpont

Hanza városok és Dánia
Hamburg - Christiansfeld - Roskilde - Berlin
Június 22. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Június 23. 5 nap Előzetes helyfoglalás

További 2 időpont

II. Lajos mesés kastélyai
Dürstein - Golling - Hellbrunn- Linderhof - Innsbruck - kastélyok
Április 01. 5 nap Ár: hamarosan
Június 12. 5 nap Ár: hamarosan

További 1 időpont

Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse
Április 01. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Május 26. 5 nap Előzetes helyfoglalás

További 2 időpont

Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, St. Gilgen hajózás
Június 27. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Augusztus 11. 5 nap Előzetes helyfoglalás

Kinyomtatom a programot
Közép-európai körkép úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse
Április 01. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Május 26. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Hanza városok és Dánia
Hamburg - Christiansfeld - Roskilde - Berlin
Június 22. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Június 23. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, St. Gilgen hajózás
Június 27. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Augusztus 11. 5 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló időpontban

Éjféli napsütés repülővel
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 11. 12 nap Előzetes helyfoglalás
Baltikum, Szentpétervár repülővel
Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn
Június 23. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Augusztus 15. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 20. 5 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló árban

Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Május 11. 4 nap Ár: hamarosan
Június 13. 4 nap Ár: hamarosan
Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Április 19. 7 nap Ár: hamarosan
Június 04. 7 nap Ár: hamarosan
Az ókori Hellász szépségei
Belgrád - Thesszaloniki - Paralia - Olümpia - Athén - Mükéné
Június 02. 9 nap Ár: hamarosan
Augusztus 23. 9 nap Ár: hamarosan
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Június 25. 12 nap Ár: hamarosan
Június 27. 9 nap Ár: hamarosan
Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney
Szeptember 24. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Szeptember 25. 5 nap Előzetes helyfoglalás