Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 16 - 21. 125 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Július 20 - 25. 132 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Klosterneuburg csodaszép kolostora
·  Hangulatos cseh városok és várak
·  5 bajor város megtekintés
·  Hajózási lehetőség a Königseen

"Letűnt korok patinás csillogását ma is büszkén magukon viselő városokban a világi és szakrális kincsek között maga a gyönyörűség egy kis nosztalgia!"
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (9)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KLOSTERNEUBURG – CESKY KRUMLOV – CESKE BUDEJOVICE

Reggeli indulás, utazás hegyeshalmi határátlépéssel Ausztriába. Első megállónk Klosterneuburgban lesz. Az itt található apátság alapjai a XIII. századig vezethetőek vissza. Nagyon látványos barokk templomának kialakítása az 1730-as évek­ben kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjtemén­nyel rendelkezik. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Csehországba. A délutáni órákban érünk Cesky Krumlovba, amely szerepel a világörökségek listáján. Elsőként megte­kintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, városháza), majd onnan felka­paszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az elénk táruló páratlan panorámát. Ezt követően folytatjuk utunkat Ceske Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően, sétálunk a belvárosban. A főtéren és környékén megtekintjük a városhá­zát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templo­mot és a kolostor, majd elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: HLUBOKA – PLZEN – REGENSBURG

Reggeli után Hlubokára megyünk. Itt van Csehország egyik leg­látványosabb vára. Barokk és angol gótikus stílusjegyek kevered­nek a vár épületében. Megtekintjük a belső termeket is. Folytatva utunkat a másik híres „sörvárost”, Plzent keressük fel. Itt van egy látványos múzeum, ahol láthatjuk a plzeni sör történetét és kós­tolhatunk is a híres nedűből. Ezt követően rövid séta a központ­ban és indulunk tovább Németországba. Délután érkezünk Regensburgba. Átsétálunk a Kőhídon, melynek alapjai a XII. szá­zadig vezethetőek vissza. Középkorban, a Dunán az egyik legfon­tosabb átkelőhely volt ez a híd. A nagy forgalom miatt érthető, hogy komoly fejlődésnek indult a város. Beérve a központba kezd­jük városnézésünket. A legszebb látnivalóik: dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi városháza. 2006-ban az óvárost a világörökség részének nyilvánították. Regensburgi prog­ramunk befejezése után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

3. NAP: NÜRNBERG – WÜRZBURG – ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe utazunk. Sok német-római császár választotta tartózkodási helyéül a várost. Az 1470–1530 közötti időszak számít a város virágkorának. Gazdagságát kiváló kéz­művesiparának és a kereskedelem szempontjából kedvező fekvésének köszönhette. Az ezekkel kapcsolatos emlékeket is felkeressünk. Ízelítő a legfőbb látnivalókból: Szent Lőrinc-templom, Főpiac tér, Miasszonyunk temploma, Ó-városháza, Felsőváros. Dürer-ház, vár (kívülről). Folytatjuk bajorországi nézelődésünket és Würzburgba utazunk. Először felkeressük az Érseki Palotát mely az UNESCO Világörökségek listáján is sze­repel. Csodaszép barokk szobái, freskói megérik, hogy eltölt­sünk itt kb. 1 órát. A palotához egy nagyon szép gondozott park is tartozik. Folytatjuk a Majna-parti város megismerést a városközponttal. Itt a fő ékesség a román alapokra épült Dóm. Az ezt követő szabadprogram után a mesebeli középkori város­kába, Rothenburgba megyünk. A belvárost többszáz éves város­fal veszi körül. Először megtekintjük a város főbb látnivalóit, a Spital-bástyát, a főteret és a gótikus Szt. Jakab-templomot. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

4. NAP: AUGSBURG – MÜNCHEN

Reggeli után Augsburgba visz utunk. Programunkat a belvá­ros megtekintésével kezdjük. Nagyon szép a Városháza épü­lete. Megtekintjük a monumentális dómot, és a központot. Ezt követően elmegyünk a Fuggerei-hoz. A híres bankárról nevezték el a negyedet. Fugger szociális célból építette eze­ket a házakat a XVI. században. Ezt követően a bajor fővá­rosba, Münchenbe buszozunk. Dél-Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirág­zóbb városainak. Neve a német Mönch szóból ered – mely magyarul szerzetest jelent –, és alakja a város címerében is megtalálható. Városnézés: belváros, Miasszonyunk temploma, városháza, gótikus kapuk, Maximilian utca szecessziós épüle­tei. Látjuk, hogy Németország egyik legelegánsabb és leggaz­dagabb városa München. Lesz szabadprogram is a központban. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: MÜNCHEN – BERCHTESGADEN – KÖNIGSEE

Reggel elhagyjuk a bajor fővárost és továbbindulunk a hír­hedt „Sasfészekhez”. Berchtesgadennél a Kehlsteinhaushoz megyünk fel. A történelmi helyszín megközelítése a parkolóból helyi buszokkal történik. Káprázatos, részben sziklába vájt úton haladunk felfelé. Közben már kezd kirajzolódni a táj szépsége. Ezt követően egy korabeli lift visz fel bennünket a hegytetőre. A szikla tetejéről jó idő esetén ellátni a Königseeig és Salzburgig is. Ezt követően a közelben egy encián likőrkészítő üzemet, láto­gatunk meg. Itt beszélnek az elkészítési módról, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Délután egy hajókirándulást tehetünk a Königsee-n. Az Alpok vonulatai ölelik körbe ezt a tengerszemet. Akinek kedve van az velünk tart és hajózik St. Bartolome kikötőig. Kiszállás után itt egy templomot is meg lehet tekinteni, majd visszahajózunk. Ezt követően ausztriai szállásunkra buszozunk.

6. NAP: KREMSMÜNSTER – MAYERLING – BUDAPEST

Reggeli után Kremsmünsterbe indulunk, melynek apátsági templomát tekintjük meg. Nagyon szép freskókkal díszített. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben még megállunk Mayerlingben. Megtekintjük azt az emlék­helyet, melyet Rudolf trónörökös emlékére emeltetett Sisi. Jelenleg múzeum is üzemel ott ahol az a vadászkastély állt, melyben öngyilkos lett Rudolf és szeretője. Programunk befe­jezése után hazafelé indulunk. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Hluboka - kastély270 CZK
Nürnberg - katedrális3,00 €
Sasfészek16,00 €
Klosterneuburg - apátság15,50 €
Cesky Krumlov - vár320 CZK
Plzen - múzeum90 CZK
Würzburg8,00 €
Königsee hajó14,00 €
Kremsmünster - apátság7,00 €
Rothenburg - Szt. Jakab templom2,00 €
Mayerling - vadászkastély6,50 €

Belépők ára: kb.: 72 € + 680 CZK

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Tolna Le/felszálló Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Fekete Zoltán
Miskolc
2019.08.01

A párommal az egy éves évfordulónk alaklmábol választottuk az utat. Csodás helyeken jártunk, talán kicsit sok is volt a látnivaló a hat nap alatt. Kálmán Józsi idegenvezetése egyszerűen felülmúlhatatlan. Nagy élmény volt Vele az idegenvezetés. Odaitélném az év idegenvezető díjat a részére. Biztos, hogy találkozunk még. *****

 • 4.3
Szegedi Péter
Budapest
2017.08.07

Párommal együtt vettünk részt az utazáson és csak jót tudunk mondani róla. A szervezés kiváló, rengeteg helyen fordultunk meg, a szállásra sem lehet panasz. Külön kiemelnénk az idegenvezetőnket, Józsit, aki úgy vélem, a maximumot hozta ki az utazásból, rendkívül felkészült volt. Egy élmény volt, köszönjük!

 • 5.0
Székely Lászlóné
Budapest
2017.06.07

Kifejezetten színes program jellemzi az utat, sok városban, még több látnivalóval. Őszintén szólva nem lehet okunk panaszra, idegenvezetőnk utasközpontú, széleskörű tudással rendelkezett. A busz kényelmes volt, a sofőr pedig udvarias és figyelmes. A reggeli és a vacsora változatos volt, sok minden közül lehetett választani, bár számomra néha sós volt. Köszönjük az új élményeket, már nagyon várom a lengyel körutazást.

 • 5.0
Tráser Mária
Győr
2016.08.28

Az Császárvárosok út programja, az étkezés és szállás remek volt! Nagyon örülök, hogy a Proko-val világörökségeket is megtekinthetünk, mivel ezek olyan csodálatos nevezetességek, vagy természeti csodák, amelyeket mindenkinek látnia kell. Nagyon tapasztalt idegenvezetőnk volt, neki külön gratulálok! Nem kérdés, hogy jövőre melyik irodával utazok, csak is a Proko Travel-lel!

 • 5.0
Gonda Lászlóné
Miskolc
2016.08.17

Most értem haza a Császárvárosok c. útról. Kellemes volt a városlátogatások tempója, nem kellett rohanni, volt idő bámészkodni és fotózni. A sofőrök készségesek, türelmesek. A program összeállítása is nagyon tetszett! Világéletemben nagy utazó voltam, több irodával is utaztam már. Azonban el kell ismernem, hogy a legmagasabb színvonalú irodák közé tartozik a Proko Travel!

 • 5.0
Törőcsik Emese
Szeged
2016.08.11

Már utaztam pár utazási irodával, de az idegenvezető felkészültsége, illetve a programok szervezettsége messze itt a legjobb. Az úton a gépkocsivezető tapasztaltságának köszönhetően végig biztonságban éreztem magam, külön dicséret jár azért, mert sehol sem tévedtünk el. Hihetetlen, hogy ennyi nevezetességet jártunk be 5 nap alatt, a sörkóstolások pedig csak emelték az alapvetően jó hangulatot. További jó munkát és sok sikeres utat kívánunk a Proko csapatának!

 • 5.0
Vajda Ferenc
Budapest
2015.08.17

Köszönjük a bp-i iroda munkatársainak a segítségét, akik maximális szaktudással és kedvességgel intézik külföldi útjainkat. Évek óta visszajárunk, eddig még nem csalódtunk! Jövőre Németország és Csehország helyett valószínűleg távolabbra, Spanyolországba vagy Portugáliába tervezzük az utat! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk az irodát! Sok sikert kívánunk! Üdvözlettel, Vajda Ferenc és Vajda-Nagy Klára

 • 5.0
Egri Katalin
Budapest
2015.07.07

Rengeteg új információval tértem haza, idegenvezetőnk felkészültsége minden területen lenyűgöző, akár zenéről, akár irodalomról kérdeztük, mindig pontos, kielégítő választ kaptunk. Az étkezésre nem panaszkodhatom, hiszen változatos és bőséges volt, habár én több helyi specialitást is kipróbáltam volna. A transzfer Budapestre rendkívül jó dolog, nagyon megkönnyítette az utazást. Remélem még sok ilyen jól megszervezett úton vehetünk részt Önökkel!

 • 4.8
P. Kis Virág Melinda
Vecsés
2013.08.03

Ismét egy jól tervezett, szervezett, hibátlan úton vettem részt 2013.07.12-16.Császárvárosok és gyógyvizek nyomában, igényes szállásokkal. Kámán József idegenvezetőnk személye teljes biztonságot adott az úton. Felkészült, jól tájékozott, precíz, mindenre-mindenkire kiterjedt figyelme. Változatos vezetése (zene, vers több alkalommal is, meglepetés-helyek bemutatása) élménydússá tette az utat. Kiválóan és higgadtan, megnyugtatóan kezelte az utasok kéréseit. Méltó képviselője az irodának. Teljes megelégedéssel és köszönettel: Kis Virág Melinda

 • 5.0
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Július 24. 5 nap 119 500 Ft
Augusztus 03. 5 nap 119 500 Ft

További 3 időpont

Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin
Június 04. 9 nap 228 000 Ft
Június 22. 9 nap 240 000 Ft

További 2 időpont

Hajóval Passauba
Komárom - Bős vízlépcső - Pozsony - Dévény
Szeptember 16. 5 nap 132 800 Ft

Hanza városok és Dánia
Hamburg - Christiansfeld - Roskilde - Berlin
Augusztus 09. 6 nap 256 000 Ft
Augusztus 09. 7 nap 215 000 Ft

Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse
Május 28. 5 nap 119 500 Ft
Június 26. 5 nap 119 500 Ft

További 3 időpont

Kinyomtatom a programot
Közép-európai körkép úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Július 24. 5 nap 119 500 Ft
Augusztus 03. 5 nap 119 500 Ft
Hajóval Passauba
Komárom - Bős vízlépcső - Pozsony - Dévény
Szeptember 16. 5 nap 132 800 Ft
Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse
Május 28. 5 nap 119 500 Ft
Június 26. 5 nap 119 500 Ft

Utazások hasonló időpontban

Gyerekprogramok az iskolaszünetben
Kalandpark - Csokoládégyár - Dinópark - Bécs
Június 16. 4 nap 74 000 Ft
Észak aranyháromszöge
Stockholm - Helsinki - Szentpétervár - Carszkoje Szelo
Július 20. 6 nap 369 500 Ft
Olaszország gyöngyszemei
Firenze – Róma – Nápoly – Capri – Pompei – Padova
Július 18. 8 nap 207 000 Ft
Augusztus 26. 8 nap 207 000 Ft

Utazások hasonló árban

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Kotor – Skodra – Durres – Tirana – Kruja – Mostar
Június 15. 7 nap 156 000 Ft
Július 04. 7 nap 159 000 Ft
Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Július 20. 6 nap 149 500 Ft
Augusztus 10. 6 nap 149 500 Ft
Barcelonai kiruccanás
Barcelona
Augusztus 23. 3 nap 147 000 Ft
Milánó a kultúra, a divat és a foci fővárosa
Milánó főbb látnivalói, stadiontúra, gasztronómia séta a Navigli negyedben
Május 22. 3 nap 119 500 Ft
Tavaszi körutazás Lengyelországban
Wroclaw - Torun - Malbork - Gdansk - Varsó
Június 09. 5 nap 119 500 Ft