Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 23. 135 000 Ft (-6 750 Ft)
128 250 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 01 - 06. 135 000 Ft (-6 750 Ft)
128 250 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 10 - 15. 135 000 Ft (-6 750 Ft)
128 250 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 10 - 15. 135 000 Ft (-6 750 Ft)
128 250 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Klosterneuburg csodaszép kolostora
·  Hangulatos cseh városok és várak
·  5 bajor város megtekintés
·  Hajózási lehetőség a Königseen

"Letűnt korok patinás csillogását ma is büszkén magukon viselő városokban a világi és szakrális kincsek között maga a gyönyörűség egy kis nosztalgia!"
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KLOSTERNEUBURG – ČESKÝ KRUMLOV – ČESKE BUDEJOVICE

Reggeli indulás, utazás hegyeshalmi határátlépéssel Ausztriába. Első megállónk Klosterneuburgban lesz. Az itt található apát­ság alapjai a XIII. századig vezethetőek vissza. Nagyon látvá­nyos barokk templomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendel­kezik. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Csehországba. A délutáni órákban érünk Český Krumlovba, amely szere­pel a Világörökségek Listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen tárul­kozó páratlan panorámát. Ezt követően folytatjuk utunkat Česke Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően, sétálunk a belvá­rosban. A főtéren és környékén megtekintjük a városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort, majd elfoglaljuk szállásunkat. Javasoljuk, hogy a fakul­tatív vacsoránál kóstolják meg a híres helyi sört.

2. NAP: HLUBOKA – PLZEN – REGENSBURG

Reggeli után Hlubokára kirándulunk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb vára. Nagyon szép az ezt körbe ölelő park is. Barokk és angol gótikus stílusjegyek keverednek a vár épü­letében. Megtekintjük a belső termeket is. Különösen látvá­nyosak a faliszőnyegek és a könyvtár, ahol több mint 10.000 kötetet őriznek. Folytatva utunkat a másik híres „sörvárost”, Plzent keressük fel. Itt egy látványos múzeumot keresünk fel, ahol elmesélik a plzeni sör történetét majd kóstolhatunk is a híres nedűből. Ezt követően rövid séta a központban és indulunk tovább Németországba. Délután érkezünk Regensburgba, mely közel 2000 éves. Átsétálunk a Kőhídon, melynek alapjai a XII. szá­zadból valók. Középkorban, a Dunán az egyik legfontosabb átke­lőhely volt ez a híd. A nagy forgalom miatt érthető, hogy komoly fejlődésnek indult a város. Beérve a központba kezdjük városné­zésünket. Mivel a II. Világháborús bombázások elkerülték a város a több évszázados épületek megmaradtak eredeti állapotuk­ban. A legszebb látnivalóik: dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi városháza. 2006-ban az óvárost a Világörökség részének nyilvánították. Regensburgi programunk befejezése után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

3. NAP: NÜRNBERG – WÜRZBURG – ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe utazunk. Sok német-római császár választotta tartózkodási helyéül a várost. Az 1470–1530 közötti időszak számít a város virágkorának. Gazdagságát kiváló kéz­művesiparának és a kereskedelem szempontjából kedvező fekvésének köszönhette. Az ezekkel kapcsolatos emlékeket is felkeressünk. Ízelítő a legfőbb látnivalókból: Szent Lőrinc-templom, Főpiac tér, Miasszonyunk temploma, Ó-városháza, Felsőváros. Dürer-ház, vár (kívülről). Folytatjuk bajorországi nézelődésünket és Würzburgba utazunk. Először felkeressük az Érseki Palotát mely az UNESCO Világörökségek Listáján is szere­pel. Csodaszép barokk szobái, freskói megérik, hogy eltöltsünk itt kb. 1 órát. A palotához egy nagyon szép gondozott park is tartozik. Folytatjuk a Majna-parti város megismerést a város­központtal. Itt a fő ékesség a román alapokra épült Dóm. Az ezt követő szabadprogram után a mesebeli középkori városkába, Rothenburgba megyünk. A belvárost többszáz éves városfal veszi körül. Először megtekintjük a város fő értékeit, a Spital-bástyát, a főteret és a gótikus Szt. Jakab-templomot, majd szabadprogram a kellemes hangulatú városban. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

4. NAP: AUGSBURG – MÜNCHEN

Reggeli után Augsburgba visz utunk. Programunkat a belvá­ros megtekintésével kezdjük. Nagyon szép a Városháza épü­lete. Megtekintjük a monumentális dómot és a központot. Ezt követően elmegyünk a Fuggerei központjához. A híres ban­kárról nevezték el, a negyedet. Fugger szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. században. Ezt követően a bajor fővá­rosba, Münchenbe buszozunk. Dél-Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Neve a német Mönch szóból ered – mely magya­rul szerzetest jelent –, és alakja a város címerében is megtalál­ható. Városnézés: belváros, Miasszonyunk temploma, régi és új városháza, gótikus kapuk, Maximilian utca szecessziós épüle­tei. Látjuk, hogy Németország egyik legelegánsabb és leggaz­dagabb városa München. Lesz szabadprogram is a központban. Programunk végeztével osztrák szállásunkra buszozunk (2 éj).

5. NAP: BERCHTESGADEN – KÖNIGSEE – AUSZTRIA

Reggel visszamegyünk Németországba és a közeli Berchtesgadennél felmegyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő ese­tén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königsseet is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. 2020. májusában felújítás miatt bezárták a Sasfészket. Előzetes tájékoztatás szerint 2021. tavaszán nyitják ki ismét. Ha ebben csúszás lenne, akkor programmódosulás lesz. A hegy­ről leérkezve egy érdekes üzembe megyünk. A közelben van egy Encián Likőrkészítő, ezt látogatjuk meg. Itt beszélnek az elkészí­tési módról, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Ezt követően egy hajókirándulást tehe­tünk a Königsee-n. Az Alpok vonulatai ölelik körbe ezt a tenger­szemet. Akinek kedve van az velünk tart és hajózik St. Bartolome kikötőig. Kiszállás után itt egy templomot is meg lehet tekinteni, majd visszahajózunk. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: KREMSMÜNSTER – MAYERLING – BUDAPEST

Reggeli után Kremsmünsterbe indulunk, melynek apátsági templomát tekintjük meg. Nagyon szép freskókkal díszített. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat és megállunk Mayerlingben. Megtekintjük azt az emlékhelyet, melyet Rudolf trónörökös emlékére emeltetett Sisi. Jelenleg múzeum is üze­mel ott ahol az a vadászkastély állt, melyben öngyilkos lett Rudolf és szeretője. Programunk befejezése után hazafelé indu­lunk. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Hluboka - kastély + vonat320 CZK
Nürnberg - katedrális4 €
Sasfészek (ZÁRVA)17 €
Klosterneuburg - apátság15,5 €
Cesky Krumlov - vár320 CZK
Plzen - múzeum90 CZK
Würzburg8 €
Königsee hajó16 €
Kremsmünster - apátság7 €
Rothenburg - Szt. Jakab templom2 €
Mayerling - vadászkastély7 €

"Belépők ára: kb.: 77 € + 730 CZK

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Szabó Lajos
Berettyóújfalu
2020.08.19

Szöveg nélkül

 • 5.0
Király Ernő
Debrecen
2020.08.06

Szöveg nélkül

 • 5.0
Pénzes Kiss Barbara
Debrecen
2020.08.02

Tartalmas, gazdag program. Józsi nagyon lelkiismeretes, profi idegenvezető. Örülök, hogy rátaláltam a Proko Travel-re!

 • 4.8
Kovács László és neje
Gyöngyös
2020.08.02

Szöveg nélkül

 • 5.0
Joó László
Budapest
2020.07.29

Szöveg nélkül

 • 4.8
Koszna Györgyné és férje
Békéscsaba
2020.07.28

Tipikus közép-európai körkép. Kámán József széleskörű ismeretekkel rendelkezik, az utasokhoz való hozzáállása stb. kiváló. A sofőr segítőkész, udvarias és pontos volt, odafigyelt az autóbusz tisztaságára.

 • 4.5
Szekrényes Andrásné
Markaz Szent lászló út 35.
2020.07.27

Csodálatos volt az út, a sok információtól csak kapkodtuk a fejünket. Kicsit félve indultunk el a vírus miatt, de bűn lett volna kihagyni. Nekünk minden tetszett: a sok szép város, vidék . A csehországi várak meglepően érdekesek voltak, úgy éreztük, hogy vissza kell még majd egyszer menni. A csoport összetétele, kis létszáma családias hangulatot teremtett, amely Kámán József idegenvezetőnek is volt köszönhető. És itt kell megemlítenem az idegenvezetőt, akiről csak szuperlatívuszokban tudok írni, mert fenomenálisnak bizonyult: nagy tudású, empatikus, segítőkész, jó humorú és a sofőrrel együtt kiváló szervezőkészségről tett tanúbizonyságot. Ha lehetőségünk lesz rá, évente kétszer is szeretnénk utazni a párommal a Proko Travellel.

 • 5.0
Veres Ilona
Téglás
2019.08.19

Nagyon tartalmas utazás, sok szép műemlékkel és várossal ismerkedtem meg. Kámán József figyelmes, rendkívül tájékozott, nagy tudású, időnként egy kicsit rámenős. A buszban lehetne kávé automata. A sofőr segítőkész, ütemesen vezető, felesleges előzgetés és fékezés nélkül. Nem volt hányingerem!! :) A szállás kiváló, de a kiszolgálás lassú volt.A cseh országi ellátás kiváló és hagyományos ételeket tartalmazott.

 • 4.5
Vígh Zoltán
Szentes
2019.08.19

A program tartalmas, kiváló volt, Józsi fantasztikus! Az autóbusz kiváló, kényelmes, a sofőr kedves, segítőkész. A szállodák kényelmesek voltak, viszont az étkezésnél voltak kisebb kényelmetlenségek (a Park Innben picit kevés volt, Münchenben várni kellett a svédasztal pótlására). Sokat utazok, 4-5 irodával utaztam eddig, most már a Proko lesz a kedvencem. Javaslom egynapos utak szervezését is, tanárként ősszel-tavasszal csak úgy tudok.

 • 4.8
Fraser Éva
Orosháza
2019.08.19

Ragyogó út - köszönjük szépen! Józsi remek idegenvezető, az egész utazás alatt segítőkész és professzionális volt. A buszon jobb lenne több hely a hosszú lábúaknak és az ülések lehetnének magasabbak a fejünknek. Köszönjük a minőségi szállásokat - a hosszú, fárasztó napok után jó volt a kényelmet élvezni. Jó lenne mindenütt büfévacsora. Esetleg Klosternenburgot ki lehetne hagyni, hogy több idő maradjon Chesky Krumlovra. :)

 • 4.8
Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 02. 9 nap 247 000 Ft
Június 20. 9 nap 247 000 Ft

További 2 időpont

Hajóval Passauba
Komárom - Bős vízlépcső - Pozsony - Dévény

Előfoglalási kedvezmény!

Június 23. 5 nap 153 600 Ft
Szeptember 15. 5 nap 153 600 Ft

Hanza városok és Dánia
Hamburg - Christiansfeld - Roskilde - Berlin

Előfoglalási kedvezmény!

Június 22. 7 nap 222 000 Ft
Június 23. 5 nap 280 000 Ft

További 2 időpont

II. Lajos mesés kastélyai
Dürstein - Golling - Hellbrunn- Linderhof - Innsbruck - kastélyok

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 12. 5 nap 126 000 Ft
Július 10. 5 nap 126 000 Ft

További 1 időpont

Kelet-német nosztalgia
Drezda – Meissen – Berlin – Potsdam – Lipcse

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Május 26. 5 nap 108 500 Ft
Július 11. 5 nap 108 500 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Közép-európai körkép úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, St. Gilgen hajózás

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 27. 5 nap 118 000 Ft
Augusztus 11. 5 nap 124 000 Ft
Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 02. 9 nap 247 000 Ft
Június 20. 9 nap 247 000 Ft
II. Lajos mesés kastélyai
Dürstein - Golling - Hellbrunn- Linderhof - Innsbruck - kastélyok

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 12. 5 nap 126 000 Ft
Július 10. 5 nap 126 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 18. 6 nap 149 000 Ft
Július 10. 6 nap 149 000 Ft
A Balkán ismeretlen szeglete
Tirana - Ohrid - Bitola - Apollonia

Előfoglalási kedvezmény!

Július 28. 10 nap 399 000 Ft
Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn

Előfoglalási kedvezmény!

Július 20. 5 nap 163 000 Ft

Utazások hasonló árban

Magyar emlékek Kárpátalján
Munkács – Vereckei-hágó – Szolyva – Ungvár

Előfoglalási kedvezmény!

Június 13. 4 nap 106 000 Ft
Július 11. 4 nap 106 000 Ft
Százszorszép Szászország
Valtice - Drezda - Meissen - Pirna - Königstein - Wroclaw

Előfoglalási kedvezmény!

Július 28. 6 nap 144 000 Ft
Szeptember 16. 6 nap 144 000 Ft
A szomszéd hegye mindig zöldebb
Grossglockner Hochalpenstrasse, túrázás az Alpokban

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 10. 5 nap 135 000 Ft
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Klagenfurt - Milánó - Asti - Torinó - Bergamo

Előfoglalási kedvezmény!

Szeptember 16. 6 nap 164 000 Ft
Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 5 nap 156 000 Ft
Augusztus 05. 5 nap 156 000 Ft