Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - 30. 188 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 17 - 21. 188 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 11 - 15. 188 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése
·  Svájcban: hágók, szurdokok és csokoládégyár felkeresése
·  Szép olasz városok: Verona, Milánó, Como
·  Lugano a tóparti gyöngyszem

"Két ország, merőben eltérő karakterrel és kultúrával. Pont ezért különleges átélni, hogy valahogy mégis összhangot alkotnak az alpesi és a mediterrán elemek."
Kádár Zsolt – 14 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (41)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BP. – VICENZA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délután érkezünk Olaszországba és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO Világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit. A városban 23 olyan épületet találunk, melyet a híres Palladio tervezett. Az óváros centrumában felkeressük a Piazza dei Signorit. Figyelmet érdemel a 82 méter magas Torre dei Piazza, a városházához tartozó Loggia del Capitano, melyet a híres építész, Palladio épített 1571-ben. Palladio főműve, a Basilica Palladiana. A tanácsteremnek készült épületben jelenleg a Palladio Múzeum található. Sétánk után a várost elhagyva Verona melletti ****-os szállásunkra utazunk.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Természetesen megtekintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele vannak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely nyaranta a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatottabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Veronát elhagyva Milánóba utazunk. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait. Ezek közül a legismertebb a Dóm, mely az 1300-as évek végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a toronyba és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalat köti össze. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerkezet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készítette, aki a nyitás előtt két nappal lezuhant az építéshez felszerelt állványról, és életét vesztette. A galéria nemhiába érdemelte ki a „milánóiak szalonja" címet. Végig elegáns üzletek, luxuséttermek sora látható. A milánói opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg. Ezen a napon még egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése: 8.000,- Ft belépővel Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természetesen visszatérítjük. Aki nem jön a freskó megtekintésére, azoknak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállásunkra buszozunk, mely ezúttal is **** szálloda.

3. NAP: COMO – LUGANO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főutcán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a Dóm, mely román és gótikus alapokra épült, sok márvány felhasználásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol az ország több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve, egy szépen kialakított parkban. Délután egy másik tóparti városban gyönyörködünk. Lugano bájából és hangulatából egy kis ízelítőt kaphatunk, amikor a tóparti séta mellett felkeressük a szép városházát, főteret és az egykori Ferences templomot is. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. Itt kóstolhatunk a cég termékeiből és természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Programunk befejezése után szálláshelyünkre buszozunk.

4. NAP: BELLINZONA – VIA MALA – CHUR

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságokról szól. Reggeli után Bellinzonát látogatjuk meg. A város fölé 3 vár magasodik. Ez annyira egyedi, hogy bekerült az UNESCO Világörökségei közé. Egyik várat meg is tekintjük, majd sétálunk a belvárosban, ahol a Santa Maria Grazia templomot tekintjük meg, melynek freskói meseszépek. Elhagyjuk Bellinzonát és csodálatos hegyes tájon haladunk tovább. Többször is felmegyünk 2.000 m fölé, amikor átmegyünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekinthetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban, zuhatagokban. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangulatos főterét szép házak ölelik körbe. A Münster (templom) környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – MONDSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk egy aranyos osztrák kisvárosban, Mondseeben, ahol megtekintjük a tópartot, a gótikus alapokra épült, de később barokkosított Szent Mihály bazilikát és a főteret. Kb. 1 órás nézelődésünk után tovább indulunk Magyarország felé. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Budapestre érkezés 21 óra körül, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Milánói dóm - múzeum3 €
Melide - Mini Svájc20 frank
Via Mala5 frank
Lugano - Csokigyár1 frank
Bellinzona - kastély (Bellinzona pass)18 frank
Emilia-Romagna tartomány múzeum adomány1 €
Helyi és idegenforgalmi adók3 €

Belépők ára: kb.: 44 frank + 7 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 08:00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Felszálló kb. reggel 7:30 - 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Győr Leszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Leszálló kb. reggel 7:50 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Sz. József
Pomáz
2019.09.13

Amikor elolvastam a programot, akkor azt gondoltam, hogy ennyi nem fér bele, nem valósítható meg. De a Kámán Józsi ezt is megoldotta és minden belefért. Igaz, hogy minden reggel 7-kor reggeliztünk, de cserébe többet láttunk. Még így is mindig jutott egy kis idő gyors evésre, fagyizásra napközben. Az audio gude nagyon praktikus dolog, mert amikor elkezd recsegni, akkor rájön az ember, hogy messze került az idegenvezetőtől. Nyílván Milánoban napokat is el lehetne tölteni, de ami le volt írva, azt mind láttuk is. 3 különböző ország, mindenhol másfajta élmények. Nagyon jó, hogy Veronában már reggel bemegyünk, mert még nincs tömeg. Külön köszönöm Józsinak, hogy most már tudom melyik az igazi Mózart kugli.

 • 5.0
Tóth Andrea
Dunaújváros
2019.08.25

Ismerőseink ajánlására választottunk az iroda kínálatából. A transzfer szinte percre pontosan érkezett, további utunkon is nagyon kényelmes tiszta autóbusszal utaztunk.Óriási respect ATTILÁNAK az autóbuszunk vezetőjének az út minden pillanatában biztonságban éreztük magunkat ( a hajtűkanyarokban Svájcban is ).Idegenvezetőnk JÓZSI lexikális tudásának köszönhetően kimerítő információkkal gazdagodtunk minden általunk meglátogatott várost, nevezetességet meg-és bemutatott .Szállásaink megfelelőek ,tiszták ,kényelmesek voltak (-egyedül Svájcban-Andermatt kivétel :-( - az ellátás sem hagyott kivánni valót maga után) ,tiroli szállodánk ,étkezéseink pedig kiváló minősítést érdemelnek.Újabb utazásra indulok októberben az iroda szervezésében :-) és magam is jó szívvel ajánlom ismerőseimnek.

 • 4.5
M. Imre és Marika
Isaszeg
2019.07.19

Gyermekeinktől kaptunk utazási utalványokat, azt használtuk fel erre az útra. Sajnos 5-6 napnál már nem tudunk hosszabb utakra utazni, mert sok az unoka és így sok a feladat. Azért is esett a választásunk erre az 5 napos útra. Hazafelé már úgy éreztük, mintha legalább egyhetes út lett volna, annyi látnivaló és program volt benne. Mindenhol jó volt a szállásunk, tiszta, rendes szobákat kaptunk. Kálmán József kísérőről és a sofőrről (sajnos az ő nevét elfelejtettük) csak a legjobbakat tudjuk elmondani. Milánóban délután voltunk, így már rengeteg turista volt a város minden pontján. Nagyon jó volt, hogy a fülünkben hallottunk mindent, azt is, hogy merre megyünk tovább. Férjem így tudott fotózni is nyugodtan. Nagyon jó utazás volt, szerencsére van még több 5 napos út, így jövőre is tudunk választani.

 • 5.0
Dr. Pné Dr. Sz. Franciska
Budapest
2018.09.26

Nem erre az útra akartam jelentkezni, de a másikon a várólistán nem léptem előre, akkor ajánlották a pesti irodában, hogy itt felszabadult egy hely. Külön-külön is kedvelem mindhárom országot, de így összekombinálva még érdekesebbnek ígérkezett. József fantasztikus idegenvezető, legnagyobb meglepetésemre már a budapesti indulásnál elkezdett „dolgozni” és elmesélte a környék összes érdekeségét. És ez a későbbiekben is így volt. Azt hiszem, hogy ennél komplexebben nem lehet tájékoztatni. Bár kb. mindenki nagyon örült a szabadidőknek (vásárlási láz), én még folytattam volna az ismerkedést a látnivalókkal. A gyaloglósabb napok után a buszon ki lehetett pihenni a fáradalmakat, cserébe csodás svájci tájakon utaztunk keresztül. Így elmondható, hogy tényleg minden pillanatban volt valami látnivaló. A salzburgi városnézés után már jól is esik a buszozás hazafelé, van idő Pestig fejben újra végig gondolni a látottakat. Köszönöm Józsi, köszönöm Proko, még találkozunk!

 • 5.0
Spisák László
Visonta
2018.08.15

Nagy tudású, figyelmes idegenvezető. A sofőr rutinos és kedves. Pozitívum még a transzfer lehetősége.

 • 4.0
Eszteri Csaba
Szekszárd
2018.08.14

A program változatos, sokszínű, nagyon gazdag. Az idegenvezető mindenre kiterjedő, részletes információkkal gazdagon lát el.

 • 4.5
Janzsó Dávid Gábor
Szeged
2018.08.12

Tartalmas program, az idegenvezető sok információval látott el minket. A busz tiszta és csendes, a sofőr készséges, teljesen megbízható. A helyi ízekből bőven volt választék.

 • 5.0
Dr. Szabó Erzsébet Gyöngyi
Szeged
2018.08.11

Kiváló felkészültségű, szaktudású, udvarias, készséges és tájékozott idegenvezető. A busz tiszta, kényelmes, rendezett, rutinos, udvarias és pontos sofőrrel.

 • 4.8
Erdészné Hadabás Éva
Győr
2018.08.10

Gyönyörű, változatos, élménydús, gazdag program. Idegenvezető türelmes, nagy tárgyi tudású, kedves, segítőkész. Kényelmes, higiénikus busz, egyszerűen szuper sofőrrel. Kulturált, kényelmes, esztétikus környezetű szállás, kiváló, sokrétű étkezéssel.

 • 5.0
Kis-Molnár Márta
Hódmezővásárhely
2018.08.09

Gazdag, jól felépített program. Felkészült, alapos idegenvezető és még a humora is jó. Kényelmes, tiszta busz, megbízható, segítőkész sofőrrel. Az audioguide különösen jó volt.

 • 5.0
Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén

Svájci hegyek közt télen
Március 29. 4 nap Ár: december közepén

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Svájc és Olaszország bűvöletében úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Svájci hegyek közt télen
Március 29. 4 nap Ár: december közepén
Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén