Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 09 - 13. 127 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 16 - 20. 127 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Milánóban a dóm és az „Utolsó vacsora” megtekintése
·  Svájcban: hágók, szurdokok és csokoládégyár
·  Szép olasz városok: Verona, Milánó, Como
·  Lugano és Locarno, a tóparti gyöngyszemek

"Két ország, merőben eltérő karakterrel és kultúrával. Pont ezért különleges átélni, hogy valahogy mégis összhangot alkotnak az alpesi és a mediterrán elemek."
Kádár Zsolt – 10 éve idegenvezetőnk

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (38)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – VERONA

Reggel indulunk és Szlovéniát érintve érkezünk Olaszországba. Az első programunk a nagyon hangulatos Veronában lesz. Városnézés Rómeó és Júlia városában. Természetesen megte­kintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele van­nak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely kiváló állapotban van még ma is, nyaranta pedig a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatottabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Szállásunk ****-os hotelban lesz a város közelében.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően Milanóba utazunk. Városnézés Lombardia fővárosában. Mindenkit elkápráztatnak a dóm gótikus csúcs­ívei. Aki akar a templom ismertetése után felmehet a kupo­lába és kitekinthet az erkélyről az alattunk hömpölygő tömegre. (Sorban állás várható). Városnézésünk folytatásaként lát­hatjuk a Galériát, elegáns üzleteivel, majd a világhírű ope­raházat, a Scalát. Ezt követően egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban talál­ható Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az Utolsó vacsora. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom láto­gatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tud­juk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó meg­tekintése: 7.000,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. (Ha valaki későn adja le rendelését és nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk neki, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal.) Ezt követően, illetve aki nem jön a freskó megtekintésére, azok­nak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállá­sunkra – mely ezúttal is **** szálloda –, utazunk.

3. NAP: COMO – LUGANO – CSOKOLÁDÉ – LOCARNO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főut­cán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a dóm, mely román és gótikus alapokra épült sok márvány felhasználásá­val. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kelle­mes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol Svájc több mint 120 neveze­tességét mutatják be kicsinyítve egy szépen kialakított parkban. Délután két tóparti városban gyönyörködünk. Lugánóban, ebben a rendkívűl hangulatos városban, a kellemes tóparti séta mellett megtekintjük a szép városházát, a főteret és az egykori ferences templomot. Meggyőződünk róla, hogy milyen hangulatos város Lugano. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. A júli­usi csoporttal megtekintjük a csokoládégyártás menetét, kóstol­hatunk a cég termékeiből és a végén természetesen lesz vásárlási lehetőség is. (Augusztusban nincs termelés, de csokoládé vásár­lására akkor is lesz lehetőség.) Folytatjuk utunkat a filmfesztivá­lok városába, Locarnóba. A mediterrán hangulatú belvárosi séta után a Madonna del Sasso kegytemplomhoz és annak kilátójához megyünk fel. Innen mesés rálátás van a Lago Maggiore-tóra, a városra és a környező hegyekre. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk a hegyek közé, Közép-Svájcba.

4. NAP: ANDERMATT – OBERALPPASS – VIA MALA – CHUR – AUSZTRIA

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványos­ságokról szól. Reggeli után elhagyjuk Közép-Svájcot, és az ország magas hegyei közt az Oberalppasson indulunk kelet felé. Többször is felmegyünk 2.000 m fölé, amikor átkelünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekint­hetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban. Természetesen lesz fotóstopok is. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni, de fentről a hídról is kiváló felvételek készülhetnek. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen isme­rik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki szá­mára a látvány. A belváros hangulatos főtere szép házakkal körbeölelt. A Münster környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – SALZBURG – HEGYESHALOM – BP.

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk az egyik legszebb osztrák városban, Salzburgban, melyet Mozart városának is szoktak nevezni, mivel itt született a híres zeneszerző. A belvárosa méltán szerepel a világörökségek között. Városnézésünk során felkeressük a barokk stílusú Dóm-ot, Szt. Péter templomot, de sétálunk, és szabadidőnk alatt vásárol­hatunk is a híres Getreidegassen. Több alkalom is lesz arra, hogy a felettünk magasodó Hochensalzburg várát lefényképezzük, talán a Mirabell park virágaival az előtérben készülhetnek a leg­jobb felvételek. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lép­jük át a határt. Budapestre érkezés az esti órákban, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Milánó dóm terasz - lift16 €
Milánói dóm - múzeum3 €
Melide - Mini Svájc15 CHF
Locarno (Madonna del Sasso kilátó + vasút)6 CHF
Via Mala5 CHF
Csokigyár1 CHF
IFA3 CHF + 6 €

Belépők ára: kb.: 25 € + 30 CHF.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 08:00 Tesco parkoló
Győr Leszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Leszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Hegyeshalom Leszálló Hegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Tóth Andrea
Dunaújváros
2019.08.25

Ismerőseink ajánlására választottunk az iroda kínálatából. A transzfer szinte percre pontosan érkezett, további utunkon is nagyon kényelmes tiszta autóbusszal utaztunk.Óriási respect ATTILÁNAK az autóbuszunk vezetőjének az út minden pillanatában biztonságban éreztük magunkat ( a hajtűkanyarokban Svájcban is ).Idegenvezetőnk JÓZSI lexikális tudásának köszönhetően kimerítő információkkal gazdagodtunk minden általunk meglátogatott várost, nevezetességet meg-és bemutatott .Szállásaink megfelelőek ,tiszták ,kényelmesek voltak (-egyedül Svájcban-Andermatt kivétel :-( - az ellátás sem hagyott kivánni valót maga után) ,tiroli szállodánk ,étkezéseink pedig kiváló minősítést érdemelnek.Újabb utazásra indulok októberben az iroda szervezésében :-) és magam is jó szívvel ajánlom ismerőseimnek.

 • 4.5
Spisák László
Visonta
2018.08.15

Nagy tudású, figyelmes idegenvezető. A sofőr rutinos és kedves. Pozitívum még a transzfer lehetősége.

 • 4.0
Eszteri Csaba
Szekszárd
2018.08.14

A program változatos, sokszínű, nagyon gazdag. Az idegenvezető mindenre kiterjedő, részletes információkkal gazdagon lát el.

 • 4.5
Kovács Sára
Szekszárd
2018.08.13

Szöveg nélkül

 • 5.0
Janzsó Dávid Gábor
Szeged
2018.08.12

Tartalmas program, az idegenvezető sok információval látott el minket. A busz tiszta és csendes, a sofőr készséges, teljesen megbízható. A helyi ízekből bőven volt választék.

 • 5.0
Dr. Szabó Erzsébet Gyöngyi
Szeged
2018.08.11

Kiváló felkészültségű, szaktudású, udvarias, készséges és tájékozott idegenvezető. A busz tiszta, kényelmes, rendezett, rutinos, udvarias és pontos sofőrrel.

 • 4.8
Erdészné Hadabás Éva
Győr
2018.08.10

Gyönyörű, változatos, élménydús, gazdag program. Idegenvezető türelmes, nagy tárgyi tudású, kedves, segítőkész. Kényelmes, higiénikus busz, egyszerűen szuper sofőrrel. Kulturált, kényelmes, esztétikus környezetű szállás, kiváló, sokrétű étkezéssel.

 • 5.0
Kis-Molnár Márta
Hódmezővásárhely
2018.08.09

Gazdag, jól felépített program. Felkészült, alapos idegenvezető és még a humora is jó. Kényelmes, tiszta busz, megbízható, segítőkész sofőrrel. Az audioguide különösen jó volt.

 • 5.0
Herczegné Répás Borbála
Hódmezővásárhely
2018.08.08

Tartalmas, figyelemfelkeltő program, intelligens, tájékozott, türelmes és alapos idegenvezetővel. Kényelmes autóbusz, a sofőr bátor és kiegyensúlyozott. Köszönjük az audioguide-ot, nagyon jó volt.

 • 5.0
Szirányi Gyula
Szeged
2018.08.07

Az idegenvezető nagyon érdekesen mesélt sok mindenről, nagy lexikális tudással rendelkezik, alapos és precíz. Köszönjük!

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Svájc és Olaszország bűvöletében úthoz hasonló utazások