Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 24 - 31. 640 000 Ft (-10 000 Ft)
630 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·     Két mesés sziget az óceán közepén
·     Fantasztikus vulkáni képződmények
·     Látványos táj, színpompás virágok
·     Utolsó nap Lisszabonban városnézés

"A világ egy kevésbé ismert gyöngyszeme, ahol szerencsére még nincs turistatömeg. Buja növényzet, különleges történelem és szemet gyönyörködtető látvány mindenhol!"
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Szállás:
4 csillagos szálloda, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – LISSZABON – SAO MIGUEL – RIBEIRA GRANDE – PONTA DELGADA

Indulás Budapestről repülővel menetrend szerint. Lisszaboni átszállással utazunk az Azori-szigetek főszigetére, Sao Miguelre. A reptérről máris felfedezőútra indulunk. A sziget déli oldalán végighaladva érkezünk el a Lagoa do Fogo krátertóhoz, amely a legmagasabban elhelyezkedő tó a szigeten. Miután kigyönyörködtük magunkat a csodás látványban, Caldeira Velha kicsiny parkját látogatjuk meg, ahol a sziget csodás flórája tárul elénk, néhány forrással színesítve. Minden egyes megállásunknál gyönyörű fényképeket készíthetünk. Utunkat a Caldeiras da Ribeira Grande felé vesszük, ahol a vulkanizmus maradványait láthatjuk a felszínen. Végül a sziget északi részén egy kisvárost, Ribeira Grande-t látogatjuk meg, megnézzük történelmi központját és sétát teszünk a szűk utcáiban, ahol a XVII. és XVIII. századi városi építészetre is láthatunk néhány szép példát. Kényelmes ruha és edzőcipő viselése javasolt. Napi programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat és megvacsorázunk.

2.     NAP: BÁLNALES – FAJA DE BAIXO – PICO DO CARCAO – VISTA DO REI

A korai reggelit követően – ha jó idő lesz –, nyolc órakor két és fél órás bálna- és delfinlesre indulunk. Mivel az Azori-szigetek az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, az egyik legnagyobb bálna- és delfinpopulációnak ad otthont. A kirándulás során nagy valószínűséggel láthatunk bálnát és (vagy) delfint. A program során esőkabát viselése javasolt. Fakultatív bálnales hajókirándulás: 12.000,- Ft. Rossz idő esetén ez a kirándulás elhalasztásra kerülhet, ilyen esetben másik napon próbáljuk megvalósítani a bálnalest (programcsere). A hajózás befejezése után Faja de Baixo felé vesszük az irányt, ahol egy ananászültetvényt látogatunk meg. Láthatjuk az üvegházas technikát, amivel a helyiek rosszabb idő esetén elősegítik az ananászok növekedését. A sziget nyugati része felé haladva érintjük a Pico do Carvao kilátót, ahol egy rövid időre meg is állunk, megcsodáljuk a tájat, amelyet a sziget legkeskenyebb része nyújt. Kiváló fényképek készítésére lesz lehetőség. Az elénk táruló területet 290 apró vulkán formálta meg évmilliókkal ezelőtt. Folytatjuk utunkat Vista do Rei felé. Itt újra egy kilátóhoz érünk, ahonnan a Sete Cidades-t nézhetjük meg. Ez a terület tele van szikrázóan kék és zöld tavakkal. A Vista do Rei portugálul azt jelenti, hogy „királyi kilátás”, ami méltó név az itt elénk táruló csodára. E csodálatos látnivaló emlékképeivel megyünk vissza a szállásunkra.

3.     NAP: VILA FRANCA DO CAMPO – FURNAS – T. NOSTRA

Reggeli után ismét útnak indulunk a sziget déli részén Vila Franca do Campoba, mely a sziget első fővárosa, és legfontosabb települése volt 1522-ig, amikor sajnálatos módon egy erőteljes földrengés következtében megsemmisült. A nézelődést és szuvenír vásárlási lehetőséget követően tovább haladunk a Furnas-völgy irányába. A furnasi vulkáni komplexum magába foglal egy kis falut, továbbá a Lagoa das Furnas tavat, számos meleg vizű forrást és sok más természeti látványosságot. Miután megcsodáltuk a látnivalókat a Terra Nostra kertbe megyünk, ami az egyik legcsodálatosabb kert Európában, több mint kétezer féle fafajjal, és egy termálvizes úszómedencével, ahol lehetőség nyílik egy relaxáló fürdőt venni. Ezután a Furnas tó partjára megyünk, ahol a lakosok helyi ételeket főznek a vulkán hőjének felhasználásával. Lehetőség nyílik arra is, hogy ezeket az ételeket megkóstoljuk. Szállás, mint előző nap.

4.     NAP: PONTA DELGADA

Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk Ponta Delgadaban, a sziget fővárosában. A várost főképp a fekete bazalt és a fehér mészkő használata jellemzi, ezért sok helyütt igen színpompás látvány tárul elénk. A helyi piacon tett látogatás után a város Matriz nevű kerületébe megyünk, ahol megnézzük a Sao Sebastiao templomot, a Portas da Cidade-t, mely egy városkapu, és a városháza épületét. A Sao Francisco tér felé sétálva láthatjuk az Esperanca kolostort, ami a Csodatevő Krisztus kultuszhoz kapcsolódik. Ez a szigetvilág legnagyobb vallási fesztiváljainak tárgya. A másik híres látványosság a környéken a Forte de Sao Bras, ez egy erőd, melyet a kalóztámadások kivédésére építettek. A városnézés befejeztével visszatérünk a szállodába, ahol a délután folyamán szabad program, fürdési, pihenési lehetőség.

5.     NAP: ANGRA DO HEROÍSMO – SERRA DO CUME – PRAIA DA VITÓRIA – ANGRA DO HEROÍSMO

Reggeli után transzfer a repülőtérre és átrepülünk az Azoriszigetek másik gyöngyszemére, Terceiára. A szigetre érkezés után buszra szállunk és városnézésre indulunk. A város, Angra do Heroísmo, ahol a szállásunk is van, a világörökség része 1983 óta, mivel jelentős kapcsolatban áll a portugál történelemmel, különösképpen a navigáció történetével. A kőhomlokzatok, és az élénk színre festett házak, fémkerítésű balkonok szemkápráztató látványt nyújtanak. Áthaladunk a Praca Velha téren is, ahol a városháza épülete található. Láthatjuk még a Duque de Ávila kertet és a Capitaes-Generais palotát, a Sé katedrálist és a kikötőt. Busszal a Serra do Cume kilátó felé indulunk, ahol meg is állunk egy fotószünetre, és elmerengünk a Praia da Vitória öböl látványán. Tovább haladunk Praia da Vitória városa felé, mely méltán híres strandjáról. Útközben megállunk, hogy megnézzük Sao Sebastiao templomát, amit 1455 körül az első telepesek építettek, azonban az évszázadok alatt sok átalakításon ment át. Utunk során több a szigetre jellemző kis falun is áthaladunk, majd Angra do Heroísmoba visszaérkezve felmegyünk a Monte Brasil hegyre, ahol fantasztikus panoráma tárul elénk a városra és az öbölre.

6.     NAP: CINCO RIBEIRAS – BISCOITOS – ALGAR DO CARCA

Megreggelizünk és a sziget nyugati részének felfedezésére indulunk. Buszos utunk során elhaladunk Sao Mateus kicsiny halászfaluja mellett, majd megállunk Cinco Ribeirasban, ahol meglátogatunk egy sajtgyárat. Lehetőség lesz a különböző sajtok kóstolására is. Az északi területekre érve Biscoitos-ba megyünk, mely híres a borkészítéséről, és a sötét fekete vulkáni kőzetekből kialakított tengeri úszómedencéiről. Itt lehetőségünk van egy pihentető fürdőt venni a tengerben. Ezt követően meglátogatjuk a bormúzeumot, ahol kóstolhatunk, majd vásárolhatunk a terület boraiból. A sziget középső részén áthaladva elmegyünk Algar do Carvaohoz. A 90 méter mély vulkáni kráter 3.200 évvel ezelőtt alakult ki. Mesébe illő a látvány amikor leereszkedünk a hajdan volt kráter mélyébe. Programunk végeztével visszamegyünk a szállodánkba.

7.     NAP: TERCEIRA – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővárosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több százéves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve megtekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Ezt követően kimegyünk a Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlegesebb halat, cápákat, pingvineket, vidrákat láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítményében. Ezt követően vacsora egy hangulatos étteremben azoknak, akik kértek fakultatív vacsorát. Késő este transzfer a repülőtérre. Menetrend függvényében várhatóan az éjszakai órákban hazaindulás.

8.     NAP: LISSZABON – BUDAPEST

Az éjszakai (hajnali) órákban hazaérkezés.

LátnivalóBelépődíj
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum19 €
Lisszabon - Belém torony6 €
Lisszabon - Jeromos templom10 €

Belépők ára: kb.: 35 € + fakultatív program

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Az óceán mentén repülővel
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 27. 9 nap 512 000 Ft

Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon

Előfoglalási kedvezmény!

Június 05. 7 nap 322 000 Ft
Augusztus 05. 7 nap 322 000 Ft

További 1 időpont

Madeirai vakáció és Lisszabon
Funchal – tengerparti fürdés – kirándulások- Lisszabon

Előfoglalási kedvezmény!

Július 10. 8 nap 349 500 Ft
Július 10. 8 nap 319 500 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Madeirai vakáció és Lisszabon
Funchal – tengerparti fürdés – kirándulások- Lisszabon

Előfoglalási kedvezmény!

Július 10. 8 nap 349 500 Ft
Július 10. 8 nap 319 500 Ft
Az óceán mentén repülővel
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 27. 9 nap 512 000 Ft
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon

Előfoglalási kedvezmény!

Június 05. 7 nap 322 000 Ft
Augusztus 05. 7 nap 322 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Felvidék városai és a Magas-Tátra
Kassa – Lőcse – dunajeci tutajozás – Késmárk – Csorba-tó

Előfoglalási kedvezmény!

Július 27. 4 nap 77 500 Ft
Augusztus 17. 4 nap 77 500 Ft
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Veszprém - Kám - Lenti- Szalafő - Őriszentpéter- Keszthely

Előfoglalási kedvezmény!

Július 28. 3 nap 55 000 Ft
Szeptember 16. 3 nap 55 000 Ft
Barangolás Kelet-Magyarországon
Poroszló - Hortobágy - Debrecen - Túristvándi - Szatmárcseke - Csaroda - Tákos - Sárospatak - Széphalom - Sátoraljaújhely - Szerencs

Előfoglalási kedvezmény!

Július 28. 3 nap 69 950 Ft
Szeptember 16. 3 nap 69 950 Ft

Utazások hasonló árban

Az óceán mentén repülővel
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 27. 9 nap 512 000 Ft
A Selyemút birodalmai
Tashkent - Khiva - Bukhara - Szamarkand

Előfoglalási kedvezmény!

Szeptember 26. 10 nap 599 000 Ft
Éjféli napsütés repülővel
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm

Előfoglalási kedvezmény!

Július 11. 12 nap 567 000 Ft
Éjféli napsütés
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm

Előfoglalási kedvezmény!

Július 10. 15 nap 538 000 Ft
USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec

Előfoglalási kedvezmény!

Szeptember 15. 13 nap 759 000 Ft
Május 11. 13 nap 759 000 Ft